8 Eylül 2008

Del Bosque Usulü İspanya

Casillas; Sergio Ramos, Puyol, Albiol, Capdevila; Senna, Xavi, Iniesta, Cesc (Xabi Alonso, dk.65), Capel (Cazorla, dk.72); Villa (Guiza, dk.84). İspanyol milli takımının 2010 eleme grubu ilk maçında Bosna-Hersek'i David Villa'nın golüyle 1-0 deviren kadrosu. Euro 2008'i kazanan kadro hala akıllarda. Yeni teknik adam Del Bosque elinde 30 yaş üstü bir takım olmadığından yaklaşık aynı kadroyla devam ediyor. Her yeni hoca devrim meraklısı değil yani! Fernando Torres'in sakatlığında Fabregas forma giydi. David Silva bileğinden ciddi sakat (3 ay). Kadrodaki yeni isim Capel. Fenerbahçe-Sevilla eşleşmesi öncesinde Capel'i çok yazdım çizdim. 2x90'da iyi değildi. "Bu mu Capel?" yorumları da geldi. Aragones'in kadrosunda yoktu. Ben 2010 kadrosuna kesin girer gözüyle bakıyordum. Del Bosque'den formayı kaptı. İspanya-Türkiye kapışmalarına daha çok var ama o kanattaki savunmacı Gökhan Gönül'ü de sorgulamak lazım. Suratından düşen bin parça, formsuz, isteksiz ve asabi. "Bitse de gitsek" tadında çıkıyor maçlara. Daha iyi bir sağbek yok bu ülkede. Gökhan Gönül Fenerbahçe'de kendini ispat edene kadar da; başkaları "en iyi sağ bek"ti. Öyle ya da böyle doluyor herkesin yeri, kapıyor birileri formayı. Derdi ne ise çaresini bulsa ya da bulsalar...

40 yorum:

Adsız dedi ki...

Semih Fenerbahçe'de ne ise Guiza'da İspanya milli takımında öyle. Del Bosque'de hep sonradan alacak oyuna galiba.

H. İbrahim Andiç dedi ki...

ülke bazında ciddi bi sağ bek sıkıntımız var. Hamit'i de bu pozisyonda harcamak ayıp olur. Son çare , arda geçer. Nede olsa alışık :)

Adsız dedi ki...

Gökhan konusuna katılıyorum. Bu sezon daha tanıyamadım kendisini...

Adsız dedi ki...

Neredesin Uğur Uçar diyor insan. Sakatlanmasaydı belki de Euro 2008'de O olacaktı takımda. Sapasağlam donsun artık. Yeri dolmadı Galatasaray'da sakatlanalı beri.

Adsız dedi ki...

bosver gokhan gonul'u aceto biraderim.nadal haberi beklerdim sizden ama eksik kalmis.

antti_sumiala dedi ki...

diego capel i ben de çok beğeniyorum.. fenerbahce eslesmesinde bir maçta sonradan girdi, diğer maçta etkili bir 20 dakikadan sonra ortadan kayboldu.. geçen sene çoğu maçta çok efektifti, faydalıydı.. valcencia lı mata da eklenince ispanya kanat adamları olarak çok etkili bir jenerasyon yakalamış durumda.. ayrıca "bu capel" daha 20 yaşında.. pek yakında daha da etkili olup arapları(city) peşine takacaktır..

gökhan gönül geçen sezonun son 5 haftasından itibaren gözle görülür bi düşüş içerisinde.. sakatlığından dolayı milli maçları da kaçırmıştı zaten.. sezon öncesi maçlarda ve yeni sezon maçlarında da çok isteksiz ve bitkindi.. özellikle gaziantep maçında izlerken gözlerime inanamamıştım..

bence gökhan sürekli olarak yüksek performans ile oynuyordu.. standartı yüksek performansı olmuştu neredeyse .. o kadar iyi durumdaydı.. sakatlık, yaz tatili vs derken formunu bulamadı ve bocalamaya başladı.. ama toparlacağını umuyorum.. çünkü o yeteneğe ve kaliteye sahip..

son olarakta gökhan hakkında başka bir tehlike var.. saha içi hareketleri değişti.. belediye maçında topu yere vurması ve sarı kart alması.. yanlış hatırlamıyorsam bir kaç kere daha yapmıştı bunu.. bu tavırları sürecekse işi zor..

muhder dedi ki...

dönemsel performans düşüşleri normaldir ancak umarım gökhan gönül'ün performans düşüklüğü sadece dönemseldir.

