22 Temmuz 2008

2010 ve 2012

Yakın gelecekteki iki büyük futbol organizasyonu evsahibi değiştirebilir. 2010 Dünya Kupası'nı alan Güney Afrika'da finansman problemi çözülebilmiş değil, FIFA, 2014 Dünya Kupası'nı verdiği Brezilya'ya bu işin altından siz kalkarsınız haberi yollamış. Kolay değil tabii, finallerin yerinin değişmesi. Euro 2012'de Ukrayna, UEFA'ya problem çıkartmakta. Polonya ile birlikte evsahibi olan Ukrayna yerine düşünülen ise Almanya. Stadlar zaten 2006'dan hazır.

20 yorum:

Adsız dedi ki...

ya arkadaslar yanlis anlamayinda hani guney afrika bile olsa (afrikadaki en zengin ulke-eski bir ingiliz kolonisidir) en bastan beri istemiyordum bu kupanin afrikada yapilmasini. yani ne diyim bilmiyorum nasil izah edim ama eminim benimle ayni gorusu paylasan bir cok insan vardir. yani ne alaka afrika tamam bir kita fakir bir kita, ama futbollami kalkinacak? hadi kalkinmayla alakasi felan yok diyelim, maksat orada futbolu sevdirmek diyemez kimse yani zaten futbolu seven bir kita asya gibi deil cok fazla futbolcu cikariyorlar, sadece futbolcuda deil yani her sporda atlet cikariyorlar. ne bileyim isteyen elestirsin dediklerimi ama en bastan beri nedense afrika 2010 lafini duyunca bir killaniyordum, ne alaka yni gibisinden, guney afrika bile olsa boyle bir sorun cikaracaklarini biliyordum stadlar konusunda. asyadada dunya kupasi olmaz (benim gorusum) afrikadada olmaz. ya amerika kitasinda ya da avrupada olur. avustralya'da bile olmasina raziyim gercide. arkadaslar ne dusunuyor acaba bu konuda herkesin yorumunu merak ediyorum acikcasi. alternatif olarak nereler var bu 2010 icin? sadece ingilteremi?

Adsız dedi ki...

2012 almanyaayida gormek istemem ya artik almanlar almanlar oynamadan finale gelen almanlar 2006 dunya kupasi icin almanya, 2008 avusturya isvicre (almanyaya yakin diyim ole cikim icindden) artik almanlardan ginaa geldi her yerde almanlar. yokmudur arkadas hic bir sansimiz bizim 2012 yunanistan turkiye icin? yani bu kadarmi kotu stadlarimiz tesislerimiz? bu fener neden bu kadar yapti saracoglunu mukemmel diyor tum otoriteler? bizim galatasaray 2009a yetisecek diyor aslantepe, ha keza demiroren inonuyu tasiyacam felan diyor ne bilim arkadas trabzondada yeni bir stad ihalesi vardi. kayserideki stad malumunuz. sadece istanbulda 3-4 tane iyi stadimiz var (olimpiyatida sayiyorum istemsiz) ankarasi var izmiri var kayserisi trabzonu var bunun. e sadece biz deil obur tarafta hellasin bir suru stadi var. ne bilim bulent abi hicmi sansimiz yokki bu 2012 yunanistan turkiye icin???

memduh95 dedi ki...

Gönül hep Avrupa'nın belli başlı yerlerinde olmasın, gariban memleketlere de uğrasın istiyor ama bu da bizim açımızdan maç saati problemini doğuruyor genelde.

Othello dedi ki...

Her buyuk organizasyon icin bu dedikodular cikartilir. Aba altindan sopa.

ix dedi ki...

Biz de hala UEFA finalinin ülkemizde yapılması ile falan övünüyoruz.

Beercholic dedi ki...

en baştaki isimsiz..

oradaki insanların da futbol izlemeye hakkı yok mu sencede?

SAFÆ dedi ki...

bence her kıta da yapılmalı futbol aceto ya tesekkurler bu konuyu actıgı için daha bir haftasına kadar bir arkadasımla konustum guney afrikanın sorularını maddi açından zordalar temel konu bu fakat halkı maalesef cahil ve suc oranı da çok yuksek herhangi bir avrupalı futbol severin ugrayacagı saldırı birdaha onlara bu duzeyde organizayson getirmez bence orta ve güney afrikada ki insanları refah düzeyine getirmeden böyle bi turnuva verilmemeli şimdilik ama bende güney afrikada olmasını istiorum cunku bu zamana kadar asya avrupa ve kuzey amerika da izledim..umarım sorunu bir an önce çözerler...

