23 Temmuz 2008

Morgan De Sanctis

Galatasaray hala kaleci arıyor mu? İtalyanlara göre evet ve De Sanctis ile kesin anlaşma sağladı. Haberin kaynağı olarak da kaleciyi göstermişler. De Sanctis 8 yıl Udinese'de forma giydikten sonra firar etmiş ve FIFA'lık olup Sevilla'ya imza atmıştı. Palop yoksa oynardı işte. (Geçen sezon ligde 8 maç oynadı) Bu haberin Palop'un Valencia'ya gitmekten vazgeçip "Sevilla'da kalıyorum" açıklamasının ardından çıkması rastlantı olmasa gerek. İtalyan yedek beklemek istemiyor. Haberi İspanyol basınından da bir araştırmak lazım...
***
De Sanctis'in Sevilla'ya olaylı transferiyle ilgili bir not düşeyim. İtalyanlar kolay kolay Serie A'dan ayrılmazlar. De Sanctis'in geçen sezon aldığı bu karar ve FIFA nezdinde kulübüyle karşı karşıya gelmesi İtalya'da bir ilkti. Udinese'de 2006-2007 sezonunda en fazla kazanan oyuncu 650 bin euro ile Di Natale idi. De Sanctis bu rakamın altında alıyordu. FIFA'nın 28 yaşın üstündeki futbolcu kontratının 2. yılı bitiminde kulübünden ayrılır maddesinden yararlandı De Sanctis. Sevilla elbette ki Serie A'da kazandığından fazlasını vermiştir. Serie A'nın iyi kalecilerindedir, Buffon, Toldo'nun arkasındaydı, son zamanlarda memleketten uzak kalınca-Serie A kuralı- devreye Amelia girdi. Çıtayı Cech, Casillas, Buffon olarak koyanları (!) memnun etmeyebilir ama Galatasaray bu işi bitirirse 12'den vurmuş olur...

45 yorum:

Adsız dedi ki...

"Italyan kaynagi" denilen bir spor sitesi yada gazete olmali. linki var midir?

ShadoW dedi ki...

Bir trabzonsporlu olarak şunu söylemeliyim ki, mükemmel bir transfer. İtalyanlardan kötü kaleci çıkmaz. kesinlikle iyi kaleci. Hayırlı olsun. GS 2000 yılından sonraki en iyi kadrosunu kuruyor.Bir de adam eksiltebilen, oyunu rahatlatabilen bir forvet buldular mı, biz bile durduramayız onları :-)

Adsız dedi ki...

ben pek ihtimal vermiyorum bunca önemli takım kaleci ararken böylesine kaliteli ve referansı serie a'dan kuvvetli bi o kadar da tecrübeli bi kaleciyi alabileceğimizi hatta de sanctis çıkar ve ben öyle bir şey sölemedim gibisinden bir açıklama da yapar gibi geliyor ama eğer haber gerçekse ve bu transfer gerçekleşirse kalemiz tamamen emin ellerde demektir..bir de boyu 1.90mış ben hep çok kısa zannederdim öle görünürdü gözüme vay anasını desem yeridir..Anıl Can Yıldırım

jose dedi ki...

Super transfer olur.Bulent abı sen nedıyorsun senınde gorusunu alsak?

Pads dedi ki...

Harika bir kalecidir bence De Sanctis, Avrupa'da undervalued 3 kaleci say deseler sayacagim bir isim. Toldo ve ozellikle Buffon olmasa gencken milli formayi kapar ve cok daha goz onunde olurdu bence. Baska bir yerde yazsa yzude yuz inanmazdim ama BT'nin background'u ortada:)

Asil bu seneki transferler ders olarak okutulacak boyle giderse.

Adsız dedi ki...

ömer üründül deyimiyle... Korkunç Birşey :)

Adsız dedi ki...

De Sanctis hakkaten muthis bir transfer olur birde forvet alsak muhteşem bir kadro.yedekleriyle ilk 11iyle.

