15 Mart 2007

1997 daha dün değil miydi?

Tam 10 yıl geçmiş. Hayatımda seyrettiğim en güzel maçlardan biriydi. İlk 5 yapsam hiç kıyamam direkt koyarım bu maçı. 1997 Mart'nda Barcelona-Atletico Madrid. Calderon'da 2-2 biten Copa del Rey'in rövanş maçı. Barcelona'da Dream Team ve Cruyff dönemi sona ermiş, Başkan Nunez Cruyff kovmuş, yerinde Boby Robson var. Tercümanı Jose Mourinho. Atletico Madrid'in 90'lardaki en fırtına günleri. 96'da hem ligi hem kupayı götürmüşler. Böyle maça da ancak Cam Nou yakışırdı. Goller nasıl oldu, anlatmayayım, videosu var. Atletico Madrid'in ilk yarıda çatır çatır oynayıp 3-o öne geçtiği ve sonrasında Robson'un 2. yarıya Popescu ve Blanc'ı çıkartıp Pizzi ve Stoickov'u aldığı ve Ronaldo'nun hat-trick yapıp Barça'nın 5-4 kazandığı, Balkan forvetlerden kurulu A. Madrid'de Pantic'in 30 dakikada Baia'yı 3 kez yamulttuğu maç.

Kadrolara bakınca gözlerim doldu her nedense. Yaşlandığını hissediyor insan. Barça'da kalede Baia, Mourinho getirmiş, defansa bak Blanc daha Inter'e gitmediği zamanlar, Couto daha Serie A görmemiş, Popescu daha Parken'da penaltıyı sağ köşeye vurmamış. Hey gidi Sergi, şimdi ön libero, çapa denen zıkkımın ağababası Guardiola, sonraları Espanyol'a giden dayı kılıklı De la Pena, bir zaman sonra Nou Camp'da korner atamayacak olan Figo, artık emekli olan Pizzi, Real Madrid'den gelen Luis Enrique ve PSV'den gelen Ronaldo. Atletico Madrid'de şiir gibi isimli Caminero, kalede sonra La Coruna'ya giden Molina, Paunovic, Pantic, Bejbl'li Balkan hattı ve pivot santrforların kralı Kiko. Ulan Kiko yıllar sonra sahte formanı aldım Marmaris'den be. Maçın olduğu gün Galatasaray, Fenerbahçe'ye 3 atmış, Hakan Şükür hat-trick yapmış. 1997 daha dün değil mi yahu? Bu kadar mı çabuk geçiyor zaman? Nereye gitti bu güzel adamlar? Şerefine futbol...

14 Mart 2007

No es buen momento para morir

İspanya'da La Liga'yı yayınlayan La Sexta'nın Barcelona-Real Madrid maçı öncesinde dönen tanıtımları: *Ölmek için iyi zaman değil.

2007'nin transfer geyiği

İtalya'da günün transfer geyiği. Ronaldinho'nun aynı zamanda menejeri olan kardeşi Milan'da Berlusconi'nin meydancısı Adriano Galliani ile yemek yedi. Berlusconi'nin bu yaz elini cebine atacağı kesin. 100 milyon euro çıkar mı o cepten bilemem. Kaka+Ronaldo'nun yanına bu adam gelirse Serie A'nın tadından yenmez.

Oliver Kahn - Adidas

2006 Dünya Kupası'nda TWBA'den Adidas reklamı. Oliver Kahn Munih'de, otobanda.

Tabasco

13 Mart 2007

Amigo Moratti

Milano derbisinde Inter kazandı ama defteri hala kapatmadılar. Milan başkanı Berlusconi'nin kanalı Mediaset'in (ve Telelombardia'da) yayınladığı görüntülerde Inter başkanı Massimo Moratti, Ronaldo'ya ana avrat düz gidiyor ve golden sonra nasıl geçirdik jestini fazlasıyla abartıyor. Barcelona'dan aldıktan sonra 1.5 sezon faydalandığı Ronaldo'ya sakat geçirdiği 2-3 sezonda tıkır tıkır parasını ödeyen Moratti, Ronaldo Real Madrid'e gidince hafif keriz muamelesi görmüştü memleketinde. "Ronaldo, Milano'ya turist olarak bile giremez" İnter tribünlerinde pankart olarak kaldı. Milan, 7 milyona kapattığı Ronaldo'yu derbide ezeli rakibinin karşısına çıkardı. Futbol böyledir, illa ki Ronaldo atacak. Maçın başından itibaren Ronaldo'nun yedi ceddine küfür yağdıran Inter tribünlerine bir destek de başkanlarından gelmiş. "Ronaldo pezzo di merda.” “Figlio di puttana.” “Vai a cagare.” “Stronzo.” İlkini çevireyim yeter: "Orospu çocuğu".

