26 Ekim 2008

Mehmet Güven Skibbe'ye Güvenme

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası arasındaki fark sadece kalite, elde edilen gelir, prestij vs. değil. UEFA Kupası'nda oynamanın en büyük dezavantajı Perşembe-Pazar trafiğinde lig maratonunu götürmek. Üstelik bir de UEFA maçını deplasmanda oynamışsan; dinlenmek için sadece bir günün kalıyor elinde. Galatasaray işte bu trafiğe çıktığı gün frenleri patlattı, motoru dağıttı. Olympiakos maçının ardından Skibbe'nin Eskişehir'de ilk onbiri değiştirmesi gerektiğin not düşmüştüm. Onun lig maçlarında dersine çalışmadığı konusunda ısrarlıyım. Ümit Davala, "Yusuf'u neden anlatmadı" diye suçlandı, elbette ki gönderilme sebebi bu değildir. Ne değişti peki? Bu ligi bilenler için Youla "yabancı" futbolcu mu? Peki kim uyardı Skibbe'yi Youla'y önlem alması için? Eskişehir raporunu kim hazırladı? Galatasaray, Olympiakos maçından farklı olarak hangi futbol aklıyla çıktı sahaya? Lincoln'ün cezalı olması mazareti mi affetirecek herşeyi? Bu takım sezon başında hazırlık kampında hazırlanamadı. İyi antrenman yapmadılar, bol bol izin yaptılar. Belki de bu yüzden çok seviliyordur Skibe! Faturası S. Bükreş maçlarında çıktı. Galatasaray'a gelip fizik olarak güçlenen, kuvvetlenen bir tek futbolcu yok. Florya'ya gelen serbest düşüşe geçiyor. Nonda, Kewell, Baros 7 günde 3 maç kaldıracak nefese de; kas gücüne de sahip değil. Sakat futbolcu sayısı fazla olabilir ama bu yine de kenarda Yaser, Volkan gibi gençlerin, Karan gibi tecrübenin olduğu gerçeğini unutturmuyor. Solda Hakan Balta sıfır katkıyla oynuyor. Emre Aşık'ın Youla tipindeki forvetler karşısında zorlanacağı ilk dakikadan belli. Baros'un güçsüz olduğu Perşembe görüldü. Skibbe'nin kenardan çevirdiği tek maç yok. Bugüne kadar yapabildiği tek mantıklı değişiklik, Konyaspor maçında Mehmet Güven'i Ali Sami Yen'de ilk yarıda oyundan almaktı. Hoş, onbire koymak da kendi hatasıydı zaten. Feldkamp'tan sonra Skibbe de bu Mehmet Güven'de bizim göremediğimiz neyi görüyorsa yine oyuna soktu. Üstelik Galatasaray'ın gole ihtiyacı olduğu dakikalarda Kewell'ı oyundan alarak. Mehmet Güven'i sağ açığa koyan bir teknik adamla; futbol değil de ekonomik kriz muhabbeti yapmayı yeğlerim. Eskişehirspor'u ilk 20 dakika dışında beğenmedim, Galatasaray'ın teknik direktörü maçı hediye etti, onlar da yakaladıkları kontralarda 3 direk arasını buldular. İnönü'de Boluspor karşısındaki Eskişehir onbiri çok daha yürekli ve şahsiyetli futbol oynuyordu. Galatasaray aynı kafayla Bursa'da bir farklı kaybetmişti. Bu kez çekirge zıplamadı. De Sanctis'in ilk yarıda skor 1-0 iken 3 net pozisyonu çıkardığı maçta Galatasaray kalesinde 4 gol görüyorsa; Skibbe'nin gelecek bayramda Mersin'e aile ziyaretine gidip el öpecek vakti olmayacak demektir...

Blogun arşivi ve güncel yazılar
http://acetoblog.wordpress.com/ adresinde...

6 yorum:

cakarkeyf dedi ki...

1-2 şey dışında çokça katılmadığım bir yazı, Skibbe'nin hamlelerinde bir yanlış bulamadım, Kewell perşembe pazar 90 dkları çıkartacak bir futbolcu değil malesef, yani henuz değil, belki ilerde çıkaracak hale gelir. Mac kondusyonu adamda cok eksik, Liverpool'da çok az oynamanın etkisidir. Gol atacak oyuncu çıkarmı demişşiniz de gol atabilmek için önce düşen ortasahanın tekrar kazanılması gerekir. Kewell'in çıkması doğru en bitik haldeki o idi. MGuven girer mi normalde girmez hatta 18e bile giremez ama Linderoth Barış ve Topal sakatsa girer.

Tam rotasyona gidilecek mac haklısınız da kiminle ne kadar,
Geri 4 lünün sadece sol bekini değiştirebilirdi, Meira ve ayhan zaten rotasyon dışı, adam yok. Geriye arda kewell ve baros kalıyor, yerlerine oynayacak adam var ama zaten asıl rotasyona tabi tutulması gereken adamlar meira ve özellikle Ayhan.

nonda
alpaslan karan yaser
Ayhan Meira
Volkan servet EAsik Sabri
De Sanctis.

GS zaten Ayhan ve Meira nin yorgunluğu enerjisizliği yuzunden yenildi bence, diğer rotasyon hamleleri tutmazdı kanaatimce.

Rakibi izleme çözme olarak BÜnder yardımcı olabilir. Davala'nın gitmesi doğru BUnder'in gelmemesi yanlış

aceto bey, ayrıca sizin de Mersin'i filan karıştırıp magazinsel belatına calışmanız da yanlış.

Ku.Ba dedi ki...

Feldkamp'tan sonra Skibbe de bu Mehmet Güven'de bizim göremediğimiz neyi görüyorsa...

Oh, nihayet bu konuda yalniz olmadigim kanitlandi, artik rahat uyuyabilirim.

Aydın dedi ki...

Yaser mi !!!

Paf takımda oynayacak kapasitesi olduğunu düşünmüyorum...

YILMAZ dedi ki...

Bana gore Mehmet Guven oyuna girdikten sonra oyuna pozitif katki yapti, takimi bozan oyuna sonradan giren Umit Karan. Yaptigi gereksiz itirazlar takimi strese soktu, gelen hicbir topu olumlu degerlendirememesi de cabasi, Mehmet Guven bu takimin ortasaha oyunculari icerisinde cagdas ortasaha oyuncusuna en yakin olani, sorunu isminin dogustan Mehmet olmasi ve altyapidan geliyor olmasi.

insivible dedi ki...

cok haklisin ozellikle skibbe yle ekonomik krizi konusma konusunda cunku kendisi takim elbisesiyle tam bir financial analyst, investor tipi veriyo maclari izlerken. al goldman sachs da international trade desk e koy. olimpiakos macindan yorgun takimi neredeyse ayni ilk 11 le cikariyosa bi teknik adam demek ki gencleri oynatip yenilmekten ve gene isini kaybetme noktasina gelmekten korkuyo. galatasaray yonetimi yeterli guveni vermiyo ve bu guvenli ortam olmayinca da skibbe boyle korkak davraniyo. yonetim de ya tam destek versin ya yollasin, fenerbahce ye donduk bu yonetimle

mondo trasho dedi ki...

g.saray'da yaşı 30 ve 30'un üstünde 5-6 oyuncu sahada... haftada 3 maçı kaldırmaz bu ortalama yaş! ama sağlık kadrosu sağolsun, şampiyonluktaki en büyük rakibi g.saray'ın. ayağı kırılan deivid 3 ayda döndü, g.saray'ın sakatları hala salonda evcilik oynuyor!