22 Eylül 2012

Red Bull Street Style
Dünya Finali


İtalya'da gerçekleşecek Red Bull Street Style Dünya Finali, 22 Eylül C.tesi, 22:15'de www.redbull.com.tr'de!

Kneegrab (Diz tutma), Shoulder Slide(Omuz Kaydırağı) - Dünyanın dört bir yanındaki en iyi serbest stil futbolcular, topu vücutlarının üzerinde yerçekimine kesinlikle aykırı bir stilde dans ettirirler. En iyileri de bunu sanki hiçbir çaba harcamadan yapıyorlarmış gibi gösterir.  Futbol hiçbir zaman yalnızca futbol değildir; bazıları için kendini ifade etme biçimidir. Serbest stil futbolcular futbol topuyla dans edercesine yaptıkları gösterilerle izleyenlerin nefeslerini kesip imkansız diye bir şey olmadığını ispatlamaya çalışır.. 
Red Bull Street Style dünyanın dört bir yanından “futbolun yalnızca futbol olmadığına” inananları bir araya getiriyor. Futbolun ateşli ülkeleri Brezilya, Arjantin ve Almanya da dahil 50'den fazla ülke, 22 Eylül Cumartesi akşamı gerçekleşecek Red Bull Street Style Dünya Finali'nde tüm hünerlerini gösterecekler. İçlerinde ünlü futbolcular Filippo Inzaghi, Fabio Cannavaro ve Edgar Davids gibi isimlerin bulunduğu jüri ise Yaratıcılık, Kontrol ve Stil kriterlerinde yarışmacıları değerlendirecek. 
Her yıl daha iyi serbest stil futbolcuların sahneye çıktığı Türkiye’de, en son 2010’da yapılan Red Bull Street Style Dünya Finali’nde ülkemizi Fatih Şaşmaz temsil etmişti. Bu sene ise Türkiye Şampiyonu Erkan Yetim ülkemizi İtalya, Lecce'de gerçekleşecek Dünya Finali'nde temsil ediyor olacak. Erkan'a öncelikle elemelerde, elemeleri geçtiği taktirde de finalde başarılar diliyoruz. 
RedBull Street Style Nedir? 
Red Bull Street Style futbolla ritim ve stili birleştiren heyecan verici bir spor... Son yıllarda dünya çapındaki futbol kalelerinde büyük bir popülerlik kazanmış olan bu sporun kuralları son derece basit: 3 dakika, 2 oyuncu ve 1 top. Sporcular teke tek mücadele ediyor. Bir yandan kendilerini ifade ederken bir yandan da gövdeleriyle çeşitli top numaraları sergiliyorlar. Jüri, sporcuların müzikle kombinasyon halindeki stilini, tekniğini ve yaratıcılıklarını değerlendiriyor. Her bir mücadele aynı formatta gerçekleşiyor: Her bir serbest stil futbolcu 20 saniye boyunca jüri üyelerini etkilemeye çalıştıktan sonra topu rakibine veriyor. Red Bull Street Style kadın erkek demeden bütün serbest stil futbolcuları yeteneklerini ispatlamaya çağırıyor! 

21 Eylül 2012

Kimi...

"Herkes yenenin peşinden gider; kimi önde yürür, kimi onu arkasından çeker, kimi varlığını yanında belli eder." // İlahi Komedya- Kanto 6 // Dante Alighieri 

Hafta Sonu Futbol


21 Eylül Cuma

20:00 Karabük - Antalyaspor @ Lig TV
21:30 Nürnberg - Eintracht Frankfurt @ TRT Haber

22 Eylül Cumartesi

14:45 Swansea City - Everton @ Lig TV 3
16:00 Şanlıurfaspor - Kartalspor @ TRT Spor
16:30 Schalke 04 - Bayern Münih @ TRT Haber
17:00 Chelsea - Stoke City  @ Lig TV 2
17:00 Kayserispor - Eskişehirspor @ Lig TV
17:00 İstanbul BŞB - Orduspor @ Lig TV 2
20:00 Adana Demirspor - Torku Konya @ TRT Spor
20:00 Gaziantepspor - Beşiktaş  @ Lig TV
20:00 Mersin İY - Gençlerbirliği @ Lig TV 2
23:00 Barcelona - Granada @ NTV Spor

