24 Mart 2007

Ukte

Bülent Korkmaz: "Bana jübileyi Galatasaray taraftarı yaptı. Adıma şarkı yazıp, tribünlerde besteleyip okudular. Bu beni çok mutlu etti. Herşey para değil. Maddiyat kadar maneviyat ve duygular da çok önemli"
Livorno'dan Lucarelli'yi Londra'da bir üniversite davet etmiş gelsin konuşsun diye. Bu devirde nasıl amatör kalabildiğini, takım sevgisini anlatsın diye. Kızıl İtalyan'dan önce 3 numarayı çağırmaları lazımdı. Kürsüye çıkıp bir baksa yeterdi. Cevat Prekazi'ye jübile uktedir hep bende. Simoviç'in İnönü'deki jübilesinden sonra adam gibi jübile hatırlamıyorum. Terim'in Kadıköy'deki jübilesi güzeldi, Prekazi'yi ilk seyrettiğimiz maç...

Muha

Emre Belözoğlu'nun hikayesi de böyleydi. Tek fark o zamanlar youtube yoktu. Zeytinburnu'nda 11 yaşında bir çocuk var inanamazsın diye anlatıyorlardı. Muhammed Demirci Beşiktaş altyapısında. Bilmeyen, seyretmeyen kalmadı. Çocuk büyük yetenek. Barcelona'da 15 günlük bir kampa katıldı.Barça başkanı Marca'da çıkan demecinde 5 yıl sonra yeni Ronaldinho sen olacaksın dedi. Haberin devamında hikayesini yazdılar uzun uzun Marca'da. Hatta Muha kaldı lakabı.Son haber Muha'nın Barça'ya gelemeyeceği oldu İspanya'da. Seyit Ateş diye bir adam var hamisi benim diye dolanıyor ortalıkta. Babasına iş vermiş yanında, kasap yeğenimden bedava et alıyorlar diyor Muha ve ailesi için. Muha, İstanbul'da biryerlerde. 12 yaşında çocuğu ırgat eylemiş Seyit Ateş. Neresinden baksan Şark kültürü...

Raul ve Apertura ve Lakerda

Raul ile Cumartesi gezmesine çıktık. İlk durak Bay B ve Bay K'yı dükkanlarında ziyaretti. Raul arabalara meraklı olduğundan dört ayak üzerine düştü. Dükkan jant, lastik dolu. Çay, kahve, lahmacun derken; meraklı Bay K Arjantin liginin formatı ne ayaktır üzerine soru sordu. Buyrun cevabı. Bir sezonda Apertura ve Clausura'da iki şampiyon çıkar. Copa Libertadores'e direkt katılırlar. Küme düşme hikayesi biraz karışık. Lig değil yıl bazında, son 3 yılda toplanan puanların ortalaması alınıyor ve en düşük ortalamaya sahip 2 takım küme düşüyor, 17 ve 18. sıradakiler ise 2. ligin 3 ve 4 ile play-off oynuyorlar. Nisan ayındaki Boca Juniors-River Plate maçının bir Türk televizyonu tarafından naklen yayınlanması üzerine yaygara kopartacağıma dair söz de verdim. Yediklerimizi eritelim diye caddeye attık kendimizi, Raul'un berber Serkan mekan değiştirmiş, barlar sokağına atmış kendini. Güveçci Abdullah var caddede, geçenlerde yemek yemiştik, servis mükemmel yemekler kötü. Kirayı ödemek için 20 milyona pirzola satıyorlar. Yemezler. Caddenin bütün kızları tozluk takar olmuş. Biz lisedeyken Flashdance ayağına modaydı bu tozluklar. Midpoint yine ağzına kadar dolu, hiç olmazsa mutfağı iyidir, paranın karşılığını alırsın. Raul dondurma yiyeceğim derken mundar etti, yoruldum dedi artık eskisi gibi kucakta da taşınmıyor. Erenköy-Şaşkın arası git-gel yürüyüşü sonrasında mırın kırın etmeye başladı, arabaya binince de uyudu. Akşama milli maç var, Bay K ile lakerda-rakı yaparız dedik. Bu lakerda mevzusuna ayrı bir postta girmem lazım. Malum büyük pezevengidir kendileri rakının. Mercan rakı da yalan olmuştur. Koç neyi doğru yapmış ki zaten! Yaş üzüm rakısını kebap sofrasında içen toptur, öküzdür. Yaşasın anason kardeşliği.
Foto İsveç Grey'in Kista Mall için yaptığı bir adv.

Efsane kadrolar 2

1982-83 sezonu Serie A şampiyonu AS Roma. Tancredi, Nela, Wierchowood, Maldera, Di Bartolomei, Ancellotti, Falcao, Prohaska, Conti, Pruzzo, Iorio

1980'deHamburg'u 1-0 yenip Avrupa şampiyonu olan Nottingham Forest.
Shilton, Anderson, Gray, McGovern, Lloyd, Burns, O Neill, Bowyer, Birtles, Mills , Robertson.