Adsız dedi ki...

Aykuutt Aykuttt ! bu adam bize gelmez kanımca ama gelirse de seve seve lafımı yutarm

Adsız dedi ki...

aykut yaptığı açıklamadan sonra bir kaleci alınırsa gider sanırım, zaten orkunun da konyaya gideceği söyleniyordu o yüzden çok zamansız ve çok yanlış bir çıkış yapmış aykut kaleci transferi konusu benim için kapanmıştır demek kaleci transfer edilirse galatasaray benim için bitmiştir demek, herhalde kendisinden iyi bir tek cech ile buffon'u görüyor ama ilk stresli maçında sivastan yediği 3 golü hiç dikkate almıyor o 5 gol atılmasaydı şimdiye orta sıra anadolu kulüplerinden birinin bıyıklı başkanının yanında bayrağı öpüyor olurdu..A.C.Y.

untildie dedi ki...

Bu sene transferlere kafa yoranlar için: Vay anasını be!

Bide geçmişte sevimli, tonton bi amcamız vardı bizlere masal okurdu her sene: "Ar tıık heer se zoon ta kı mı mı zaa üüç ta nee düün yaa yıl dızı a la ca ğız!" diye yavaş yavaş anlatırdı. Ama sağolsun onun sayesinde alınıpta oynayamayan dünya starlarının yerine gençlerimiz oynuyor.

ilkay dedi ki...

@anonymous 12:36

sivas maçında yenilen üç golün "yarımında" aykut'un hatası vardı. ilk golü artistik bir hareketle song attı zaten. kornerden gelen topa öyle vurulamayacağını 35 yaşındaki adam öğrenememişse aykut napsın. ikinci gol hepten komedi, aykut kadar hakan balta'nın da hatası var. o top kaleciye bırakılmaz. o hengameden sonra yıldız'ın tepip topal'a çarptırdığı topda aykut'un ayağının kayması hata değil. son golü kurtaracak kaleci tanımıyorum. direğin dibinden yerden köşeye gidiyor top.

(geçen gün başka bir siteye yazdığım notu aynen buraya kopyaladım)

Adsız dedi ki...

gelirse 10 numara bi transfer olur..

ünlü bir türk düşünürü olan eniştem kızı bayrampaşadan, (çok göçmen var diye diyor heralde ) kaleciyi italyadan alacaksın der sürekli..

galatasaray bu sene transferde limitlerini zorluyor.. mükkemel isimleri kadrosuna katıyor, geçen sene türklerle yürüyen iskeleti bozmayıp kaliteli yabancılarla takviye ediyor.. yönetim gayet başarılı hamleler yapıyor..

bakalım şu an hiç bir türk sitesi yazmıyor.. yarın çalarlar acetodan artık =) .. ilk biz duyurduk derler bide =)

Julien Dekosta dedi ki...

bence kesin kaleci aliyoruz, aceto bosa suruyle kaleci postu gondermiyordur heralde.

Adsız dedi ki...

bence fenerin ne kadar kaleciye ihtyacı varsa gsnin de o kadar var.

Adsız dedi ki...

Palop'un neyini gördük ki yedeğinin nesini görelim.

Bir Sevilla köylüsü olarak diyorum ki gs almışken bir zahmet Palop'u da alsın.. Belki birilerinin kafasına dank eder eldeki paraya kıyıp kaleciye harcamak. Hala Palop diyorlar..

Adsız dedi ki...

ilkay emin ol o maçta o golleri aykut değilde orkun yese bu şekilde konuşmazdın yada kazanamasaydık en az 2 golde (belki 2.5) aykutun hatası olduğunu yada daha doğru bir deyimle iyi bir kalecinin yemeyeceği golleri yediğini farkederdin o maçtan sonra bir kaç yerde gündeme geldi fakat üstünde durulmadı galatasarayın sezon içindeki defans başarısı ve şampiyonluğu elde etmesi yüzünden ama her ne kadar yabancı sevdalısı olmayıp yerlilerden yana olsam da ben enazndan bir taraftar olarak kalecilerimize güvenmiyorum..A.C.Y.

