30 Ekim 2008

Galatasaray'ın Çapı

Teknik direktörü Michael Skibbe'ye göre Galatasaray, lig 3. sü Ankaraspor'dan kupa maçında deplasmanda bir puan aldığına sevinen kulüptür...

- Hocam Pi'yi 3 alabilir miyiz?

40 yorum:

erssre dedi ki...

Kewell'ı çıkarıp sağ açığa mehmet güven'i aldığı dakika Galatasaray adına Skibbe bitmiştir.

Adsız dedi ki...

aceto hocam ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlar..ne yalan söyliyim üzüldüm diyemem..yenilebilirdik de pekala..

liquefied dedi ki...

Skibbe'nin Mehmet Güven'i sağ açığa aldığını düşünmek daha kötü bence. :I

bu arada 1 puana ben de sevindim. oynamadan 1 puan aldık. :=

MiyOzzy dedi ki...

Bence yöneticiler G.Saray etiğini düşünerek bu zamana kadar sabır gösterdiler. Fakat gerçeği tartışmaya gerek yok.

Transferler yapılmadan önce hoca gelmek istemez, ama bu kadroya kimi çağırsanız gelir. Mancini haberlerine artık balon demek yalan olur.

umutation! dedi ki...

@ ermansire

steaua 2. maçında tur gidiyorken forvet çıkardığı anda skibbe bitmiştir.

wasted times dedi ki...

yıllar önce san siro'dan beraberlikle ayrıldığında galip gelemediği için üzülen takımdı galatasaray..her fırsatta "ayakların yere basması" der dururuz ama olay o raddeyi çoktan geçti! sahada oynanan futboldan bağımsız, bir duruş gerekir herşeyden önce ve konulan hedef bu duruşun en önemli göstergesidir. büyük takım olmanın gereği budur.

skibbe'yi suçlayamayız. O'nun için başarı; ama ikinci ama birinci türkiye kupasında ikinci tura çıkmak. buna saygı duyulabilir..ama bu düşünce galatasaray ayarında bi takımın duruşuyla, var olma sebebiyle, taraftarının algılayışıyla aynı paralelde değil! malesef değil..skibbe nerde çalıştığının çok fazla farkında değil..başka bi ifadeyle; skibbe-galatasaray doğru eşleşme değil..bu bir gerçek..kabul edelim..

ama kesinlikle sorgulanması gereken en mühim şey, skibbe-galatasaray birlikteliğine neden olanlardır..bu birlikteliği sağlayanlardır..bunun bilincinde olmak gerektiğini düşünüyorum..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

skibbe'nin leverkusen'inden 5 yerken de feldkamp bitmişti? hayır her seferinde futbolcular muhteşem, teknik direktörler mi yetersiz anlamadım ki.

tüm sorun, "şu kadroyu kim istemez" den çıkıyor zaten. galatasaray'da öyle bir kadro yok.

havayı bir yerden verince bir delik bulup çıkacak elbet. gönder skibbe'yi başka biri gelsin. çok farklı bir futbol oynanacağını mı sanıyorsunuz gerçekten?

hayır skibbe de bir oyun felsefesi olmayan bir adam değil ki. amatör kümeden mi getirdin sen onu? adı soyadı belli olan saygın bir kulüpten gelecek vaadeden bir adam diye getirdin. hayır getirme nedenlerin neydi ki götürme nedenlerin onlar olsun...

Adsız dedi ki...

skibbe varmıydıda bitti diyosunuz arkadaşlar adnan polat almanca bilen teknik direktörlük diploması olan birini görüntüde getirdi almancayada çok dikkat ediolar adnan polatın bildiği bir dil ya hani kolay anlaşırız hesabı..

BT dedi ki...

@jessie
ezber bozmak isterken ezberlerden kurtulamıyorsun
Skibbe'nin gs a 5 attığı kadar bir sonraki turda 5 yediğini de hatırlamak lazım
Aynı skibbe nin saygın kulubunden basarısız oldugu için yollandıgını da hatırlamak lazım
Ramos ile batan Tottenham ın bir hoca değişikliğiyle 8 maç sonra maç kazanıp ardından derbide emirates de 4 gol attığını da bir kenara yazmak lazım...
Öyle bir kadro yok dediğin Galatasaray'ın şampiyon kadrosunun üstüne gelmiş 4 yıldızı var.
Takım ligde 6. sırada. Son 2 deplasmanında mağlup olmuş, Galatasaray taraftarı en son ne zaman 2-1 den 4-2 maç verdiğini hatırlamıyor bile...

ilkay dedi ki...