Adsız dedi ki...

Tamam futbolcu olmak kolay değil ama küçük yaşta başlanıyor. Bek olmak kalecilik kadar itici de değil hatta ben sağ bek oynardım hep :) Severdim orayı.
Herkes ofansif olmak merakında ki ofansif bir sağ bek tadından yenmez.
Bu ülke hala bek sorunu yaşıyorsa, GS dahil altyapı sorunu çözülememiş demektir.
Altyapıya ciddi yatırım şart.

Gökçe dedi ki...

Gökhan'ın ilacı Deivid gibi gözüküyor. Kazım çok kesiyor cocuğu.

Aceto ustayı örnek çok sevdik en sonunda bizim de bir blogumuz olsun dedik aynı kaliteyi yakalmak imkansız bizimki biraz da hatıra olsun...

http://civilikrampon.blogspot.com/

Saygılar...

Sponza dedi ki...

alakasız olacak ama..
sozum bülent bey'e..

ajansspor.com sitesi editorleri ya da haber yazarları seni takip ediyor muhtemelen..

bu aralar senin entrylerini sık sık haber niteliginde sitede gorur oldum.

birebir aynısı koymasa da gündemdısı alakasız ama seninle paralel yazılar cıkarmaya baskadır..

http://www.ajansspor.com/futbol/ingiltere/h/20080908/Terime_ingiliz_kancasi.html

http://www.ajansspor.com/futbol/ispanya/h/20080907/Podolski_Realin_gundeminde.html

http://www.ajansspor.com/futbol/italya/h/20080904/Palermodan_4_kez_kovuldu.html

http://www.ajansspor.com/futbol/dunyadanfutbol/h/20080908/recoba_nereden_nereye.html

Adsız dedi ki...

Francia fuera del clasificatorio del mundial fijo!! Conseguira la plaza Serbia o Lituania

VIVA ESPAÑA!!!

Adsız dedi ki...

Cesc lo aceptas o no lo aceptas. Creo que es mejor que no lo aceptes, porque conociendo a Del Bosque, si no lo aceptas, seguro que no te vuelve a cambiar, si lo aceptas le das pie para que seas el primer cambio y ya se sabe que Xabi Alonso defiende mas que tu y el otro día ya le vimos que le gusta al mister, Senna y Alonso con Xabi un poquito mas adelantado y Cazorla y Capel en las bandas con Villa en punta

España 4 Armenia 0

Turquía 1 Bélgica 1

o los turcos ganar 2-1

tofi dedi ki...

gökhan hakkaten berbat, önder hazırlık maclarında iyiydi, umarim onu küstürmezler, kimse vazgeçilmez diil.

Adsız dedi ki...

Gökhan Gönül'ü beğeniyorum, şu an bir form düşüklüğü yaşıyor ama hali, tavırları benim kafam çalışıyor diyor, ki az rastlanır futbolcularımız arasında, belki de en çok bu sebepten toparlayacağını düşünüyorum. Ancak bence Serdar Kurtuluş Gökhan Gönül'den çok daha iyi bir futbolcu. Geçen sene o ağır sakatlığı geçirmeseydi Hamit, Semih, Nihat, Arda ve Tuncay'dan oluşan üst düzey futbolcularımıza Serdar da eklenecekti, kısmet değilmiş.

Adsız dedi ki...

sağ bek, en az sıkıntı çektiğimiz bölgedir. yeni nesil birbirinden iyi futbolcular geldi o mevkiye. Serdar Kurtuluş'u sadece bir kişinin anması ilginç. gökhan gönül ortada yokken, o mevkide uzun yıllar hem beşiktaş'ta hem milli takımda hizmet edeceği konuşuluyordu. gökhan formsuzsa, serdar doldurur. paniğe gerek yok :)

Adsız dedi ki...

sezon başı formda oyuncu bulmak zor .biraz sabretmek lazım .üstelik gökhan gönül yazı sakat geçirdi bildiğim kadarıyla.

