16 Aralık 2011

Hafta Sonu Futbol

16 Aralık Cuma
20:00 Orduspor - Galatasaray @Lig TV
21:30 Bayern Münih - Köln @TRT HD

17 Aralık Cumartesi
13:00 Ankaragücü - Gaziantepspor @Lig TV
13:00 Karabükspor - Mersin İY @Lig TV 2
13:30 Kartalspor - Adanaspor @TRT 6
16:00 Eskişehirspor - Kayserispor @Lig TV
16:30 Freiburg - B. Dortmund @TRT Haber
17:00 Newcastle United - Swansea City @Lig TV 3
17:00 Fulham - Bolton @Lig TV 2
19:00 Bursaspor - Antalyaspor @Lig TV
19:00 Mallorca - Getafe @NTV Spor
19:30 Schalke 04 - Werder Bremen @TRT HD
19:30 Wigan - Chelsea @Lig TV 2
21:00 A. Bilbao -Zaragoza @NTV Spor
21:45 Milan - Siena @Euro Futbol
22:00 Lyon - Evian @Lig TV 2
23:00 Sevilla - Real Madrid @NTV Spor

18 Aralık Pazar
09:30 Kashiwa Reysol - Al Sadd @TRT HD
12:30 Santos - Barcelona @TRT HD
13:00 İstanbul BŞB- Sivasspor @Lig TV
13:00 Manisaspor - Gençlerbirliği @Lig TV 2
13:00 Atletico Madrid - Real Betis @NTV Spor
13:30 Karşıyaka - Akhisar Belediyespor @TRT 1
14:00 QPR - Manchester United @Lig TV 3
16:00 Samsunspor - Beşiktaş @Lig TV
16:00 Sakaryaspor - Kayseri Erciyesspor @TRT 6
16:00 Konyaspor - Göztepe @TRT Anadolu
16:00 Juventus - Novara @Euro Futbol
16:00 Cesena - İnter @Smart 3D
16:05 Aston Villa - Liverpool @Lig TV 2
18:00 Bordeaux - Sochaux @Lig TV 3
18:10 Manchester City - Arsenal @Lig TV 2
18:30 B.Mönchengladbach - Mainz @TRT HD
19:00 Fenerbahçe - Trabzonspor @Lig TV
19:00 Bucaspor - Elazığspor @TRT Anadolu
19:00 Osasuna - Villarreal @NTV Spor
21:45 Napoli - Roma @Euro Futbol
21:45 Lazio - Udinese @Smart 3D
22:00 PSG - Lille @Lig TV 3
22:30 Valencia - Malaga @NTV Spor

14 Aralık 2011

Totti Roma'dan Gider Mi?

Francesco Totti: "Juventus maçında Panenka penaltısı atacaktım. Karşımdaki arkadaşım Buffon olunca ayıp olur dedim. Keşke atsaydım, kaçırmazdım.. Maçtan sonra hiç hoşuma gitmeyen şeyler duydum. Roma'dan ayrılmayı düşünüyorum. Roma'da problem bensem giderim."

Gider mi? Bence gitmez. Giderlerin gazını alıyor. Tribün bir sonraki maçta ayağa kalkar...

Nedved Olunmaz
Nedved Doğulur

Fikstürü ters bir ligden geldi, Juventus'ta bir yılı doldurduğunda takım arkadaşlarından 15 maç daha fazla oynamıştı. Geçen sezon da topun kralını oynuyordu ki ligin ikinci yarısında ortalıktan kayboldu. Bu sezon Serie'da 4 maçta onbirde sahaya çıktı, iki maçta da kulübeden geldi.. Milos Krasiç, Torino'da bozdu kendini diyeceğim, Torino da insanın kendini bozacağı bir şehir değil... Conte sezona bu kadar hızlı başlamışken ve eli kuvvetliyken kafayı taktığı bir adamın fazla şansı olmaz. Krasiç muhtemelen devre arasında Juventus'tan ayrılacak. İtalyanlar 15 milyon Euro ödemişti bonservis bedeline.. Manchester United sezon başında da istiyordu. Daha 27 yaşında... Orada da Karel Poborsky olur mu?


"Nedved 2.0" da güzel manşetti, "Krasiç yazılır Nedved okunur" da... Biz ne anladık bu 1.5 sezondan peki? Nedved olunmaz; Nedved doğulur...

13 Aralık 2011

Üç Yıl Sonra Emre

Emre Belözoğlu, Fenerbahçe yönetimi tarafından kadro dışı bırakıldı. Şimdi herkes ona vuracak. Şimdi hep Emre haksız... Yeni bir sözüm yok... 13 Eylül 2008'de bloga yazdığım Emre Belözoğlu portresinden birkaç pasaj:
* 14/Aralık: Emre kadro dışı kalmamış. Emre, Aykut Kocaman'dan özür dilemiş.
**************
Futbolseverden önce Emre kendinden memnun değil ki. Emre kendini sevmiyor ki artık. Aynaya bakıp, "ben o Emre olamayacağım galiba" dediğinde de Fenerbahçe'nin teklifini kabul edip Avrupa defterini kapattı.

