28 Temmuz 2008

Robbie Keane Liverpool'da

Beklenen bir transferdi. Robbie Keane Liverpool'da. Tottenham 28 milyon euro istiyordu. Liverpool'un 22.7 milyon+3 milyon euro(bonus) verdiği söyleniyor. Rafa Benitez'in kafayı taktığı bir adamdı Keane. Görüldüğü üzere Benitez, Hakan Şükür tipinde santrforla oynamayı sevmiyor(!). Crouch sonrası bir forvet alacaklardı bu da geçen sezon Premier Lig'de 16 gol atan Keane oldu. Liverpool 65 milyon euro harcamayı geçti transferde. Kaleye Cavalieri, defansa Degen ve Dossena, forveter Ngog'u aldılar. Riise, Roma'ya, Kewell Galatasaray'a, Crouch Portsmouth'a gitti. Xabi Alonso'yu bakalım kadrolarında tutacaklar mı?

29 yorum:

Dolmabahce Caddesi dedi ki...

robbie keane nedense hiç ısınamadığım bir futbolcuydu. benim liverpool için gönlümde david villa torres ya da torres agüero ikilisi var ama zor gibi.

Adsız dedi ki...

rotasyoncu rafa'nın torresli forvetinde keane kanımca bellamy'den daha fazlası olmayacaktır..ha riise de gittiğinden beyzbol sopasıyla bacaklarına dalmaz kimsenin ama o para kesinlikle verilmez o adama.. Bülent abinin sezonun patlak transferleri listesinde Jo'nun hemen altına yazıyorum Keane'i.. anıl can..

Adsız dedi ki...

liverpoolda irlandalılar önemlidir her daim. aldridge houghton whelan finnan şimdi de keane.

Adsız dedi ki...

Toplam 65m€ harcanmis ama hani neredeyse kayda deger tek bir transfer yok. Hic biri yildiz degil ve Liverpool`u EPL`de sampiyonluk potasina sokabilecek kadar iyi degiller. Henuz ManU buyuk bir transfer yapmadi ama Chelsea yine hizli sayilir. Yaptiklari ve muhtemelen yapacaklari transferler cok daha kaliteli olacak. Liverpool`a bu sezon yine husran var.

Adsız dedi ki...

bu tarz transferler acaba birkaç yıl sonra gelecek yabancı kısıtlaması için olabilir mi. liverpool xabi yi gönderip barry yi almak istiyor mesela sonra bir irlandalı fotvet. irlandalı iskoç galli ve kuzey irlandalılar zaten yabancı sayılmıyor ingilterede.
bence bu transferler biraz da ileriye dönük hamleler.
örneğin realin kiralık ispanyollarını geri alması.

Adsız dedi ki...

bu transfer xabi yi fenere yaklaştırır mı ?

sinan dedi ki...

Valla severim Keane'i, cok severim hem de. Spurs de sempati duydugum bir takimdir. Ama ne yalan soyleyeyim, Liverpool'un hedefi sampiyonluksa yetersiz transferler yapiyorlar + Keane icin bu para cok fazla.

O degil de simdi Spurs Berbatov'u da satarsa her sene alistigimiz "overpaid" forvet transferlerine devam edecektir. Alsaniza adam gibi bi' sol bek onun yerine. Hazir Chimbonda da postalanmis. Lee ile, Gilberto ile nereye kadar?

omega dedi ki...

Keane beğendiğim bi oyuncu ama ben onu Tottenham'da seviyorum.Liverpool adına çok da gerekli bi oyuncu değil.Keane gibi hızlı bitirici bi forvetten ziyade -her ne kadar ellerinde Torres olsa bile ben Torres'i pivot santrafor görmüyorum- şöyle boylu boyunca bi forvet almaları gerekirdi.Hele ki Crouch'u yolladıktan sonra.Ama Crouch'u yolladıktan sonra böyle bi transfer yapılması L'pool'da değişik işler olacağı belli oluyor.

Bazı arkadaşlar yıldız olmayacak transferler falan demişler ama bu arkadaşların Arsenal transfer yaptığında "helal olsun, geleceğe yatırım" dediklerini de hepimiz biliyoruz.Bi N'Gog bi Cavelieri geleceğe yatırım değil midir?Önyargıları biraz kaldırsak bişey kaybetmeyiz sanırım

Adsız dedi ki...

liverpool 10 yıldır tam liverpool kalitesinde adamlar alıyor, kuyt, voronin, riise, benayoun, babel, bellamy, robbie keane, arbeloa.. bu adamlarla liverpool rüyasında görür şampiyonluğu falan!

