25 Temmuz 2008

Michael Rensing

Bayern Munih'de Oliver Kahn dönemi son erdi. Büyük kalecilerin ardından yaşanan güven krizini B. Munih yaşar mı? Adamlar Kahn'ın ardından gelecek adamı yıllar öncesinden belirleyip, yetiştirirse hayır. Michael Rensing iyi kaleci ve 24 yaşında. Kulübe geldiğinde 16 yaşındaymış. 8 yıl bekledi 1. kaleci olabilmek için. Futbolda sabır en çok kalecilere lazım...

16 yorum:

Adsız dedi ki...

sayın acetonun bu görüşüne katılmamak elde değil. kalecilere sabır göstermek en başta gerek bir takım için. bkz(casillas)

ancak sabır göstergesi konusunda yeterince sabırsız olduğumuz aşikar. tabiki kalecilerimizin bu dönemlerde kendilerini geliştiremedikleride.

Adsız dedi ki...

trabzon pfaff ı fener schumacher i bjk aumann ı getirdikten sonra ben bu khan ı galatasaray alacak diye bekledim yıllarca..
nusret

mre dedi ki...

Aceto ustaya muhalafet gibi olmasın ama Rensing'in Bayern kalesini koruyacak çapta olduğuna inanmıyorum. Hatta 34'lük Butt kaleyi kaparsa sürpriz olmaz.

Adsız dedi ki...

(bkz: almanlar su yerine bira içiyorlarmış)

omega dedi ki...

Rensing'i yetiştirdiler bu zamana getirdiler ama benim duyduğuma göre Bayern H.J.Butt ile anlaşmış.Eğer öyle bişi varsa Rensing isyan bayrağını açar.

Adsız dedi ki...

Kahn 3 Rensing eder! Sinan Engin'in içtiğinden içtim bende:)

Borges dedi ki...

Rensing iyi bir kalecidir. Yeteneklidir. Bayern onu elinde bugune kadar tutar iken oldukca zorlandi. Kahn ha bugün ha yarin birakacak diyerekten bayernde kaldi. Bariz yetenektir. henüz onun oynadigi hicbir maci da kaybetmis degil bayern. Buna Sampiyonlar Ligi yari final maclari dahil. Amma velakin bu is calisma ister, azim ister. Üc yil sonra ne olacagini kimse bilemez özellikle konu kaleci ise. Butt ise yedegidir Rensing'in. OLur da Bayern kendisine birinci kaleci almak isterse bu Adler'in yedege attigi 34'lük Butt olmayacagi da asikardir.

aşkın dedi ki...

Abi Türkiye'dekilerin yaşadıklarıyla aynı şey mi bu?
Galatasaray'ın hiçbir kalecisi Mondragon'un arkasında beklemekten gocunmaz ama Mondragon'la yolları ayırıp yeni bir genç kaleci alınırsa o zaman ipler kopar, koptu da.
Şu olayda misal Bayern tutup Manuel Neuer ile anlaşıp birinci kaleci yapsa Rensing gider yapar.

Julien Dekosta dedi ki...

bizim kereme noldu ya bu arada?

devletli dedi ki...

itandje'yi alacakmış bayern.

peralta dedi ki...

ya abi öyle de aykut'a da yazık değil mi. kaç sene bekledi, geçen yıl ankara'da şampiyonluğu kurtardı, hala yabancı kaleci istiyolar. üstelik itandje...

Adsız dedi ki...

Aykut'a gonderme oldu herhalde

a.c. sedef dedi ki...

aceto'nun yorum bölümü gittikçe ekşi sözlük'teki başlıklara benzemeye başladı.bilmem farkında mısınız?

Adsız dedi ki...

kesinlikle ben de aykut' un kaleyi devralmasını istiyorum, en azından 1 sene sürekli oynamalı, mondi nin arkasında yıllarca sabırla bekledi, biz de 1 sene onun kendini geliştirmesini beklemeliyiz. ben kendine güveninin geleceğini ve kendini geliştirebileceğini düşünüyorum. zaten yetenek olarak bi eksisi yok, refleksleri üstdüzey ama yan toplar ve arkaya atılan toplar bunlar da sürekli oynayarak düzelicektir. umarım kaleci almazlar.

tahir durten dedi ki...

bence aykut yeterince sabirli davrandi bile. orkun alindiktan sonra (ki bence kupada erciyes'e elenmeseydik orkun'u hayatta almazlardi. bu kdr ucuz ve dusunulmemis bir transfer bence...) aykut'un GS'da kalmasi buyuk inceliktir. coktaaaan isyan bayragini cekip gitmesini beklerdim. orkun'a verilen sans ve guven aykut'a verilmis olsaydi bence volkan'in yerine avrupa sampiyonasinda kaleyi koruyabilirdi. ya da en azindan kadroda olurdu...

Buraksem dedi ki...

Bu çocuğa güvenseler Butt'u almazlardı.Bağdat gibi diyar,kahn gibi kaleci olmaz.Gerçi ikisi de rüyalarda kaldı ama...