23 Temmuz 2008

Guillermo Ochoa

İtalya ve İspanya'daki transfer kuralı bazı adamların önünü tıkıyor. Serie A'da Avrupa Birliği dışı bir oyuncuyu kadrondan yollamadan yerine bir yabancı alamıyorsun. La Liga'da Eu dışı 3 oyuncuyla sahaya çıkmak zorundasın. O zaman çözüm ne? Arjantin'e bakarsak sahte pasaportlar. Barça kadroyu sil baştan yaptı hala yola Victor Valdes ile devam ediyor. Milan'da kaleci geçen sezondan beri problem. Herkes yabancı hakkını ya süperstarlara ya da Pato gibi gelecek vaateden yeteneklere rezerve ediyor. Meksikalı Ochoa'nın bir Avrupa ülkesinden pasaportu olsa hala ülkesinde kalır mıydı?

30 yorum:

Adsız dedi ki...

Copa America'da iyi bir performans göstermişti özellikle Brezilya karşısında 22 yaşında olmasına rağmen. avrupaya kapağı erken atacak gibi görünüyo ama güney amerikalı demeyelim orta amerikalı diyelim buna da o zaman. Almanya ligine gider gibi geliyo bu kadar genç yaştaki bi kaleciye italyanlar kalelerini yabancı transferi haklarını harcayarak emanet etmeyebilir, eu pasaportu yoksa tabi. (Ömer üründül yorumu gibi oldu yaa fransız hakemler genelde 4 dakika uzatma verir gibi oldu ama nese artık tahmin benimkide) Anıl Can Yıldırım

ısmarlama gezgin dedi ki...

Galatasaray'a mı ? Posttan öyle bi koku alıyorum(:

Al lee dedi ki...

forum sitelerine galatasaray meksikalı bir kaleciyle ilgileniyor haberinin düşmesinden 5 dk geçmeden Ochoa resmi koymak.. Kulübe yakınlığını da gözönünde bulundurursak, bize bişey mi anlatmaya çalışıyosun acep ;)

EDDIE dedi ki...

nasıl bir refleksse, ismi görür görmez galatasaray.org a aktım.
dedim ne oluyor aceto

Adsız dedi ki...

süper adam. arkadaşlar yoksa bu bir gönderme mi :)

Adsız dedi ki...

fm efsanesi, görmek de nasip oldu... tipine bakarsak sanki captain tsubasa 'dan çıkmış bi kaleciye benziyo, wakayabayashi 'nin rakipleri oluyodu onlardan birisi olabilir bu tiple :)...lisede bizim takımda olsa ilde birinci olurduk, öyle bi endâm var sanki (anında analiz sentez yaparım :D)

jose dedi ki...

Maalesef degıl tum uA olarak heyecanlandık Bülent abi malum kaleci arıyoruz=)

(Hüseyin Kıyıcı)

Adsız dedi ki...

copa america'da izleme şansım oldu benimde iki maçta. zaten başka bir yerde görebilme şansım yoktu.

gelse cimboma, geçse kaleye daha da başka bir şey istemem :))

2010 dünya kupasında izlemek için dört gözle beklediğim adamlardanda biridir :)

Adsız dedi ki...

5 yıl amerikada yasadım cok saglam meksika ligini izledim cidden iyi bir kaleci. G.Amerikanın buffonu desem abartmam, bizim yönetimin parası yetmez ama bu adama

Adsız dedi ki...

Galatasaray'a gelsin! Pasaportu masaportu farketmez, veririz 1 numarayı, götürürüz bir gece ümit karanın mekanına, boğazda da bir "Cohk güssel törkiş kepap" dedirtiriz; bitti gitti.

:P

Bushwacker dedi ki...

sanmıyorum galatasaray'ın bu adamı alacağını. aceto tecrübeli ve isim yapmış bir kaleci aradığımızı söylemişti tribünlere güven vermesi açısından. bu noktada genç bir kaleciye ne kadar yatırım yaparlar orası meçhul.

olsa ne güzel olur tabi. ama ben yine de kaleci transferine çok gerek olduğunu düşünmüyorum. olursa iyi bir kaleci gelsin, itandje, sorensen falan geleceğine yerli kaleci oynasın bana göre.

