30 Temmuz 2008

Morgan De Sanctis #3

Morgan de Sanctis transferinde 3. perde. Galatasaray tarafında çıt çıkmıyor ama "yıllık 1.5 milyona kiralık" haberleri de abartılı. Galatasaray'ın ilk teklifi 400 bin euro idi. Sevilla direnince bu rakam 550 bine çıktı. Galatasaray Şampiyonlar Ligi gruplara kalırsa 50 bin daha bu rakamın üstüne eklenecek. Son bonus yine 50 bin; çeyrek finale kalındığı takdirde. İspanya'da bu rakamlar ortalığa döküldüyse bu transferde sona yaklaşılmış demektir. İtalya tarafında Corriere dello Sport da imza bugün diyor. Adnan Sezgin yalanlamıştı bu transferi ama görülüyor ki Galatasaray'ın parasını savurmamak için ortalığı alevlendirmek istemedi. Sevilla haftasonunda Moskova'ya turnuvaya gidiyor, yol üzerinde belki paraşütle atarlar De Sanctis'i (!)
Morgan de Sanctis #2
Morgan de Sanctis #1

De Sanctis, Sevilla'nın Moskova'da turnuvaya giden kadrosunda görünüyor. Paraşüt???

30 yorum:

Adsız dedi ki...

allah'ım çok şükür ya.
inşallah bu sene yıkarız ortalığı.

kaç senedir bekliyoruz.
bi kazaya kurban gitmesek bari.

mre dedi ki...

Çok istiyorum ben De Sanctis'i. Özellikle ön elemedeki takımlar düşünülünce çok ihtiyacımız var. Ne Aykut ne Orkun bu çapta değiller. İkisi de iyi kaleciler ama De Sanctis bir boy üstünde bizimkilerin.

a.c. sedef dedi ki...

de sanctis'i de toplam da 650 bin'e getirirlerse transfer açısından galatasaray'ın en verimli çalışma yaptığı sezon olur.ama bu transferler sahada ne yapacak mesele o zaten...

Adsız dedi ki...

kiralık olaylarından hiç bir zaman haz etmedim :/

hiç hoşuma gitmez kiralık futbolcu oynatmak, değil sanctis, sepp maier olsa bile kiralık olduktan sonra aynı gazla izleyemem.

neyse umarım hayırlı bir transfer olur.

Adsız dedi ki...

transferlrin sahada ne yapacakları oynadıkları sürece belli olabilecek bir durumdur. şimdi aykut ve orkun iyi kaleciler diyoruz. süperler diyoruz. aykut geçen sezon doğru dürüst gol yemedi diyoruz. tamam iyi güzel. doğru söylemler. ancak bu aykutun bir sivas maçı var ki dillere destan. orkunun lig maçları zaten belli.

sivassporun başına gelenler belli intertoto kupasında. kaleci mevkii acemiliğe yer vermeyen ve ihaneti en bol olan mevkiidir. bundan kelli kaleci transferi şarttır ve gereklidir.

unutulmamalıdır ki bahsi geçen takım galatasaraydır. kimsenin gönlü kırılacak diye kale emanet edilemez(bkz:aykut,orkun).

Adsız dedi ki...

-uygar-

De Sanctis'i pek değil aslında hiç tanımam. Sevilla'da dayıllardır yedek sanırım ki adını pek duymamışım ya da futboldan çok kopmuşum. Acaba cidden bu kadar iyi bir kaleci midir bu adam?

EDDIE dedi ki...

sevilla'da yıllardır yedek değildir, sanırım 2 sezon önce udinese'den sevilla'ya transfer olmuş ancak palop'un ( valencia'da ki performansına bakarak ) beklenmedik performansına yenik düşmüş ve 2. kaleci durumuna gelmiştir.
İtalya Milli Takımınında Buffon'dan sonra amelia ile birliikte yedek kalecileridir.

Bana kalırsa iyi kalecidir, galatasaray için idealdir.

varsa yanlış düzeltin, benim bildiğim budur.

Adsız dedi ki...

boşverin hacılar kiralık sağlam. cordoba da kiralık gelmişti bize zamanında.

Kastrasyon dedi ki...

De Sanctis'in Sevilla'yla sözleşmesi 2009'da bitiyor. Bu yüzden, 1 yıllık kiralama bedeli olarak söylenen rakam aslında bonservis niyetine.

Diğer yandan, "neden kiralama öyleyse" diye soracak olursak, zamanında Sevilla bu transferi yaparken Udinese'yle Fifa'lık oldu ve anlaşmazlık dosyası henüz kapanmış değil. Galatasaray, oyuncunun bonservisini alarak bu anlaşmazlığın tarafı olmak istemiyor. Kiralık formülü kulübün elini hukuken rahatlatacak. Fifa Udinese'nin lehine karar verirse zarara uğramış olmayacağız. Kazanan Sevilla olursa da bir yıl sonra ellerinde geçerli sözleşme olmayacağı için De Sanctis'le anlaşmamız kolay olacak. Ayrıca kalecinin bu yıl kötü performans göstermesi durumunda yolllarken de tazminat ödemeyeceğiz. Yani 600 bin Euro civarı bir anlaşma bizim için gayet iyi olur gibi görünüyor.

Hayırlısı...

Adsız dedi ki...

Morgan iyi kaleci. En azından Aykut ve Orkun'dan daha iyi ve tecrübeli kaleci. Bu bize avrupa maçlarında ve ligdeki kritik maçlarda gereken şey.

