31 Temmuz 2008

Oldboy

Lock, Stock and Two Smoking Barrels ve Snatch üzerine harika yorumlar geldi. Başka bir filmle devam edelim. Ben bu filmi nasıl ıskaladım bilmiyorum ama arada baba filmleri kaçırmak da keyifli oluyor. İzlememiş oluyorsun işte(!) Uzakdoğu sinemasına pek aşinalığım da; söyleyecek çok lafım da yoktur ama Oldboy nasıl bir senaryodur, nasıl bir insan aklından çıkmadır ve o nasıl bir çekim tekniğidir? Aşk, intikam üzerine yüzyıldır söylenmeyen kalmış mıdır? Nasıl fark yaratırsın ki? Hepsini başarmış işte bu film. Bitince "biz intikam görmemişiz kardeşim" diyor insan. Soğuk olanı iyidir zaten. Film tavsiyeleri de okuyalım bu arada...

89 yorum:

Adsız dedi ki...

Türkçesi İhtiyar Delikanlı. Çok önemli bir filmdir. İntikamı işlemesi bir yana , Senaryonun seyirciye ne olacağını hissetirmeden ilerlemesi takdire şayandır. Filmin sonuna doğru tüyler diken diken olur. Bu filmin finalini izlemek biraz yürek ister. Sağol Aceto.

Adsız dedi ki...

sonuyla dumur eden filmler kategorisindedir kendisi. aslinda The Vengeance Trilogy adli uclemenin ikinci filmiymis kendisi, ben de sonradan ogrendim. piyasada ne kadar manyaklik iceren hayalgucunu zorlayan film varsa hep bu uzakdogululardan cikiyor, deli lan bu adamlar. bi de bi ara bi nakata vardi nooldu ona?

Adsız dedi ki...

mükemmel senaryo, halkulade çekim teknikleri, inanılmaz bir final.

John Doe dedi ki...

Efsane filmler arasındadır. Özellikle konusu çok ilgimi çekmişti. son sahneside mükemmel
tebrikler aceto ve park chan wook.

SAFÆ dedi ki...

Valla kaçırılan filmlerin başka zaman izlenmesi çok keyifli ben bunu snatch ve v for vendetta da yaşadım oldboy'u da izlerim umarım..

aek dedi ki...

Bende shawshank redemption'ı geçen sene seyredip inanılmaz keyif almıştım.ancak çuvalda böyle gerilip gerilip vurabileceğim film kalmadı malesef.varsa da bağımsız avrupa'lılar/amerika'lılar vardır.

Pasetto dedi ki...

Fazla kimsenin bilmediği bir filmdir OLDBOY ama gerçekten harikadır.Ben 3-Iron'ı da çok sevmiştim.Orjinali Bin-Jip izlemedeysen bir bak derim.OldBoy kadar olmasa da adamı bir yerinden yakalamayı başarıyor.

Mr.TGM dedi ki...

Park Chan Wook'un intikam üçlemesinin diğer filmlerini de tavsiye ederim.

Adsız dedi ki...

Hayatimda iki film beni cok feci etkilemistir.. ikisinide cok cok guzel bir gunun son saatlerinde izledim. Allak bullak olmus vaziyette yataga gittigimi hatirliyorum. Boyle izleyeni icine alip kafasina kafasina vuran filmleri sevmisimdir hep. bunlardan biridir Oldboy. otekide Requiem for a dream.. hani filmin sonunda `hassktr ya!` dersiniz ya.

Ars dedi ki...

bunu orginal dublajla izleyip, o allahin belasi korece'ye 2 saat katlandim. kesinlikle o korece denilen kedimiyavlamasindan hallice dile katlanmayi gerektircek kadar iyi bir film değil bence.