Adsız dedi ki...

Bu postu görünce ve forumlara düşen haberi duyunca bir anda çocukların fotomaç haberlerine sevindiği gibi bir sevinç doldu içime. Gelirse yine ülkedeki kıskançlık katsayılarının 2'ye 3'e katlanacağı bir transfer olur ama maliyeti yüksek olur gibime geliyor. Ama gönlümden geçen limitleri zorlayıp almaktır çünkü hem kalen güvende olur hemde satarken zarar etmezsin bu oyuncudan. Bir yandan da takımım bu transfer döneminde Ochoa'yı da getirirse ligler başlamadan zevkten öleceğim gibi bir his var içimde. Canaydın dönemindeki rezalet transfer politikasından sonra bu transferler bir anda fazla gelir sanırım. Olsun lan ölürsemde mutlu giderim.

Sheed dedi ki...

bu yazın başında united'ın alacağı, 'postedwin' dönem için hazırlayacağı söyleniyordu.. eskisi kadar sık geçmiyor adı artık, galatasaray'a gelirse müthiş iş yapmış olurlar..

Adsız dedi ki...

drizzt sen ne biçim beşiktaşlısın abi? adamlar zaten meira ile kewell'ı almışlar,keza linderoth ve lincoln da dönmüş.aydın da geldi kiradan..oldu mu 5 yeni,süper oyuncu..zaten türkiye'nin en iyi yerli jenerasyonuna sahipler.sen hala kalkmış gelsin başka birşey istemem diyorsun.gelmesin abi..yeter.bu yıllık bu kadar yeter gsye..gitsinler yeni bouzidler bulsunlar ya :D

cankalender dedi ki...

Fenerbahçe taraftarları dalga geçecektir eğer Galatasaray'a gelirse. Paranız yetmedi Okocha yerine Ochoa mı aldınız diye.

İş çıkar bu benzerlikten :)

EDDIE dedi ki...

@sandor

hele bir gelsinde, biz hertürlü okuturuz ismini onun isteyene (Y)

Adsız dedi ki...

Brezilya - Meksika maçı. Kalede Ochoa... Ve o zamana kadar izlediğim en iyi kaleci performanslarından birisiydi. Gel Ochoa gel...

ss

Adsız dedi ki...

ben ne zaman nerde beşiktaşlıyım dedim :S hatırlayamadım :))

semt olarak severim beşiktaşı tabe orası ayrı. "gs-barca-bayern-liverpool-benfica-boca" henüz bunların dışında bir takım girmedi gönül hanemize :D

getabbaaww dedi ki...

galatasaray kaleci arayışana başladığında gelmişti direk ochoa aklıma...galatasaray alsa ne kadar güzel olur bu adamı demiştim. fm 2005de gözdemdi.hangi takıma gitsem alır direk verirdim kaleyi.inşallah olur bu transfer...gerçi bülent abi hiç galatasaraydan bahsetmemiş posttan ama dur bakalım:)

cankalender dedi ki...

@eddie, hele bir gelsin diyemiyorum ben Aykut'ta iş olduğunu düşünenlerdenim. Tabi bu arkadaşı hiç izlememiş olmamaın da etkisi var :)

Onun yerine bir sağ-sol bek + Nonda'nın upgradeli hali bir forvet almamız gerek bence.

Kaleye harcarsak yabancı kontenjanını sittin sene bek sorunumuz çözülmez gibi geliyor. Uğur'u da pek beğenen biri olmadığım için.

Adsız dedi ki...

belki aranızda geyik konusu yapacaksınız ama ben yine söylemekten çekinmiyorum.

daha önce eski kulüp yöneticilerinden biri olan ve en yakın arkadaşımın babası olan (zaten bu sayede tanıştık) bir zat-ı muhteremle ev ortamında futbol muhabbeti yapmaktaydık. o sıralar mondi sözleşmesindeki yıllık ücretin rakamını artırmanın derdindeydi. bu yüzden de ister istemez yönetim içinde alternatif kaleci arayışları baş göstermişti.