Casino di Venezia

Agency: AdmCom, Bologna, Italy
Creative Director: Maurizio Cinti
Art Directors: Andrea Ligi / Sergio Lelli

23 Mart 2007

Efsane kadrolar 1

1973-74 La Liga şampiyonu Barcelona. Ertesi yıl Franco geberecek. Cruyff'ıun Dream Team'i için 15 yıl var. Sadurni, Rife, Torres, Michels (td), Costas, De la Cruz y Juan Carlos. Agachados: Reixach, Asensi, Cruyff, Sotil, Marcial

Atletico Madrid'i 4-0'ı yenip şampiyon olan efsane Bayern Munich kadrosu-1974. Trofolo bir zamanlar ezberden sayardı bu kadroyu.
Maier, Hansen, Breitner, Schwartzenbeck, Beckenbauer, Roth, Torstensson, Zobel, Gerd Müller, Hoeness, Kapellmann.

Oleguer ve keme

Barça da Oleguer -ki rahmetli Hakan Balkaner'e benzetirim o sakallı halini- İspanyol milli takımında oynamayı reddeden bir Katalan milliyetçisi. Hapisteki ETA üyesi Inaki de Juana 'ya destek verince oralarda kıyamat koptu tabii. Inaki de Juana'ın sağlık problemleri bulunduğunu ve gerekli tedavinin yapılmadığını Camp Nou'daki basın toplantısında açıklayınca eyyamı yapan sponsporu Kelme olmuş. Oleguer'in sözleşmesini iptal etmiş Kelme. Alsınlar bir taraflarına soksunlar kramponlarını. Kelme dedim de keme geldi aklıma. Mayıs geliyor, Kozyatağı'nda Nezih'de ne güzel kebabını yaparlardı bunun. Antepli patronu rahmetli olunca oğlu 2 sene işletip Ankara'ya göç etti. Dükkan da Günaydın oldu ki haz etmem bu Bonjour Restoran'dan. Fransızların tröfüne ekivalan diyeceğim, ekivalan ne lan diyeceksin Mahmut abi. Geyiği de vardır, Fransızı Nezih'e götürmüşler, keme yedirmişler, üstüne kebap söyleyecekler, adam bunun üstüne birşey yemek ayıp olur demiş. O kadar yani. Oleguer, ETA, keme, Nezih Kebapevi aynı postta bu da iyi..

Barça ve Ribery

Galatasaray CAS'da kastıradursun transfer mevsimine iki kala Ribery yine manşetlerde. Gelecek sezon bu adam Marsilya'da kalmaz. El Mundo Deportivo manşetine taşımış bugün. Cristiano Ronaldo tranferi çıkmaza girerse yedeğe almışlar Ferraribery'i Barça için. İstanbul'dan dış fırçasını da yanına alıp gittiği günden beri onca transfer haberi okudum hakkında. Bir Allah'ın kulu da bu adamın bonservisi ihtilaflı, transferi zor yazmadı. Bu arada Lutu vardı ne oldu ona?

22 Mart 2007

Tell your mothers...

Endüstriyel futbola düşman değilim ama bu pankartı sevdim. Bir zamanlar bir Tribün dergi vardı ne oldu ona?

V8 Hot Dog

Bizim memlekette bu hotdog işini kıvırabilen yok. Levent'te bir zamanlar Amerika'da yaşamış bir abi dükkan açmıştı, en güzeli o yapardı. Hatta ızgara ettiği soğanı hamburgere katan da ilk odur. Sıkıldı kapadı dükkanı. Bir kere kafadan sosis yapmayı bilmiyoruz. Pınar neyi doğru yapmış ki! Fotoğraftaki arkadaş 5.7 litrelik V8 Hemi motordan bir barbekü patlatmış. 3 dakikada 240 hot dog çıkartıyor. Olsa da yesek..

21 Mart 2007

The Wave Chaise

Digitürk reklamlarındaki kırmızı koltuğun aşmışı. Tasarım Roberta Ramma'ya ait. The Wave Chaise diyorlar ama ben modelin adını Sefa Pezevengi koydum.

Aşk ve futbol


İtalya'da hayat budur. Bir kare bu kadar güzel özetleyebilir. Sevgili ve La Gazetta dello Sport.