Adsız dedi ki...

serdar kurtuluş denince inanın içim cız ediyor tigana'nın gitmesi sakatlık derken unutulmuş durumda.tigana'yı göndermek yıldırım demirörenin kurtuluşuydu belki ama bir çok genç açısındanda büyük talihsizlik.delgado, bobo mehmet sedef, burak yılmaz serdar kurtuluş vs vs bulup çıkardı adam.daha kimbilir kimler vardı listesinde.

Sıtkı Sıyrılmış dedi ki...

türkiye'de bek olmak bu kadar kolay işte. kısa boylu ve süratliysen herkesin gözünü rahatlıkla boyuyabiliyorsun. kimse oyuna ne kadar katıldığınla, rakibin koşu yolunu kapatıp kapatamadığınla, ters kademenle,bindirmenle, indirmenle filan ilgilenmiyor.

buyurun hakan balta. oyundan çok kopuk, kimi zaman 10 dakika adı geçmiyor sahada, ters kademeye giremiyor bir türlü. bükreş ve kayseri maçlarında iki tane kademe hatası vardı ki allahtan biri direkten döndü, öbürü aut oldu. gol olsa iş bitti. galatasaraylı olmasa milli takımın solbeki olur muydu sizce?

buyurun uğur uçar. ona uğur uçar demeyip de uyur gezer desek daha doğru olur. ön tarafta asla yardımlaşmıyor. kanat oynuyor ama top süremiyor ve malesef futbol da topla oynanıyor.

gökhan gönül de defansif aksiyonları zayıf oyuncu bana kalırsa. top hırsızlığıyla bitmiyor iş. çok koşmak oyunu süslemiyor. bir laf vardır, iyi pozisyon alan adam az koşar derler.

"sen kimi beğeniyorsun kardeşim" derseniz ekotto'yu beğenirim, lahm'ı beğenmem, jansen'i severim, cicinho iyidir, neil var bir de her ne kadar devşirme olsa da, sagnol'u da atlamamak lazım, bir de eskilerden gerets tabii.

aslında bir çok isim var yazılabilecek. ama bir çok ismi yazıp şişirmek yerine, biz bek yetiştiremiyoruz demek daha makul kanımca.

Sıtkı Sıyrılmış dedi ki...

aceto'dan özür dilerim, az evvelki yorumum maydanoza alaka kıvamında oldu.

silenzio dedi ki...

Ancak bence Serdar Kurtuluş Gökhan Gönül'den çok daha iyi bir futbolcu.

beyler yapmayın etmeyin gözünüzü seveyim bu adam farfana kanat değiştirtti carlos un önüne yollattı. sarı kartla 100 dakika capel i kitledi. geçen sezonun yıldızlarından biriydi, tek maçlık coşku da sergilemedi bahsettiğiniz diğer sağ bek örnekleri gibi. ters kademesi gayet iyi, top çalması hızı iyi taç atışları çok sağlam tekniği neredeyse bir sağ açık kadar var. 3 5 maç oynamış uğur uçar ve giderek sakatlanmasydı efsaneşicekti efsanesine dönen serdar ın aksine geçen sezon hem cl de hem süper ligde kendini kanıtladı. bu sezon rezalet durumda, hiç yapmadığı basit top kayıplarından tut delicilğini gösteremyor ve hatta oyun içi konsatrasyon sorunları yaşıyor. sorunu ne bilmiyorum ama umarım hemen toparlanır

Adsız dedi ki...

peki diego capel'in her maçta kolpadan penaltı kazanma, ceza sahası çevresinde frikik kazanma çabası hakkında bi tek ben mi rahatsızım.?

İspanya-Bosna maçında yine yalandan bir penaltı kazandırdı takımına.Fenerbahçe-Sevilla eşeleşmesinde de çok faule maruz kalmasının yanında çok da artistik düşüşlerini izledik.

Ne kadar yetenekli olursa olsun, kendisinden soğutmuş bir adam benim gözümde ve overrated bi oyuncu olma yolunda hızla ilerliyo.Muhtemelen gidecek büyük bir takıma 20-30 milyon euro'ya, bi kaç sene içinde sonra kaybolup gidecek oyuncudur.

Adsız dedi ki...

orhan şam var bir de yine gençlerbirliği oftaş'tan..
galatasaray sağ beke o adamı alsa çok iyi bir iş yapmış olurdu.. o da milli takıma yükselirdi böylece..

gökhan gönül ise sakatlıktan çıkamamış mental olarak.ama ilerde formunu bulacaktır diye düşünüyorum zira ilk başlarda yaptığı defansif hataları kapattı gibi biraz daha ileriye çıkışlardaki hatalarını düzeltirse iyi olur ama..