Aceto senden "ısrarla" uzun uzun Galatasaray yazıları bekliyoruz.

İtalyanların "bilmemne gitsin Mourinho gelsin" pankartından daha önemli benim için.

Trofolo dedi ki...

Leverkusen'deki Skibbe'nin arkasinda Rudi Völler vardi. Beyaz Tilki'nin derhal saf tutmasi gerekiyor. Sezon gidecek ulan lambir lumbur.

Cakko dedi ki...

Skibbe'yi GS almasa, başka hangi kulüp alırdı TD olarak ?

Bence asıl soru budur.Skibbe GS'da da başarısız olmuş bir TD olduktan sonra hangi ismi olan takımda görev alabilir ?

İlkay'ın da dediği gibi bol bol Türkiye Ligi yazısı bekliyoruz.

Dünya futbolu tamam ama aceto'nun dilinden ve kaleminden kendi futbolumuzun yorumlarını okuyamayacaksak her geçen günümüze ciddi ciddi yazık değil mi ?

Bırakalım eleştirenler eleştirsin, ama hepsi sizin kişisel fikriniz.Ve kişisel blogunuzda olmasına kim karışır ?

Diğer takımların taraftarı arkadaşlar istemiyorsa da biz razıyız GS,Sivasspor,Trabzon,G.Antep yorumları okumaya dinlemeye tartışmaya ve daha da kafamızı geliştirmeye...

erssre dedi ki...

@Aceto

Abi bu adamın sonu belli ama kovmak için ne bekliyorlar var mı bilgin?

Julien Dekosta dedi ki...

skibbe ilk nerede bitti serisine bir yenisi de benden gelsin.
Skibbe steau macinin 6 stoperli ve aykutlu onbirini aciklandigi anda bitti.

vinca dedi ki...

sıkıntımız savunma-orta saha ilişkisi. hala saibt bir taktik geliştiremedik. gol atıyoruz ama gol yemediğimiz maç yok denecek kadar az.

Adsız dedi ki...

skibbe geldiği an bitti :
"Galatasarayda staj yapacağım.."

biri skibbeyi mıncıklasın.

Adsız dedi ki...

ben de birşey eklemek istiyorum. fenerbahçe için tarihin en kötü sezonu deniyor. ama sadece 2 puan fark var 2 takım arasında. ve 2 hafta sonra kadıköye gidiyoruz. ben o maçı kayıp sayıyorum zaten. bizim kadıköyde kazanmamız imkansız gibi.

fenerbahçe transferde kötüydü bu halde. biz iyiydik gene aynı haldeyiz. o zaman sorun skibbedir.

Adsız dedi ki...

O Ankaraspor ki ligde bizden yukarıda ...

Unknown dedi ki...

Her antrenörün bir uyum süresi istediği. Bazı şeyleri yapabilmesi işin uyuşabilmesi gerektiğine inanırım. Bugüne kadar hiç bir ortamda Skibbe gitsin diye bir şey söylemedim ama şu son maçlarda yaptkları artık 45 numara ayağa 39 numara ayakkabı oldurmaya çalıştığımızın ispatı gibi. Ramos ve Valverde gibi kendini ispatlamış hocalar bile teneke çalarak gönderilebiliyorsa artık Skibbe'nin de yolunun açık edilmesi vakti gelmiştir. Bu tkulüp Galatasaray olsa bile.

Anıl dedi ki...

Son yarım saatteki 1-1'in üzerine yatan Galatasaray'ı görünce bir garip oldum ben. Hey gidi Galatasaray hey...

sinem dedi ki...

bravo valla bunun üzerine söylenecek söz yok. hayır sürekli kötü olsak eyvallah da, geçen hafta olimpiakos'a karşı oynayan takımla bu takım aynı ya, işte bunu aklım almıyor.

Cem Kalay dedi ki...

