29 Ekim 2008

FIFA Yılın Futbolcusu 2008

FIFA'nın yılın futbolcusu ödülü için 23 aday. France Football için söylediklerim FIFA ödülleri için fazlasıyla geçerli. Futbolu 3-4 ülkede oynanıyor sanıyor dünya futbolunun patronu. Şu 23 kişilik listede Güney Amerika'da oynayan bir tek futbolcu yok. Fabregas geçen sezon Arsenal ne kazanmış da ne katkı yapmış; ya da şampiyon İspanyol milli takımına ne vermiş de; bu listeye girmiş mesela. Xavi'yi olmadı Fernando Torres'e versinler bu ödülü; beni de deli etmesinler... Aralık ayında 3 adaya inecek bu liste, 12 Ocak 2009'da da kazananı açıklayacaklar.Emmanuel Adebayor (Togo), Sergio Agüero (Argentina), Andrei Arshavin (Russia), Michael Ballack (Germany), Gianluigi Buffon (Italy), Iker Casillas (Spain), Deco (Portugal), Didier Drogba (Côte d'Ivoire), Samuel Eto'o (Cameroon), Cesc Fabregas (Spain), Steven Gerrard (England), Zlatan Ibrahimovic (Sweden), Andrés Iniesta (Spain), Kaka (Brazil), Frank Lampard (England), Lionel Messi (Argentina), Franck Ribéry (France), Cristiano Ronaldo (Portugal), John Terry (England), Fernando Torres (Spain), Ruud van Nistelrooy (Netherlands), David Villa (Spain), Xavi (Spain).

14 yorum:

Arasmus dedi ki...

Bu listede van nistelrooy ve deco'yu görmek, canım can aldı. yahu nistelrooy ne? yok mert nobre. ya da deco geçen sene ne yaptı? aurelio daha çok yakışır o listeye.

gönlümüzden geçen ilk üç ve şampiyonu da yazalım tam olsun, anket gibi olsun, aceto'ya selam olsun (anket açısından)..

ilk üç adaylarım; xavi, arshavin, casillas.. şampiyon da xavi olsun.

haa kim olacak?? zor bir soru mu bu??

Mehmet N. CAN dedi ki...

uzak ara ronaldo, christiano olanı.

YK dedi ki...

ödül milli takımdaki performansa göre verilen bir ödül mü? aceto bu konuda bilgi verirsen sevinirim.
Eğer futbolcunun hem kulüp hem milli takım performansıysa Ronaldo alır götürür...

epsvl dedi ki...

bence ödüle en yakın isim ronaldo. biraz garip bir liste olmuş. en başta van nistelrooy, fabregas, deco bu sıralamayı haketmeyen isimler.

Adsız dedi ki...

@aceto

fabregas euro 2008 in asist kralıydı. geçen senede premier ligde asist kralı oldu. bence ondan önce konuşulması gereken bir sürü adam var. haksızlık etmişsin.

SAFÆ dedi ki...

Messi ve Cristiano kapışır 3. de ya Ribery yada Arshavin

FK dedi ki...

cevap belli; cristiano ronaldo.

Feridun Bitir dedi ki...

ballack ne yaptiysa artik. berbat bir liste

dusendeli dedi ki...

Tartışmaya bile gerek yok; Bu sene ödül Ronaldo'nun. Adam Manchester United'ı hem Premier Ligde, hem de CL de şampiyon yaptı. İki organizasyonda da gol kralı oldu. Euro 2008'deki performansları dikkate alacaklarını pek sanmıyorum.Sonuçta adaylar arasında avrupalı olmayan bir çok futbolcu var. Ronaldo'dan çok fazla hazzetmesem de, bu sene ödülü fazlasıyla hak etti.

aksilaz dedi ki...

su ballack denen adam her sene bu listeye neden girer anlamam.ulan arda ondan daha efektif mesela.ne bileyim bi semih.ama ballack nerde ne yapmış.

Aydın dedi ki...

Maicon yok ya bu listede yuh diyorum artık...

buenoz dedi ki...

tek aday ronaldo yapsalardi, hic isyan gelmezdi. oyle cok delisi olmasam da gorunen koy kilavuz isteyemiyor.

en dis kulvardan zlatan koptu geliyor.

geriden villa ve torres'in de ataklarini goruyorum.

son duzluge giriyoruz.

Figueres dedi ki...

ben de fabregas'a haksizlik ettigini dusunuyorum aceto. adam gecen sezonun ilk yarisinda arsenali resmen sirtinda tasidi. euro2008de yedekten girip oldukca efektif oldu. verdigi asistlerin haddi hesabi yok. ben odulu almasini tabiki beklemiyorum ama ismi bu listede napiyo diye de sorgulamamak lazim kanaatindeyim.

Uğur dedi ki...

bence de yarar ve başarı itibariyle c. ronaldo ama yine de dünya bir yana dayıoğlu bir yana. Gerrard ve torres de 2 ve 3 olsun :)