Adsız dedi ki...

oldboy; intikamın ingilizecedeki kelime anlamı dedirtecek seviyede ve çok önce seyretmeme rağmen hala çok net hatırladığım bir film...sinema bölümünde okuyan bir arkadaşımın ''uzakdoğu arıza grubu''klasöründen bir tavsiye idi...
''babam ve oğlum'' ve ''oldboy''...
izlerken dialoğa girdiğim 2 filmdir...

2 yönetmene de iltifat b'abında küfretmiştim.bu kadar da olmaz diye...

aşkın dedi ki...

Film olarak Spielberg - The Duel
Fransız filmi La Placard
İzlemediyseniz Tanrıkent
Michael Caine'li Zulu
Rus Filmi Nocnoy Dozor (Nightwatch)
naçizane tavsiyelerimdir

mre dedi ki...

Çok çok çok sarsıcı bir film. Allak bullak olduğumu hatırlıyorum 2. kez izlemeyi istemiş ama yüreğim kaldırmamıştı.
Amerikalılar da çekecekti ama sonu ne oldu bilmiyorum? Bir de o meşhur otosansürleriyle filmi ne hale getirirler Allah bilir.

Adsız dedi ki...

aceto eger bu filmin temasini begendiysen the prestige'i ve se7en'i oneriririm. ancak before the rain, man from the earth, 21 grams bu filmlere oldukca paralel ve aynı zamanda leziz senaryolara sahiptir.

pseudomondo dedi ki...

Baştan sona hasta ruhları doyuran film, sadece sonu dumur denmesin hepsi dumur hepsi...

Adsız dedi ki...

filmle ilgili bir kaç detay vermek gerekirse; yatağa atlayıp kafasını vurduğu sahneyi gerçekçi kılabilmek için 42 defa çekmişler ve sonuncusunda gerçekten vurmuş kafasını. ayrıca çekiçle adamlara saldırdığı sahnede de dublor ve çakim hilesi kullanılmamış. baya baya girişmişler birbirlerine. zaten yüzlerinden anlaşılıyordu hepsinin. güney koreliler oynamak yerine metod oyunculuğunu daha çok seviyorlar sanırım.

jose dedi ki...

Hayatımda ızledıgım en guzel fılmlerden bırıdır.Cok etkıleyıcı bır senaryoya sahip.Zaten tarantinoda bızımle aynı dusunuyor.Bu arada Morgan ımzayı attı:)

Oz dedi ki...

yine kore sinemasından:
the host u çok tavsiye ederim.

yakında hollywoodunu da çekeceklermiş , itibar etmeyelim, orjinalini seyredelim...

ferdinand dedi ki...

kült film nedir sorusunun cevabıdır kendisi.
yıllardır underground olarak, dvdsi, divxi elden ele dolaşan, adamı mal eden güçlü bir film.
çekiç'in yeri geldiğinde ne kadar etkili olabildiğini de kanıtlamış filmdir:)
Oldboy ile birlikte üçlemenin diğer kanlı filmi, bu kadar şahane olmasa da enteresan sahnelerle dolu "Sympathy for Mr.Vengeance" dvdleri ülkemizde mevcut,lakin diğer filmi bulmak pek mümkün değil.
Ek olarak film müzikleri de olağanüstüdür, tavsiye edilir ısrarla.

Bir diğer uzakdoğu harikası ve intikam odaklı, klasik müzik eşliğinde şahane bir yapım 'A Bittersweet Life' orjinal dvdsi ülkemizde çıkmış tam bir arşivlik.

Adsız dedi ki...

madem konu açılmış ben de koreli bir yönetmen öneriyim: joon-ho bong kendine özgü bir sinema dili olan klişelerin dışına tamamen çıkmayı başaran bir adam. gwoemul, salinui chueok, flandersui gae de filmleri.

ZGR dedi ki...

oldboy hakkında yukarıda yazıldığı gibi intikam üçlemesinin 2. filmi.ve diğer 2 filmde çok iyi.Hatta ilk filmdeki şiddeti görünce 2. filmdeki sahneler çok hafif kalıyor.Ama serinin en iyisi kesinlikle oldboy dur.Yalnız film en az 2 kere izlenmeyi anlıyor.ikinci izleyişte yönetmenin ne kadar harika iş çıkardığının farkına varılıyor.