12 Mart 2007

Atletico Madrid me mata

Seyrettiğim en muhteşem futbol temalı reklam. Atletico Madrid'nin 1 numaralı üyesi Augustin de la Fuente Quintana'nın oynuyor. * Atletico Madrid beni öldürecek

İngilizce altyazılı versiyonu

Tutto il calcio miliardo per miliardo

İtalya'da futbol ekonomisi üzerine yeni bir kitap. Gianfrancesco Turano imzalı. Rus oligarklar mercek altında. 256 sayfa. 16 euro

Lionel Messi @ Adidas Adv


David Beckham Gilbert Arenas

Adidas "Impossible Is Nothing" ın yeni kampanyasından..

Pazartesi notları 2

* 15 yıl aradan sonra Milano derbisini gündüz oynattılar. Ronaldo aka tombik Inter'e çaktı ama bütün maç ailesine küfür etmişler. İbrahimoviç işi bitirdi. Cruz'un topuğundan önce Gattuso atsa Milan maçı kopartacaktı. Video: Inter:2 Milan:1
* Paolo Maldini, Milan'da 600. maçına çıktı
* Palermo-Fiorentina maçında rakip top ayağındayken dizinden sakatlanıp yere düşünce Mutu topu aldı 40 metre dribling yaptı ve golü attı ve maç karıştı. Topu taca neden atmadın diye üzerine yürüyen Palermolular 2 ay önce aynı golü atmışlardı. Akşam RAI 2'de yarım saat bu golü tartıştılar. Hakem durdurmadığı sürece futbolcu golünü atar kardeşim diyenleri sesi yüksek çıktı.
* Sevilla'yı liderlikten indiren ve Barça'ya kıyak yapan eski bir Real Madrid'li. Portillo attı Gimnastic kazandı. Lucescu Sevilla'yı perşembe yorunca lider patladı. La Liga'da 5 takım kafaya oynuyor, tadından yenmiyor.
* El Clasico'da Messi'nin gollerden sonraki sevinciyle ile Kezman'ın gol sevinci arasında fark yok. Bizim eyyamcı hakemler Kezman'a sarı kart çıkardı. Ne yapsın adam gol atınca. Ağlasın mı?
* Messi, El Clasico'da hat trick yapan en genç futbolcu oldu. Barça'da son hat trick'i 1994'de Barça'nın 5'lediği maçta Romario yapmıştı.
* Paris Saint Germain sahasında Auxerre'e kaybetti. Adamlar şaka maka UEFA Kupası'nı alıp küme düşecekler.
* Atletico Madrid'de Maxi ve Petrov sakatlanmasa bu sezon şampiyonluğa oynarlardı. La Coruna'yı ikilemişler.
* Juventus, Brescia deplasmanında fena dağıldı. Hat trick yapan Serafini iyi adamdır. Napoli yine kaybetmedi. Torino'dan Rosina'yı transfer listesine yazdım.
* tv8'de İtalya ligi maçlarına ne doktoruysa Gürkan Kubilay denen adam musallat oldu. Lig TV'de x takım sağdan 42 orta yaptı, göbekten 8 akında kılı döndü gibi adamı tilt eden istatistikler sayıklardı. Oradan yol vermişler. Nasıl bünyedir bunlar ya! Otur evinde seyret. Ne anlarsın sen Totti'den, De Rossi'den. Bir de taktik önerisi yapıyor Roma'ya!
* İtalya'da televizyon görüntülerinden sağlam ceza yazıyorlar. Bu kez Trezeguet'yi avlamışlar. Ağır çekimden 3 maç yemiş.
* Lucarelli'nin uzatmalarda bir frikiği var akıllara ziyan
* Fenerbahçe gol atınca ekrana her seferinde Ali Koç'un gelme sebebi nedir? Asist mi yapıyor? Adamın göbek adı Sayın mış bu arada. Melih Şendil paso Sayın Ali Koç deyip duruyor.
* Okay Karacan süper maç anlatıyor. Murat Kosova da futbola dönmüş ufaktan.
* Adnan Aybaba kimin adamı?
* Ziya Şengül kurduğu cümlelerin başını hatırlıyor mu?
* Mutu dedim de yukarıda bir Lutu vardı ne oldu ona?