Sorun, Emre Barcelona'nın Luis Enrique'si olacak mı Fenerbahçe'de? Real Madrid'den Barça'ya giden ve Barça'lıların kucakladığı adam. Yoksa Ronaldo mı olacak? Barcelona'da oynayan ve Real Madrid'e transferinin ilk gününden itibaren tribünlerin içine sindiremediği, iki tarafın da sevmediği adam. Bunu zaman gösterecek.

Tam bir yıl önce 12 Eylül'de, basın tribününe kol çıkartan Emre; "90'ların bebek yüzlü Sezercik'i" Şehremini'de ortaokul arkadaşlarının sırtında taşıdığı Emre değil artık.

Artık burnunu mu sürter; yoksa ruhunu mu bilmem ama bildiğim; bu sezon imza törenine katıldığı tek futbolcu Emre olan Aziz Yıldırım ve Fatih Terim' in olmadığı bir Türk futbolunda, bu kalkanlarını da yitirdiği gün; sahada ve yolda verkaça gireceği insan sayısı; bugün oynadığı oyunun kuralları gereği sahaya çıkmak zorunda olanların sayısından az olacağı... O herkesin kendini beğenmiş sandığı adam; aynaya bakıp daha fazla kendinden nefret etme.



12 Aralık 2011

Karembeu-Mancini-Veron

Şimdi Manchester City maçlarında kenarda o meşhur atkıysıyla cool takılıyor ya Roberto Mancini, bu kareyi görse bugün, nerden çektirdim diye söylenir.. Uğur Orak kardeşim bulmuş. Nefis bir kare. Roberto Mancini, Karembeu ve Seba Veron. Sampdoria'da beraber oynadılar. Artık hangi amaçla bu kostümleri giydiler bilmiyorum ama iyi hatıra olmuş. Futbolcular şöhret basamaklarını çıkarken kaprisleri de beraberinde büyür. Genç yaştaki futbolculara kostüm de giydirir, istediğin mizansende poz da verdirirsin. Bir gün yıldız olduğunda hayatında vermeyeceği pozları verirler. Bu fotoğrafta Mancini, kariyerinin sonunda. Sene 1996... Veron, Sampdoria'dan yürüyecek, Serie A turu yapacak, Premier Lig havası; sonra da memlekete dönüş... Konuyla alakalı alakasız, Adriana Karembeu ne güzel ablamızdın sen...

11 Aralık 2011

Real Madrid: 1 Barcelona: 3

Şampiyonlar Ligi’nde Premier Lig’in zirvesine oynayan iki Manchester takımı, gruplarındaki son maçlarda kan kusarken, Real Madrid ve Barça çoktan turu cebine koymuştu. Son maçlara ideal onbirlerinden 8 adamı kesip çıktılar. Schuster döneminden bu yana Clasico’ya önde çıkmayan Real Madrid, Valencia deplasmanından da çıkmış, 10 seri galibiyetle gelirken, Barça, Getafe deplasmanında 3 puan bırakıp, 6 deplasmanda 2 galibiyet alabilince, eksik maçı da hesaba katarsak artı altı ile yürüdü santra noktasına Mourinho’nun takımı...Guardiola’nın hafta başında El Clasico sorusuna verdiği yanıt güzeldi. Memleket işsizlikten kırılırken ve 2 yıldır krizden belini doğrultamazken yine hayat bilgisi dersiyle çıktı medyanın karşısına. Merkel ve Sarkozy’e selam yolladı, Euro’yu kurtarın diye. Bu sabah Madrid’e gelirken yardımcısı Tito Vilonova uçağa binmesine izin vermedi doktorlar. Şampiyonlar Ligi’nde Milan maçının günü takımı duyurulan tümör ameliyatından çıkan Tito Vilanova, (Abidal vakasından sonra yeteri kadar moral bozucu) takımın yanında olabilmek için Barselona’dan trenle Madrid’e geldi. Barcelona'yı bunlar besliyor.... On gündür Barselona gazetelerinin çarmıha gerdiği Mesut, Ajax maçında kadroya alındı. Takımın ağaları Madrid’de idman yaparken, o takımla birlikte Amsterdam’a gitti. Hafta boyunca da Real Madrid’in sahaya Mesut’suz çıkacağı ve orta sahada Xabi ile Lass’ın oynayacağı haberleri sızdırıldı Mourinho’nun odasından! Altı puan değerindeki maça, 6 puan önde çıkarken Mourinho’nun Xabi’nin yanına iki çok koşan adam koyup önde Ronaldo, Di Maria, Benzema’yı oynatması bekleniyordu ama Madrid taraftarının “Tam zamanı şimdi” havasının etkisinde kaldılar galiba.Coentrao takıma başarılı bir sol bek olduğu için dünya para verip alındı ama geldiğinden beri oynadığı yer orta sahanın göbeğiydi. Maç öncesinde de kadro dağıtıldığında Real Madrid, Coentrao’yu Casillas’tan sonra yazmış olmasına rağmen, Mourinho’nun sağ bekte denediği Lass’ın defansta oynayacağını varsaydı İspanyollar. Yazıldığı gibi çıktı Real Madrid ve Coentrao sağ bekte oyuna başladı.
Maç başlarken çay ya da bira almak için mutfağa gittiyseniz golü kaçırmışsınızdır. El Clasico tarihinin en erken atılan golü Benzema’dan geldi. 24. Saniye! Valdes’in, yapma Valdes anı. Hafta boyunca taraftarına stadı cehenneme çevirin, oyuncularına asla ilk golü biz yemeyelim ve kırmızı görmeyelim diyen Mourinho daha ne istesin?
İlk 20 dakika önde bastılar ve Barça’nın rakip 30’da yaptığı pas trafiğini orta saha göbeğine çekip dönen topları da alınca, “İkiyi bulurlarsa bu kez kazanırlar”a getirdiler oyunu. Oluyordu da. Cristiano Ronaldo, rezalet bir vuruşla auta attı topu. Maçın Real Madrid için birinci kırılma anı budur. Villa’dan daha hareketli olan Alexis’i tercih eden Guardiola, Messi’den aldığı sahte dokuzu Fabregas’a vermişti. Onun ters koşusu, Messi’nin slalomu presi bir anlığına çözdü ve göbekten Sanchez’e kanal açıldı. Zor pozisyondu, iyi vurdu.

