27 Temmuz 2008

Oliviera-Milito-Juanfran-Kezman

2 yıl önce Fenerbahçe için şimdi de Galatasaray için bu adamın adını görmekten fenalık geldi artık. Ricardo Oliviera. Fabio Pinto ruhsuzluğunda hiç tutmadığım bir Brezilyalı. Orta sınıf takımların golcüsü işte. Zaragoza küme düşmüş, Aimar'dan D'Allesandro'ya elde kim varsa satıyor. En son 10 Uğur Boral eder(!) Juanfran'ı da AEK'e yolladılar. Oliviera için 15 milyon euro'dan aşağısı kesmiyor İspanyolları. Bu takımda Diego Milito diye bir adam var, hadi Sinan Engin aritmetiğiyle konuşayım, 1.5 Oliviera eder en az. Santrfor bahsi açılmışken Kezman için de iki satır not düşeyim. PSG uyanık, bonservis ödemek istemiyor, kiralamak istediler. Sözleşmesi seneye sona erecek bir adamı, Fenerbahçe de gözden çıkarmışken neden para ödeyelim ki diyorlar. Haksız da sayılmazlar.

14 yorum:

tahir durten dedi ki...

milito 3 bobo, 5 nobre eder... psg cakallik yapiyor ama kontratinin son senesine giriyor diye belese satacak diil fener. ama tabii ciddi bi fiyat dususu sozkonusu olur.

getabbaaww dedi ki...

yıllık 2,5 milyon veriyor fener kezmana.yani kiralarsa kasasından 2,5 milyonu yedek kulübesinde bekleteceği bir adama vermiycek...

memduh95 dedi ki...

alemin uyanığı psg de ya. beleş değil de ucuza kesin gitmeli. (~3)

Adsız dedi ki...

yok abi "10 uğur boral" ancak, senin bildiğin bizim hayatta izlemediğimiz marka da gazzetta da arada bir haberi çıkan, yıldız adayı topçu etmez, hatta bak marca yı yanlış yazmışım bile çoktan. senin hesap sinan engin beyden daha kaliteli, metematik iyi ya hani! totti gazlasa haber veriyorsun ya, çok sevdiğin bomba sevilla sağ kanadını uğur perişan ettiğinde hala kendince enteresan haberler veriyordun. Türk futbolunu sevmiyorsun madem fenerbahçe mi rahat bırak abicim. ben uğurun çok iyi topçu olduğunu biliyorum ve onun 10 ederi birisi ronaldo nun 7 si 8 zi eder her neye göreyse. söylemek istediğim ister kabul edin ister etmeyin sırf yabancı futbolu yakından takip eden bu ülkedeki ufak azınlıktan biri olmanız fenerbahçe nin oyuncularını değersiz yapmaz, bilmediğimiz dünyalarda bildiklerimizden daha değerlileri olmuş massalları biraz bilenler için sizi daha da düşürür. yazıyı buraya kadar sövmeden okuduysanız lütfen benim eğitimimi zeka yapımı değil kendi ön yargınızı gözden geçiriniz. daha önceden sizi beğendiğime dair mail atmıştım ancak bu haksız değerlendirmeleriniz görüşlerimi demek değildir. huvenc

BT dedi ki...

anonim kardeşim
"En son 10 Uğur Boral eder(!) Juanfran'ı da AEK'e yolladılar." cümlesindeki "(!)" nin anlamını hiç merak ettin mi?

Oradaki kinayeyi demek ki anlatamadım sana. Özür dilerim.

Adsız dedi ki...

@getabbaaww

FB'nin "Kezman yıllık 2.5 milyon avro aliyor" dedigine inanan saftır, Alex bu adamın aldıgı ucret yuzunden mırın kırın etmedi mi zamanında, yıllık 2.5 u 3.5'a cikartılmadımı, FB yonetim kurulu kamuoyunu saf zannediyor galiba. Alex'in yeni mukavele hususunu googleda biraz arastırın, neyin ne olduğu gayet açık.

sadece bir ornek;

"Gürcan Bilgiç, Sabah Gazetesi'ndeki köşesinde Alex'in nasıl takımımızda kaldığını okurlarına yansıtmış. İşte o haber:

