7 Eylül 2008

Fatih Terim ve Newcastle?

Euro 2008'deki yarı final sonrasında Fatih Terim'in göreve devam etmeyeceğini tahmin ediyordum. Yanıldım. Şimdi Setanta Sport'a Terim'in menejeri Goldberg, "Newcastle ile görüşebiliriz" deyince aklıma Roggi geldi. Fatih Terim İtalya yıllarındaki menejeri. Ya menejer değiştirdi Terim ya da İngiltere'deki görüşmeleri Mel Goldberg yapıyor. Newcastle'da işler çok zamandır olduğu gibi yine yolunda gitmiyor. Keegan bıraktı derken; kulüp bu haberi yalanladı. Alan Shearer ise görevi kabul etmedi. Keegan öncesi teklife hayır diyen Redknapp da yine sözünde durdu ve gelmiyorum cevabını verdi. Ermenistan maçı öncesinde milli takımla birlikte bir kulüp takımı çalıştırabilirim derken espri yaptı hoca yorumları vardı medyada. Mel Goldberg'e gelince; "Power Goldberg" adında bir spor organizasyonu şirketinde kardeşiyle ortak. 30 yıllık avukat ve İngiltere'de profesyonel sporcuları çok iyi pazarlayan bir menejer. 3 gün sonra Belçika maçı var. O maçtan sonra bu spekülasyon da; nedir ne değildir ortaya çıkar. Bildiğim Terim'in sözleşmesini 3 ay içinde tek taraflı olarak feshetme hakkının olduğu. Bunu da bir İtalyan kanalına Roggi söylemişti... Terim Newcastle'a gider mi? İtalyanlar bu durumda her zaman şu cevabı verir: "Asla, asla deme."

41 yorum:

Adsız dedi ki...

Euro 2008 sonrası da gider diyorlardı, Chelsea'ler falan havada uçuştu.. Ara sıra Terim ortaya atıyor böyle şeyler, paylaşılamayan değer hesabı.. Bir şey çıkmaz..

Adsız dedi ki...

tanjevic ornegi vermesinin ustune gelmesi olasiliklari gittikce artiriyor. Newcastle da en gidilmeyecek takim ya neyse. Bu sene bi tek gutierrez is yapar o takimda sanirim.

Adsız dedi ki...

Terim verdiği sözü yememek için milli takımın başında duruyor. Ancak her fırsatta avrupa da takım çalıştırma arzusunu dile getiriyor. En son espri diye geçiştirdiği, Tanjevic modelide bunun bir başka işareti. fiorentina dönemlerindeki heyecanı hatırladığımda mutlaka gitmeli diyorum ama milli takımı düşündüğümde de kalsın istiyorum. Bende çıkamıyorum bu işin içinden :)

Erdal dedi ki...

Bence Terim gitmez.

Adsız dedi ki...

ingilizcesiyle o sinyali vermişti aslında Fatih hoca .... giderse ne olur ikisini (milli takım ve bir lig takımı.) birden çalıştırır mı çalıştırmassa ama giderse yerine kim geçiçek.... hatta ikisini çalıştırırken fazladan yerinde sorumluluk kime yüklenilcek ....oğuzu metini falanda alıcak mı yanına ... emreyi de alırmı yine fenerden .... yada gs den ardaya 20 milyon pound verdirtirmi ( ümit davala - milan-5 milyon ?) şimdilik sorular bunlar başka varsada olsun bakarız

jose dedi ki...

Terım gıtmez kendını orda harcatmaz.

Maslow dedi ki...

terim'İn gideceğini sanmıyorum ama giderse de genel kanının aksine newcastle'ı uçurur diyorum.

H. İbrahim Andiç dedi ki...

giderse'de ertuğrul hoca için yapılan kulisler sonuç verir.Sinan engin'de düşer avrupa yollarına yeni bi del bosque için.

Adsız dedi ki...

bir koltuğa 2 karpuz sığmaz.

Adsız dedi ki...

Goldberg'le uzun zamandır çalışıyor. Bunun tek amacı olabilir oda:Premier league'ni gitmek. Newcastle gitse iki gün kalması zor gözüküyor. Keegan bile bu kadar kaldıysa Terim, Dennis Wise ve Başkanlarına ne kadar dayanabilir o da bir soru...

Adsız dedi ki...

ben bilmem betfair bilir dedim girdim oranlardan 3.ihtimal olarak terim gözüküyor 1 e 14 ile en büyük aday ise gus poyet 1 e 2.72 ile

Adsız dedi ki...

