8 Eylül 2008

Köprüden Önce Son Çıkış

Rezerv Lig'in olmadığı memlekette PAF takımda yaşında dolduran oyuncuların A takımda forma şansı yoksa elde 3 alternatif vardır. Oyuncu satılır, kiralanır gelir elde edilir(?) ya da bir pilot takım varsa bedelsiz olarak kiralık gönderilir. Galatasaray'ın pilot takımı Beylerbeyi. Bu transfer döneminde Beylerbeyi'ne giden oyuncu sayısı: 12. Fırat Kocaoğlu, Uğur Demirok, İrfan Başaran Serdar Kesci, Soner Cihan, Erkan Ferin,İlker Cihan, Volkan Bekçi, Sercan Ekinci, Gür Ege Gürel, Mehmet Düz, Eray Fırat. Pilot takımdan ne beklersin? Şampiyonluk mu? Altyapından yetişen oyuncuların A takımda bulamadıkları şansı yeni takımlarında yakalamaları ve düzenli olarak maç oynamalarını beklemek daha mantıklı değil mi? Galatasaray'ın pilot takımı Beylerbeyi, 2. Lig 1. grupta bu hafta evinde Bozüyükspor'u 3-1 mağlup etmiş. Bu galibiyette katkısı olan Galatasaray altyapısından giden oyuncu sayısı kaç peki? Giden 12 oyuncudan sadece 3'ü forma giydi. 90 dakika oynayabilen sadece Volkan Bekçi. Uğur Demirok 45 dakika, Sercan 30 dakika.... Galatasaray'ın geçen sezon 3. kalecisi olan Fırat; pişsin diye gittiği Beylerbeyi'nde yedek kulübesinde pişiyor. Dikkat edilsin de altı yanmasın(!) Türkiye'de altyapıya da; pilot takıma da bakış budur işte. Amaç oyuncu yetiştirmek değil; Beylerbeyi'ni şampiyon yapmak. Kasımpaşa örneği bu kadar tazeyken, Beylerbeyi şampiyon olup 1. Lig'e; hadi sonra Süper Lig'e çıksa ne yazar? Beylerbeyi: Köprüden önce son çıkış. Bu gençler için de. Bu kafayla değil ama....

33 yorum:

Adsız dedi ki...

6+2 gibi bir kural söz konusuyken ne kadar genç oyuncu yetişebilir ki ? 6 yabancı kadronda 5 yerli oynatacaksın. Daha önce bir yazında belirtmiştin aceto Avrupa'da 16-18 yaş arası oyuncular genç oyuncular kategorisine giriyor. Bizde 24-26 yaşındakiler.

pclion dedi ki...

Bülent abi,

Gerçekten bam telini bulmuşsun. Daha hazırlık maçlarından beri Beylerbeyi'ni takip ediyorum ancak bu çocuklara bir türlü şans gelmedi, gelemedi.

Geçiş süreci diyeceğim ama bu takıma kiralanan bazı oyuncular Bank Asya'da banko oynuyordu, bazılarının oynayacağı ön görülüyordu. 3. lig'de bile oynatılmayacaklarsa bırakalım da işlerine baksınlar diyeceğim artık.

Ha, derseler ki amaç Beylerbeyi'ni Bank Asya'ya çıkarıp üst seviyede faydalanmak, onun da yolu bu değil. Bu çocuklar zaten iki yıl beraber bu seviyede oynasalar çok daha rahat çıkarlar Bank Asya'ya. Böyle olunca pilot takım olmuyor zaten, bildiğin ayrı bir takım oluyor ortada.

Fırat, Uğur, İrfan, Mehmet. Bu oyuncular oynamalı, açık ve net. Ötesi yok...

Adsız dedi ki...

Aceto'ya yüzde yüz katılıyorum. Benim de üzüldüğüm bir konu bu. Umarım bu bakış açısı bir an önce değişir.
Beylerbeyi'nin ya da x bir pilot takımının şampiyon olmasından çok, yeni Arda'ların, Emre'lerin yetişmesi çok daha önemli.
Oyuncu yetiştirmede etkili bir pilot takım 3 büyüklerden bekliyorum.

yoney dedi ki...