Adsız dedi ki...

Sivas maçında yedikleriyle değil çıkarttığı genel oyunla rezildi Aykut. Kaleye gelen her topta bir tuhaflık yaptı. Çıkılmayacak her topa çıktı, çıkılacak topları seyretti. Geri pas atmaya korkuyordu bir ara Servet. Sadece goller değil, tüm maçı açın seyredin bir daha...

Aceto'ya güveniyorum. Bu haberi buraya taşıdıysa bir umut var demektir. Olursa süper ötesi olur bu iş. Kalede De Sanctis, önünde Servet-Meira, onların da önünde tobi-topal.. vay vay vay... Ayhan'ı geçen senenin cengaveri barış'ı, Emre Güngör'ü falan yazmadım daha...

Onur Aydın dedi ki...

http://www.tuttomercatoweb.com/index.php?action=read&id=114918

ilkay dedi ki...

@A.C.Y.

sivas maçının gollerini defalarca seyrettim ve ben fikrimi söyledim.

aykut'a malesef ben de güvenmiyorum. aslında refleksleri yeterli düzeyde ve kendini geliştirme potansiyeli yüksek bir kaleci. cepheden gelen toplarda gayet başarılı. ama oynadığı pek çok maçta, defansın arkasına atılan toplarda tribünlerin "çııııık" diye bağırmasına ve kanser olmasına sebep oluyor. keza yan top/kornerlerde de aynı.

mesele şu, dediğim gibi kendisini geliştirebilir ve bu eksiğini kapatabilir. ama ben aykut'un röportajını okuduğumdan beri umutsuzum. röportaj sanırım gs dergisindeydi. türkiye'de kaleciler her topa çıkmaya hevesli ve çok çıkıyolar, ben doğru yaptığımı düşünüyorum gibi birşey söyledi (tam olarak hatırlayamadım ama demek istediği buydu).

Unknown dedi ki...

Simdi bu transfer de gerceklesirse ilginc olan bir nokta da Galatasaray'in bu yilki butun transferlerinin once yabanci basin tarafindan verilmis olmasi olacak.

syn dedi ki...

evet teryll haklısın arkadaşım çok ilginç olacak

Adsız dedi ki...

Bu adam o kadar iyi ise neden Palop gibi bence vasat bir kaleciyi kesememiş, birisi izah ederse sevinirim. ispanya'yı mı sevmemiş, td ile mi takışmış, Palop torpilli miymiş, yoksa Palop cok iyi kaleci de ben mi görmüyorum?

gokhan

mert dedi ki...

normalde galatasaray saçma saçma yabancılar alıp sonra onları oynatmayarak türklerin gayretiyle şampiyon, ikinci falan olan bir takımdı (en azından uefayı aldıktan sonra öyle gittik). bu sezon bir terslik var. ya hani böyle resmen ortalığı sallayacağız, ya da küme falan düşeceğiz. resmen iyi transferler bunlar, de sanctis de gelirse gider adnan başkanın elini öper, abi yanlış bilmiş tanımışım seni derim. tabi bakalım bu sezon napıcaz, ne dream team'ler oldu bir halt beceremeyen. ama özlediğimiz, beklediğimiz galatasaray'ın ışığı göründü gibi geliyor bana..

Adsız dedi ki...

Abi Galatasaray ın parası var mı yok mu ?

bi karar verelim, her yıl paramız yok ama takım ruhu deniyor,

hep transferde lincoln, meira, kewell vay anasını sayın seyirciler !...

Adsız dedi ki...

Madem Sevilla ile görüşülecek ve bu kaleci alınacak, takım arkadaşlarından biri de bari gelsin ve transferi tamamlamış olalım.