Fenerbahçemizde geçen sezon Alex de Souza ile yönetim arasında sıkı bir pazarlık yaşanmıştı. Kulüple imzaladığı ilk üç yıllık sözleşmesinin sona ermesine aylar kala taraflar arasında pazarlık başladı. Önceleri pazarlıklar sadece para üzerinden yürüyordu. Sarı-lacivertli kulüpten yıllık 2.5 milyon euro kazanan Alex, yeni transfer edilen Kezman'ın 3.5 milyon euroluk ücreti nedeniyle sorun çıkarıyordu ve bu rakamı talep ediyordu. Yönetim de golleri ve asistleri ile takımı adeta sırtlayan sambacıyı takımda tutmaya çabalıyordu.

TARAFTAR YUHALADI

Bu sırada Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde grubunda üçüncü olmuş ve UEFA'da AZ Alkmaar'la eşleşmişti. Kadıköy'de 3-3 sona eren ilk maçta Hollanda ekibinin eşitliği sağlayan golünün ardından taraftarlar protestolara başladı. Hedefte ise Alex ile Deivid vardı. Brezilyalı oyuncu için para, süre gibi unsurlar geri planda kalmıştı. Alex, bu protestoların ardından Fenerbahçe defterini kafasında neredeyse kapatmıştı.

BAŞKANDAN DESTEK

AZ maçından sonra Fenerbahçe, ligde Sakaryaspor'la karşılaştı. Bu karşılaşmanın 78. dakikasında teknik direktör Zico, Alex'i oyundan çıkardı. Sambacı kenara gelirken başkan Aziz Yıldırım bir anda ayağa kalkarak onu alkışlamaya başladı. Başkanın bu desteği her şeyi tersine çevirdi. Alex, Hertha Berlin'in yıllık 4 milyon euroluk teklifini geri çevirip, F.Bahçe ile 3.5 milyon euro karşılığında sözleşmesini uzattı. Yıldırım, tek hareketle yine en büyük transferi yapmıştı.

Kaynak: Sabah"

gokhan

artemis dedi ki...

demekki neymiş hemen açık buldum eleştireyim demeden önce bi okuduğumuzu anlamamız lazımmış

Pasetto dedi ki...

Bazıları bu tür fırsatlar kolluyor Aceto.Ters birşey söylese de yapıştırsak şu düşman damgasını.Biz sevdik Bakkal Sinan Amca hesabını Aceto.Sen devam et.Bu sözüm de Fotomaç'a:Bir Gürhan (4*2)-5 Adriano eder.

Adsız dedi ki...

aceto keşke başına parantez içinde sinan engin matematiğine göre deseydin. fenerbahçeli arkadaşlarımızın alınganlıkları tutmuş gene...

orkun dedi ki...

Şu anda PSG ile normal aldım-verdim muhabbeti yaşanıyor bence, bizim başkan olabildiğince az zararla işi kapatmaya bakıyor, ama sonunda Kezman kesin PSG'ye gidiyor diyorum. İsabet de olur zaten, o da daha fazla yıpranmadan güzel güzel bitsin şu iş.

Bir de not: Aceto zaten "anonim" arkadaşa gerekli açıklamayı ve cevabı vermiş, yorumcular da uzatmasalar da iş gereksiz yere bir fb-gs muhabbetine dönmese.

Adsız dedi ki...

Bu site (blog demiyorum artik) en kisa zamanda bir sekilde uyelik sistemine gecmeli. Su yukardaki Anonymous yazarlardan ve benzerlerinden kurtulmak icin.

Adsız dedi ki...

senin gibi benzerlerindenmi?

dusendeli dedi ki...

Bu arada nereye baksam Kezman'ın kontratı 2010 yılında bitiyor gözüküyor. Kim hangi kaynağa göre kontratının seneye bittiğini söylüyor anlamadım.

Öte yandan Kezman'ın 2,5M mu 3,5M mu aldığına gelince. 3,5M dolar aşağı yukarı 2,5M euro yapıyor. Sanırım bu karışıklığın sebebi de bu. Kimse para pirimini telafuz etmiyor. Dolar/Euro paritesi de göz önüne alınmalı bu tarz hesaplara girerken :)

Adsız dedi ki...

son yorum tüm gerçekleri ortaya koymuş. tebrikler düşendeli.