10 Eylül 2008

Yağmur Federer Dedi

Federer'in yarı finali seyredememiştim. Nadal'ın yağmur yüzünden yarıda kalan yarı finalinin 2. gününü yakaladım. Bir oyunun 20 dakika sürdüğü, 9 kez oyunun eşitliğe döndüğü deli bir maçtı. Nadal makine olsa kazanırdı. 3 Açık oynamış adam. Pilini Pekin'de tüketmiş. Amerika Açık'a kadar da kendine gelememiş. İngilizlerin "projesi" Murray karşısında 2 avans vermiş 3'de bitirir umuduyla oturduk tabii ekran başına. 3. sette 5-4 Nadal öndeyken Murray avantajı kaçırmasa set de vermeyecekti ya. Hakederek kazandı Murray, çok soğukkanlı ve tekniği çok iyi. Federer bir gün fazla dinlenmişken koskoca turnuvanın finalini neden Pazartesi oynatmakta ısrar ettiler, anlamadım. Murray'a da bu hakkı verip finali de bir gün erteleyebilirlerdi. Federer 3-0 kazanırken finali benim gözlemlediğim rakibini küçümsediğiydi. "Sen dün Nadal karşısında kendini tüketmişsin koçum, benim adım da Federer" gibi başladı bitirdi finali. Çok da keyif vermeyen, yarı finalinden renksiz bir Amerika Açık finali oldu 2008'de. Nadal sen git uyu adamım biraz... Geç bir post oldu ama Nadal kaybedince kaçak güreşmek de olmazdı. Eurosport Türkiye'ye de saygılar, sevgiler. Yaptıkları işin hakkını veriyorlar...

16 yorum:

SAFÆ dedi ki...

Federer nadal'ı istiyordu tabi bende ama olmadı yinede federer taraftarları için güzel bi maçtı.. 2009 da federer den yeni rekorlar bekliorum..

Adsız dedi ki...

Öncelikle Federer hayrani oldugumu belirteyim. Adam sanki sanat icra ediyor vuruslari yaparken. Bir oyun bu kadar klas oynanmaz ki. Ermen hoca gibi yorumlarsak: Digerleri topa vururken sanki topa tecavüz ediyorlar ama fedex sanki topu oksuyor ve daha bir duygu dolu vuruyor gibi. nasil tarif edilir bilmiyorum artik. Ayrica Fedex her ne kadar havali gibi gözükse de bana göre öyle degil. Röportajlarinda acaip alcak gönüllü, icten ve sempatik. Bir kere canli izleme serefine nail oldum. korta cikisi bile asalet adamin. mactan sonra soyunma odasi cikisinda cocuklara imza dagitirken ayni cocuk gibi onlarla oynuyor ve sakalasiyordu. Hastasiyim ya, kiz olsam verirdim o derece:)

Dip Not: nowak tan nefret ediyorum, özelliklede ailesinden. ayrica onun su salak sharapova,roddick taklitlerine süper bulanlarinida kiniyorum, bu ne ya eskiden politikacilari taklit eden komedyenler gibi,seni saklaban seni!!Alin götürün su adami turdan:)

Dipnot2: ne fanatikmisim haberim yokmus:)

Unknown dedi ki...

Federer artık bitti diyenler hastalığını pas geçti. Bir sporcunun kondisyonunu çok etkileyen mono hastalığına Federer'den daha önce yakalanan Ancic hala kendisini toplayamazken Federer en büyük rakibinin en büyük avatajının kondisyonu ve hırsı olduğu bir sezonda Avustralya Açık hariç bütün GS'lerde final oynadı. Büyük oyuncunun gelecek sene daha da iyisini yapacağından adım gibi eminim.

Final hakkında ise diyecek bir şey yok Federer 2 sene önceki gibiydi hatta diyebilirim ki Hewitt karşısında 3-0 kazandığı Wimbledon finalinde ki gibi -bir kaç bölüm haricinde- yıkılmazdı. Nadal'da gelse fazla bir şey farketmezdi o oyun karşısında.

Mevzubahis dedi ki...

Yarı finalde Federer-Murray karşılaşsa finalin adı Nadal-Murray olurdu. Tesadüf işte Nadal bir numara olmasa belki de öyle olacaktı. Murray'ın dinlenmeden oynamak zorunda kalması finali başlamadan bitirdi bence. Nadal'a karşı 21 ace atan Murray'ın finalde sadece 3 ace de kalması işi özetliyor. Taraf tutmuyorum ama bence bu Federer'in aldığı son Grand Slem olur.

Adsız dedi ki...

Herşeyi bilen (!) Hıncal Bey'de aksine hiç beğenmemiş bizim Eurosport'ın yorumcularını, Nadal maçında dayanamamış dgitürkte dilini değiştirmiş kanalın.
Herşeyi çok bildiği için zamanında Federer iyi tenisçi değil ,devam edemez bu şekilde ve şansa kazanıyor gibi sözler atıp tutmuştu -Bunu da Federer'in 4,5 yıl süren bir numara olma döneminin başlarında demişti,ne öngörülüymüş (!)-.
Son olarak Federer'in finalde rakibi küçümsediği bence doğru değil ,elbette Nadal'la oynamamak onu rahatlattı ama bence iyi bir oyunla ve tecrübesiyle aldı finali.Artık yaşı da ilerliyor birkaç grand slam birinciliği alsında kariyerini Sampras'ın önünde tamamlasın,dileğim bu.
Ahmet

Adsız dedi ki...