Terim bu ülkede, hani şu son sıralarda türeyen böyle entel, nasıl desem felsefik futbolseverlere fazla bir teknik direktör. Bu kesim ülkede her şeye elini atıyor her şeyi sahiplenmeye çalışıyor zaten şimdi de sıra futbolda. hırvatistan hocasına bakar "aaa adam gitar calıyomuş, küpesi var, yakışıklı da karizma da der bayılır, ama terim'e bakar Adana kırosudur onların gözünde. kaldıramazlar bir adanalının bu kadar başarılı olmasını. kabul edin etmeyin kimsenin umurunda değil kardeşim! Bu adam İMPARATOR! Siz nasıl tapıyorsanız o hırvat hocalarına gidip yurtdışında terimden bahsedir! Adamı marlon brando bile benzetiyorlarsa havasınız hava.

Şimdi ne alaka diceksiniz bu satırlar; yok mutlaka Terim'e sataşan cıkacaktı, ben önden cevapliyim dedim, nasrettin hoca hesabı kızımı dövüyorum.

el-faruk dedi ki...

milli takıma yararlı olacak başka hocalarımız da var. niye terim diye inat ediyoruz. şenol güneş de gitmemeliydi ona bakarsan..

benim görüşüm milli takımdan ayrılmasından yana

Adsız dedi ki...

Eğer Terim Newcastle'ın teklifini kabul ederse,Milli Takımın alacağı olası kötü sonuçlarda kopacak yaygarayı düşünmek bile istemiyorum.Bence iki işi götüremez.

Adsız dedi ki...

Sabri ne zaman Fiorentina'ya transfer olur Fatih Terim'de o gün yurt dışında iş bulur. Belirli bir yere kadar hocalığına lafım yok ama Ali Lukunku gibi adamları 7 - 8 Milyon dolar maliyetlerle transfer ettiren adamlara hesap soruyorlar oralarda. Herkesin bildiği kimsenin söylemediği gerçekleri var yurdumun.

aşkın dedi ki...

Ben gitmesini istiyorum.O gerzek kulübe imparatorenin kırbacı lazım.
Giderse ve yerine baby face Ertuğrul gelirse büyük ihtimal başarısız olacağından Euro 2008 kredisiyle milli takım kapısı da açık olur.
Kısacası her türlü risultante = imparatore.Onsuz bir Türk futbolunu ancak torunlarımız görebilir.

Adem dedi ki...

Gitsin, görsün, gelsin.

Adsız dedi ki...

gidebiliyosa gitsin
nolursun:(


hiç sanmıyorum gidiceğini, başarılı olucağını da düşünmüyorum, zira newcastle' da ki adama gaz değil taktik vermek lazım sinyor terim. orda teknik ve taktik konular hadi oğlum la başlayan cümlelerden daha ön planda...

Adsız dedi ki...

Sinyor Terim premier lig adamı değil. Başarılı olamaz zaten hele ki mevcut newcastle kadrosuyla. Bir ispanyo olsun bir italya olsun bi şeyler yapabilir. Milandan kovulduktan sonra çok değişti zaten. Premier ligde adamın havasını alırlar vesselam. Ama imparatorun her zaman arkasında oluruz o ayrı. keşke milli takım yerine avrupa takımlarında birinde görseydik Terimi. Takıntılı kadrolarından bi nebze kurtulmuş olurdu milli takım. aylardır oynamayan emre'ye kapı her zaman açık. şunu söylüyorum ki Emre B. takımı yavaşlatan bir oyuncudur. neyse F.Terim'in işine karışılmaz, o bildiğini okur.

Etkinson dedi ki...

Newcaste'in disinda West Ham da su an hocasiz. Belki yolu Londra'ya duser imparatorun kim bilir??

Adsız dedi ki...

gitmesini istemem cunku yerine hemen ertugrulu atarlar diye. ertugrul saglam hem kotu bir direktor hem de direk iktidardaki partinin savsaklamasiyla basa gecebilecek bir adam, herhangi goze carpan bir basarisi varsa da ben gormedim.

ama bir yandanda gitse terim newcastle'a oraya yaninda arda ile topali goturse sonrada gokhan gonul u alsa o klubude artik adam etse guzel olur cunku newcastle bitikleri oynuyor yillardir iyi olacagida yok bu haliyle o klubun.

ayrica ali lukunkunun 7-8 milyon dolarlara alindigini hic bilmiyordum bir yasima daha girdim.

gitmesi bir yandanda iyi olur emre b. yi gormeyiz bundan sonra milli takimda.

pseudomondo dedi ki...