Roberto Carlos Kadıköy'de

Bayern Munich maçının daha ilk saniyelerinde uyuyunca Makaay rekor sürede golü çakmıştı. Fotomaç gazetesi 2 yıldır 150 gün manşet yapmıştır: Roberto Carlos Fenerbahçe'de diye. Real Madrid'den ayrılacağını açıklamıştı. AS gazetesi bu kez iş bitti demiş. 2 yıllığına sözleşme imzalamış diyor İspanyollar. Roberto Carlos Kadıköy'e geliyor. 3 yıldır gitti mi ileriye dönemiyordu geriye. Olan Ümit Özat'a oldu. Zaten o değil miydi locasında Rüştü'ye küfür eden Ali Koç'a ayıp oluyor dediğinde locadan kovulan.
AS Gazetesi: ROBERTO CARLOS TIENE SALIDA EN EL FENERBAHÇE
Bu arada götü başı oynayan spor ve haber sitelerinde sabahtan beri tık yok. İspanya muhabiri sevgilisiyle buluşmaya gitmiş. AS'ın haberini ancak akşama geçer..

20 Mart 2007

İtalyan işi gider


Moratti
Uploaded by Almiron

Inter Başkanı Moratti, Milano derbisinde Ronaldo'ya orospu çocuğu diye tezahürat yapıp, golden sonra nasıl geçirdik diye hönkürünce ortalık karışmıştı. Dün Milano'da bir Milanlı amca gideri yapmış. İşyerinden çıkan Moratti'ye gazeteciler soru sormaya hazırlanırken cafede oturan amca "masada şampiyonluk kazanıyorsun" diye salça oluyor. Moratti de adamın üzerine yürüyor, kameraları gören amca biraz afallıyor. Moratti sakin ol falan ayaklarında ama amca sen Ronaldo'ya küfür ettin, el-kol yaptın diye saydırıyor. Yalakanın teki yandan sizi saygıya davet ediyorum diyor ki bu yalakalar dünyanın her yerinde. Gider giderdir. Bu da italyan işi...

Ronaldo in Ronaldinho out

Sezonun en baba transfer haberini Don Balon patlattı. Elbette daha imzalar atılmadı ama senaryo akla uygun. Barcelona, Manchester United'a Cristiano Ronaldo için 75 milyon euro ödeyecek. Man. United'de 4 milyon euro kazanan Ronaldo'ya ise yıllık 9 milyon euro verecekler. Ronaldo'nun İngilizlerle 2010 yılına kadar sözleşmesi var. Barça bonservisi neyle ödeyecek peki? Ronaldinho'yu Milan'a 100 milyon euro'ya satarak! Sol kanat için de Chelsea'den Robben'in işini bitirmek üzereler. Bu transfer üçgeninde cebinden para çıkacak olan adam ise Milan başkanı Silvio Berlusconi. Yakan top ya onu yakacak ya da Kaka'yı Real Madrid'e çakıp Ramon Calderon'u patlatacak.

Çift ön liberonu da al git

Solda Johan Cruyff'un 90'ların başında La Liga'yı yiyip bitiren Dream Team'i. Diziliş 3-4-3. Sağda 2007'de Zaragoza'yı Copa Del Rey'de deplasmanda yenip tur atlayan Frank Rickaard'ın Barcelona'sı. Taktik yine 3-4-3. Aradan 13 yıl geçmiş. Sonra diyorlar ki futbol çok değişti. Nah değişti. Futbol ayağına top yakışan adamlarla oynanıyor işte her daim. Çift ön liberolarınızı da alın gidin ulan..

19 Mart 2007

Mondragon ve Avellaneda derbisi

Mondragon bir vakit etmiş bu lafı: "Jamás jugaría en Racing, ni aunque estuviese muriéndome de hambre"
Racing'de açlıktan ölsem bile oynamam. Independiente forması giymişti Mondragon. Racing-Independiente derbisine Avellaneda derbisi denirmiş, bunu da bugün öğrendim.

Sin Vaselina 2

Ole Gazetesi bu manşeti çok severmiş meğerse. San Lorenzo, Boca'ya deplasmanda 3 attıklarında çakmışlardı bu vazelinsiz manşetini. Öncesi de varmış, 17 Mayıs 2004'de River Plate derbide Boca Juniors'u Cavenaghi'nin golüyle patakladığı maçtan sonra da vermişler gazı. Bu arada Cavenaghi de ne güzel bir kardeşimizdi. Serie A mı La Liga mı derken Moskova'ya gitti. Antalya'da Efes Cup'da Galatasaray'a karşı oynamıştı. Ne yer ne içer şimdilerde?

18 pas ve Zambrotta


Barcelona, Recreativo deplasmanında. Beşe iki çalışmanın faydası. 18 seri pas ve Zambrotta'dan son vuruş. İtalyanın La Liga'daki ilk golü..