Murry iskoc abi:)
inglizlerden de pek haz almaz bildigim kadariyla.

Adsız dedi ki...

nadal-murray maçından sonra Murray'ın bu kadar kolay pes etmesinin tek sebebi bence de yorgunluk olabilir. Murray gelecekte bu ikiliyi en çok zorlayacak adam gibi duruyor.
uzun zamandan beri erkekler tenisinde federer-nadal arasına girecek biri olması güzel.
federer açısından da en azından sezonu kupasız kapatmak acı olacaktı. iyi oldu.

orkun dedi ki...

Grand slam finalini biri bir biri iki gün dinlenmiş iki adama oynatmak çok büyük haksızlık gerçekten, niye buna itiraz olmaz ki?

Daha önceki tenis postlarından birisine bir yorum gelmişti, "yahu ne milletiz, teniste bile fanatik taraftar oluyoruz, güzel oynanmış bir maçın hakkını iki tarafa da vermek yerine 'o benim adamım, ben şunu tutarım' muhabbeti yapıyoruz" diye, çok doğru tespit valla :)

Kartal Bafiler dedi ki...

Nadal karşısında her zaman Federer'i destekledim,tamamen kişisel nedenlerden dolayı.
Eurosport'u bende canı gönülden tebrik ediyorum,yayıncılık dersi veriyorlar.

Adsız dedi ki...

murray bir gün değil on gün dinlense de nadal'sız bir final oynayacak federer'i yenemezdi bence. federer turnuvada baştan sona çok formdaydı. finalde nadal da olmayınca deymeyin keyfine adamın. murray ilerde çok can yakacak o belli oldu. o ne servis atma öyle. gelecekteki 1 numara belli oldu bence.

Adsız dedi ki...

hala kacak guresiyorsunuz."kacak guresmek' deyimini cumle icinde kullanmaniz dahi bunu degistirmiyor.'cimler inekler icindir' diyen bir ekolun yillar sonraki ilk cim zaferini saniyesinde haber yapmistiniz.
neyse biz us open'a bakalim.turnuvayi bastan sona izleyen biri olarak izlenimlerim sunlar:nadal mental olarak yorgundu.hatta ilk turlarda dahi elebilirdi.(ovgu icin dayanikliliktan baska bir kelime bulmadiginiz nadal'in mental olarak cokmesi eminim size de garip gelecektir.)
federer tek bir macta zorlandi(dorduncu tur) o maci da kazaninca zaten sampiyon olmuscasina sevindi.
murray nadal macinda neredeyse kusursuzdu.sayilari alan adamdi.nadal'in butun ugur denemeleri bosa gitti.ama yagmur baslayinca 'iste nadalin yardimina kosan tanrilar' dedim kendi kendime.ama olmadi.
erteleme olayina gelince genelde tercih edilmedigini program yetissin diye arda arda maclar oynandigini onceki turnuvalardan biliyor olmaniz gerekir.dinlenenin federer olmasi ise kura sansi.tipki nadalin kendisine rakip olabileceklere karsilasamayacagi ceyrege dusmesi gibi.
finale gelince izleyene haz veren bir final bekliyordum.ama federer rahat kazandi.yine de olasi bir nadal federer macindan daha guzeldi.kim ispanya yerine yunanistan'in sampiyon oldugu bir avrupa sampiyonasi finali yasamak ister ki.

Pardaillan dedi ki...

Federer'in bu galibiyetini tamamen Murray'in yorgunluğuna bağlamamak gerek bence, Federer'in en büyük artısı oyunun ilk setinde inanılmaz bir konsantrasyonla oynamasıdır. Murray ilk sette böylece sert kayaya çarptığını hissetti ve o da içten içe oyunu kaybettiğini anlamaya başladı, ikinci seti kaybettikten sonra zaten artık bence turnuvanın sahibinin Federer olduğunu Murray'de biliyordu. Murray ilk setteki Federer'in baskısına dirense turnuvayı o kazanmış bile olabilirdi.

BT dedi ki...

anonim
bu adresin sanırım bir blog olduğunu unutuyorsun. ben burada haber üretmiyorum. izlenim yazıyorum.
bu yüzden bir maçı seyrettikten sonra müsaitsem geçer ekran başına yazarım. nadal finalinde de öyle oldu. amerika acık bittiğinde gecenin bir vaktiydi.

oyun hakkında verdiğin detaylar için teşekkür ederim...

Blogspor dedi ki...

Federer bu zaferleri liderliği kaybetmeden alacaktın yahu :).09 yılında liderlik Federer'indir :)

Adsız dedi ki...

her şey bi yana o nasıl tişorttur arkadaş. smokin gibi olmuş adama. istiyorum evet.

zop dedi ki...

Pazar gunu 1.5 set oynayan Murray'ye yorgunluk mazeret olamaz. Pazar gunku o nefis havada oynadigi tenise olsa olsa guzel bir antrenman denilir bence. Murray daha 21 yasinda ve bu sezon kondusyon konusunda kendini cok gelistirdi.

Finalde yenilmesinin nedeni ilk grand slam finalini oynuyo olmasinin getirdigi stres, heyecan, arti federer'in federer gibi oynayip basit hatalarla acik kapi birakmayisiydi.

Daha goruruz ama grandslam finallerinde. Cok iyi bir taktisyen, oyunu iyi okuyor, kortta cok iyi hareket ediyor ve cok saglam vuruslari var. E daha ne olsun.