Valla bu herif benim fanatikliğimi bitirdi Skibe gidene kadar takıma üzülmeyeceğim,maçları izlicem fakat skibe gidene kadar üzülmicem...

apaç dedi ki...

evet skibbe yetersiz. bu çok aşikar. lakin ben skibbe'nin gitmesi durumunda da bu takımın düzlüğe çıkabileceğine ihtimal vermiyorum.

transfer dönemidir tüm bu olanların müsebbibi. sırf birkaç bin daha kombine satmak, gitgide eriyen tribünleri harekete geçirmek için gereksiz bölgelere sözde yıldızlar transfer edildi.

meira, baros, kewell, ferdi, serkan, alpaslan.. hangisine galatasaray'ın şiddetle ihtiyacı vardı? hangisi faydalı oldu şimdiye değin?

euro 2008'in yıldızı, türk futbolunun 1 numarası arda'nın bölgesine alınıp, çocuğun verimini düşüren kewell mı; geçen sene muazzam bir performans gösteren emre güngör-servet çetin tandeminin arasına giren meira mı? yoksa turkish robben ferdi mi? ya da çakma ilie serkan kurtuluş mu?

çok kaotik ve capello'nun real'de yaptığı devrimin bir benzerine muhtaç bir oyuncu kadrosu var şu an galatasaray'da.

lucescu, mancini, jose cevat. bu neşter vurulmadığı müddetçe üçü bir arada gelse bile sonuç bundan farklı olmayacaktır.

ha sırf kan değişikliğiyse erek gitsin tabii skibbe. serhat güller gelsin. hem camianın çocuğu hem de hemsehrimdir. destekliyorum.

zachpaulsen dedi ki...

galatasarayın çapından çok Adnan sezgin ve Adnan polat'ın çapı demek gerek. eğer skibbe gidecekse ondan önce 2 yıldır galatasarayı sabote eden Adnan Sezgin'in gitmesi gerekiyor. Bu takım sezon öncesi ne doğru dürüst antreman yaptı ne de ciddi hazırlık maçları. 3. sınıf takımlarla şampiyonlar ligi ön-elemesine hazırlandı. Şu an görülüyor ki takımın gücü ligdeki zayıf takımlarla bile mücadele etmeye yetmiyor. Bir an önce Skibbe ve Adnan Sezgin gönderilmeli.

Bu kadroyu her hoca çalıştırmak ister.Transfere dahi ihtiyaç yok. sadece futbolu bilen, kaliteli birini getirsinler de seneye en azından şampiyonlar ligine gidebilelim.

yLdRm dedi ki...

olympiakos maçında takım iyi oynarken, futbolcuların payı %100
bu maçta kötü oynarken Skibbe'nin payı %100..bozuk para gibi adam harcamada üstümüze yok.
aceto, alex ferguson'un manchester maceralarını senden iyi bilen var mı?

NoWiTZKi_41 dedi ki...

Bence iyi oynadığımızı söylediğimiz olympiakos maçında oyuncular o macı gerçekten kazanmak istediler ve işi ciddiye alarak mücadele ettiler.Lİncoln'ün bile o maçta nasıl koşup çabaladığını görünce birşeylerin değiştiğini düşünmüştüm.

Ancak sonraki Eskişehirspor ve Ankaraspor maçları oyuncuların iyi yönetil(e)mediğini,canları kazanmak isterseler mücadele edecekleri düşüncesini bende oluşturdu.Bu nedenle Skibbe artık ne kendini ne de bizleri daha fazla üzmeden bırakmalı yerine takım disiplinini sağlayacak mücadalecei bi takım yapısı oluşturacak otoriter bir teknik adam gelmeli.

Gadee dedi ki...

Sene başında henüz Kewell,Baros,Meira transferleri belli olmadan önce Skibbe doğru bir tercih gibi görünüyordu.Mevcut imkanlar göz önüne alındığında gençlerle çalışmayı seven genç bir hoca, vesaire...

Bu kadar üst düzey transferler yapılmasaydı ve Skibbe teknik direktörümüz olsaydı,Galatasaray şuan da olduğundan daha iyi yönetiliyor olurdu bence.Üst düzey beklentiler olmazdı takımdan belki ama daha iyi futbol oynayacağı kesin gibi.

