28 Ekim 2008

Juventus&G.Saray:Sakatlıklar

Buffon-Salihamidzic-Zebina-Grygera-De Ceglie-Zanetti-Poulsen-Marchisio-Camoranesi-Tiago-Trezeguet. Nasıl kadro? İdare eder değil mi? Bizim ligde şampiyon olamaz ama ilk 5-6'ya oynar. Bu onbir Juventus'un revirindeki onbiri. Uzun sakat listeleri sadece Türkiye'ye, özellikle de Galatasara'a özgü değil. Juventus Sağlık Kurulu başlıklı postun devamını getirelim. Galatasaray'da doktor değişsin deniliyor. Sanırım bunu talep edenler koskoca kulübün; sağlık ocağında görev yapan pratisyen doktor gibi bir doktoru olduğunu sanıyorlar. Mekanizmayı açmakta yarar var. 3 büyüklerde tesislerde görev yapan bir ya da iki doktor var. Bunlar genelde spor hekimi ihtisası görmüş tıp adamları. Ön teşhisi koyan ve ileri tetkik için hastaneye sevk edenler bu doktorlar. MR raporlarını onlar yazmıyor yani! Bir ileri aşama sakatlığın bölgesine göre ihtisası olan profesörden konsültasyon sonucu almak. Bunlar yapıldıktan sonra eğer operasyon gerekiyorsa kulüplerin sağlık kurullarında yer alan ya da konunun uzmanı bir profesör ameliyatı yapıyor. Diz sakatlıklarında gidilen isim Prof. Ömer Taşer. Galatasaray sağlık kurulu üyesi, Fenerbahçe sağlık kurulu başkanı ve milli takımın da yeni sağlık kurulu başkanı. Baliç'i kadavradan alınan bağla ameliyat eden İspanyolların hatasını düzelten, milimetrik operasyonlar yapan ve kendi mesleğinde dünyanın en iyi hocalarından biri. Türkiye'de daha midesini gösteremeyenlerin, fıtık dedi mi aklına sadece bel fıtığı gelenlerin her sakatlık haberi sonrası tıp adamlarına bir torba laf söylemesi gerçekten komik! Noktayı Uğur Uçar ile koyayım. Ayak tarak kemiği kırılan Barış'ın 3 ayda sahalara dönmesi beklenirken, diz kapağı kemiği kırılan, kıkırdakları parçalanan Uğur'un aynı süre içinde sahalara dönmesini umut edip; dönmeyince yaygara koparanlar bu sakatlığın bol bol paça çorbası içerek geçmeyeceğini anlamalı artık...

10 yorum:

alt + 168 dedi ki...

bence süper ligde şampiyon olabilir bu kadro. Poulsen, Camorenesi, Tiago ortasahada trezeguet ileride oynyor. kalede de buffon var... valla şampiyon olabilir bunlar..

CT dedi ki...

Sakatlıklardan dolayı bir eksiklik yaşamazlarsa şampiyonluk yarışında olamamaları için bir sebep görmüyorum ben =)

charonst dedi ki...

Nasıl kadro? İdare eder değil mi? Bizim ligde şampiyon olamaz ama ilk 5-6'ya oynar
valla abi abartmayalım , bu cümleyi kuran birinin futbol bilgisinden şüphe ederim hele ilk 5 6 ya oynar şüpheden de öte bişe . şampiyon olmak için hangi futbolcular lazım acaba bu ligde

untildie dedi ki...

Galatasaray ın son yıllarda ki sakatlıkların istatiğini yapan varmı acaba. Niye bu kadar sık ve uzun oluyor? Özellikle Aydın Yılmaz daha şu yaşında o kadar çok sakatlık yaşadıki.(Allah sağlık versin) Nöbetçi gibi bir maç var ertesi maçta kesin oynamıyor.

Galatasaray da bir sebep olmalı. İdman yaptıkları sahalarmı yoksa çalışmalarımı yetersiz ya da başka sebep?

Lampard nasıl oluyorda kesintisiz 100 küsür maçta oynayabiliyor? Bu adam biyonik mi?

Birde bana göre Galatasaray da bu kadar çok sakatlığın olması takımın işine geliyor. Yedek takımdakiler oynama fırsatı buluyorlar. Böylece yedek klubesi daima göreve hazır asker gibiler. Fenerbahçe nin yedek klubesini görüyoruz. Kaliteli oyuncular olmasına rağmen oyuna sonradan dahil olduklarında maça etkileri fazla olamıyor. Sebebi ilk onbirde görev almamalarıdır.

GSveFutbol dedi ki...