SAFÆ dedi ki...

http://www.stadiumguide.com/wc2010.htm bu siteyede bakalım stadları ben begendim açıkcası..da hangileri bitti onu bilmiyorum..

dinazor dedi ki...

Yabancıların yatak odalarının kapılarını "çelik kapı" dan yaptırdıkları, evlerinin etrafını elektrikli tellerde çevirdiği, insanların kafayı çekip geceleri trafik ışığında es kaza duran arabaları gasp ettiği hatta öldürdüğü bir ülkede dünya kupası düzenlemek ?

Çılgınca..

Düşünsenize johannesburg'da bir yarı final maçı, maçtan önce seyirciler stat etrafındaki bölgelerde toplanmış eğleniyor..sonra bir grup yerli halk ellerinde kasaturalar ile kalabalığın arasına dalıyor..

Burak Ciflikli dedi ki...

Turnuva dolayısı ile Afrika'ya yapılan tesislerin afrika futboluna katkısı bence büyük olur. Universiad sonrası İzmir'e kazandırılan tesisler bence önümüzdeki en iyi örnek.
Ha Afrika'dan alınırsa turnuva nolur? İtalyanlardan çok güzel ayak oyunları beklerim, süpriz olmaz bana:)

Adsız dedi ki...

Heryerde yapılsın itirazım yok. ikinci üçüncü kez aynı ülkelere verilmesin yeterki.Bence yunanistan türkiye ortaklığı süper olurdu.Olimpiyatlara aday olmaya cesaret eden biz neden avrupa ve dünya şampiyonalarına devamlı olarak başvurmuyoruz anlamıyorum.ukranyadan polonyadan isviçreden avusturyadan neyimiz eksik.Tek eksiğimiz var oda kültürlü seyircimiz yok.İçiçe türkiye de maç izlemeyi hala hayal olarak görüyorum

Adsız dedi ki...

@Beercholic
Güney Afrikada bulundun mu???Peki orda yaşayan yabancıların bakın sadece beyazların demiyorum komşu ülkelerden gelen zencilerin bile nasıl diken üstünde yaşadığını gördün mü?? tüm bunları gördüm ve bence bırakın futbol izlemeyi yaşamaya bile hakları yok.Dünya kupasında çok cinayet, gasp, tecavüz haberi göreceğiz.Zenci faşizmini güney afrikada 2010!!!

untildie dedi ki...

@dinazor arkadaşıma;
güney afrika isimli ülkeyi öyle anlatmışsın ki onların aleyhine çalışıyormuş hissine kapıldım hatta turnuvanın oradan alınıp başka ülkeye verilmesi durumunda seninde bu işten pay alacakmışsın gibi duruyor. :)
Şaka bir yana nerden duydun veya okuduysan abartmışlardır. Düşünsenize Türkiye hakkında da böyle konuşulduğunu.(dışarıda türkiye yi hala 3. dünya ülkesi gibi gören insanlar mevcut)

Dünya kupasının Afrika kıtasında düzenlenmesinin ana nedeni şuanki FIFA başkanı S.Blatter dir. Çünkü seçilmesine afrika ve asya delegelerinin oylarına borçlu. E tabi borcu da böyle kapatıyor. Turnuvanın G.Afrika da yapılması doğrumu yanlışmı bilemem.

Adsız dedi ki...

@beercholic sen cok insanlarin ozgurlugune esitligine felan meraklisin heralde arkadasim. en bastaki isimsiz olarak okudum yorumlarini ve yazim dedim. 2 yaz once johannesburgdaydim, evet bence guney afrikada dunya kupasi felan olmaz. sen tv den oturup mac izleyip iste esitlik ozgurluk adalet onlar mac izlemesinmi diyorsun, birde bizim gibiler var arkadasim, butun euro2008 maclarimizi sen evde tv basinda izlerken ben stadyumda izledim, cilginlar gibi turkiye icin tezahurat yaparak cok da rahat huzurlu bir ortam vardi. 2010 dunya kupasinida yapildigi yerde izzlemek en buyuk umudum ama 2 sene once guney afrikada bulundugum icin nasil bir yer oldugunu biliyorum o yuzden kafamdan sildim gibi birseydi. istanbulun varoslarindan daha tehlikeli bir yer benim gozumde ozellikle havalaari karardiginda bir gette ulke haline geliyor guneyafrika. simdi beercholic senin ne dusundugunmu onemli o insanlar hakkinda (onlarin izlemeye hakki yokmu demissinde) yoksa benim gibi milyonlarca insanin, turistin maci gidip yapildigi ulkede izlemesimi? biz o ulkeye para akiticaz gittigimizde sen degil. o yuzzden bence bizim , yani o maclari orada izleyecek olanlarin can guvenligi onemli. varsin senin gibilerde olsun idealistler ordakilerin mac izlemek hakki deilmi diye.