Mamafih kadroya böyle adamları katıyorsan eğer, başındaki teknik direktörün ekstra şeyler yapması lazım.Skibbe bu kadro için yetersiz maalesef.Bu gün gibi ortadadır...

Şuan bu kadroyu en iyi yönetebilecek adamlardan biri Big Sam'dir.Neden olmasın?

Adsız dedi ki...

Yukaridaki yorumlarin coguna katilamiyorum, artik fb/gs/bjk buyuk camiadir, her maci kazanmasi lazimdir mantalitesine hic katilamiyorum. Ben Skibbe'ye hak veriyorum, super(!) statulu kupamizda ankaraspor deplasmaninda kazansan ne farkeder, berabere kalsan ne farkeder. Nasilsa altay'i malatya'yi yener gs turu da atlar, dolayisyla bu mac icin ne skibbe kasmistir kendini ne de futbolcular. Ayrica herkes istikrardan dem vuruyor, bjk'ya surekli geciriyoruz del bosque'ye sabredemedi diye. Bu adam geleli daha 3-4 ay oldu, hemen notu verildi stajyer diye. Peki yerine kim gelecek, veya diger bir soru yerine kim gelse 3 ayda muhtesem futbol oynayan bir takim yaratacak. Buradan aciyorum bahisleri mancini gelsin 3 ay sonra tepkiler su ankinden fazla olacaktir, gs buyuktur defansif futbol oynamaz diye.

@ aceto

Abi arsenal - tottenham macini seyrettin mi bilmiyorum ama tottenham berbat bir futbol oynadi gercekten, arsenal'in gevsekligi ve almunia'nin yumurtlamalari sayesinde aldi o puani. Gollerin hepsi uzaktan ve organize ataktan gelmis tek pozisyonu yok tottenham'in.

UGUR G.

Adsız dedi ki...

ben 4-2-3-1 ile olimpiyakosa nasıl tek kale oynadığımızı gördüm. ama ankaraspor maçını da gördüm.

18 yaşındaki çocuğa rakibin en önemli silahının tutturulması nasıl oluyor anlamadım

takımı anlamakta zorluk çekiyorum.

ayrıca skibbenin oyun içindeki müdaheleleri son derece yetersiz.

gitmeli mi? derseniz. cevabım kim gelecek? sorusunun cevabıyla alakalıdır.

ikinci yardımcımızı da halen bekliyorum.

Julien Dekosta dedi ki...

@ugur g.
aynen katiliyorum bu mac cidden yargilamak icin olcu olmamali.

xaar dedi ki...

Takim içi rekabet yerlerde geziniyor,herkes nasi olsa biri bi gün sakatlanir bana da bi ara forma sansı gelir die düşünüyor,nie kasayim ki kendimi o kadar forma için!!!
Toplam 31 kişilik bi ekiple basladı Galatasaray sezona,oldukca genis bi kadro yapisi,bu rekabet acisindan iyi bişey mi kötü bişeymi anlamiş diilim dorusu!Skibbe geldiğinden beri hiç kimseye neşteri vurmadi henüz bu olumsuz bi etki yaratmiş olabilir die düşünoyurm takim üzerinde ancak o kadar sakata oyuncu coklugunda iyi ki de böyle genis bi kadro olusturulmus dienlerde olacaktir elbet,haksizda diiller su durumda ama,şayet sezon oncesi bu kadro 24 kişiye indirilseydi futbolcularin motivasyonu ve takim içerisinde rekabet ve forma savasi acisindan
olumlu etkileri olabilirdi...Şimdi takimdaki hava öyleki nasi olsa bu takimin 11 i belli 18 i belli sakatlar da cok fazla,ben bu sakatlıklardan bi ara yararlanir oynarim macımı cekilirim kenara düşüncesinde cogu futbolcu!!!
Takimda forma hirsi hiç mi hiç yok gibime geliyor,bu konuda en hırsli ismi Ayhan AKMAN olarak görüyorum onunda sebebi belli sezon sonu bitecek olan sözleşmesi...

thunderbird dedi ki...

Bu blogun sahibi Bülent Bey resmen Skibbe'ye kafayı takmış vaziyette; hoca gitmeden rahat etmeyecek.

Kupa maçında Ankara deplasmanında alınan 1 puan beni de memnun etti, hele ki Eskişehir faciasından sonra.

