28 Temmuz 2008

Sinan Engin ve Bobo

"Bobo 3 Guiza eder". Ben bu açıklamayı NTV Spor'un sitesinde okudum. Sinan Engin, Fenerbahçe yönetimi kınama yayınlayınca çıkıp "ben böyle birşey söylemedim" dedi. "Günün problemi" başlıklı yazı sonrası tepkiler geldi: "Adam bu sözü söylememiş ki?" NTV, spor medyasında saygın bir kurumdur. Bant kaydını tekrar gösterdiler mi bilmiyorum ama Tribündergi'de Sinan Engin'in aylar önce yaptığı bir açıklamaya rastladım. Lig TV Beşiktaş muhabiri Atakan Kurt'a konuşmuş. 3 Guiza eden Bobo için neler söylemiş bakalım Sinan Engin? Yok bu demeç de ona ait değildir belki...

Beşiktaş menajeri Sinan Engin, Lig Tv muhabiri Atakan Kurt'a gündemi sarsacak açıklamalar yaptı.Sinan Engin, taraftara sitemde bulanarak "Taraftar, Bobo'yu satanı biz de satarız" diye bağırıyorlar. bu kişiler kime hizmet ediyorlar. Bobo şampiyonluğu sattı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasında gördüğü kırmızı kart akıl almazdı. Bobo'ya şimdi destek verenler o zaman neredeydi. Bu kırmızı kartı nasıl açıklayacaklar. Bize adam gibi adam lazım. Taraftar kendine çeki düzen versin. Önce kendisini sorgulasın. Kime destek verip vermeyeceğini çok iyi tespit etsin. Biz Bobo'dan daha iyisini bulacağız. Bu sezon öyle bir kadro kuracağız ki oluşturduğumuz ekibe herkes eşapka çıkaracak" dedi.

25 yorum:

Adsız dedi ki...

evet bay aceto bu iki söylemde sinan engin adlı şahsa aittir. ben galatasaraylıyım ancak bu tür insanların beşiktaş gibi nice futbol adamları yetiştirmiş klubü yönetmesi zoruma gidiyor. basiretsizliğin bu denli vücut bulduğu başka bir yönetim görmek çok zor. birde bizim başımızdan geçti ama sancısı daha sürmekte. büyük klüpler yönetimsel olarak büyümek zorundadırlar.

Adsız dedi ki...

Baba Hakkı'mın kemiklerini sızlatıyorlar. Bu yönetim ve menajer hakkında artık söylenebilecek çok şey kalmadı.Gerçekten Beşiktaşlı olsalar şimdiye kadar 10 kere istifa ederler, yüzsüz yüzsüz rakiplerimizin transferlerine çamur atmazlardı. Yapamayacağınızı biliyorum ama birazcık karakterli durun sevgili yönetim, rakiplerinize saygı duyun biraz. Yeter sizden çektiğimiz. Bu taraftar sizin yüzünüzden yerin dibine girmek zorunda değil. Belki sizde olmayabilir ama yüce taraftar Utanç duygusuna hala sahip...

Adsız dedi ki...

lucescunun besiktasdaki basarısını sinan enginin menejerligine baglayanlar vardı. kendiside üzerine aldı hemen zaten basarıyı. demek buna cidden inananlar olmuşki besiktasda, bu adam hala görev yapıyor. futboldan zerre anlamayan, boş bir adam aynı demirören gibi.

renom dedi ki...

geçen sezonun başında da takım şampiyon olamazsa gideceğini söylemişti sinan efendi ama kendisi tükürdüğünü yalama konusunda yüksek lisans yaptığı için hiçbir şey olmamış gibi görevine devam etmekte. mevcut başarıları kendi maal etme de ki üstün başarısı bir yana (bkz. 100. yıl şampiyonluğu) ortada bir başarısızlık varsa başkalarını suçlama konusunda da çok başarılıdır gerçekten. yarattığı polemikler ile(delgado 2 alex eder , tello carlos'tan daha iyi vb..) 105 yıllık camiayı utandırdığı yetmezmiş gibi pişkin bir suratla söylediğini inkar edecek kadar da beceriksiz biri...

gokhan dedi ki...

"kartal'ın 'dünya yıldızı' ricardinho, her maç yükselen formu ile tüm beşiktaşlıların gönüllerini fethetmeye devam ediyor. siyah-beyazlı futbolcular 'rico paşa' lakaplı sambacı için "ricardinho, iki alex eder" yorumunu yaptılar."