muhabbeti açılınca ben de kendimce bir öneri de bulunmuştum. abi dedim, bu adam (ochoa) kendini kaybetmediği müddetçe kaleciler bazında bir dünya efsanesi olacak. onun yeteneğinde ve çevikliğinde bir kaleci görmek çok zor. yaşı da çok genç. (tabi o zaman 23 yaşından değildi, hatta çocuk sayılırdı) pekala neden alınmasın dedim. o da, adı sanı duyulmamış çaylak bir kalecinin galatasaray kalesine yakışmayacağını, onun gibi türkiye'de onlarca kaleci olduğunu belirterek tüm hevesimi kursağıma tıkmıştı.

bu konuşmanın ardında mondi ile sözleşme uzatılmış ve bir daha galatasaray'ın kaleci meselesi olmamıştı. ta ki geçen sene başına kadar! üzerinden bir sene geçti yine aynı terane: "galatasary'a kaleci şart".

benim bahsettiğim zaman bonservisi 2-3 milyon dolar civarıydı. şimdi nereye alıyon? o yüzden bir atasözü hep kulaklarımda çınlayacak:"kaçan balık büyük olur"

ah be abicim, beni bir kaale alıp şu adamı zamanında getirseydiniz, şimdi bunları buraya yazmak durumunda kalacak mıydım? :(

cankalender dedi ki...

@anonymous, o mentalite hep başımızda zaten.

Malik Fathi'yi arap sananlar var aramızda, senin örneğin yine bi derece :)

Seçkin dedi ki...

Aykut iyidir. Bence gerek yoktur, zaten para da yoktur :)

Oynasın adam bir sezon daha. Sonra kazandığı tecrübeyle Galatasaray'ı uzun süre yolda bırakmaz gibi geliyor bana. 82 doğumlu 26 yaşına bile girmemiş henüz. Tutarsa 10 sene rahat ettirir, tutmazsa da bütün sezonu yakacak kadar, çok kötü bir kaleci değil .

Ochoe de gitsin Avrupa'da oynasın sonra siz de "ben demiştim" dersiniz. :)

kerem ce dedi ki...

intahal denen seyin kralini agzindan aldiklri kelimelerle yapiyorlar abi.

bugün eurosport' daki almanya - çek cumhuriyeti u19 maçını yorumlayan spiker harfi harfiye bu postu okudu. sonundaki yazara (acetoya) ait kalır mıydı? sorusuna kadar üstelik. dağhan ırak değil de yanındaki yorumcu bunu yapan.

ya da ben fazla atıyorum o adam sensin abi :P

Adsız dedi ki...

lakabı memo. gittikçe daha iyi oluyor. inanıyorum ki yakında avrupaya gelecek ve buffonun tahtını sallayacak.

http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/47853e8f24b9813001e87b381f6ee1559a9bf07b69c8605f277cf06ad7a7eac48b914aca8ca2957518264

Julien Dekosta dedi ki...

takima forvet lazim, boyle orta saha adamlarimiz varken cift forvet oynamak abes kacar, tek forvettede ne karan ne nonda ust seviye oyuncular degiller.

Alper Öcal dedi ki...

Transfer kuralının elbette etkisi var ama Meksika'da oyuncu maaşları filan çok yüksek. Çok nadir çıkıyorlar Avrupa'ya, o da son bir iki yıldır.

Benim umudum Eriksson'un Meksika'dan sonra Avrupa'ya dönmesi. O takdirde belki Eriksson kontenjanından kıtaya gelebilir.

Pardaillan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Pardaillan dedi ki...

@aceto

http://www.transfermarkt.de/de/spieler/29559/guillermoochoa/profil.html

Bu sayfada ispanyol vatandaşı da olduğu yazıyor.

İnşallah Galatasaray'a gelir de yönetimin inanılmaz transferlerinden birini daha görürüz.

nebilim dedi ki...

bu sene gazateler haber aldıktan sonra 3 gün içinde galatasaray transferi bitirdi. eğer ochoa olacaksa 3 gün içinde biter, 3 günü geçtiyse geçmiş olsun bizim de hevesimiz kursağımızda kalır.
bu arada o nasıl refleksler arkadaşım..enteresan bir kaleci bu. avrupa'da hangi takıma gelirse gelsin bu adamın adı cech'le buffon'la beraber anılır..