Berşan Kayıkcı dedi ki...

diego capel, fenerbahçe-sevilla maçlarındaki oyunculuğuyla türk izleyicisinden yediği "lafların" kulak çınlatmasıyla kaçırmış olabilir euro2008 i (:

conqueror dedi ki...

@Sıtkı Sıyrılmış

Uğur Uçar ın kaç maçını izledin ? Galatasaray - Sivas maçını özellikle bir izlemeni tavsiye ederim arkadaşım.

Adsız dedi ki...

Aceto ya da diğer bazı arkadaşlar Gökhan Gönül'deki form düşüklüğünü görmüş olabilirler ama komiğime giden nokta insanların hemen gaza gelip Serdar Kurtuluş Gökhan Gönül'den kat kat iyidir, şöyledir, böyledir demeleri. Tamam, bence de Serdar Kurtuluş çok iyi ve hatta çok yönlü bir oyuncu. Ama bir iki şey okuyup insanları yerin dibine batırmak da çok gerçekçi değil. Tarzını sevmiyor olabilirsin, ama bu Gökhan Gönül'ün kötü bir oyuncu olduğunu göstermez ki, senin sevmediğini gösterir, bu da normal bir durum. Herkesin istediği oyuncuyu beğenip, istediğini beğenmeme özgürlüğü var.
Robinho meselesinde de böyleydi, Aceto'nun tarzını beğenmediği bu oyuncuyu arkadaşlar Akçaabat Sebatspor'a yollayacaktı.
Partizanca yaklaşımlar komiğime gidiyor açıkçası...

Adsız dedi ki...

@SITKI SIYRILMIS

tamam bir sergio ramos cikaramadik ama sabri ye macin iki kritik yerinde sagdan atip soldan gecilen philip lahm dunyanin en iyi sol beki ise su an,kusura bakmayinda bizim gokhan gonul de ilk 5 tedir bence.Diego Capel ve Alves i maymun eden Ugur Boral ve Gokhan Gonul kimseye yaranamadilar su dunyada.Ben Besiktasliyim ama inaniyorum ki bu adamlar ispanyol ya da Arjantinli olsalar su an onlari ornek gosteren yazilar yazilirdi

Adsız dedi ki...

@Ramon
Su equipo es realmente gran, pero tenemos confianza en sí mismo.que de mmore será un gran challange y yo creo que nosotros le pasaremos al fin.porque los otros equipos realizarían contra España, más que ellos pueden

Adsız dedi ki...

sağ bekte uğur, gökhan, serdar, serkan hatta gerekirse sabri, hamit oynayabilir.

ama esas sorun bence sol bek. hakan balta dışında kimse yok. fener, beşiktaş ve trabzon'da o pozisyonlarda hep yabancı oynuyor. aşağıdan gelen var mı bilmiyorum.

hakan balta çakılı oynayan asla kanat bindirmesi yapmayan bir bek. Zaten süper olsa bile koskoca milli takım için en azından 1 tane daha o bölge için adam şart.

Adsız dedi ki...

Gökhan Gönül, Serdar'dan kötü demiyoruz ama Serdar'ı da "efsaneleşecekti efsanesi" olarak değerlendirmek yalnış. Gökhan'ın formsuzluğunda Milli Takım için ilaç olur rahatlıkla. Hatta Gökhan'ın hem milli takımda hem de Fenerbahçe'de önde denenmesi taraftarıyım. Milli Takım'da defans bölgesinde herkesin alternatifi var (en kötü bölgemiz olduğundan heralde).

kadimkishi dedi ki...

@anonim 2:07am

Üstad sence Cavcav Orhan Şam için (Adnan Polat'ın müteveffa annesinin nikahı dahil) ne kadar istemiştir? :) Maalesef Galatasaraylı(!)Cavcav, Orhan için istediğinin yarısına (Misal) Beşiktaşa satar Orhanı... :(

@ramon

Ramon Hola!
Creo que, el armenio partido no será fácil como parece. que hacen agradecido a la defensa de erivan. pero pienso que hacer una España 3 puntos de este partido también.