Teknik direktörün takım üzerindeki rolü ne ölçüdedir konulu bir yazı bekliyorum; eğer %100'se takımı satıp Mourinho'yu getirelim, eğer %10'sa eleştirilerimizi ölçülü tutalım.

emilio santos dedi ki...

ah be abi berber klişesini şu yorumlara sokmak istemezdim ama eric gerets'in elinde olacaktı şu kadro...
oy oy...

ich dedi ki...

Taraftar bile Ankaraspor deplasmanından alınan beraberliğe sevinir olmus. Daha ne yazılır ki.

giga dedi ki...

güzel bir gönderme olmuş.galatasaray büyük bir takım ve bu yüzden hiç bir maça beraberlik için çıkmaz.böyle biliyorduk biz fakat bay skibbe sayesinde galiba ezberimiz bozuluyor.maalesef çapı galatasaray'a dar gelen bir hocamız var.hocaların değer görmediği ülkemizde hocaların arkasında değil yanında durulması taraftarıyım fakat hoca da biraz ışık verecek be kardeşim.lig üçüncüsünden bir puan almak iyidir de ne demek oluyor.

zenci dedi ki...

işte skibbe'nin galatasaray'ı ne kadar anladiginin resmi bu.
bu adam artik bu klube dar geliyor.
en basindan belliydi bu.
tesekkurler adnan polat..

josemarcelosalas dedi ki...

Adam tam gönderilecek, galip gelinen kritik bir maçtan sonra askıya alınıyor. Şaşırdık kaldık anasını satayım. Olympiakos maçı mesela, kaybedilse bugün hala o kulübede olur muydu...

Othello dedi ki...

Yenilgiden sonra yarim agizla rakibi tebrik edip "butun suc benim" diyeceksin, seni elestiren basin mensubuna kapiyi "Biyigini s...."den acacaksin ki bu memlekette adam sansinlar seni.

Olumsuz sonuctan sonra ortaya koyan oyun hakkinda samimi olarak dusuncelerini belirtirsen capsiz olur cikarsin iste...

ribery11 dedi ki...

Lig üçüncüsünden alınan bir puan iyi de lig sonuncusunun aldığı yegane,tek ve yalnız bir puanı senden Ali Sami Yen'de alışı ne olacak?

Radical Media dedi ki...

Bu sene G.Saray futbol takımı için verilen ölçüsüz bir kadro güzellemesi yapılıyor. Ben buralarda defalarca yazdım Lincoln ve Baros demolarını yaptılar bundan sonra düşüşe geçecekler diye. Diğer bir itirazım da hakem yönetimleri idi. 4 maç G.Saray için döndürüldü hakemler tarafından. Adnan Polat , Adnan Sezgin görüldüğü kadarı ile Faruk Süren & Mehmet Cansun ekolünün devamı olduklarını belli ettiler iyice. G.Saray'ı önümüzdeki 4-5 yıl içinde maddi açıdan çok daha zor günler bekliyor. Ayrıca Eskişehir - F.Bahçe maçında dün yaşanan kepazelikler Mahmut Özgener Federasyonunun ona buna gebeliğinin Haluk Ulusoy'dan aşağı kalmadığını da gösterdi. Bu sene tarihin en kirli liglerinden biri oynanıyor ve oynanacak ama maşallah kimseden çıt çıkmıyor Skibbe, Aragones ve Sağlam tartışılırken 3 Takımın da kadro yapılarının ne kadar Futbol ve Futbolcu fakiri olduğuna hiç vurgu yapılmıyor. Açıkçası blog ve takipçileri bu açıdan "fotomaç-fotospor" ekolünden daha da ileri de değiller. Herkes bir düşünsün lütfen Ayhan , Sabri ,Sivok ,Seric, Serdar Özkan ,Maldonado,Kazım ( örnekler çok da ilk akla gelenleri yazdım sadece) gibi adamlar takımlarından gitseler, komisyonla transfer yapan bazı çakal yöneticilerin yönettiği birtakım süper lig kulüpleri dışında iş bulamazlar. Ama ezberden konuşunca G.saray'da çok derin bir kadro yapısı mevcut , Argones bunak , Sağlam vizyonsuz . Gerçekten bu adamların hepsi de mi yetersiz ?