Daha güzel bir şekilde ifade edilemezdi herhalde bu durum. Altyapılar da pilot takımlar da oyuncu yetiştirmek için vardır, daha o zamandan kuru bir şampiyonluk hevesi uğruna debelenmek için değil. U21 Milli Takımı'nın hocası 3 ayda bir değişen bir ülkenin vatandaşları olarak bu durumu kanıksadığımz kanaatindeyim.

conqueror dedi ki...

Bir Galatasaray Bilgesi olan Cevat Hoca bakın bu konuda ne söylemiş GSTV'ye:

Şimdi tabi Beylerbeyi’nde Orhan Hoca ve ekibini kutluyoruz buradan. Tümüyle bizim alt yapı, PAF takımı oyuncularını o tarafa devredilmesi teknik açıdan ne kadar doğru bilemem. Çünkü orada da bir planlama yapılması lazım o da zorlu bir lig, tecrübeli oyuculara da ihtiyaç var. Ve paf takımdan gelen oyuncular yetenekli oyuncular olacak. Ancak futbolda tecrübe ve o stresle baş edebilme ve maçın heyecanıyla baş edebilmek diye de bir özellik lazım. Bu anlamlarda tümüyle genç takım kurarsanız orada başarılı olamazsınız. Nasıl şimdi diyorsak ki, takımın tecrübelileri yeni gelen oyunculara zor dönemlerde yardım etti. Orada da buna ihtiyaç var. Bu anlamda da tüm oyuncuların oraya gitmesini beklemek doğru değil ama mutlaka oraya da alınacaktır.

Emre Demirel dedi ki...

İlhan Cavcav'ın ve Gençlerbirliği'nin başına türlü belalar açan bir Gençlerbirliği Oftaş örneği de var.Hem de taptaze duruyor. Sen git oynatamadığın oyuncuları bu takıma postala, o takım 3 sezonda 2 lig çıksın (doğru olmayabilir) ligi senden üst sırada bitirsin.

mondo trasho dedi ki...

80'lerin sonunda bülent, tugay, okan vardı. 90'larda emre belözoğlu çıktı. 2000'lerde arda turan. başka da sivrilen olmadı. ülkenin en iyi alt yapısı diyoruz ama tohumlar meyveye dönüşmüyor. rekabetçi ortam dikenli bir sarmaşık gibi sarmış etrafı. eninde sonunda serpilecekler ama en iyi ihtimalle bir mehmet eren boyraz olacaklar. o da iyimser bir tahmin.

Adsız dedi ki...

irfan başaran'ın gitmesine üzüldüm. o'nu 3 yıl önce türkiye şampiyonasında tanımıştım. inegölspor maçıydı ve sahadaki duruşuyla, pasları ve koşularıyla kulübenin arkasına yanaşıp, "hoca şu on numaranın adı ne" diye sormama sebep olmuştu.

arkasından emre köroğlu'nu tanıdım. kırantadan bir sol ayak. ne muazzam ortalar kesiyordu. o hala alt yapıda ve gençlerle çalışmasıyla ünlenen skibbe'nin elinde. umarım o da iyi olur.

irfan gitmeseydi de kewell'e çalışsaydı, baros, lincoln, ayhan, nonda gibi adamlarla yetişseydi daha iyi olmaz mıydı? kanımca bunun en sağlıklı cevabını alacağımız tek adam ömer ural kükner olur.

Sıtkı Sıyrılmış dedi ki...

irfan başaran'ın gitmesine üzüldüm. o'nu 3 yıl önce türkiye şampiyonasında tanımıştım. inegölspor maçıydı ve sahadaki duruşuyla, pasları ve koşularıyla kulübenin arkasına yanaşıp, "hoca şu on numaranın adı ne" diye sormama sebep olmuştu.

arkasından emre köroğlu'nu tanıdım. kırantadan bir sol ayak. ne muazzam ortalar kesiyordu. o hala alt yapıda ve gençlerle çalışmasıyla ünlenen skibbe'nin elinde. umarım o da iyi olur.

irfan gitmeseydi de kewell'e çalışsaydı, baros, lincoln, ayhan, nonda gibi adamlarla yetişseydi daha iyi olmaz mıydı? kanımca bunun en sağlıklı cevabını alacağımız tek adam ömer ural kükner olur.

pclion dedi ki...

@Sıtkı sıyrılmış

Emre Köroğlu bildiğim kadarıyla Galatasaray'dan bonservisiyle ayrıldı, Tepecik Belediyespor'la sözleşme imzaladı.