"beşiktaşlılar'ın "rico paşa"sı, brezilya'da yayınlanan placar gazetesi'ne özel röportaj verdi, burada türkiye, beşiktaş ve diğer brezilyalı oyuncular hakkında ilginç açıklamalar yaptı. brezilyalı yıldız futbolcu, türkiye'de futbol oynayan brezilyalılar içinde en değerlisinin alex olduğuna da işaret ederek, bunun türk basınını yönetenlerin fenerbahçeli olmasından kaynaklandığını, sarı - lacivertli futbolcuların olduğundan fazla şişirildiğini söyledi. beşiktaş ve galatasaray'ın aslında fenerbahçe'den çok daha önemli futbolculara sahip olduğunun da altını çizen "rico paşa", "maalesef türk gazeteciler sürekli fenerbahçeli futbolcuların arkasında koşuyor. durum böyle olunca onlar bizden daha değerli futbolcular haline gelmiş oluyor" yorumunu yaptı."

"paşa paşa gidiyor
corinthians’tan büyük umutlarla transfer edilen, ancak bir türlü bekleneni veremeyen ricardinho ile devre arasında yollar ayrılıyor. ülkesinden teklifler alan sambacı’nın ocak ayında bir brezilya takımı ile anlaşacağı bildirildi. sezon başında transfer edilen, ama hayal kırıklığı yaratan lamine diatta ile federico higuain de gidecek."

"beşiktaş yönetiminin bugün aldığı kararla ricardinho'nun teknik heyetin raporu doğrultusunda kadro dışı bırakıldığını açıklamıştı. kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada brezilyalı futbolcunun antrenman ve müsabakalardaki isteksizliği, son dönemde takım ruhuna zarar veren disiplinsiz davranışları, teknik heyete gerekli saygıyı göstermemesi ve söylemleriyle takım arkadaşlarının performanslarını olumsuz yönde etkilemesi nedenleriyle böyle bir karar alındığı belirtilmişti.
ancak ricardinho ile ilgili verilen kararın sadce kadro dışı bırakılması ile sınırlı olmadığı, brezilyalı futbolcunun siyah beyazlı kulüp ile tüm ilişkilerinin kesildiği öğrenildi. beşiktaş'a 2006-2007 sezonunun başında brezilya'nın corinthians takımından 1.7 milyon dolar bonservis bedeli ile transfer olan yıllık 1 milyon 750 bin euro'luk ücret alan ve 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşme imzalayan ricardinho'nun siyah-beyazlı ekiple önümüzdeki sezon olan bir yıllık opsiyonunun da kullanılmayacağı kaydedildi. beşiktaş yönetimi konu ile ilgili aldığı kararla bugünden itibaren ricardinho ile kesinlikle görüşülmeyceğini, brezilyalı futbolcu ile sezon sonuna kadar sadece avukatları ve menajeri aracılığı ile temas kurulacağı öğrenildi. öte yandan ricardinho'nun bugün sabah saatlerinde nevzat demir tesisilerinde yapılan antrenmana alınmadığı, bugünden sonra da siyah beyazlı takım ile antrenmanlara katılamayacağı ifade edildi."

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=13719209

playmaker dedi ki...

Nobre oyuna girmeyi reddetti diye kadrodisi biraktilar. Affedilmeyecek dendi, Hugain gibi dandik bir futbolcu alininca Nobre'ye sarildilar, laflarini unuttular.

Bobo IBB macinda kirmizi kart gorunce takimi satmistir, kesin satilacaktir dendi, adam takimda hala. Bir yere de satamadilar.

Ricardinho gibi adami harcadilar. Delgado gibi hala bir baltaya sap olamamis adami kaptan yaptilar.

Ibrahim Uzulmez'i de affeder bunlar, Ibrahim Toraman'i da...

Bos laf ustasi Sinan Engin.

Adsız dedi ki...

Sevgili Aceto,senden rica ediyorum,bu insanla ilgili post girip de bizi kahretme.Bu adam bize Sebaya yapılan vefasızlığa bir lanet olarak geldi,bakalım ne zaman gidecek,bu lanet nasıl bitecek,allahım kurtar bizleri.