De Sanctis çok iyi kaleci. Frederic Kanoute de yanında gelirse harika olur. Sonuçta çıktığımız rakamlar ortada...Belli ki sponsor desteği ile forvet transferi yapılacak. O zaman hiç gündeme gelmeyen Kanoute neden düşünülmez? Belki de düşünülüyordur...

orkun dedi ki...

Şu andaki kadrolarıyla, fb ve gs'nin yabancı haklarını kaleciden yana kullanmaları bana anlamsız geliyor. Sizde Aykut'la Orkun zaten yeter, bizde de en kötüsünden Recep'le filan destek yaptık mı Volkan'lar yeter bence.

Adsız dedi ki...

geçen sezon özellikle orkun' a çok haksızlık yapıldığını düşünüyorum...şampiyonlukta hiç payı yokmuş gibi davranıldı sezon sonunda..neden sevilmediğini ve istenmediğini bilmiyorum..aykut helsingborg maçında ve sivasta bence çok kötüydü...ama kaleci oynaya oynaya tecrübelenir ve kendine güveni gelir..20 maç orkunu oynat sonra aniden yedeğini sok...sonra onun yerine de yabancı kaleci bak...adamlarda iyi sabır var yine..

Adsız dedi ki...

De Sanctis elbette onemli bir kaleci ama yillik ucretinin ucuklugu nedeniyle avrupaya getirilemedigi soylenen "Ochoa"'nin transferi mumkun olsa bizde yeni bir Taffarel etkisi yaratirdi diye dusunuyorum.

Bu arada bu kadar kapsamli ve ilginc konulari bir araya toplayan bir sitede neden "Nilmar"in hikayesi yok diye insan uzuluyor..

-kariyerinin basinda Brezilya'da gerceklestirdigi istatistikler

-Lyon'a gidisi

-sakatlanmasini muteakip Lyon'dan Corinthias'a satilisi..

-Corinthias'tan ayrilirken, Lyon-Corinthias-Nilmar arasindaki hukuk savasi ve CAS'in bedava Internacional'a gecisine izin vermesi.. (sozlesmesinde Avrupa'ya gitmek istediginde bedava ayrilir gibi bir madde oldugu soyleniyor, Placar'da okumustum sanirim)

-Sakatlaginin gecmesi ve yine leblebi gibi gollerini siralamaya baslamasi..

Nilmar ve Ochoa'nin gerek yaslari, gerekse yetenekleriyle gidecekleri takimlara oynadiklari surelerde ve ayrilirlerken de ciddi bir fayda yatacaklari ortada.. Ochoa'yla ilgil yazinizi da okudum.. Bence daha fazla ilgiyi hakediyor ama Nilmar'a dönüp bakmamissiniz. Belki D'Alessandro'yu takip edisiniz boyle bir spin-off yaratir.

devletli dedi ki...

dünya mantarı victor valdes barcelona'da kendini kabul ettirdi bizim aykut galatarasay'da ettiremedi.
lafını da sakınmamış, helal olsun.

Adsız dedi ki...

de sanctis hakkında çok fazla bilgim yok. ama okuduğum yorumlardan anladığım kadarı ile çok faydalı bir transfer olacağına dair inanç üst seviyede. Umarım dediğiniz gibi bir performans sergiler.
ama bugün bizim basında transferle ilgili herhangi bir haber olarak yer almadığını belirtmeliyim. Aykut'tan daha iyi ve tecrübeli olmayan bir kalecinin alınmasının hiçbir manası yok. (bkz:itanje).
Yabancı da öncelik forvette. Dün geceki hazırlık maçında da bu anlaşıldı. Ama tecrübeli bir kalecinin gerekliliği de hisssediliyor.
De sanctis + crespo ile transferi tamamlayalım diyorum.

Adsız dedi ki...