23 Eylül Pazar

13:00 Mallorca - Valencia @ NTV Spor
15:30 Liverpool - Manchester United @ Lig TV 3
16:00 Samsunspor - Boluspor @ TRT 1
16:30 Leverkusen - M'Gladbach @TRT Haber
17:00 Elazığspor - Bursaspor @ Lig TV
17:00 Sivasspor - Kasımpaşa Lig @TV 2
18:00 Manchester City - Arsenal Lig @ TV 3
18:30 Werder Bremen - Stuttgart TRT Haber
19:00 Atletico Madrid - Valladolid @NTV Spor
20:00 Galatasaray - Akhisar Belediye @Lig TV
20:00 Göztepe - Rizespor @ TRT Spor
22:00 Botafogo - Corinthians @ Lig TV 3
22:30 Rayo Vallecano - Real Madrid @NTV Spor

24 Eylül Pazartesi

20:00 Fenerbahçe - Trabzonspor @ Lig TV
20:00 Bucaspor - Karşıyaka @ TRT Spor

20 Eylül 2012

Pep @ New York

Dört yılda her şeyi kazan. Sonra Rijkaard gibi bir yıl kenara çekil. Bu da bir Barça geleneği sanki. Guardiola, New York'ta bir apartman dairesi kiralamış. 3 çocuğu ve eşiyle futbol sezonunu burada geçirecek. Katalunya'nın bağımsızlığı için kampanyalara destek veriyor, videolar çekiyor. İngilizcesini geliştirmesine gerek var mı, onu bilmiyorum. Kariyeri yeteri kadar dil bilgisi vermiştir ama bu adamların bu da yetmez tavrı var. Yolun sonu büyük bir ihtimalle Manchester United. 4-4-2 Eylül sayısı için Pep Guardiola ve Balıkçı Sabahattin başlıklı bir yazı yazdım, ikisi de sevdiğim adamlar. Ay sonunda burada olur o yazı.

Hayatta da Bir Numara

Dzeko'nun golünde şaşırttı. O bu kadar kolay yatmazdı. Vuruş o kadar iyi değildi. İkinci gol, pis gol. Bunlardan çok yemiştir. Yerden seken, serseri bir frikik. Sonra döndü maç. Santiago Bernabeu, Ronaldo'nun golüyle bilmemkaçıncı kez yıkılırken, bu kare anlamlı. Tribünler ayakta ama Casillas sevinmiyor. A) Yediği gollerden dolayı mahcup B) Sergio Ramos yedek, Mourinho takımı medya önünde açık açık eleştirmiş. Buna bozuk. İkisi de değil. Dawid Zapisek, 14 yaşında Polonyalı bir çocuk. Rahatsızlığı önemli... Casillas'ın büyük hayranı. Euro 2012'de onunla tanışma fırsatını da yakalıyor... Sonra, hayat varsa umut vardır da ya hayat yoksa. Manchester City maçından önce David'in ölüm haberini alıyor Casillas. 3. gol sonrası bu fotoğraf karesinin hikayesi budur. Geçenlerde "İyi kaleci miyim bilmiyorum ama bir zaman sonra iyi adamdır diye anılmak isterim" demişti. Bazıları sadece kaleci oldukları için 1 numara değil bu hayatta... Bazıları...

19 Eylül 2012

Liam Gallagher
Bernabeu'dan Atıldı


Manchester City taraftarı Liam Gallagher, Bernabeu'da Dzeko golü atınca Real tribününde arıza çıkartıyor...

16 Eylül 2012

Efsane

Kim efsane, kim değil?
Bunu öğrenmek için tribünlerin tepesine değil;
çocukların odalarına asılan posterleri sayacaksın!