Adsız dedi ki...

Holivud filmlerini görünce oldboyu daha çok seviyorum.

Adsız dedi ki...

hangi ülkenin filmi olursa olsun orijinal dilinin dışında kesinlikle seyretmiyorum, seyredemiyorum.

ps: old boy atlanmaz, çok ayıp.

çağlar mercan dedi ki...

Ben de bu filmi ıskalayanlardan dım...pişman değilim izlediiğim an iyiki kaçırmışım dedim...

Se7en diorum alceto başka bir sey demiyorum...

çağlar mercan dedi ki...

bu Arada...

"gülersen, bütün dünya seninle birlikte güler..ağlarsan tek başına ağlarsın"

söylemessem içimde kalırdı

iktisadiajan dedi ki...

baş yapıt

Adsız dedi ki...

Yorum yapanlarin yarisinin bile izlemedigine inandigim muthis bir filmi yaziyorum:
He loves me ,he loves me not

Hayatimda izledigim en carpici filmlerden birisidir.Cocuklugumdan beri bir gun yonetmen olursam hep bu filmi cekmek istedim,izleyince kahretsin biri benden once yapti dedim :)

Buyrun:

http://www.imdb.com/title/tt0291579/

Ku.Ba dedi ki...

'Siradisi filmler' kategorisindeki tavsiyelerim (simdilik aklima gelenler):

- Dead Man's Shoes (intikam temali, Ingiliz yapimi low-budget film)
- Ôdishon (manyak Japon rejisör Miike'nin simdiye kadar takdir edebildigim tek filmidir aslinda)
- Kikujiro (Takeshi Kitano, Japonya'dan simsicak bir yol filmi)

Anime dersen Jin Roh'yu, Ghost in the Shell 2'yi, Princess Mononoke'yi, Millennium Actress'i tavsiye ederim. Sonra bir de Koreli rejisör Kim Ki-duk'un filmlerine bir göz atmakta yarar var. Avrupa'ya dönecek olursak, Fransiz Jeunet ve Ingiliz Danny Boyle derim.

Simdilik bu kadar, ileride yine bakariz.

Fena Temas dedi ki...

bence atlanan baba bir film değilde baba güney kore filmleri...Oldboy un ardına BAD GUY iyi gidebilir böylece Kim Ki-duk'la da tanışmış olursun aceto abi...hürmetler

mondo trasho dedi ki...

insanı ahtapot gibi satan bir film.
"bana yiyecek bir şeyler var, canlı olsun!"

alt + 168 dedi ki...

finalinde en çok göt olduğum film budur.. her sahnesi her saniyesi şiir gibi. koridor boyu kameranın değişmediği dayak sekansı aklımda kalmıştır onlarca yıl...

ihtimal var mıdır bilmiyorum ama tavsiye olsun diye vereyim: der untergang. aslında oldukça populer ama hani fight club, snatch, matrix populerliğinden uzak diye ıskalanmış olma ihtimalini düşündüm..

Ortega dedi ki...

Film konusunda Ferdinad'ı takip etmek lazım :)

Benim son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden biri The Life of David Gale idi..Eski bir film ama gözden kaçırmışız.Tavsiye ederim.

Julien Dekosta dedi ki...

-v for vendetta
-being john malkovich
-1984
-brazil
-goodbye lenin
-children of men
-edward scissorhands
-wristcutters


simdilik aklima gelenler bunlar, siddetle oneririm.