ps

kusura bakmayin arkadaslar. comment'im yayinlanirsa sevinirim bulent abi. arkadas biraz kisisel yorum yapmis ta yani oradakilerin cani yokmu gibisinden, tabi bilmeden okuyunca insan dusunmeden edemiyor yazik deilmi onlara felan diye. ama giden tabi gorur, anlattiklarima sahit olur johannesburg'da. eger alinipta baska bir avrupa ulkesine verilirse rahat bir sekilde gider izleyebiliriz diye dusunuyorum.

Adsız dedi ki...

cok yanlis bir karardi bastan beri afrikada dunya kupasi yapmak. asya deil avrupa deil latin amerika deil kuzey amerika avustralya deil afrika. saka gibi gercektende. merak ediyorum hic avrupali felan boyle cok fanatikler disinda giden olacakmi?

Adsız dedi ki...

heyt be beercholic :) baban ugandalimi be :D saka maka aceto olurmu afrikada dunya kupasi? yani isin kardeslik dostluk dunya halklari felan yonunu gecersek ne dusunuyorsun? stadlar felan hazirda bir suru kisi yazmis iste guvenli deil avrupalilar oraya gitmez mac izlemeye diye felan nedir abi bu is bu kadarmi kotu? ben bir kac kere de uefa.com da gordum tartisiliyordu afrikadan alinmasindan yone gorusler oldukca fazlaymis. ingiltere alsin 44 sene sonra diyorlardi felan ne is? bende insallah izlemeyi dusunuorum katilirsak yani bu turnuvaya tatilimi denk getirip direk ingiltereye gidip izlemeyi,ama afrika olursa tabi ne diyim afrikaya dunya kupasi izlemeye gidecek halimiz yok ya?

siz ne dusunuyorsunuz abi??

Adsız dedi ki...

olmaz ya kabul etmiyom, ukrayna da olsun kupa bence çooook zevkli olur, gidiş geliş + otel +maç bilet + süpriz : 1000 euro şeklindeki seyahat acentalarını görür gibiyim

dinazor dedi ki...

@untildie

Keşke bu işten nemalanacak kadar forsum olsa. Bu yaşımızdan sonra voleyi vururduk :-)

Yazdıklarım son 6 ayda orada bulummuş 2 kişiden duyduklarım ayrıca "Anonymous" bir yorumdan da bir doğrulama gelmiş.
Ha bu arada yaptığım yorumda "dolandırıcılık" olayınıda atlamışım. Konuştuğum arkadaşların birisinin kredi kartı kaldığı "lüks otel" de fiziksel olarak klonlanmış ve bankadan 14.000 € çekilmişti.

Bu arada ülkemizinde dünyanın bir çok yerinde bu kadar olmasada buna benzer konuşulduğundan emin olabilirsin.

Benim şahsi fikrim FIFA bu işi finansman problemi olarak gösteriyor ama asıl sorun güvenlik gibi. E şimdi insan hakları vs (nedense bizim ülkeye işlemez bu haklar) gibi konulardan dolayı gelecek seyircilerin can güvenliği yok diyemezler. Birde o zaman demezlermi adama "kardeşim turnuvayı bu ülkeye verirken neredeydin" diye. Konu finasman olsa orada altın ve elmas çıkartan bir iki şirket el birliği ile çözerdi konuyu..Zaten turnuvanın oraya verilmesinde bu şirketlerin ne derece lobi yaptığıda ayrı bir tartışma konusu olur herhalde. O yüzden (ülke hakkındaki kısıtlı bilgime rağmen) finansman problem olmaz diye düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

3 ay önce g. afrika daydım.güvenlik problemi tahmin bile edemeyeceğiniz boyutlarda.artı toplu taşıma çok zayıf,taksi yetersiz.kesinlikle orada düzenlenirse ve bizde katılırsak gitmeyi düşünmem.kimseye de önermem.

Adsız dedi ki...

Afrika öyle Afrika böyle diyoruz da, onları bu hale getirenlerin, aralarına ikilik sokanların, topraklarını işgal edip, özgürlüklerini elinden alıp, dillerini yokedip, yeraltı kaynaklarını sömürüp işleri bitince de bırakıp giden avrupalılar değil miydi? Şimdi de kalkmış bakın size dünya kupası veriyoruz, biraz kalkının gelişin diyorlar..