Ömer Taşer için Acıbadem'i arayıp muayane için rdv isteyin 2009 7.aydan itibaren gün veriyorlar..

Feridun Bitir dedi ki...

ugur ucar a cok üzülüyorum. yazik oldu. bir daha form tutar mi bilinmez

Adsız dedi ki...

Nedir simdi 2 senede adam iyilestirmeyen bir ekipten bahsediyorsunuz, sorun sakatlanan 15 futbolcumuzda'mi yoksa bunlari tedavi edemeyen saglik kurulumuzda'mi ?

Beni hic ilgilendirmiyor kendisinin muaynehanesinin ne zamana randevu verdigi, beni tek ilgileren, benim topcularimin akibeti. Bu da hic ic acici gozukmuyor.

Babamin cumlesiyle bitireyim, saglik kurulumuzun basinda Mahmut Uslu olsaydi takimi bu kadar sabote etmezdi.

cakarkeyf dedi ki...

Ugur Ucar'in dizkapağı kırığının cok nadir gorulen bir kırık olduğunu biliyoruz, sadece trafik kazalarında ve sporcu olarak kayakçılarda gorulen bir kırıkmış, o kısmı iyi anlattılar da 6 aydan beri 3 hafta sonra duz kosulara baslayacak diyen de onlar, resmi site arşivinde mevcuttur. Belki de bu "3 hafta sonra" lar yuzunden GS son dakikaya kadar bekledi sagbek transferini.

GS taraftarı saglık ekibine guvense guvenmese ne degişir, asıl onemlisi GS topcuları guvenmiyorki sağlık ekibine, zırt pırt baska saglık ekibi doktorlarına gorunuyorlar 1-2 si de değil 5-6sı birden, demekki doktor yeterli bile olsa hasta doktor iletişiminde sorun var ki hastaya o guveni verememiş.

xaar dedi ki...

Uğur Uçar'in sakatliği gerçekten çok büyük talihsizlik.Adamin dizi paraparça olmuş,cok ciddi bi sakatlik gerçekten...Sahalara geri dönmeside denilenlerin aksine geçikmiş değil yaşanan sakatliğa göre;kimse beklemesin 8-9 ay sonra parçalanan bir dizden sonra sahalara dönmeyi...İyileşme süreci ve fizik tedavisi en az 1-1,5 seneyi kapsamasi gayet normaldir!
Linderoth deseneniz adamin kariyerinde Türkiye duragina gelene dek yaşadıgı sakatlik sayisi bir elin parmaklarini geçmiyor ve kısa süreli sakatlıklar yasamıs hep.Ancak Türkiye'de öyle bir sakatlik yaşadiki bir daha hayir gelmeyecek cinsinden bu da ayri bi talihsizlik!Baris deseniz bir kırık söz konusu ortada ve yapılacak olan da yapılıor zaten!Ben bu sürecte acikcasi saglık ekibinde bir kusur arayamiorum...
Zaten Avro 2008 den sonra bir çok sporcumuz sakatlandi,kimileri halen sakat kimileride eylülden itibaren en az 1 ay olmak üzere sahalardan uzak kaldılar...Mehmet Topal,Emre Güngör,Semih,Hamit gibileri uzun süreli sakatliklar yaşadılar/yaşıyorlar.Bunda etken;aşırı yukleme,topcunun kendine iyi bakamamasi ve dinlenme fırsatlarinin olmayisi die düşünüorum...
Hamit'in iyileşme süreci halen belirsizliğini koruyor.Dünyanin en iyi doktoru olarak bilinen B.Munih doktoru Wolfhard da çare bulamamışsa bizim sağlık heyeti daha napabilir bizimkilere...

Adsız dedi ki...

Ömer taşer Çapa tıp fakültesine cuma günleri gelir. genelde orada gunde 30-40 hastaya bakar. geri kalan günlerde özel hastanede calısır. (ya amerikan ya acıbadem). diz ve ayak problemlerinden 3-4 kere gittim kendisine. İnanılmaz bir insan ayaklarıma ve dizlerime baktı yürüyüşüme baktı bi iki kerede eliyle dokundu ve gidin mr cekilin tedavi resmilessin yumusak doku zedelenmesi var dedi. Appiah olyını sordugumda o konuda acıbadem hastanesinin inanılmaz bir hatası var demişti. galiba ameliyat edilmeden once dosyanın içinde bir raporun eksik oldugunu solmeişti. Kendisini nba takımları özel ucakla gelip alıyorla sonra tekrar istanbula getiriyorlar. oraya gitmişken 5-6 ameliyat yapıp geliyor.