Adsız dedi ki...

bu adamı ben de sevmiyorum fakat bu posttaki soylem dogruysa,ve onceki soylemi gercekten soylememişse ortada bir çakışma yok demektir.

caalar dedi ki...

ya şimdi ortada gercekler war mahmut uslunun açıklamalarının üstü örtüldü hatırlarmısınız bilmem adnan polat yan hakemin öneminden değinip tavsiyeler wermiş ona.. ergun gürsoyu zaten söölemiorum bile.. besiktasın 101. yılı da zaten tamamen kendi yetersizliğiydi bu seneki de.. hiç medya baskısı reyting kaygısı yok bu işlerde çirkinlik yok.. neyse şimdi bunları birbir sayıp gerilmek değil niyetim ama söylemek istediğim bişey war çok önemli.. HAYAL KIRIKLIĞIM.. saygı duyduğum aceto acaba farkındamı yüklendiklerinin we de esgeçtiklerinin.. taraftarlık hemde fanatiklik diyemesemde kör eden cinsinden olan buraya da sirayet ediyor maalesef..
biz sinan engini savunmadık hiçbizaman demiröreni de çoğu zaman.. ama sessiz kaldıkça besiktaşın başına gelenler nerdeyse kendi suçu haline getirilmeye çalışıldı hep.. hayalkırıklığım aceto bile farkında olmadan yada korkarımki taraftarlığın o kötü tarafıyla bu oyunun bi parçası olmakta.. haksız rekabet yada yaşananlar unutulmasın.. yada unutun gitsin ama futbolu we fazlasını da..

EDDIE dedi ki...

Alen abi toplayacak bir gün arkasına Çarşı'yı, alacaklar sinanı ortaya, yapacaklar bir karambol, kovalayacaklar İnönü'nün içinde 5 dk.
Sonra bak bakayım klübe bir daha adımını atabiliyor mu?

Adsız dedi ki...

Sinan engin üzerinden beşiktaşı eleştirmemek lazım.zamanında adnan polat da bu tür söylemlerde bulunurdu bizdende mahmut uslu.gerçek olan şuki aslında söylediklerine kendileride inanmıyorlar tek amaçları trübüne oynamak ve seyirciye boş umutlar vermek.malesef bu adamların gazına gelen seyirciler bu tür söylemlerin çoğalmasına imkan tanıyor.trübünlerdeki şiddetin bitmesi için önceliklerle yönetimlerin artık profosyenellerden oluşan sağa sola saldırmadan sadece işini yapan insanlardan kurulması gerekiyor.her sene görmekten bıktım demirören yönetimin aynı uygulamalarını.her başarısız sonuçta ya hakemlere yada fb ye laf atılıp kendi başarızlığını örtmeye çalışıyolar ve buda taraftarı kandırmanın en basit yolu

Unknown dedi ki...

http://www.ntvmsnbc.com/news/454251.asp

Adsız dedi ki...

Bu adam nasıl oluyor da hala takımın başında duruyor aklım almıyor. Bunlar o kadar çok tükürdüklerini yaladılar ki, bundan sonra yapacakları ilk şey de İbrahimlerin tekrar takıma kazandırılmaları olacaktır. Satacak takım bulamayıp ya da istedikleri fiyattan satamamaları sonrasında bunlar değerli futbolculardır harcamamak lazımdır diyeceklerdir.Bekleyip görelim.

Adsız dedi ki...

engin için bu kadar efor sarfetmek gereksiz geliyor...
sevgili aceto,ispata gerek yok..biz seni gayet iyi anladık..enginin ne mal(!)olduğunu hepimiz biliyoruz...

seyretme fırsatı bulduysan beşiktaşı anlat bize.fikirlerin bizlerde enginden,kanattan,kıldan tüyden spor yazarlarından çok daha farklı ve saygın bir şekilde karşılanıyor...ve başımızın üstünde yer alıyor...
bunu ifade etmek istedim.çünkü ; bu blogda bir sitem var,kaygı var...alınganlık var...görüşlerin
bunu daha önce de istemiştim...yinelemekten zarar gelmez...
üçün-beşin hesabını varsın şaşkınlar yapadursun...
biz futbol izleyelim...okuyalım...

ribery11 dedi ki...

kasım ayında açıklama yapmıştı,beni mayısta değerlendirin diye...yalnız 2008 dememişti...

ziggytheking dedi ki...

çarşı'nın da dağılma sebeplerinden olan ve tribünü ikiye bölen bu adamın hala beşiktaş'ta ne işi var anlamak çok güç!

orkun dedi ki...

@eddie;

O "Alen abi" 'Sinan Engin'i istemiyoruz' pankartı açtıklarının ertesi günü gidip özür dilemişti Sinan Engin'den benim hatırladığım, o yüzden stadda kovalamaları biraz uzak ihtimal.

orkun dedi ki...