Adsız dedi ki...

bu posta çok da fazla katılmıyorum.

çünkü bu adamlar 2.ligde de yedek kalıyorlarsa galatasaray daha ne yapsın. benim görüşüme göre, forma verilmez alınır. arda'nın çıktığı zamanı hatırlayalım; manisa'da gayet iyi top oynamıştı(ki kiralık verilmişti pişsin diye), orada ispatlamıştı kendini. galatasaray'a geldi, oynar oynamaz kendini gösterdi ve formayı aldı. hatta o dönemde hasan şaş çok etkiliydi, kesmesinler ardayı falan diyordum içimden. sonra ona bile gerek bırakmadı. arda formayı söke söke aldı, kimse tek kelime bile bir söz bile dedirtmeden. altyapı olmasa da aynı mantık, aykut meselesi.. yıllardır yedekte bu adam. geçen sene fırsat doldu. al oyna dendi. tam anlamıyla güven verseydi kim alırdı de sanctis'i. ki alınmasına rağmen yine aykut tercih edildi. gördük steau maçında. galatasary'ın yedek kalecisi olması açısından çok iyi, ama daha ötesi değil işte.

özgürcan örneğine gidelim şimdi de; hakan şükür'ün veliahtı deniliyordu. pişsin diye antep'e, kayseri'ye yollandı. olmadı, olamadı.. peki oralarda yedek kalan adam nasıl galatasaray'da kadroya girecek?

tamam gençlerin elinden tutmak, desteklemek, ersun yanal'ın gençlere olan yaklaşımı ve tarzı, toschak'ın nihata yaptıkları gibi üzerinde durmak vs. çok önemli ve yapılması da gerekiyor. galatasaray'ın elinde bunun için geniş de bir kaynak var. ama bir noktadan sonra da iş oyuncuda bitiyor. bu da çok açık..

Adsız dedi ki...

hepsi çok doğru da, başlık ayrı bi güzel olmuş.

BT dedi ki...

@monochrome
özgürcan ve cafercan başta olmak üzere birçok oyuncunun yeterli olmadıkları üzerine bir yazı yazacaktım zaten. Çok şişirilen 87-88 kuşağı üzerine. Ben burada bir garipliğe dikkat çektim. 12 adam gitmiş. İnanılmıyorsa teşekkür edilir ve yollanır.

Bhut_Jolokia dedi ki...

erkan ferin için de çok güzel şeyler duymuştum.umarım kaybolup gitmez oda...

Adsız dedi ki...

mehmet düz geleceğin hakan şükürü olacaktır. beylerbeyinin yaptığı sadece terbiyesizlik.

Protanopia dedi ki...

Geçen yıl 88 liler Paf da oynayabilirken bu yıl 89 lular yeni çıkan bir karardan dolayı oynayamıorlar. Sadece 89 doğumlu bir kaleciye izin veriliyor. Bu dengesizlikde onun da payı olabilir.

Ayrıca Beylerbeyi öyle veya böyle Bank Asya ya çıkartılmalıdır. Oraya buraya kiralanıp zaten seneye gidecek diye oynatılmayacaklarına kendi takımımızda ne yaptığını bilen bir teknik direktörün elinde adam gibi yetiştirilmelidirler.

Barcelona B gibi işlemeli bu takım. Yanılmıyorsam son yıllarda Beylerbeyi'nden gelen tek bir futbolcu bile yok.

petekdoku dedi ki...

simdi biz bu futbolcu arkadaslari bir on yil sonra falan, gobekli bir halde her aksam cilingir sofrasinin basinda demlenerek gorecegimiz icin beylerbeyi aslinda cok da kotu bir secim degil. nefis manzara, guzel meyhaneler, simdiden on hazirlik yapiyor adamlar olaya.

dr feelgood dedi ki...

beylerbeyin'e yakın oturuyorum. orada oynayan bir arkadaşım vardı. onun dediğine göre galatasaray'dan gelen futbolculara pek sıcak yaklaşılmıyormuş. yani "abi kardeş" ortamı yokmuş. "olm sen galatasaraya gidiceksin zaten burdan bırak biz gol atalım belki bir üst lige kapak atarız" tadındaymış olaylar.

bu tabi felipe zamanlarından. arkadaşımın saçma sapan bi kası yırtıldı ve bıraktı futbolu. ondan sonra ilgilenmedik hiç b.beyiyle..