Kaleci dediğin kaçık olmalı, gol yediğinde hırsından kale direğini ısırmalı. Ben futbolda hep deli kalecileri sevdim.De Sanctis yerine Jeremie Janot'u isterim. (Bkz. http://uk.youtube.com/watch?v=dF-ha2iP7IA )

Galatatasaray'da görmek isteyeceğim tek İtalyan Lucarelli olurdu herhalde.

prometheus dedi ki...

ben alamet-i farika'dan bir yorum bekliyorum, o olmaz diyorsa kesin aslan olacaktır de sanctis.

bkz. fernando meira yorumu ;)

Adsız dedi ki...

ilkay o röportajı bende okumuştum.aykut galiba 'Türkiyede kalecilerin her topa çıkması isteniyor ama Almanyada bana sadece emin olduğum toplara çıkmamı öğrettiler ve bende doğru yaptığımı düşünüyorum' demişti.ama aykut emin olduğu değil hiçbirtopa çıkmıyor eğer kendini bu konuda geliştirirse iyi bir kalecidir

Adsız dedi ki...

De Sanctis çok iyi bir kaleci.Umarım gerçekten de bu transferi bitirmiş oluruz.Aykut daha çok çizgiye hakim bir kaleci.Ceza sahasını pek kontrol edemiyor.Ayrıca yan toplarda da bariz zaafları var.De Sanctis tam aradığımız kaleci diye düşünüyorum.Hayırlısı olsun bakalım..Umarım bitmiştir transfer..

F.E.V

Adsız dedi ki...

İnanılmaz bir seçim olur. Şimdiden heyecan bastı :)

Futbol bu... Takım kimyası, uyum sorunu gibi bir dolu şey elbet malumumuz, lakin;

Bu yönetime ne oldu böyle hiç bilmiyorum. Son yıllarda bu kadar isabetli transfer politikası izlediğimiz bir yıl hatırlamıyorum.

hadesperado dedi ki...

aykut'un bu transfer haberleriyle ilgili bir açıklaması var, aceto'nun bahsettiği "çıtası cech ve buffon olanlar"da bununla ilgili...

kişiler geçici kulüpler kalıcıdır, boyundan büyük laf edenler her zaman kaybeder. bu takımın kaleciye ihtiyacı olup olmadığını orkun veya aykut belirleyemez. aykut'un kıstasında tsl'de en az gol yiyen takım olabiliriz ki bu çok matah birşey değil zaten. avrupada başarı için tecrübeli (de sanctis) veya işini iyi yapan genç bir kaleci (ochoa) şart.

umarım bu ikisinden biri olur, eline sağlık Bülent abi.

anonim dedi ki...

"prometheus said...

ben alamet-i farika'dan bir yorum bekliyorum, o olmaz diyorsa kesin aslan olacaktır de sanctis.

bkz. fernando meira yorumu ;)"

puhaha :) ya işinize hangi yorum geliyorsa onu alıyorsunuz değil mi?
şimdi sizi çok eskiye döndürmek gibi olmasın ama şu linke tekrar göz atmanızı diliyorum. en altta biri bir şey yazmış:

http://acetobalsamico.blogspot.com/2008/07/fernando-meira.html

sizi mi kırcam al benden "de sanctis" yorumu:

imzalar tamam. de sanctis galatasaray'da. nasıl oldu mu? ;)

Adsız dedi ki...

btun dunya aksini solesede yabanci transfer kaleciden kullanilmasi tiksinti derecesinde rahatsz edior..en dandiiide olsa ki diil bole dewam edilmeli..sag bek tede keske ugurla dewam etsek ama o nun da donusu uzun(alternatifi ismi zikretmeye gerek yok)..ee sag bek nolcak trnsferde hic dusunulmuo... ohh meira alindi ya koy oynasin orda koy on libero koy forvetede ozaman top teknigi de war..

Adsız dedi ki...

gelen gideni aratır derler ama canaydın sonrası yönetim inanılması güç isabette transferler yapmaya devam ediyor. Yıllardır özlenen az ama öz transfer, gerekli pozisyonlara en optimum yerli/yabanco transfer gibi ilkeleri 2 sezondur büyük bir yüzde ile uygulamaya devam ediyorlar. (hakan balta, volkan, serkan, barış, nonda, linderoth, lincoln, emre güngör) lincoln hariç neredeyse %95 başarı. Artı bu sene lincoln'den de ciddi bir katkı bekliyorum. Bu yıl şu ana kadar meira, kewell, yaser, ferdi + de sanctis (umarız) + hava hakimiyeti olan top saklayabilen golcü transfer edildi.