Kusura bakmayın, alakasız ama yazacak yer bulamadım;

Aceto, bir Edgar Davids - Kocaeli postu yok mu?

Adsız dedi ki...

Komik adam yav, ne dese olay :)

İşin komik olmayan yanı ise Beşiktaş gibi büyük bir camiada olması. Yakışmıyor.

Sanırım psikolojik sorunları var. Üst üste gelen başarısızlıkların yan etkisidir, çok görmemek lazım...

devletli dedi ki...

"bize adam gibi adam lazım" lafının altında acaba "çünkü ben ve ekip arkadaşlarım adam değiliz" mi var? koskoca takım kimlerin eline düşmüş, yazık...

Adsız dedi ki...

ntv, spor basınında saygın bir kurumdur, doğrudur. ama yalanlamadan sonra bir açıklama yapmadılar. telefon görüşmesinde söylendiğini iddia ediyorlardı ama ortada bir kayıt yok, bir açıklama yok.

sonuç olarak sinan engin'in daha önce yaptığı ve bundan sonra yapacağı saçma sapan açıklamalar olacaktır. ama bobo üç güiza eder açıklaması yalanlanmıştır ve haberi yapan ntv'den de ses seda çıkmamaktadır.

"sinan engin'in bu açıklamasının kaydını gösterdiler mi bilmiyorum ama, bakın daha önce de böyle demiş zaten" demek tartışmayı farklı bir noktaya çekmektir.

'bence kesin yapmıştır abi'lerle hüküm vereceksek yürümez bu işler...

aşkın dedi ki...

Çarşı'nın dağılma sebebi kendi tercihleridir.Onlar Demirören'i Demirören de Sinan'ı seçti.Akılları başlarına geldiğinde artık çok geçti.İhale onlara kalayazdı.Kalkan son trene binip gittiler.

Adsız dedi ki...

sinan engin gitsin gitmesine, kimseye bi faydası yok elbette ama eğer öyleyse sinan engin'in abuk subuk açıklamalar yapması başka bir olay, söylemediği şeylerin kendi ağzından söylenmiş gibi yansıtılması veya çarpıtılması başka bir olay. ben ntvspor kurumunun saygınlığı bilemiyorum, ama eğer çarpıtma haber yaptılarsa burada tek suç sinan engin'in abuk subuk beyanatlar vermiş olması değildir. haberin kaynağı ntvspor,yalanlayan beşiktaş resmi internet sitesi. eğer ellerindeki konuşma kaydı yaptıkları haberle örtüşüyorsa, zaten beşiktaş klubünü ayan beyan rezil edebilirler. sessiz kalırlarsa bunun karşılığı olarak "ama sinan engin zaten bunları bunları da söylemişti, zaten böyle böyle bir adam" demekle mi çıkıcaz işin içinden? kafamıza göre herşeyi yazıp çizebilecek miyiz sinan engin isminin arkasından? illa bir tarafı tutmak mı gerekiyor hakikaten? ya ikisini birden tutup ikisini birden tutmamakta mümkünse? hatta lazımsa?

Adsız dedi ki...

bir an önce tv8'e dönmeli sinan engin.selim soydan ile müthiş ikili olmuşlardı.özledik valla.
ercü

Adsız dedi ki...

@aşkın

konuşmayalım diyoruz ama illa konuşturuyorsunuz işte.. geçen sezon konya maçında sanırım, "çarşı sinan engin'e karşı" pankartından sonra basında taraftar engin'i affetti gibi haberler çıkmıştır... ordaki asıl olay, çarşı grubu üyeleri ve sinan engin'in biraraya gelmesi, sinan engin'in de ağlayarak işi bırakacağını söylemesi, ama çarşı'nın da kulübe bu kadar karışmak istememesi ve camianın önüne geçmeyi istememesinden dolayı olay orada bitmiştir.. kaldı ki o koltuğa demirören'i ne taraftar geçirmiştir ne de sizin taraftardan ayrı tuttuğunuz çarşı, bu tamamiyle beşiktaş genel kurulu'nun kendi noksanlıklarındandır. fikir sahibi olduğunuz konularda tam olarak bilgi sahibi olmadan suçlayıcı metinler göndermeyin, araştırıp soruşturun direkt eleştriden önce soru cümleleri yöneltin, hoş olmuyor zira.