11 Mart 2007

Vengador

Bu maçı seyredemedim ama sonucunu merak ediyordum. Boca Juniors Apertura'da şampiyonluğu final maçında kaptırdığı Estudiantes deplasmanına gidiyordu Clausura'da. Neresinden baksan intikam maçıydı. Martin Palermo, 22 dakikada hat trick yapmış, gebertmiş Estudiantes'i sahasında. Boca taraftarı biraz huzur bulmuştur. Çok değil daha geçen hafta kendi evlerinde vazelinlik olmuşlardı.
Estudiantes:1 Boca Juniors 3
Clausura 2007

Messi-h

Türkiye'deki futbol zikimde bile değil. Hakem tacı yanlış tarafa verince bile "Ulusoy istifa" diye bağıran gebeşlere ayıracak vaktim yok. Bay K. ile sözümüzü tuttuk. Kolestrolün gözüne verdiğimiz akşamdı, kanat-uykuluk-kokoreç yanında bir büyük Mercan ki kendini bozmuş rakıdır artık bizim sofrada yeri olmaz. Camp Nou'da kareografi 3 tribüne yayılmıştı ki bu İspanya için büyük ilerleme artık kartonları doğru tutmayı öğrendiler. Güzel maç olmasını diliyorsun santra düdüğünde, ne çıkarsa bahtımıza ama. 13. dakikada 2-1 oldu ne oluyoruz lan olduk. Deco'nun ayağına top değmemişti daha. Real'in ilk golü serseri mayında, lavuk attı golü. Messi, Saygıner gibi banttan çalıştı. Guti desen ki Bay K. kıldır ona bileğe sardırdı, penaltıyı lavuk attı. Bir büyük Mercan'ın gözüne verince analiz falan yapmak namümkün. Hakan Balkaner kılıklı Olaguer atıldığı 2. yarının senaryosu da belli oldu.
Hızlı başlayan maçlar sonra bir durulur, sanırsın ki 2-2, 5-4 olacak nah olur, işte ondan oldu. Sergio Ramos'un golünü gördüysem şerefsizim başka kanalda kendimi seyrediyordum. Rijkaard zaten bu sezon büyük maç mı almış kardeşim falan üzerine kuracağız bu postu, yemişiz Katalanları derken Messi uzatmaların uz'unda yine çıktı sahneyye. "10 kişi ile yenilmedik" Camp Nou'dan Diagonal'a yürüyenlerin züğürt tesellisi oldu.
Capello dötü -şimdilik- kurtardı. Rijkaard desen Cruyff abisi ne dese o olur. Bir büyük bitmiş, kolestrol kaça vurmuş, bilen yok. Bildiğim futbolu sevdiğim. Maçı süper anlatan Okay'ı gözlerinden öpüyorum.
Barcelona: 3 Real Madrid: 3
FC Barcelona: Valdés; Oleguer, Puyol, Thuram, Márquez (Gudjohnsen, m.81), Deco (Belletti, m.71), Xavi, Iniesta, Messi, Ronaldinho y Eto'o (Sylvinho, m.46).
Real Madrid: Casillas; Salgado, Sergio Ramos, Helguera, Torres, Gago, Diarra, Raúl (Robinho, m.61), Guti (de la Red, m.82), Higuaín y Ruud Van Nistelrooy.
Goles: 0-1, m.5: van Nistelrooy. 1-1, m.11: Messi. 1-2, m.13: van Nistelrooy, de penalti. 2-2, m.28: Messi. 2-3, m.73: Sergio Ramos. 3-3, m.90+1: Messi.

Tarantino says

"Here's the thing: they can write a mean letter, they can write a mean memo, but these guys don't have any real fight in them. If you're an artist, as opposed to a careerist, and your movie is more important to you than a career in this town, they can never beat you. You have a loaded gun, and you know you've got what it takes to put it in their faces and blow their heads off"