22 Temmuz 2008

Ricardo Quaresma

Portekiz Ligi'nin çapı belli. Ricardo Quaresma Porto'nun en değerli oyuncusu. Kulübünden aldığı yıllık ücret 1.2 milyon euro. Porto'nun onun için kağıt üzerinde belirlediği bonservis bedeli ise 40 milyon euro. Sözleşmede yazılan bonservisi ödenen iki futbolcu var. Figo ve Güiza. Abramovich'in 16 yaşındaki oğlu baba Lampard'ı satma demiş. Evlat deyince akan sular duruyor tabii! Inter, Milan'ın Ronaldinho transferi sonrasında manşet kapması lazım. Quaresma için 20 teklif ettiler. Oyuncu için de 4 yıllığına 14 milyon euro. Euro 2008'de Scolari onu hep yedek kulübesinde oturttu. Sahadakilerden eksisi neydi anlayamadım. "Overrated" görenler de var Quaresma'yı ama ben tek başına maç alabilecek adam sınıfına koyarım kendisini. Naklen yayınlanan bir lige gelmesi iyidir. Mourinho'nun Chelsea'ye gittiği günden bu yana ülkesi ekonomisine katkısı ne kadardır acaba?

15 yorum:

Adsız dedi ki...

querasma gibi adam 1.2 alıyorsa cidden bazı şeylerin değişmesi lazım... biz lincolna kac veriyoduk bu arada

Adsız dedi ki...

Ben bu adam kadar bencil bir futbolcu gormedim, bunun oynadigi takimda taktik disiplin filan olmaz, Porto'nun Schalke'ye elenmesinin bas mimaridir, kazandirdiginin yaninda kaybettirdikleri fazla kanimca.

Mourinho gibi taktiksel oyun manyagi bir ustadin bu adami niye istedigini de anlamis degilim acikcasi.

Adsız dedi ki...

guiza için sözleşmede yazılan bedel ödenmemiştir, sözleşmesindeki bedel 15 milyon euro + kdv iken -ki bu da 17.4 milyon euro'ya tekabül etmekte idi- fb resmi sitesinden yapılan açıklamada 14 milyon euro bonservis bedeli ödendigi açıklanmıştır. demek ki neymiş, kağıt üzerinde yazılan bonservis bedeli ödenen tek futbolcu figo'ymuş.

hadesperado dedi ki...

ayağının dışını kullanarak çıkardığı benzersiz şutlarına bayılıyorum... overrated olmadığı sadece tekniğinden bile anlaşılabilir...

inter kapsa da izlesek...

prometheus dedi ki...

guiza için sözleşmede yazılan bedel ödenmemiştir, sözleşmesindeki bedel 15 milyon euro + kdv iken -ki bu da 17.4 milyon euro'ya tekabül etmekte idi- fb resmi sitesinden yapılan açıklamada 14 milyon euro bonservis bedeli ödendigi açıklanmıştır.

hay guiza'nızın banka hesabını ya...

merak etme anonymous, ev araba derken aynı fiyata gelmiştir ey Allah'ım sabır... yahu sanki arada 10 mil € fark varmış gibi başımıza muhasebeci kesildiniz, babalar gibi bayıldınız parayı işte! aziz y. sizden toplayıp guizaya ve sevgilisine yatırdı, dua edin de kejman gibi elinizde patlamasın!

shadow dedi ki...

delgado 2.1 milyon euro'ya yeni bastı imzayı. e yazık değil mi?...

tknycl dedi ki...

Kulübünden aldığı yıllık ücret 1.2 milyon euro.
şaka mı bu?
türkiye'de bi tane quaresma yok ama 20-30 tane daha çok kazanan futbolcu (!?) var..
ulan biz katar mıyız dubai miyiz?usa miyiz?
hayır..eli yüzü düzgün stadlarımız yok..
bilet fiyatlarından taraftar maça gidemiyor...
ülke ekonomisi kronik bi şekilde sallantıda..
yanlış bir şeyler var.. ya bizde ya onlarda..
seri a'da oynayan futbolcuların yıllık kazancını yazdığın postta okuduklarıma inanamamıştım şimdi iyiden iyiye koptum..
artık hiçbir futbolcu hayalim avrupa martavalını okumasın kardeşim..
bu standartlardan sizi liglerine alsalar verecekleri parayla aç kalırsınız..

mre dedi ki...

Çok genç yaşta Barca' ya gitmeseydi kariyeri açısından daha iyi olacaktı diye düşünüyorum. Ronalda gibi Ferguson'un eline de düşebilirdi erken yaşlarda. O zaman da bambaşka bir Quaresma izleyebilirdik.

Adsız dedi ki...

Bencil olabilir, istikrarsız da olabilir ama Premier lige gitmesi lige renk katacak bir futbolcu. Ayrıca aceto üstadın dediği gibi gününde kendi başına maç alabilir. Umarım olur bu transfer. :)

Fuzzy Logic dedi ki...

Ya bu ingiliz, italyon, ispanyol klupleri portekizden alinan futbolcular icin bonservis konusunda ne kadar cömertler anlamiyorum. Hic dusunmeden 20, 30, 40 milyon € basip basip aliyorlar. Tamam adamlar fena oyuncu degil ama yani simdi bu adamlar soz konusu arda, emre , okan, hakan gibi adamlar oldumu dunyanin en cimrileri oluyorlar. Yani Porto klubunun son iki sezonda sirf bonservisden kazandigi nakit para 100 miyon € civarlarinda. Anlamak mumkun degil

cankalender dedi ki...

@anonymous (12.46) bildiğim kadarıyla 3.5m € alıyor yıllık.

Unknown dedi ki...

mourinho nun ülkenin ekonomisine ve sosyal alanına kattıkları doktara tezi olur. İngiliz yada kanadalı olsaydı şimdiye katkıları araştırılırdı adamlar otu boku araştırıyor veyahut türk olsaydı tarhan erdem yemez içmez araştırıdı.
ayrıca bir milyon için -bizler için büyük olsada orada küçük- ayar vermeye çalışmak eziklikmidir bilmem tabi benim buna cevap vermemde yalakalık mı o ayrı.-acetoya sevgimizden diyelim-
artı futbolcu transferlerinde kdv istisnası vardır. ( kdv kanunu 1/3-g maddesine göre)

Othello dedi ki...

Sozlesme fesih tazminati (aka. bonservis) futbolcunun yillik ucretinin 5 katindan fazla olamiyor diye duymustum. Dogrulugu nedir bilmem.

Adsız dedi ki...

hakkatande ya turkiye hakkinda konusmiyim diyorumda delgado gibi bir adam 2.1 aliyor bu adamsa 1.2 aliyor saka gibi yaa :D:D

Scatterbrain dedi ki...

bence maurinho'yu bu konuma getiren portekiz'in başındakiler.kalkınma planının bir parçası olarak kullanmayı planlayıp robson'ın yanına çırak olarak vermişler adamı.
sayesinde,ülke refahta şuan.