Eldeki imkanlar chelsea gibi sınırsız veya fenerbahçe gibi çar çur edilesi olmadığı için akıllı işler yapmak gerek. Fayda/maliyet analizini akıllı yapıp pazardaki her açıdan uygun özelliklere sahip oyuncuları seçmek gerek.
Adnan Sezgin ve Haldun Üstünel'i bundan dolayı kutluyorum.
Eğer, de sanctis + aynı mantıkla alınmış iyi golcü de gelirse bu sene hakikaten takım avrupada da gruptan çıkıp çeyrek final yapabilir.

Adsız dedi ki...

sarbi'nin sağ bek olduğu takımda aykut 10 sene daha banko oynar..

Adsız dedi ki...

Adnan Sezgin Sanctis'i yalanladı

Harry Kewell ve Fernando Meira transferleriyle dikkatleri üzerine çeken Galatasaray'ın, uzun süredir aradığı yabancı kaleciyi de İspanya'da bulduğu şeklindeki iddialar Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin tarafından yalanlandı.

Liverpool'un yedek kalecisi Charles Itandje'yle haftalardır süren görüşmelerde sonuç alamayan Galatasaray'ın, İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Sevilla'da forma giyen İtalyan kaleci Morgan De Sanctis'le görüştüğü ve İtalyan kaleci için İspanyol ekibine transfer teklifinde bulunduğu iddiaları Adnan Sezgin tarafından yalanlandı. İHA'ya konuşan Adnan Sezgin, iddiaların gerçeğini yansıtmadığını De Sanctis isminin menajerler vasıtasıyla kendilerine sunulduğunu ancak herhangi bir transfer girişimin söz konusu olmadığını söyledi.

İspanya'da yayın yapan Marca Gazetesi, Sarı-kırmızılıların 31 yaşındaki tecrübeli file bekçisiyle ve kulübü Sevilla'yla her konuda anlaştığını ve Sanctis'in kiralık olarak Türkiye'de forma giyeceğini duyurdu. Bu arada İspanyol basınına konuşan De Sanctis de Galatasaray'ın kendisiyle çok ilgilendiğini ve kiralık olarak Türk takımına gidebileceğini söyledi. Galatasaray'ın De Sanctis'le ilgilendiği iddiaları bazı Türk gazeteleri tarafından da dile getirilmişti.

27 Mart 1977 İtalya doğumlu olan Morgan De Sanctis, 1.90 boyunda. Kariyerine 1994 yılında İtalyan Pescera takımında başlayan De Sanctis, 3 yıl boyunca takımının 74 maçında kalesini korudu. Daha sonra Juventus'a transfer olan İtalyan kaleci burada ancak rezerv takımda kendine yer bulduktan sonra bir başka İtalyan ekibi Udinese'ye transfer oldu. Udinese'de yıldızını parlatan De Sanctis, 1999-2007 yılları arasında formasını giydiği İtalyan ekibinde 194 maça çıktı.

2007 yılı sonlarına doğru Udinese'yle FIFA'lık olan İtalyan kaleci 2007/2008 sezonu için İspanyol ekibi Sevilla'yla anlaştı. Sevilla'da aradığı ortamı bulamayan De Sanctis, Sevilla kalecisi Andres Palop'un yedeği oldu ve ancak 8 maçta forma şansı bulabildi. Takımdan ayrılmak isteyen ancak Palop'un Valencia'ya transfer olma ihtimali üzerine bu kararından vazgeçen De Sanctis, Palop transferi gerçekleşmeyince ayrılma kararını vermişti.

Morgan De Sanctis, İtalya Milli Takımı'nın da 2 kez kalesini korumuştu.