Real Madrid’in tekrar maça dönmesi için öndeki dörtlünün kötü oynamaya hakkı yoktu. Di Maria, kasığını tuttuğu pozisyondan sonra bir daha görünmedi. Ronaldo, Real Madrid kariyerinin en kötü maçlarından birini oynadı. Önde Benzema çok çalıştı ama nafile... Mesut ise geçen sezonun ikinci yarısındaki El Clasico sağanağında olduğu gibi yine ortalıkta yoktu... Sarı kartlı orta saha oyundan düşünce ikinci yarı Barcelona için kolay oldu. En iyi bildiklerini yaptılar. Pas... Topu kaptırdıklarında da Guardiola’nın “Koşmayanı yakarım” direktifi gereği topun arkasına geçtiler 10 kişi. En büyük silahı bu sezon kontrataktan 14 gol atan Real Madrid’in dikine toplardı ama Barça’nın kademesi nefes aldırmadı. Xavi’nin golünde şans var ama şans da deneyenin yanındaydı.
Real Madrid için maçın ikinci kader anı 2-1 iken Ronaldo'nun dışarı attığı kafaydı... Mourinho’nun Coentrao kumarı üçüncü golde patladı. Hücuma çıkan Portekizli rakibin ayağından topu sökemeyince kalesinden 60 metre uzakta kaldı. Geri döndüğünde Fabregas, kafayı vurmuştu bile... Kaka ve Higuain değişiklikleri, Barça gibi geriden gelip 3 atan bir takım karşısında adet yerini bulsun değişiklikleriydi. Üçüncü golden sonra oyundan kopan Real Madrid’e Avrupa’nın en kısa takımı Barcelona, Xavi ile de bir kafa golü atıyordu.Şimdi ne olur? Santiago Bernabeu tribünleri maçın son dakikalarında Mourinho’ya büyük destek verdiler. Zaten hocanın falan tartışıldığı yok Madrid’de... Lakin medyanın birilerini kurban etmesi lazım. O kurban da bizim Türkler olur. Pazartesiden itibaren beklediğim budur. Mesut’u ağır eleştirecekler, Mesut onbirden düşecek... El Clasico’nun 18’inde olmayan ve maçı tribünden izleyen iki yeni transfer Nuri ve Hamit’i topa tutacaklar. Barça, bu sezon en önemli iki transferini -üstelik Alexis'in uzun sakatlığına rağmen-El Clasico’da sahaya sürüp; Fabregas ve Alexis Sanchez ile gol bulurken; Mourinho’dan yeni transferlerin hesabını sormamaları düşünülemez... Real Madrid: Casillas; Coentrao, Pepe, Ramos, Marcelo; Xabi Alonso, Lass (Khedira, min.63), Özil (Kaká, min.58); Di María (Higuaín, min.68), Cristiano y Benzema.

Barcelona: Víctor Valdés; Alves, Piqué, Puyol, Abidal; Busquets, Xavi, Iniesta (Pedro, min.89); Alexis (Villa, min.84), Cesc Fábregas (Keita, min. 78) y Messi.


Gol: 1-0. Min.1. Benzema; 1-1. Min. 30. Alexis; 1-2. Min. 54. Xavi. 1-3. Min. 66. Cesc.