Y vamos a golpear las Bélgica tan fácil como usted. :)

Adsız dedi ki...

gökhan gönül'ün alternatifi kesinlikle serdar kurtuluş'tur. bu sezon iki maçını canlı izledim. kanattan bindirmeleri, sakin oyunu ve en önemlisi muz ortaları çok iyi. sağ bekteki performansı bu şekilde devam ederse gökhan gönül'de yerinin dolabileceğini (milli takımda) yaşayarak anlar bence.

Adem dedi ki...

Gökhan Gönül, Turgay Semercioğlu ve Abdullah Ercan'dan sonra bu ülkeye gelmiş en iyi bek oyuncusudur. Şu anda kendisini kıyaslayabileceğim bir isim göremiyorum.(ne sağda ne solda) Top kesmesi, zamanlamaları, kademeye girişi, kısa boyuna rağmen dengeli ve zamanlı kafa vuruşlarıyla savunmada etkili. İleri çıkışları kusursuz, verkaçlara çok iyi giriyor, dan dun orta yapmak yerine isabetli ortalar ve paslar arıyor. Şu anda altyapı seviyesindeki beklerimize kesinlikle örnek olması gerekmekte.

Adsız dedi ki...

Kurtuluşları karıştırdı herhalde herkes. asıl sağbek olan serkan kurtuluş. serdar kurtuluş geçen sezon ertuğrul sağlam tarafından orada oynatıldı iyi de oynadı sonra da malum sakatlandı. serdar'ın asıl yeri defansif ortasaha. aurelio ve mehmet topal ile milli takımda oynayabilir. takımda sağbekin kalmazsa o zaman koyarsın serdar'ı sağbeke..

yoney dedi ki...

@gerilla, küçük kardeş Fatih Serkan Kurtuluş'un da asıl bölgesi sağ bek değil, o da aslen bir orta saha oyuncusu. Ayrıca Serdar'ın da Tigana döneminde de zaman zaman sağ bek oynadığını gayet iyi hatırlıyorum.

Adsız dedi ki...

serdar kurtulus aslinda her zaman sag bek oynuyordu, kleberson un sakatlanmasi sonucu mecburen ön libere oynamaya basladi ve orda sag beke oranla daha basarili oldu.

Adsız dedi ki...

aceto biraderim uyuma nadal yazisi yaz bize.

Sıtkı Sıyrılmış dedi ki...

@ FATİH

iğrenç bir kahve muhabbeti oldu bu! çok merak ediyorsan şunu söyleyeyim; son 4 yıldır galatasaray'ın bir tek maçını dahi kaçırmadım. "kim çok izlerse o daha çok bilir" gibi bir şey varsa kafanda, sana söyleyen yanlış söylemiş. yok öyle bir şey. bu işin terazisi o değil.

bu yaklaşımınla beni çürütemezsin. birisi de lahm ile gökhan gönül'ü aynı kefeye koymuş, bana laf atıyor. kaldı ki ben lahm'ı beğenmem.

jansen'den başka bek oynayacak adam olmadığı için lahm şu anda abdurrahman çelebi. iş bundan ibaret.

ve tekrar, ısrarla söylüyorum, bek oyuncumuz yok. hakan ünsal'ın, ümit özat'ın efsane bek olduğu bir ülkede yaşıyoruz. siz hala isim sayıklıyorsunuz. bugün yabancı kontenjanı kalksın, bakın bakalım 18 takımdan kaç tanesi yerli beklerle sahaya çıkacak?

delgado dedi ki...

Kurtuluş Tigana zamanında çoğunlukla ön libero oynamıştı. adam tüm sezon ortasahanın yükünü çekti ama birden sağ beke hapsoldu.. ilk mevkisiymiş değilmiş ben anlamam.

Scatterbrain dedi ki...

şu alvesler,capeller için piyasada 20-30 milyonlar havada uçuşurken bizim gökhan gönül gibi adamlar daha çok hırslanmak yerine ruhunu kaybediyo.aynı şey mehmet topal için de geçerli.azevel tüm transferlere baktım avrupadaki,bizim ardalar,gökhanlar,mehmetler,hatta selçukların yarısı etmicek adamlara dökülen paralar inanılmaz.gerçi bu konuyu geçen hafta tartışmıştık ama her aklıma geldiğinde hayrete düşüyorum.

getabbaaww dedi ki...

bilmediğimden soruyorum... del bosque raul'u aldı mı acaba kadroya??