12 Eylül 2008

Messispor?

Arjantin milli takımında işler yolunda gitmiyor. 2010 eleme grubunda son iki maçlarını kazanamadılar. Evinde Paraguay, deplasmanda Peru ile berabere kaldılar. Pekin'de altın kazanmaları artık hatıralarda. Kötü gidişe reçeteyi yazan Maradona olunca sözü dinlenir oralarda: "Messi kendine oynamaktan vazgeçmeli. Takım oyunu oynamalı. Böyle oynarsa bunun adı Messispor oluyor" dedi Maradona. Koruyucu kalkanlar hemen harekete geçti tabii. Barselona medyası evlatlarına saldıran Maradona'ya "hadi başka kapıya" çektiler. Olimpiyatlarda takımı forse eden, altın da en büyük emeği olan Messi'idi. Tabii Maradona'nın Messi'ye kafa göz dalmasına sebep olarak, Barselona'nın yakınından geçmemesi, Aguero'nun kayınpederi olması, Atletico Madrid maçlarını izlemesi ve kendi tahtına en büyük adayı hırpalamak olduğunu söyleyenler de yok değil. Messi bir sonraki maçı tek başına alır, bu eleştiriler de unutulur gider de torununun İspanya'da doğacağını Maradona memleketine nasıl anlatacak acaba?

14 yorum:

a.c. sedef dedi ki...

maradona ciddi ayıp etmiş.arjantin'de messi oynamazsa takımı taşıyabilecek tek bir futbolcu görünmüyor sahada.

del piero dedi ki...

yani bazen takımlar yıldızsız daha iyi oynayabiliyor, mutlaka arjantinden de messinin olmadığı zamanlarda birileri çıkar...messide 2 maç kötü oynayabilir yani bunu eleştirmekte maradonaya yakışmamış açıkçası..

demekki bi kaç maç dinlenmeye ihtiyacı var, tutarsın kenarda baktın sıkıştı oyun sokarsın 2. yarı...
kurtarırsa dersin bak messisiz olmuyo, ama baktın gerek yok messisiz takım dağıtıyo ortalığı ozmanda messi düşünsün taşınsın takım oyununu öğrensin ;)

Adsız dedi ki...

o değil de, başlık çok ağır olmuş! "porque no te callas!!!"

conqueror dedi ki...

Arjantinin son iki maçını da NTVSpor dan izledim. Lionel Messi olmasa bu takımda Arjantin milli takımı Bugsasspor dan farksız olur. Kesinlikle Arjantinin tek hücum gücü diyebilirim.
Riquelme 2 maçta 90 dakika oynadı. 2 maçta da aynen Fenerbahçedeki Alex gibiydi. Zaman zaman sert geçen dakikalarda kayboluyor, daha sonra güzel paslar vererek ön plana çıkıyordu.
İlk maçta Paraguay karşısında Tevez yine hırsının kurbanı oldu. 2 kere kırmızı kart görmesi gerekirdi o maçta. 15.dakikada kendi kalesine gol atan, 30.dakikada 10 kişi kalan Arjantini tek başına MESSİSPOR kurtardı. Harika oynadı. Aguero nun da oyuna girmesiyle Arjantin beraberliği kurtardı.
Peru maçını da izledim. Arjantin daha etkisizdi Peru maçında. Oynayan sadece MESSİSPOR du. Biraz da Gago.

Bu arada Arjantinin sol beki Daniel DIAZ mükemmel bir oyuncu. Getafe 20-25 M € ya satar 2010 Dünya kupasından sonra

tahir durten dedi ki...

aguero maradona'nin kizini boynuzlarsa o zmn maradona'nin demecleri tam senlik olur...

Panenka dedi ki...

Var mi ispanytolca bilen?

"porque no te callas"

DaesAgelmar dedi ki...

"porque no te callas" naçizane ispanyolcamla "düşmemeliydin" diye çevrirebilirim. (callarse türkçedeki dönüşlü fiiler gibidir ama tam da çıkaramıyorum şimdi) yanlışım var ise düzeltiniz lütfen

conqueror dedi ki...

tam olarak "¿por qué no te callas?" yazilan soru cumlesi, ispanyolca neden susmuyorsun?

ispanya krali juan carlos'un chavez'e ciki$ma cumlesi olup, son gunlerde ispanya'da buyuk fenomen olmu$. cep telefonu melodilerinden youtube parodilerine, flash animasyonlardan karikatur dergilerine girmedigi yer kalmami$ $u tek cumlenin.

kaynak eksisozluk

pvdElectro dedi ki...

Maradona Messi'nin bu kadar iyi olmasını, bu kadar göz önünde olmasını çekemiyorki öyle yada böyle Messi'ye sallayıp duruyor. Aceto'nunda dediği gibi;. Messi bir sonraki maçı tek başına alır, bu eleştiriler de unutulur gider de.. de si yok ki artık ondan sonrasını hepimiz çok iyi biliyoruz.

Adsız dedi ki...

Bizim Sergen gibi... çok cahil aynı zamanda çok konuşuyor. Büyük futbolcuysan bu seni izleyeceğiz anlamına gelir... Ama seni dinleyeceğiz anlamına gelmez.

Git bir yat kirala mancini gibi takıl

Yorum senin neyine dön şinasi evine.

anial dedi ki...

haklılık payı yok değil. olimpiyatlarda messi polemiğini hatırlarsınız. gidecek mi gitmeyecek mi diye. messi'yi kendi veliahtı olarak bizzat gördüğü için sert konuşuyor diye tahmin ediyorum.
ayrıca castro'yla falan gidip takılan, futbol haricinde konularla gündeme gelen ender adamlardandır maradona. o yüzden cahil diye nitelendirilmesini çok komik buluyorum.
efsane futbolculuğunun yanı sıra karakteriyle ve davranışlarıyla da ilgili de pek çok hikaye vardır. kısacası yaşayan bir efsane için bu kadar sert ve bayağı konuşanları kınıyorum.
son olarak ispanyol basını için: basının ana teması tarafsız habercilik olmalı bence. ama özellikle ispanyol basını çok yanlı ve kendi düşünceleriyle ilgili kamuoyu baskısı oluşturmaya çalışıyorlar sürekli. bu yönden bizim basınımızla ciddi benzerlikler taşıyorlar.

Adsız dedi ki...

maradona kadar ülkesini seven biri ve futbolun tanrısı tabii ki kendine göre yorumunu sunacak.
cahil olmadığını da savaş karşıtı protestola fotoğraflarıyla kanıtlayabilir, maradona, ona cahil yazanlar, hiç klavye başından kalkıp bir yere gitmişler mi?

maradona es mi dios.

L dedi ki...

inşallah messi sakatlanmaz, bir şekilde maradona'yı geçer de, (ki bu çok zor, biliyoruz)o zaman da bunları yalar maradona. bazen ayarı kaçırıyor sanki.

varol döken dedi ki...

messi, maradona'yı umursamıyorum demiş... o her zaman böyle konuşuyor ve ben artık onu dinlemiyorum...

@aceto
maradona messi için sadece onu izlemeye gidiyorum demiyor muydu? araları iyi değil miydi? kun aguero damadı olduktan sonra mı değişti bu işler?

üstadından bir aydınlatma por favor:)