Julien Dekosta dedi ki...

haa bide "Eski Acik Sari Desene" var ;)

tknycl dedi ki...

hayao miyazaki animelerine başla abi işte spirited away, howl's moving castle, mononoke hime vs. çok iyi gider ardı adına..
intikam diyince "bitter-sweet life"'ı ayrı bir yere koymak lazım..yine kore yapımı "my sassy girl" olabilir..
ha ben korkmak istiyorum da dersen yine uzakdoğu yapımı "shutter" derim başka bir şey de demem..bunlardan alakasız seyretmediysen down by law roberto benigni ve tom waits oynuyor..eğer izlemediysen acele et..de-sanctis resmi sitede duyurulmuş bu arada biz de imdb forumlarına dönmedik değil ha :]

Unknown dedi ki...

burda absürd olacak ama "sen de gitme" on numara film. Film türk filmi ruhi sarı var yabancı ve sadece güzel olarak nitelendiremiyeceğimiz bir kadın -melek- var adını bilmiyorum. çok güzel bir dram filmi. ama epey eski bi film.

mre dedi ki...

madem film tavsiyesi de yapıyoruz çok ama çok az bilinen bir fransız filmi tavsiye edelim. hatta bilinen diyerek abarttım şu anda.

"je vais bien ne t en fais pas"

efendim izleyin sonra beğenmezseniz gelin harcadığınız 100 dk.yı geri vereceğim o kadar iddialiyım :)

yLdRm dedi ki...

ben komedi filmi tavsiye ederdim ama benim seçtiğim komedi filmleri korku filmi oluyor.komedi ve korku kötü karışım olunca hiç çekilmiyor.

Adsız dedi ki...

Vizyondakilerden Wanted da sürpriz bir film, tavsiye ederim...

Adsız dedi ki...

Daha önce gördüğüm bu tarz yorumlara bakarak merak etmiş ve izlemiştim.Yorumlar sonucu çok beklentilerim vardı galiba film beni hayal kırıklığına uğramıştı.Başarılı bir film baştan sona seyredeni içine almalı sıkmadan bu filmin bir çok yerinde sıkıldığımı hatırlıyorum.Kült olacak bir film değil ama herkesin bakış açısı farklı tabi.

designerk dedi ki...

açıkçası geçmiş dönemde sinemaya olan ilgilimi kaybetmiş olsamda oldboy u bi kça gün öncesinde izleme sansına sahip oldum. film gerçekten etkiliyeci. tek şansızlığım dublajlı olmasıydı ama dublajıda fena sayılmazdı. bunun dışında insanın tüylerini diken diken eden Bi filmi michael haneke'nin YEDİNCİ KITASI'NI ve vurdumduymazlık ve boşvermişliğin en güzel örneği BIG LEBOWSKI' yı arkadaşların izlemesi konusunda tavsiye ederim.

piqbid dedi ki...

biz ahalice hastayız bu filme dolayısıyla 3-5 kere izlemişizdir.
Aceto film önerileri sadece sana değil bize de yarayacak ;) az önce requiem for a dream'i izleme fırsatı buldum sonunda,film popüler bi filmdi zaten uzatmayayım,tavsiye ederim.
ayrıca " das experiment " sizi oturdugunuz koltuğa yapıştırcak bir film illaki izlenmeli..

mhiziroglu dedi ki...

the prestige, elizabethtown, goodfellas ve tabii ki shawshank redemption favori filmlerim arasındadır

Adsız dedi ki...

jeux denfants derim,baska bisey demem.

Adsız dedi ki...

Gercekten cok guzel bir film. Ama su uzak dogulularin hepsi birbirine benzedigi icin biraz zorlanilabiliyor :)

Benim onerecegim film 1957 yilinda cekilmis, Ingmar Bergman yapimi "The Seventh Seal" (Det sjunde inseglet) gercekten olaganustu bir film. Mutlaka izlenmeli. En az 2 kere tabii.

Ve "The Fountain" underratted filmlerden bir tanesi. Bu filmde izlenmeli.

Adsız dedi ki...

cok eski bir film ama ben "12 angry men" filmini tek gecerim

Adsız dedi ki...

