25 Temmuz 2008

Younis Mahmoud

İzledim mi? Hayır. Fransız kulüpleri peşinde ondan yazıyorum. Irak milli takımın santrforu ve kaptanı: Younis Mahmoud. Yunus Mahmut işte. 1983 doğumlu. 1.86 boyunda. Irak'taki gol istatistikleri beni ilgilendirmiyor. Fransa'da en son PSG'in istediği haberleri çıktı bu adamı. Güney Amerika aşağı, Güney Amerika yukarı. İnsan bazen burnunun dibini göremiyor işte.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

evet bay acetonun blogunu yenile tuşuna bastıkça takip etmekte güçlük çekiyoruz. eh be abi daha biraz önce yazmıştık yorumu.

insan burnunun dibi diyorsunda abi meraklandım şimdiden. bu asya futbolunda ali dair den başka hiç mi futbolcu tanımayacak mıyız?

Adsız dedi ki...

yamulmuyorsam bi kaç sene evvel asya kupasını ırak kazanırken turnuvanın gol kralı olmuştu.baya methetmiştiler savaştaki takımın şampiyonluğunu ama oyuncuları pek ön plana çıkmamıştı.takımın da kaptanıydı oysa ki.

Adsız dedi ki...

ırak deyince de aklıma geldi. 1986 dünya kupasına katıldı bunlar. iran-ırak savaşının en hararetli zamanları. amajesh diye bir adam vardı ırakta. ırakın hugo sanchezin diyorlardı kupa meksikadaydı ondandır belki. sonra bi numara göremedik. saddamın oğlu gazlamıştır herhalde ırakın hugo sanchezi diye.

RaRe dedi ki...

Valla Ali Karimi vardı Bayern'de 3-4 sezon önce...GS'a gelsin istemiştim hatta...iyi bi oyuncudur...İran milli takımının kaptanıdır yanlış hatırlamıyosam...
Şimdi de Yunus çıkmış...İzlemedim...İnşallah izleme imkanım olur merak ettim...

Adsız dedi ki...

Geçtiğimiz yıl Arap dünyasına en fazla etki eden 2. kişi seçildi kendisi ki film yapımcıları, iş adamları, tasarımcılar gibi her taraftan insanın olduğu bir listeydi bu. Çok hızlı değil, ama kale önünde topa dokunduğunda o top kaleye gidiyor. Bitiriciliği Shevchenko'nun Milan'daki, Kiev'deki hali. Bir maçta 3 pozisyona girersiniz o pozisyonların birinde Mahmoud varsa gol olma ihtimali çok yüksektir. Maslak kusura bakma asya futbolunu takip etsen çok adam tanırsın da bu takip etmekle ilgili. Oturup da gece gündüz la liga, bundesliga, serie a dersen tanımaman doğal. Bu sözü genel olarak söyledim...

Adsız dedi ki...

Son yapılan Asya Şampiyonası'nda izlemiştim ben de sadece. Adama hayran kaldım oynadığı futbolla. Hemen araştırdım tabii nerede diye, baktım Arap ülkelerinden birinde. Kulübünden yıllık 2.5 veya 3 milyon euro civarında para aldığını okumuştum. Yani Mahmoud parayı tercih etmişti ve gayet iyi kazanıyordu. Şimdi de durum farksızdır. Ama ona bu paraları Avrupa'da verecek kulüp ne kadardır ki..

Unknown dedi ki...

amr zaky cokıs yapacak

ihk dedi ki...

geçen senenin asya şampiyonlar ligi finalisti sepahan'da muhsin hamidi(23) ve ihsan hacısafi (18)var. ikisi de ortasahada oynuyor. bence hacısafi'yi alan çok iyi bir yatırım yapmış olur.

ırak, iran ve suriye'deki iyi oyuncular genellikle yüksek paralara arabistan, bae gibi ülkelere gidiyor. ama avrupa'ya kendilerini göstermek için türk takımlarında daha ucuza oynayabilirler.

Adsız dedi ki...

olta atilmis..CM ile icli disli olanlar oltaya gelmis..Herkes bir Mustafa Denizli olsun,gonuller bir olsun

Adsız dedi ki...

Younis Mahmoud kerküklü bir futbolcu ırak millli takımında kaptanı younis hem pivot st hemde ayaklarına hakim bir oyuncu ama david villa gibi topu alıp gidemez ayağına hakim derken iyi şut çeken topla ilk buluşması iyi olan ve zeki bir oyuncuydu asya kupasını aldıklarında bütün maçlarını izlmiştik kerküklü bir dostumla btakımda diğer bir kerkük lü Neşet Ekrem manchester city ve arsenal talipti ama malesef çalışma izni alamadığı için adaya gidemedi :(( çok futbolcu çalışma işzni almıştı afrikanın ucra köşelerinden gelen adamlar bu ıraklı gence neden müsade etmediler artık bilmiyorum ingiliz işte.....