Morgan'la birlikte servet-meira ve mehmet topal baklavası bize hem avrupada hem de ligde zor gol yedirtir. En azında basit gol yemeyiz ki bu da Şampiyonlar liginde gruptan çıkmanın anahtarıdır. 2. anahtarsa kendi sahanda kaybetme mümkünse en az 7 puan topla. İkincisini de eğer maçları Ali Samiyen'de oynayabileceksek gerçekleştiririz.

Bu arada hakikaten maçlar Ali Samiyen'de oynanabilek mi?Bildiğim kadarıyla UEFA'nın son incelemesinde epey bir eksik vardı. Abi nedir yani gelen denetçilere versinler 3-5 kuruş, götürsünler kumkapıya falan nolur raporlarına eksik yazmasınlar.

Olimpiyatın lafını bile duymak istemiyorum. Aklıma özhan canaydın ve bunalımlı dönemler geliyor.

veritayrd dedi ki...

Ali Sami Yen Stadı'na gelen heyet'in "tesbit ettiği" söylenen eksiklikler zaten bilinen eksikliklerdi ve kulüp bunların giderilmesine yönelik ağustos başını hedefleyen bir program yapmıştı.

Adamlar standart prosedür çerçevesinde geldiler ve bir nevi teyid işlevi görmüş oldular.

Çok büyük bir aksilik olmazsa stad yetişecek diye düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

Tabi sampiyonlar ligine kalirsak:)

mondo trasho dedi ki...

"italyan kaleci..."
kulağa çok yakışıklı geliyor.

kaledeki 'yerli malı yılı' domestik hatlarda araz çıkarmadı pek ama dış hatlarda hal malum. aykut da hal meydandayken çıkıp çiçek metaforu yapmasın. "büyüyen bir çiçeği koparıp atmaya kıyar mısınız" diyor. ben neyleyim pencere önü çiçeğini... bana sarmaşık gibi kaleci lazım. ceza sahasının her yerini saracak. çizgide durup çizgiyi aşmamayı erdem bellemeyecek.

Adsız dedi ki...

aceto..
günlerdir bu yazıyı bekliyorum..Sonunda maçlarımızı rahat bir şekilde izleyebileceğiz..

F.E.V

Adsız dedi ki...

aceto,
Chevanton - Galatasary olayına da bir açıklık getirsen ?

Adsız dedi ki...

İçimde hep Ochoa umudu vardı ama De Sanctis'e de hayır demem tabiki :)

getabbaaww dedi ki...

aslında aykuta şans verilmesi gerektiğini düşünenlerdenim ama de sanctis gerçekten harika bir transfer olur...ochoa olursa fevkaladenin fevkinde olur...

Adsız dedi ki...

o bu değilde bu ligde en iyi kaleci transferini kocaelispor yaptı fenerden serdarı alarak cumada davids geliyor imza'ya forvettede jesterovic evet son ikisi emeklilik arifesinde ama öncesinde de gelmeleri çok mümkün değildi

aceto üstad senden ısmarlama istemek haddimize değil ama körfez gerek geçen sene 5 kuruş olmadan şampiyon olmasıyla gerek bu sene yaptığı ilginç transferlerle 2 kelime karalamanı haketmedi mi:D

de sanctis hakkında ise aykuttan tek artısının tecrübesi olduğunu düşünüyorum bence olsada olurr olmasada olur bi transfer bu

mondo trasho dedi ki...

de sanctis-meira-servet...
güzel oldu.. balta'yı da katıyorum ama sağ tarafa gelince biraz bozuluyor fiyaka. orhan şam var, neden görmezler. ya da cavcav mı elden çıkarmaz orhan şam şeytanını?

Julien Dekosta dedi ki...

evet de sanctis 1 yilligina cimbomba.

Adsız dedi ki...

Camiamıza hayırlı olsun.

Adsız dedi ki...

Paraşüt noldu?
De Sanctis Galatasaray'da !

Adsız dedi ki...

Bir senelik liralık olayı hem galatasaray'ın acil kaleci ihtiyacı hem de sevilla nın morgan'dan para kazanma isteği ile ilgili galiba. Zaten sene sonu boşta kalıyordu. Kiralık değil de bonservis gibi olmuış aslında.

mondo trasho dedi ki...

ve imzaladı!
aceto ne diyorsa o:)
kimseler yazmadan türkiye'de ilk önce burada okudum... ayrıca bu blogddan kalite onaylı olması güven aşılıyor insana.

Adsız dedi ki...

parasüt ü vermisler heralde de sanctis e :)

Adsız dedi ki...

aceto kimdir necidir bu adam senden bi öğrensek?
cm diyorsa doğrudur ekolünden mi?

Erman S

Adsız dedi ki...

Ilk burda okudum, abi inanilmazsin
http://www.galatasaray.org/kulup/haber/1591.php
Resmi imzayi atmis.
Aceto gazete olmali.

Adsız dedi ki...

ACETO ÇOOOOOOOKKKK BÜYÜKSÜN... allahını seversen bi kaç seri postta sağlam bi forvet için yaz. eminim adnanlar senden öğrendikleri ile hareket ediyorlar...

Bu arada anket açmanı istiyorum ACETO galatasaray a.ş. nin başına geçsin mi geçmesin mi diye...

Adsız dedi ki...

Zoban delirmis,
http://www.tribundergi.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=42077

külbastı yiyen at dedi ki...

morgan de santics #4'ün zamanı geldi sanırım.
hayırlı olsun