Film tavsiyesi benden de Eski Açık Sarı Desene olur:DFever Pitch'de iyidir.Michael Caine Stallone ve Pele'li Victory filmide tavsiye edilir.Goal'ün yüzüne bakmak hiç doğru değil diye düşünüyorum.Oldboy gerçekten iyi bir film ama İntikam üçlemesinin diğer filmleri aynı güçte,yoğunlukta filmler değildirler.Oldboy'dan sonra hayalkırıklığı olabilir.Bu arada çizgiroman uyarlamasıdır Oldboy.Dark Horse tarafından basıldı bu mangada.

Adsız dedi ki...

pek şahane bir filmdi gerçekten. izlediğim zamanki durumu hatırlıyorum da. aman yani. mürekkep balıklı sahne -ki vurucu anlarından biridir filmin- duyumlarıma göre pek çok kere tekrarlanmış. ama film kült kategorisine girebilmesi için sanırım bazı başka özelliklere de sahip olması lazım.

film önerisi: lars von trier'den idioterne. aceto eminim sevecektir bu filmi.

http://www.imdb.com/title/tt0154421/

Adsız dedi ki...

Salinui chueok

alt + 168 dedi ki...

@ortega: the life of david gale tam anlamıyla gözden kaçan bir film. kevin spacey zaten çok nadir boş filmde oynar ki benim aklıma şu an gelmedi mesela..

children of men ve goodbye lenin ismi görünce akla gelenlerden.. çok kişinin muhtemelen seyrettiği city of god, amores perros, amelie yazılmamış sanırım göremedim. amelie tarzında jeux d'enfants vardır tavsiye olabilecek...

Adsız dedi ki...

oldboy muhteşemdir...muhteşem iki alman filmini tavsiye ederim.... das leben der anderen (lives of others) ve das experiment..

getabbaaww dedi ki...

oldboy gerçekten muhteşem br film...gerek senaryo,oyuncu yönetimi açısından harika.

kore sineması gerçekten muhteşem filmler çıkarıyor...son yıllarda sadece para kazanmaya yönelen hollywood sinemasından çok çok üstün şuan kalite bakımından.

kore sinemasından diğer önerilerim yukarda söylendiği gibi serinin diğer 2 filmi sympathy for lady vengeance ve sympathy for mister vengeance, ayrıca chan wook parkın son filmi 'i am a cyborg but thats ok'. sonra chan wook parkın da aralarında olduğu kore sinemasının 3 önemli yönetmeninin beraber çektiği 'three monster', im sang soo'nun 'old garden'ı var. biraz daha sakin filmler isteyenler için kim ki duk'un bütün filmleri ve 'oasis'... izlediğim en güzel savaş filmlerinden 'silmido' ve 'brotherhood'...

şimdilik aklıma gelen bunlar. ama koreden ne çıksa izlenir:)

Noat Samisa dedi ki...

Ooo Aceto da Asya sinemasına girmiş.

Oldboy'un seyirciye attığı tokatı, tarih boyunca kaç film atabilmiştir?

Chan-wook Park denildi mi, ben Tarantino ancak ışıkçısı olur diyecek kadar ileri giderim.Vengeance Triology'nin worst kidnapping bölümüdür Oldboy, ilk bölüm good kidnapping, son film bad kidnapping temasını enfes intikam teknikleri ve muhteşem soundtrackler ile işler.

Yönetmenimiz her filmine kendi boyasını vurur, Chan-wook Park filmlerinin simatografisi apayrı hayranlık uyandıracak cinstendir.Kendisi yalnızca Vengeance Triology'de değil, üç aykırı Asyalı yönetmenin bünyeye zarar filmi Three Extremes'in bir bölümünde de yer alarak ne kadar farklı biri olduğunu göstermiştir.Romantik komedi de yazmıştır, yönetmiştir.Dünyanın en iyi yönetmenlerinden biridir.