Adsız dedi ki...

neden beylerbeyi'nde 11 oynayamayacak kapasitede veya formda olduklarını hesaba katmıyorsun? cafercan vs örneğinde gördük, eh bişeyler var ama... tadında topçulardır belki. o zaman da kiralık da gider, Galatasaray da serbest bırakır, her şey olur. yazına aldığın örnekten yola çıkarak altyapıya bakış budur tümevarımını yapmak bana çok mantıklı gelmedi. eleştirim sonuca değil, sebebe.

ich dedi ki...

87 - 88 kuşağı yazısı şart oldu.

susmicam dedi ki...

bence bu altyapıda yaşıtlarının biraz üstüne çıkan oyunucuları şişirmemizden kaynaklanıyor. cafercanı, erkan ferini, cihan canı, uğur erdoğanı,uğur akdemiri mülayimi geçen sene 12 13 maçta canlı izleme fırsatım oldu. ordusporun gsliler gelmeden önceki kadrosu bu adamlardan çok daha iyi futbol oynuyordu. cafercan hariç hepsi canını dişine takıp mücadele etse de futbol namına birşey çıkaramadılar ortaya. içlerinden süper lig kaldıracak tek adam uğur akdemirdi onu da gs rizeye verdi bonservisiyle. cafercan çok güçsüz ve yavaş, cihancanı o fizikle nasıl defans oyunucusu yapmışlar anlamak güç. mülayim küçük takımlarda ön libero oynayabilr gücü kuvveti filan yerinde. uğur erdoğan fizik olarak çok eksik. içlerinde en çok şasırdığım erkan ferindi. adam efsane u 17 nin kaptanlığını yapmış, altyapılarda yıllarca oynamış ama doğru düzgün kademe yapamıyordu.

oyunucuların ne kadar üstüne gittikse de beylerbeyi olayı farklı biraz. senin işin pilot takım olmak, başarı filan hikaye. sen bu adamları ne kadar kötü oynasalar da oynatacaksın. ordusporu bile bu saydığım adamlar mücadele ederek 1-0 larla 7 yaptı. ordu şehri başarı istemesine takım üzerinde baskı kurmasına rağmen. beylerbeyini kim izler, beylerbeyi başarılı olursa kimler mutlu olur? paf takım sürekli ilk 11 oynasa da bu takım o ligden düşmez. 3 büyük klübün paf takımından bahsediyorz. 2b oyunucları bu adamların yanında süper yetenekli filan değiller.

Adem dedi ki...

Bugün trabzonspor'un altyapısından yetişen bir başka genci izledim diyarbakır formasıyla... Adam sahada adeta akıyor topla beraber, yürümüyor, koşmuyor. Direkt akıyor, bilekler, paslar, ortalar... Messi diyorlarmış Diyarbakırlı taraftarlar Ufuk'a. Hakkını veriyor doğrusu. Ufuk Bayraktar. Kaybolup gitmez umarım diğerleri gibi... Onun gibi bir solağa Türk futbolunun ihtiyacı var. Trabzonspor yönetimi Hüseyin(!) gibi bir başka yerel yıldızla fazlaca haşır neşir olduğundan göremiyor bunları tabii. Sonra da kaçan balıkların çetelesi tutuluyor, huyumuz...

Adsız dedi ki...

Hepimizde " bir 87 kuşağı geliyorki yeniden avrupayı sallıyacağız " masalına inanmışlık hakimdi. Gelin görün ki içlerinden sadece Arda çıktı. Kaybolup gidenlere belki bazılarına erken gelecek ama Aydınıda yazıyorum. Burda asıl sorun takımlarda alttan gelen oyuncuya canavar topçu bu , evladımız hata yapa yapa öğrenecektir mantığından sıyrılamamızdır. Yazıda adı geçen 12 oyuncu Beylerbeyindeki rekabeti kaldıramadan nası olupta üst düzey mücadeleye dahil olacaklar. Yeni hagi dediğimiz Cafercan a kategorisinin seyyahı oldu , orta sahaya yeni tugay diye lanse edilen zafer sakar samsunsporun demirbaş kiralık oyuncusu durumunda , hakan şükürün veliahtı denilen özgürcan ikinci ligde gol atmayı deneyecek ve diğerleri...
Sanırım galatasaray altyapısında fm efsanesi olup öylece kalacaklar...

umutation! dedi ki...