Terim newcaslte'da ligi ilk 6-7 içinde bitirmeyi başarı olarak görecekse gitsin. İlk 4 için mucize yaratması gerekir. Ama ilk 6-7 yi başarı olarak görmeyip üst üste 3 yenilgiden sonra kovulup (istifada aynı) geri gelirse aynı yutdışı hüsranını yaşadığı için bir daha toparlanamaz taş yerinde ağırdır aklı varsa PL'e gitmez

Adsız dedi ki...

bence iki işi birden yapabilir. newcastle'da calısması burdaki işini etkilemese bile olası bir kotu sonucta hemen konusalacaktır. cok lafı edilecektir, sırf bu yuzden ikisini aynı anda yapmaması taraftarıyım.

ote yandan, terim acısından gitmesini isterim, gercekten premier lig'de gormek isterim kendisini. wenger'in, ferguson'un karsısında. basarılı olabilecegini de dusunuyorum. ama sorun milli takımın basına kimin gececegi o zaman. tek korkum, turkiyenin ve turk futbolunun siyasi yapısı nedeniyle futbol dısı bazı kriterlere gore secilebilecegi ihtimali. ben olsam koyarım hikmet karamanı, yabancılar anlamaz zaten terim olmadıgını. :)

birosh dedi ki...

bu haberler ortaya çıkalı 7-8 aylık bir süre içinde çokca dallandı budaklandı. euro 2008 grup maçlarından (bosna maçından sonra özellikle) bu tür dedikodular arttı. yine takım isimleri telaffuz edildi. ama fatih terim görevimin başındayım ayrılmıyorum dedi.
şuda bir gerçek;
1- cm diyorsa doğrudur
2- aceto diyorsa doğrudur(%10 yanılma payıda olmaktadır:)

conqueror dedi ki...

İngiltere ye gitmez inşallah. İspanyaya İtalyaya gitsin gidecekse. Spor Paketine geçmek zorunda bırakmasın bizi.56 YTL zaten çok geliyor, Terim de giderse İngiltereye 76 YTL olacak faturam.

Adsız dedi ki...

allaşkına gitsin zaten. fazla politize ediyor kendini ve milli takımı. fazla sevimsiz oldu artık. ermenistan maçı sonrası basın mensubu arkadaşlardan birinin cep telefonu çaldı diye çekti gitti. ne yapacağız, terim konuşacak diye telefonları, çağrı cihazlarını mı kapatacağız? elli tane gazeteci var, birinin telefonu çalar birinin çişi gelir.

ilkokul talebesi değil ki adamlar. işi var gücü var adamların. ama sen böyle yaparsan o gazeteciler zaman gelir maymun eder seni. çok konuşmak istediğin bir maç sonrası herkes telefonlarını çaldırır vb... söyleyeceğin şeyler aşağı yukarı belli, sanki hayatın sırrını veriyor.

ha gitmezse de soyunma odasından her çıkan futbolcu türk-islam sentezi tadında "allah yardım etti, milliyetçi duyguları çok yüksek bir insanım" der, demeçlerinde, bunun sonu da nereye varır meraktayım? marcio nobre 50 sene daha milli takıma alınmaz, hakan balta'ya solbekte katlanmak zorunda kalırız. Colin Kazım'dan kurtulamayız.

Adsız dedi ki...

fatih terim gitmez italya'da tutunamayan ingiltere'de hiç yapamaz kanaatindeyim.

Julien Dekosta dedi ki...

anonim 11:02 AM

Hakan Balta candir. Istikrarin diger adidir, istatistikleri ortadadir, acip kolayca bakilabilir mac ortalamalarina, yuzdelerine. Milli takim icinde alternatifi olmayan bir adamdir su anda.

Kazim da cok buyuk yetenektir her ne kadar bunu henuz tam yansitamasa da, fizik gucu ve yetenegin bulustugu cok ender adamlardan biridir.

Milli takim macindan sonrada orhan pamuk tavriyla konusulmaz, bunyeye ters duser, egreti durur.

Julien Dekosta dedi ki...

Ayrica terim kalirsa marcio nobre 50 sene daha milli takima alinmaz konusuna da 2 sey soylemek istiyorum. Ilk once benim buna "gulmegim" geliyor. Nobre kimi kesecek acaba milli takimda semih? Nihat?
Apayrisiniz ya:D

Adsız dedi ki...

Newcastle kötü yönetilmekle birlikte büyüme potansiyeli de olan bir takım. Her yıl iyi transferler yapan, kadrosunda her daim yıldızlar (çok büyük yıldızlar demedik canım:) bulunduran bir takım (gerçi bu sene pek fazla transfer de yapmadılar sanırım). Taraftar desen var.