Vengeance Triology:
Oldboy
Boksuneun Nai Got
Chinjeolhan Geumjassi

Dalkomhan İnsaeng, bir başka intikam temalı Kore filmi...

Kısa keseyim, yazmakla bitmez bu keşfedilmemiş güzellik...

Adsız dedi ki...

yorumların tamamını okumadım ama benim gibi the big lebowski diyen çıktıysa beri gelsin. çok deli bir film insan sıkılması imkansız. özellikle diyaloglar inanızmaz süperdir.

ilkay dedi ki...

bana filmle ilgili yorum yapacak bişey kalmamış =)

Yeong-wook Jo yapmış filmin müziklerini. albümü mutlaka bulun dinleyin.

Adsız dedi ki...

o değil de "je vais bien ne t en fais pas" 'yı bilen biri varmış

Adsız dedi ki...

bütün adam sandler ve kevin smith filmleri izlenmelidir.

muhder dedi ki...

the life of david gale tavsiyesi gelmiş çok yerinde olmuş türkçesi de ölümle yaşam arasındadır ancak dublaj tavsiye edilmez. kevin spacey babanın harika filmlerindendir. sonuçta sonunda ha...r diyorsun.

tknycl dedi ki...

+repleri unutmayalım aceto bey,
emeğe saygı :P

Ezequiel dedi ki...

Ben Chan Wook Park'ı ilk Joint Security Area ile tanımıştım. O da iyi filmdir. İzle muhakkak

Kastrasyon dedi ki...

Hayatımda izlediğim en güzel aşk filmidir Oldboy.

rogg dedi ki...

İntikam üçlemesi 3 harika filmden oluşuyor. Diğer 2 filmde Oldboy kadar güzel hatta bence yer yer kimi sahnelerde Oldboydan daha dramatik.Sanırım Oldboy'un bu başarısı filmin senaryo olarak gizem
ini uzun süre koruması. Yoksa sinematografik olarak diğer filmleri kişisel olarak daha beğendiğimi itiraf etmeliyim.
Son filmi I'm a Cyborg, But That's OK ise Oldboy'u seven herkesin sıcak bakacağı bir film olmasa da Chan-wook Park seven herkesi tatmin edecek bir film.

Film tavsiyesi vermeyeceğim çünkü bu uzun bir konu. Lakin Kubrick sinema tarihinde bir mihenk taşıdır tüm filmlerini şiddetle tavsiye ederim yoksa tavsiyeler bir filmden ne beklediğinize bağlı olarak değişebilir. İşte Kubrick bu noktada her janrda sinema yapmış biri olduğu için diğer yönetmenlerden ayrılarak son derece iyi bir tavsiye olabilir.

Adsız dedi ki...

kaptan oldboy tadı vermez ama buda iyi bir intikamdır ingiliz usulu
dead man's shoes
birde yine g.kore hafif sıcak alınan bir intikam var
dalkomhan insaeng

Adsız dedi ki...

kaptan kaçırma izlemediysen
dead man's shoes
dalkomhan insaeng

Travis and Tyler Durden dedi ki...

evet saykodelik bi filmdi orası kesin lakin çok net hatırlamıyorum ama filmde şey kafama takılmıştı sanki ;

adam direk gidip kızı bulacağı kafeyi nasıl bulmuştu?

ilkay dedi ki...

Yeong-wook Jo - Oldboy OST

http://rapidshare.com/files/133875274/OST_-_Old_Boy.rar

gio dedi ki...

arjantin sinemasından "nueve reinas"ı önerebilirim. evet soygun filmi ama farklı bir tad alırsınız. daha sonra holivud aynısı tekrar çekti "criminal" olarak.

gene o taraflardan "garage olimpo".

illa ki uzakdoğu derseniz yukarlarda bir arkadaşın da bahsettiği "my sassy girl" olabilir. romantik komedilerden hazmedeyen bir insanı bile etkiledi.

iyi seyirler.

piqbid dedi ki...