"Carrusca gibi yabancı genç oyuncu almak yerine kendi gençlerimize güvenmeliyiz, bizim gençlere bu fırsat verilmiyor, Carrusca'lara tanınan süre bizimkilere tanınmıyor" türünden sözler söylediği için altyapı hocasını kovmuş bir kulüpten bahsediyoruz.
kulübün değerleri ne durumda görelim diye hatırlatmak istedim.

susmicam dedi ki...

shadowmaster bahsettiği ufuk bayraktarı suat kaya beğenmeyip yollamıştı orduspordan :)

aşkın dedi ki...

Mental eksiklik, başka birşey değil.O yüzden belli bir yaştan sonra arızalar çıkıyor.
İş sadece deliler gibi koşuşturmak, fiziğini güçlendirmekle bitse..

Adsız dedi ki...

@aceto
evvela şunu söyleyeyim. bende bu gençlerin başarılı olmasını isterim, gerçekten de. ki çoğu da ismen bildiğim oyuncular. gs-fb-bjk tv deki paf ligi maçlarını da izlemekten de baya keyif alırım. ama aynı noktaya çıkıyoruz, olmuyorsa olmuyor. burada 12'sinin gitmesi konusunda da bir sorunum yok açıkçası. sonuçta bunların 7-8'i oynasa. 4'ü yedek kalsa, sakatlıklardı cezalardı diğerleri de sıklıkla forma şansı bulur. hatta rekabet içerisine girerler. kaldı ki; bunlar aynı jenerasyondan 12 kişi. elbette aralarında galatasaraydayken de o yaş diliminde sürekli yedek kulübesinde oturan çok sayıda oyuncu vardır(en iyileri a takıma, ligdeki daha iyi takımlara kiralamalara vs. gidiyor genellikle). bir de işin şu boyutu var. galatasay muhtmelen bu oyuncuları yollarken, bir iskelet oluştursunlar da o yapıyla birlikte belki ligde başarılı olurlar, birinci lige çıkarlar vs. düşüncesi vardır. oradan da hazır, pişmiş oyuncuları alırız mantığı. aynı şekilde 3 oyuncu oynamış(ki düşünün bu adamlar eski tabirle 3.ligte yedek kalıyorlar-kellelerini de almak için söylemiyorum daha ilk hafta, olabilir) ama eminim ki hocalarına oynatın bunları diye baştan söylenmiştir, bu durum böyle açığa çıkınca da baskı bile yapılmıştır kanımca. teknik direktör buna rağmen 3 oyuncuyu kullanıyorsa, bence teknik direktörü aşan bi durum vardır. ki sanmıyorum iyi olan galatasaray orjinli futbolcu yerine kötü beylerbeyi orjinli oyuncuyu oynatmasını, üzerinde birde galatasaray kılıcı sallanıyorken. artı bir de neden ayağından kendini kurşunlasın. hani bir de kan alırlar zaten.

bir de şuna açıkçası katılmıyorum. beylerbeyi süper lige çıksa ne olur. pilot takım ona göre davransın da yazılmış yorumlarda ama sonuçta bu adamlar 2.ligte oynuyorlar. 1.lige çıkarlarsa çok büyük adım atmış olurlar. bunun yayın gelirleri, bankasya hadisesi, süper lig olasılığı vs. var. ve kendileri için inanılmaz bir vitrin. kasımpaşa örneği mesela daha farklı, iktidar desteği vardı orada pis koku yayan. ama en azından bundan sonra hiçbir şey yapmasalar bile, biz zamanında oynuyorduk, şu kadar yıl aradan sonra yeniden geldik vs. olacak. sarıyer, zeytinburnu vs. bunların hepsi bir çeşni bıraktı. o yüzden beylerbeyi olarak bırakalım da gençler yetişsin olayı pek de gerçekçi değil. kaldı ki beylerbeyi tarihi nedir bilmiyorum ama gb oftaş türü çakma bir kulüp değil en azından. zaten bir de çıksak ne olur, bırakalım mantığıyla gençler de yetişmez. rekabete alışmalı, sertliği, direnci, kritik maçları kaldırmalılar ki 'olsunlar'. olmuyorlarsa da ya da olmayacaklarsa da yol verilir.

neyse konu uzun, hem kulüple olan bağlantılar yüzünden siz benden daha iyi bilirsiniz işin aslı nedir, ne değildir diye. ben sadece gördüğüm kadarı hakkında yorum yaptım. çok da uzun yazdım, ki daha da uzardı gerçi ama genel olarak görüşlerim bu şekilde. umarım kendimi daha net ifade edebilmişimdir. saygılar aceto üstad:)

Adem dedi ki...