Adsız dedi ki...

transfer politikasının yıldız üstüne kurulmamasına sevinenlerdenim bu sene livepool için. robbie keane bence yerinde transfer olmuştur. livepool için gelecek sezon daha güzel geçecek gibime geliyor. fowler den sonra keane kulağa gayet güzel geliyor.

Adsız dedi ki...

starfreedoma katılıyorum, liverpool'un yaptığı transferler bu takımı nasıl daha iyi hale getirecek bu büyük bir muamma bence. 65 milyon euro harcayıp bu kadar gereksiz oyuncu alacağına 2 oyuncu al adam gibi ilk 11ne girecek. bu oyuncuların hangisi ilk 11e girecek, geçen sezon oynadığın sistemde keane bile yedek olacak. ama benitez her sene sistem değiştiriyor zaten buda ne kadar sağlıklı tartışılır.

Unknown dedi ki...

Benitez bu transferleri yapacaksa direkt bavulunu toplasın daha iyi. Zira sene sonunda kapının önüne koyarlar büyük ihtimalle.

Adsız dedi ki...

Robbie Keane Liverpool`da cok basarili olacaktir, iyi bir transfer. Robbie Keane`i forvet olarak degil de bir hucum oyuncusu olarak dusunursek daha iyi ederiz, sonucta Benitez onu forvet arkasinda olarak da kullanabilir.

ynwa dedi ki...

o 65 milyon euro'nun içinde 24 milyon euroya sezon içinde bonservisi alınan mascherano da var. alttaki xabi alonso - fenerbahce ilintili entryda da yazmıştım bunu. robbie keane dısında harcanan toplam para 15 milyon euro yani. 15 milyona da ne alınabiliyorsa onu aldı benitez. sol bek, sağbek, yedek kaleci ve de geleceğe dönük genç bir forvet.

ha robbie keane transferini beğendiğimi söyleyemem. bunun sebebi keane'in kendisinden ziyade verilen para. geçen sene torres'i 21 milyon pounda almıs bir takımın taraftarı olarak aynı paraya keane gibi top class olmayan bir adamı almak beni memnun etmedi hiç. takımda bulunmasına elbette hayır demem, sonuçta yıllardır istikrarlı gol sayılarına ulaşmış biri EPL'de ancak 20 milyon pound onun için cidden yüksek bir meblağ, üstelik takımda sol ayaklı tek bir hucum oyuncusu dahi mevcut değilken.

Adsız dedi ki...

Benitez'in Torres tek forvet, sağda Kuyt solda Babel ortada Gerrard'lı sistemden vazgeçeceğini pek sanmam. Keane Belki Kuyt'un yerinde ve Torres'in yedeği olarak maç 15-20 maç oynar. Verilen para da pek akıl kârı değil gibi.

Adsız dedi ki...

eh bu kadar para vermişler bir yerden karşılamaları lazım versinler alonzo yu fenere o zaman.

oguzmania dedi ki...

Bu sezonun en büyük hayal kırıklığı olacağını düşünüyorum, verilen para ise gerçekten inanılmaz!..

Adsız dedi ki...

keano torres'in arkasına yerleşecek forvet.
rafanın dizilimi maça göre ama

gerrard keane babel
torres
şeklini orta sıra takımına karşı tahmin ediyorum ve heyecanlanıyorum. gerrard sağa motive olsun yeter ki..
ortayı da masch barry olarak düşünürsek abbramovich veya glazer gibi adamı olmayan rafa ya nasıl laf atılır?? bu kadronun zirve için söz söyleyemeyeceği nasıl söylenir?? ama barry olayı bitmiş de olabilir o zaman o'neill hayrını görsün

Adsız dedi ki...

benitezin ne düşündüğünü bilmiyorum ama ne düşünmediğini biliyorum.valencia malum ekonomik krizle boğuşuyor şu sıralar dolayısıyla yıldızlarını satacak.robbie keane yerine biraz paraya kıyıp sanki ceplerinde akrep var bu amerikalı sahiplerinde neyse efendim d.villa yı alsaydı belkide kop'un özlediği şampiyonluk hayal olmazdı belkide

Adsız dedi ki...

sezonun en kotu transferi verilen paraya alınan adama gore.

jose dedi ki...

Sezonun jo ıle bırlıkte en aptal transferi.

Adsız dedi ki...

bir cacık olmaz walla !

anlaşılan Rafa'nın eur kurundan haberi yok, yazıktır-günahtır-zarardır-ziyandır !!!

hoş hepimiz Benitez'den iyi biliyoruz ya o da ayrı mevzu :)

Mr.Eko dedi ki...