Pazartesi notları 3

* Cumartesi Man United-Bolton ile başladım maratona. Anelka ruhsuzu yine sahadaydı. C. Ronaldo, Ronaldinho'ya özendiği ayak hareketlerinde sıçıyor bazen, komik oluyor. Lakin adam uçmakta ve 3 asisti patlatıverdi. Man United, Larsson gidince Koreli'ye kalmış forvette. Bolton da lapa gibi takım, geleni gideni içeri aldılar.
* Bursa'da senaryo önceden yazılmıştı. 3 yıl önce yedeklerle gelip 3 puanı bırakanlar ödüllerini aldı. Ömer Çatkıç da ilginç kaleci. Antep'de ve Bursa'da Fener'den 45 dakikada 4 gol yedi.
* Valencia şampiyonluk yarışından koptu. Kendi sahasında Santander'den 2 yedi. Bu Munitis de Murat Hacıoğlu gibi adamdır.
* İspanya'da Real Sociedad'ın işi bitti gibi, Nihat'ın coştuğu yılda şampiyonluğa oynuyorlardı daha dündü. Atletico Bilbao da Bask'lı oynatmam diye diye kümeye gidiyor. Yetişmiyor demek ki kardeşim yeni Basklı topçu. Politikanıza sokayım.
* Romario 998 gole ulaştı. 1000 yapmazsa çatlayacak ama bu 998'in dökümü de muamma. Gollerin sadece 900'ü profesyonel kariyerinde attıkları. 4-5 tanesi de tartışmalı zaten. Genç takımda attığı 77 ve resmi olmayan maçlardaki 21 golü de eklemiş. Bu hesapla Hakan Şükür de 400 gol yazmıştır.
* Milan Ronaldo'yu aldı ama yine 3 puanı "Salvatore" Ambrosini kurtardı. Bu takım Şampiyonlar Ligi'nde devam ediyor. Barça, Arsenal, O.Lyon kapı dışarı.
* Haftanın bombası Ajax'dı. Eindhoven'da PSV'ye 5-1 ile tecavüz ettiler. PSV bu sezon AZ Alkmaar'dan sonra Ajax'a da sahasında kaybetti.
* Serie A'yı TV8'in anlamsız spiker ve yorumcularını duymamak için RAI Int'den takibe devam. Totti-Toni karşı karşıya bu maç 2.5 üstü olur dedik. Bütün maçlarda gol oldu, bunda olmadı anasını satim. Hakem Paparesta da Roma yalaması çıktı Floransa'da. Roma'da Tonetto sol bekin kralı. Frey de bu formuyla Fransa Milli Takımı'nda forma giyer.
* Catania kalecisi 40 metreden atılan şutu beşlikten içeri aldı. Ben olsam futbolu bırakırdım.
* Real Madrid, 83 dakika 10 kişi oynayan Nastic'i zor bela yendi. Robinho ki halı saha topçusudur, günündeydi, takımı kurtardı. Raul varken Guti neden kaptandı onu çözemedim.
* Lazio 6'da 6 yaptı. Bu hızlı derbiyi de alırlarsa Roma'yı 2.likten indirecekler sezon sonunda.
* Figo'nun kafayı yarmışlar.
* Fiorentina'nın hocası Prandelli o kolsuz iğrenç hırkaları nereden buluyor?
* Engin İpekoğlu Bursa'yı iyi motive etmiş!
* Türk futbolunun en antipatik yöneticisi adayım Beşiktaş'tan Celal Kolot.

Petra Nemcova

Prostat kontrol


18 Mart 2007

Ajax tecavüz etti

PSV 8 puan farkla liderdi, Ajax ve Alkmaar 59 puanla peşinde. PSV 3 gol ortalamasıyla oynuyordu sahasında. 14 maç 45 gol. 12'de 12 yapmışlardı Eindhoven'da. Az Alkmaar geldi 3-2 çaktı ve gitti. Bugün de Ajax. Şampiyonlu yarışı verdiği iki rakibine de sahasında mağlup oldu PSV. Ajax, PSV'yi sahasında 5'ledi. Avrupa'da haftanın en görkemli skoru. Barcelona'da Rijkaard'ın yardımcılığını yaparken ki aslında akıl hocasıydı, bu sezon Ajax'ın başına gelen Henk Ten Cate Avrupa'da en tuttuğum 2-3 teknik direktörden biridir. Uyuz Koeman'ı sahasında 5'lemesi ayrı bir neşe kaynağı. Huntelaar bu arada yine 2 tane çakmış. Ajax bu adamı seneye zor tutar takımda. Hollanda Ligi'nde puan durumu budur

PSV: Gomes; Alcides, Da Costa, Salcido, Sun; Afellay, Simons, Cocu, Culina; Méndez, Farfán.Wissels: Moens, Väyrynen, Kluivert, Addo, Fehér, Tardelli, Marcellis.Ajax: Stekelenburg; Ogararu, Stam, Grygera, Emanuelson; Gabri, Heitinga, Sneijder, Davids; Huntelaar, Babel.Wissels: Gentenaar, Maduro, Perez, Roger, De Mul, Manucharyan, Van der Wiel.

Maçın detayı