@ Travis and tyler durden

Hücrede tutulduğu sürece yediği yemeğin tadından yola çıkara ktüm kafelerde o yemeği deneyip tadı aynı olan yeri bulmaya çalışıyordu.Böylece hücrenin yerini bulabilecekti.

jose dedi ki...

ayrıca aceto sanslı slevin bu fılmıde ızlemenı tavsıye ederım.sok edıcı fınalı vardır..

Travis and Tyler Durden dedi ki...

sevgili kemal,

haklısın da her hangi bir uzak doğu memleketinde bu tip bir tadı bulmak için gezmen gereken ne kadar çok cafe vardır kim bilir. yanlış hatırlamıyorsam eliyle koymuş gibi bulmuştu cafeyi.

Travis and Tyler Durden dedi ki...

mesela buna benzer bir muallaklık eternal sunshine of the spotless mind filminde de vardı. Kahramanlarımızın tekrar buluştukları nokta, Kate Winslet açısından muallakta kalmıştı filmde... Hadi diyelim Jim Carrey'nin son bir hamle ile beyninin kıvrımlarına, kendi kendine fısıldadığı ipucu olsun o fakat Kate'e kadar nasıl gitmişti bu bilgi? Kate neden oraya gelmişti?

ihsan cem dişbölen dedi ki...

son yıllarda izlediğim gerçek anlamda film gibi bir film...

yada "taş gibi film hocam" diyebileceğim yegane film...

oyunculuk ve reji harika gerçekten...

Ne le dis à personne -

http://www.imdb.com/title/tt0362225/

yönetmenide oldukça sağlam bir oyuncu esasında...

emin olun sonundaki süprize değecek bir film...

Adsız dedi ki...

http://www.imdb.com/title/tt0102426/

1991 yapımı mediterraneo. intikamla hiç alakası yok. italyan-yunan-türk ortak yapımı egeyi anlatan bir film. dili italyanca, pek az kişinin bildiği çok eğlenceli bir filmdir. egeli ya da akdenizli arkadaşlara mutlaka tavsiye edilir. 91'de en iyi yabancı oskarını aldığını da eklemek isterim. Ha bu arada Diego Abatantuono tabiki başrolde.

Saygılar..

Fatih Karadeniz dedi ki...

oldboy ve serinin diger intikam filmleri mutlaka izlenmeli. oldboy'da canli ahtapot yeme sahnesi gercektir. yiyor koreliler. ayrica filmdeki her davranis her diyalog gayet yerinde gayet guzel gayet gercekcidir. herkes baska yer sever mutlaka ama o catida adami kravatindan sarkittigi sahne duvar kagidimdir.
kore sinemasi'nin bu kadar gelismesi aslinda supriz degil. burda sinema salonu 6 film gosterecekse 3'u kore filmi olmak zorunda cok onceden beri gelen bir kural nedeniyle. ve harika filmler cikiyor. gerek efekt gerek senaryo hollywood'dan bir farki yok.
tavsiye edilecek filmleri tavsiye etmis herkes zaten. ben gecen chingoo, arkadas diye bir kore filmi izledim. o da fena degil. kurtlar vadisi tadinda.

Adsız dedi ki...

intikam görmek istiyorsanız dogville'i izleyin.

aşkın dedi ki...

Bende mi anormallik var bilmiyorum ama hiç de öyle anlatıldığı gibi gigantik - fantastik - tapılası bir film havası sezmedim.Çekiçli kavga sahnesi de aynı keza (Bir anda kalkıp kavgaya devam etmesi güzeldi ama).Yani nebilim bu Tarantino filmleri yok Kill Bill falan ziyadesiyle saçma geliyor.
Zaten ''metal'' diye bir müziğin olduğu embesil bir dünyanın zevkine güvenmek de ne kadar doğru olur ki.
Ha derseniz ki ''sen söyle ulan bir intikam filmi'' diye, Charlton Heston'lı Ben Hur derim.
Film tavsiyelerine ekleyeceklerim
The Bounty
Phone Booth (Telefon Kulübesi)
Kırmızı Keman (Violin Rouge) ki kesinlikle kaçırılmamalı.