24.07.2008

Kaynak : İHA

...

Adsız dedi ki...

Ultraslan forumda millet birbirini yemiş, Bülent abi yine ortalığı dağıttın :)

Adsız dedi ki...

izlemedim hiç kendisini ama anlatılanlara bakılırsa iyi bir kaleci izlenimi ediniyorum.

ancak merak ettiğim bir nokta var.biz milli takıma nasıl kaleci bulacağız?
bu adam(aykut) geçen sezon son 11 maçta kaleyi korumuş,3 maçta gol yemiş,yediği gol sayısı 5.hatalı olarak benim kanımca sadece sivas maçında yediği bir gol var;onun dışında büyük hatası da yok,fb-beşikta-trabzon gibi stresli maçlarda hatasız oynamış.

şimdi bakıyoruz,takıma kaleci aranıyor.eğer transfer edilirse biliyoruz ki aykut otomatikman yedek kalacak,kimse formuna performansına bakmayacak.peki aykut bunu haketti mi?

daha da önemlisi,bir daha ki dünya/avrupa kupasında milli takım olarak yine kaleci hatasından dolayı elenirsek hatayı kimde arayacağız?

prometheus dedi ki...

@alamet-i farika, ilkini düzelten son yorumunu zaten okumuştum ama ilk yaptığın yorum sanki stutgart muhasebesinden yada GS yönetim kurulundan çıkmış gibiydi... yani işimize gelmesiyle ilgisi yok sadece bu kadar emin yazınca unutmak mümkün değil, kusura bakma :)

alamet-i farika, pads ve ben neden bahsediyoruz onu da ekleyeyim bari:

(buradan: http://acetobalsamico.blogspot.com/2008/07/fernando-meira.html)

Alamet-i Fa®ika said...
July 20, 2008 11:15 PM

yani yabancı yayınları takip etmesek inanacağız bu tip haberlere.

şimdi birincisi bu adamla sezon başından beri iki kulüp ilgilenmekteydi. bunlardan biri juventus, biri de liverpool. kulübünün bu oyuncu için talep ettiği bonservis bedeli ise 7.5 milyon €.

gelelim galatasaray cephesine. galatasaray'ın transfer bütçesi bu sezon için yaklaşık 10 milyon €. sponsorlarla birlikte max. 15'i bulur. yani bu adama bu bonservis bedeli ödenemez. çünkü alınması istenen bir forvet ve bir de kaleci var. aklın yolu birdir.


bu da geri vites:

Alamet-i Fa®ika said...
July 22, 2008 8:09 PM

artık iş kesinlik kazandı. meira hayırlı olsun.

sözlerimi geri alıyorum. yıllar sonra gerçekten ne yaptığını bilen bir yönetimle karşı karşıyayız. özhan baba bizi o kadar kötü alıştırdı ki bu transferleri duyunca şaşkınlıktan mala döndüm.


eyvallah ;)

anonim dedi ki...

@prometheus

ilk yorumumda da bir mantık hatası yok. bak ne güzel koyu renkle de özellikle belirtmişsin. "yani bu adama bu bonservis bedeli(7.5 milyon €) ödenemez." ödenmedi de vesselam.

bu transferde adnan sezgin'i ve haldun üstünel'i kutlamak lazım. yeni bosman kuralı olarak da bilinen webster kuralı ile, bir nevi stuttgart kulübünü köşeye sıkıştırdılar. tabi ki bunda meira'nın galatasaray'a gelmeyi istemesinin büyük rolü var. yoksa 2.5 milyon €'ya bonservisi alınamazdı.

ben türkiye'de bu ince nüansı yakalayabilecek çapta adamlar olmadığını düşüdüğüm için bu kadar kesin konuşmuştum. hele ki galatasaray'ın yıllardır ne kadar kötü yönetildiği de malum olunca. açıkçası bu yönetim beni utandırdı. utandırmaya da devam etsinler. gocunmam, bilakis sevinirim.