12 Eylül 2008

Diego Tristan

Ne güzel ikiliydiler Makaay ile birlikte Deportivo La Coruna'da. Geçen sezonu Livorno'da geçirmişti, laf olsun diye. Onun iflah olmaz bir kumarbaz olduğunu söylerler. Ailton gibi... 5-8-11-13-16-23-24-27-30-33-36 yer etmiş hayatında. Bir zamanlar La Liga'nın gol kralıydı. İspanyol milli takımında 10 numarayı giyerdi. Diego Tristan 32 yaşında. Eylül ayında krampon yerine parmak arası terlikle objektiflere yakalanmak ne acıdır kim bilir?..

17 yorum:

Adsız dedi ki...

oh olsun!

pvdElectro dedi ki...

Her yerden gol atabilme yeteneğine sahip olan bir adamdı Tristan ancak kendine bakmadığı için şimdilerde parmak arası terlikle kapı önlerinde poz veriyor.

Yazık ediyorlar kendine.

erdi dedi ki...

Cm 01 02'de hep almaya çalışırdım gelmezdi bir türlü.Ne çabuk geçiyor zaman.

Adsız dedi ki...

makaayla beraber ortalığın tozunu alırlardı bunlar biara. bir de şuanki durumuna bak. klasik olacak ama demek ki ne oldum değil, ne olacam demeli.

Adsız dedi ki...

Saçlarıda beyaza boyamış. uyumlu olmuş 32 değilim çok daha yaşlıyım gelmeyin üstümemi demek oluyor acaba:)

Bu arada o saçların almadığı şekil, renk varmıdır.

Saçına 9 numara kazıtan adamdı kendisi.
Severim satrafor stillerini

Daha doğrusu striker derler bunlar.
İngiliz deyimidir.

Gelen topu kontrol etmeden vuran sağlam santraforlar ülkemizdeki en baba örneği Ümit Karan'dır

Bu da öyleydi ve Vieri'de
adama Servet'i izlerken aldığını fiziki zevkin hucum versiyonunu verirler bunlar :)

Adsız dedi ki...

florentino perezin galip çıktığı seçimlerde lorenzo sanzın transfer hedefiydi bu adam.ama figoyu hedef koyan perez aldı seçimi iyi de oldu:)

pclion dedi ki...

"Diego Tristan'ın kariyerini ise biraz Mateja Kezman'a benzetiyorum, daha doğrusu Kezman'ınkini Tristan'a. İsminin en parlak olduğu dönem olan 2000'lerin başında 17.8 milyon euro'ya Mallorca'dan Deportivo'ya geçen Tristan ilk sezonlarında hatrı sayılır bir performans sergilemesine rağmen 2003/2004 sezonundan sonra kariyerinde büyük bir düşüş yaşadı. Son 4 sezondur 10 gol barajını geçemeyen Tristan bu transfer döneminde Livorno tarafından serbest bırakıldı. Adının bir dönem Konyaspor'la da anıldığını belirtmeden geçmeyeyim."

Boşta kalan yıldızlarla ilgili yazdığım yazıdan bir bölüm. Appiah ve Celades ile ilgili de çiziktirmiştim, isteyen bir göz gezdirsin.

http://pclionfc.blogspot.com/2008/09/stephen-appiah-albert-celades-diego.html

dreamweaver dedi ki...

tristan adamımdır mallorcada gördüğümden beri. büyük takıma gideceği belliydi ve depor' a gelmişti. kendine bakmıştır bakmamıştır bişey diyemem. ancak makaay gittikten sonra pandiani gibi orta sınıf bir santrafora fazlaca şans vermelerine gıcık olmuştum.(biraz duygusal olabilirim) kendini bulamamasına üzüldüm. o süper yılını tekrarladığı sürece barça, real hayal değildi bence bu adam için.

aşkın dedi ki...

Wes Bentley'nin tıpkısının aynısı

Adsız dedi ki...

deportivo 'nun monaco maçı vardı baya gol olmuştu, o maçta tristan 'ın monaco defansını maymun ettiğini unutmadımm.

kenzavey dedi ki...

Tristan-Valeron-Makaay

Bu üçlüye hastaydım ya

Adsız dedi ki...

bi FM veya CM'de hem özel yeteneği hem bitiriciliği 20 olan ender forvetlerdendi..
severdik kendisini.

Adsız dedi ki...

tristan'la makaay birbirinin alternatifi gibi oynuyordu.ikisinin beraber oynadığı maç çok değildir.4-5-1 oynarlardı.öndede tek adam kalırdı haliye.önde tek santrafor.arkasında fran,valeron,donato 2 adam daha :)

Adsız dedi ki...

kenzel arkadaşın dediği gibi, başta valeron, peşinden makaay ve tristan çok fena bir üçlüydü.

Valeron ve Makaay bir dönem oldukça parladılar. Makaay Bayern'de, Valeron Depor ve İspanya milli takımında şov yapıyorlardı ama Tristan söndü gitti...

yazık olmuş...

caven dedi ki...

benim en sevdiğim forvetlerden biriydi tristan.yazık etmiş kendine

laptü dedi ki...

Geçen sezon Livorno'nun ligden düşmesinin baş sorumlularından biridir. 21 maçta oynayıp sadece ve sadece 1 gol atan Tristan'a gösterilen sabır, kiraya gönderilen Litvanyalı Danilevicius'a gösterilse çok daha değişik bir tablo oluşabilirdi o kaliteli kadroda. Atılan tek golün Roma'dan puan almayı sağlaması ise sadece tebessüm sebebidir.

Arka Sıra HANEDANI dedi ki...

çok klas bir adamdı ya,bir yıldız daha kaydı...bunun sorumlusu ne çok merak ediyorum,bu adam basit bir sebepten dolayı bu hallere düşemez...