Adsız dedi ki...

Yukarıda arkadaşın söylediği gibi , "Requiem for a Dream" ve "Oldboy" denince tüylerim ürperiyor.

Tekrar izleyip sarsıntı halinde düşünmek istemiyorum açıkçası.

Son zamanın iyi filmlerinden "The Bucket List" filmini öneriyorum ayrıca.

Morgan Freeman ve Jack Nicholson'u birlikte böyle bir senaryo altında izlemek gerçekten keyif verici. İyi seyirler...

Adsız dedi ki...

muhteşem bir film. :|

shadow dedi ki...

2008 yapımı kore filmi The chaser. kesinlikle izleyin.

shadow dedi ki...

travis, filmi dikkatli izlersen cevabını alacaksın. ben söyleyip tadını kaçırmayayım.

sarapci dedi ki...

Bu filmi evde tek başıma izledikten sonra 10 dakika koltuktan kalkamamıştım.

Santiago dedi ki...

Final sahneleriyle unlu Michael Douglass ve Sean Penn'in The Game'i 'Gerçektende boyle bir oyunu gercekleştiren firmanın var oldugu soyleniyor' ve Kevin Spacey'in Usual Suspect'i gercekten gorulmeye deger...2side Tvlerde yayınlandı ama hala kacıran varsa izlemesini öneririm...
Özellikle Usual Suspect'i.Filmin kilit noktası da bir Turk Mafya babası ...

ix dedi ki...

Postu okudum. Yorum yazamadan çıktım netten. Gece rüyama sahneleri girdi bu filmin: Sin City...

Ugo Fantozzi dedi ki...

son izledigim birkac iyi film:

Le scaphandre et le papillon (2007)
http://www.imdb.com/title/tt0401383/

Lie with Me (2005) -
http://www.imdb.com/title/tt0418832/

Lucía y el sexo (2001)-
http://www.imdb.com/title/tt0254455/

old boy gayet iyiydi...

great expectations, v for vendetta, vs vs eski fimlerle ilgili bir yorum ayrica yazarim.

not1: The Man from Earth (2007)
http://www.imdb.com/title/tt0756683/
bu filmi izledigi ve sevdigi icin joe jonese'e selamlar. kesin izleyin, bir odanin icinde 6-7 insan arasinda gecen 90 dakikalik bir diyalog seyirciyi bu kadar icine ceker...

not2: lucia y el sexo'daki paz vega ve lie with me'deki lauren lee smith'e saygilarimi sunarim!!!

Karma Police dedi ki...

25.Saat filmini öneririm.

Adsız dedi ki...

intikam temalı film istiyorsanız "ondskan" da guzel filmdir.

fataliyev dedi ki...

Teması intikam olmayan bir "tükenmişlik" hikayesi için:

"Half Nelson". Son yıllarda seyrettiğim en iyi filmlerden biri. Başroldeki Ryan Gosling'e dikkat diyorum. Çocuk bu işi biliyor...

Adsız dedi ki...

gerçekten benım de izledigim en başyapıt niteliğinde filmlerden birisidir.ceçim açıları senaryo ve bence en göze batan mükemmelden biraz daha ii olan oyunculuk....
gercekten oyunculukarını pek sevmezdim bu cekik gözlülerin ama bu filmdeki oyunculuk kalitesine ne denebilir ki ... ?

Adsız dedi ki...

Buradaki film tavsiyesi yapan arkadaşların çoğuyla aynı zevklere sahip olduğumu düşünüyorum.Oldboy u seyrettim ve çok etkilendim.Seyrettiğim en güzel değil ama en sarsıcı filmdi.Benden bir film tavsiyesi sırf Marion Cotillard ı seyretmek bile yeterli Jeux d'enfants