Bu adamların çoğu katıldıkları uluslararası turnuvalarda oldukça başarılı sonuçlar almış, yaşıtları yabancı oyuncularla başa baş mücadele etmiş isimler. Yetenek olarak evet, bir eksikleri olmadığı kesin. Peki hata nerede?

Altyapılarımızda yetenekli olmayan kimselere zaten ekmek yoktur. Eee? Zaten yetenekli olan bu çocuklar mevcut yeteneklerinin üstüne bir şey koyamıyor demek ki. Özellikle de Zihinsel olarak. Burada çok önemli bir noktaya geliyoruz. Altyapıda verilen sportif eğitimin, oldukça yoğun olması. Aynı yoğunlukta olmasa bile, Psikologlar ve rehber öğretmenler dahil, bu çocukların özel eğitim almaları gerekmiyor mu? Bu çocuklar hem takımların, hem de Ülkenin geleceğiyse bu onlara çok görülmemeli. Zihinsel eğitimle bu çocukların daha fazlası (hepsi demiyorum) mevcut yeteneklerini korumak için değil, daha da ileriye gitmek için çalışan, ne yapacağının bilincinde olan, ve hayallerine ulaşmalarının en kestirme yolunun uyanmak olacağını bilen birer futbolcu adayından önce birer insan olacaklardır. Onlara yarış atı muamelesinden önce insan muamelesi yapmamız gerekiyor diye düşünüyorum...

Semt Aşığı dedi ki...

Beylerbeyinin kupadan elendiğinide ekliyeyim.

peralta dedi ki...

oyuncuyu bir takıma kiralarken ve bir oyuncu transfer ederken bizde pek göremediğim iki şey var uyuz oluyorum.

1) misal emre belözoğlu transferi. maç başına para teklif edilmeliydi. ilk 11'de başladığı her maç için 100bin euro. çok gibi görünebilir ama oynasın 30 maç alsın 3 milyon eurosunu. o 30 maçta zaten gereken katkıyı yapar.

2) örneklerden gidelim. can arat ve kerim zengin son yıllarda kiralayıp da gittiği yerde nispeten düzenli forma bulan isimlerdi. önceden kiralarken şart koymak lazım bence 20 maç ilk 11'de çıkacak diye.

yönetim eğer o genç oyuncu için böyle bir şart öngörmüyorsa zaten gözden çıkarmış demektir elemanı.

furbol iyi fubolcularla oynanır diyen adam, bizza aziz yıldırım, türkiyede futbolun bir numaralı isimlerinden. o ve temsil ettiği zihniyetten adam kazanmasını, pişirmesini beklemek hayalcilik olur. galatasaray bu işi çok iyi yapıyordu bence, altyapısı harikaydı ama yapılan gereksiz transferlerle o harika altyapıdan çıkacak adamların önü de kesilmiş oldu. kim için üstelik? kewell gibi, baros gibi, lincoln gibi bugün var yarın yok adamlar için. meira'ya bi lafım yok.

Adsız dedi ki...

yukarıda fatih cevat hocanın söylediklerini yazmış zaten
""o da zorlu bir lig, tecrübeli oyuculara da ihtiyaç var. Ve paf takımdan gelen oyuncular yetenekli oyuncular olacak. Ancak futbolda tecrübe ve o stresle baş edebilme ve maçın heyecanıyla baş edebilmek diye de bir özellik lazım.""
allah aşkına 3.ligde ne stresi ne zorluğu. bu çocuklar 3. ligde bile tecrübesiz, stres kaldıramaz diye oynatılmazsa nerede oynayacak? demek ki galatasaray için önemli olan beylerbeyi'nin başarısı. neden türkiye'de de real madrid b gibi takımlar yok. real madrid b 2. ligde ve la liga'ya çıkması yasak sadece real madridin gençlerinin oynadığı takım. tam pişme yeri

Adsız dedi ki...

su rezerv lig kurulsun artik?hic mi plan program yok bu konuda

ornitrin dedi ki...

Beylerbeyi Rakı var ki o da güzel değil. Hoş değil.