Keane'i izlemekten zevk alan biriyim. Müthiş agresif yapısı ve oyunuyla her an beni ayağa kaldırabilecek bir oyuncu. Rafa Benitez'e ne kadar kıl olsam da bu transfer bence çok yerinde.

Tahminimce Torres'i taktik icabı rahatlatmak istiyor ve defansın dengesini bozacak, üzerine adam çekecek daha iyi bir oyuncu bulamazdı belki de..

Keane e bu para verilmez diyen arkadaşlara da tavsiyem bu sezon Robbie'yi daha dikkatli izlemeleridir.

Şimdi Tottenham onun boşluğunu nasıl dolduracak? Daha önce de yazmıştım şimdi de yazıyorum ve yazarkende heyecanlanıyorum. Man Utd. Berbatov u alırsa, Tottenham Eto'o veya Drogba'dan birini forvete koyabilir. İkisini de koyarlarsa çıldırabilirim!

Muhsi dedi ki...

buradan yöneticilere sesleniyorum. ey anfield'deki amcamlar abimler ey rafael benitez...

yıllardır forvet alıyorsunuz, bıkmadınız mı yahu ? degen ile gerçekten sağ bek sorununun çözülebileceğini mi sanıyorsunuz anlamadım ki... Onu geçtim sol bekte koca sezon aurelio mu oynayacak. bu bekler ile yine şampiyonluğu rüyamızda görürüz. aurelio,degen,finnan(gitsin artık şu adam), arbeloa(gitmek istiyormuş zaten eleman) ile bek sorunu maalesef çözülemez.

yani anlamıyorum ki niye forvet alıyor bu takım ? eğer liverpool maçlarını yakından takip ediyorsanız, kuyt resmen sağ kanatta oynuyor gerard ise torres'in arkasında oynuyor gibiydi. solda babel sağda kuyt bindirme yapıyordu. şimdi ne yapacak bu adam anlamadım ki gerard'ı mı oynatmayacak torres'i mi ? gerard'ı geri çekse bu sefer 4 forvet(babel'i de saydım) ile mi oynayacak :S werner lorant mısın be rafael kardeşim ayıp yazık günah takıma :S

cankalender dedi ki...

Tottenham'a Berbatov için 20m £ teklif etmiş Manu. Teklifi geri çevirip fiyatını 38m £ olarak açıklamışlar :)

Aceto müsait olduğun zamanda 2. bir Berbatov postu alabilir miyiz acaba gelişmelerle ilgili?

peralta dedi ki...

ya nasıl o kadar parayı robbie keane e verebiliyor liverpool anlamış değilim. 22 milyon euro çok bence. benim standartlarımda 5-6 milyon euroluk adamdır keane. o da oynadığı ligin hatrı için...

Adsız dedi ki...

rafa 4-2-3-1 in sağında da düşünüyor keane i. gerrard sağdan soldan pek hoşlanmıyo tabii. atarlanmıştır rafa ya ben artık kımıldamam torres in arkasından diye

Adsız dedi ki...

torres,kuyt,babel,voronin neyine yetmiyosa benitez efendinin.robbie keane gibi ingilterenin okan yılmaz ına 23 milyonunu verio.millet 20 milyon euroya ronaldinhoyu alıyo.sen keanede sin ondasın bundasın.bu mantıkla gene mart ayında biter liverpoolun şampiyonluk umutları.dördüncü bitirirler gene.

Barış Toptaş dedi ki...

Rafa' Benitez'in -bir İspanyol olarak- "4-2-3-1" sistemine yakın durmak istediği, bu transfer ile çok belli; Robbie Keane'i hareketli bir hücüm oyuncusu olarak, Fernando Torres'in arkasına sarkıtacağı inancındayım. (Tabii ki Babel ve Kuyt'ı adam gibi forvet oynatmaması, benim de sinirimi bozuyor. Ama Voronin'in kredisi tükenmiştir.)

Robbie Keane'in kariyeri, hırsı ve zor anların adamı oluşu ortada. Avrupa hedefi olan bir takımı da hak ediyor, öyle bir ekolden (Leeds'ten) geldi. Ama...

Bence de verilen para çok fazla, o paraya en az 10-15 tane genç yetenek alınırdı, hem de Liverpool taraftarının kalbi kazanılırdı. Elin İngilizi'nin en büyük derdi, yeni yetenek'tir, yeni kahramanlar kazanmak için, bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu noktada Wenger ve Sir Ferguson'dan örnek almalıdır Rafa.