Bunların hepsini harmanlayacak iyi bir menajer orada başarılı olabilir ama bu kişi Terim mi, onu bilmiyorum. Ama Fiorentina'da yaptıklarını tekrar yapabileceğini düşünmek dahi insanı heyecanlandırıyor.

Milli takım içinse iyi bir hoca bulunur, merak edilmesin.

Not: Ertuğrul Sağlam da bana göre kötü bir hoca değildir, günden güne kendini geliştiren bir hocadır. Kayseri'ye oynattığı futbol heyecan vericiydi. Tolunay Kafkas aynı kadroyla (kupayı kazanmasına rağmen) aynı futbolu oynatabildi mi? Ama milli takım için daha iyi hocalar da bulunabilir, o ayrı.

Adsız dedi ki...

nolur gitsin..donmesinde..ordan LA `ye gecsin daha mukemmel olur

bi ara gs den sogutuodu, milli takimi gectim zati

(`uff fatih hoca gene ne degisiklik yapti macin kaderini degistirdi` guluyorum)

Adsız dedi ki...

Bir yandan Newcastle'a gitmesini çok isterim, başarılı olur çünkü, hatta Newcastle'da başarılı olabilecek ender adamlardandır. Diğer yandan gidişi milli takımımız için çok kötü olur.
Hataları var mıdır? Vardır. Ama Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük teknik direktör olduğu aşikar, bazıları kabul etmese de.
Giderse umarım yerine Ersun Yanal gelir. Ertuğrul Sağlam da intihar olur Türk futbolu için.

Adsız dedi ki...

some big okazyon olur giderse :D

Panenka dedi ki...

Olmaz ya. Oldu diyelim. Eger hem Newcastle'ı hem Milli takimi aynı anda calistirirsa ya orada ya burada kasılırken ortadan ikiye catlar bu sefer. Kulubede ya da basin toplantısında yarılıp ikiye bolunur.

Bu ulkede ne kadar rahatsiz oldugum davranis bicimi varsa Terim'de vucüd bulmus. Narsizm, delikanlı gorunup arkadan is cevirme,adam kayirma, ustune agam pasam altina it kopek muamelesi vs.

yoney dedi ki...

Fatih Terim, Ümit Davala Skibbe'nin yardımcılığına getirildiğinde "Hocalarımızı gelin edip gönderiyoruz ." demişti. Milli takımı kulüp takımlarına geçiş aşaması olarak düşünüyor belli ki. Kendisinin de Milli Takım'ın başına zirveden dibe inen kariyerini yeniden şahlandırmak için geldiği ortadaysa, Newcastle Fatih Terim'in yeni adresi pek tabii olabilir.

Peki bu karar doğru mu olur? Haşa! Newcastle kime hayır getirmiş ki Fatih Hoca'ya getirsin...

jose dedi ki...

birde burdan yakın;


http://sabah.com.tr/haber,FF802C3E4E894FBEB12AB992F5B08A31.html

mondo trasho dedi ki...

bu arada zeman da kızılyıldız'dan kovulmuş. yerine hagi düşünülüyormuş:=)

antti_sumiala dedi ki...

giderse milli takımı bıraktığı için sevinirim.. belki o zaman bir şablunumuz oluşur, oyunumuz belli olur.. netice olarak başarılı olmuş olabilir ama futbol olarak tatmin bile olmadık.. bu potansiyelli kadro daha iyi şekillenebilir.. yolu açık olsun terim in..

aşkın dedi ki...

''Herkes tatildeyken biz Avrupa şampiyonasındaydık''
Oradaki diğer takımların hocaları lütfedip gitmezken siz bir de bedavaya o sıkıntıyı çektiniz Fatih Hocam.

Adsız dedi ki...

Belçika maçındaki tavırlarından anlaşılır. Pek ihtimal vermiyorum ama yine gereğinden fazla agresif, ona buna bulaşır bir tavırla başlarsa anla ki kavga arıyor bahane etmek için.

Bknnz; Süren, Gori.

"Kal demediler, ışık göremiyorum, bla bla"

Adsız dedi ki...

Bugunki Vatan gazetesine göre Terimle Belçika maçı sonrası yeni sözleşme imzalanacakmış. Daha önce Hasan Doğan'la sözlü olarak anlaşmışlar ama bugüne kadar sözleşme yapılmamış. Terim'in menejerinin açıklamalarının mesnedi de böylelikle anlaşıldı. Şu adama istediği para ve şartları versinler de bu geyik bitsin atık...