31 Temmuz 2008

Tiago

Juventus'un transferde karavanası pek nadirdir. Özellikle de "calciopoli" skandalı öncesinde kulüpte iplerini elinde tutan Luciano Moggi döneminde hayalkırıklığı yaratan yeni transfer yok gibiydi. Serie B'ye giderken Cannavaro-Thuram-Ibrahimovic ve Vieira'yı kaybeden Juventus Serie A'ya dönüşünde Tiago için 20 milyon euro ödedi O.Lyon'a. Chelsea'deki tek sezonunda banko oynayan Tiago, Essien gelince Mourinho'nun gözden çıkardığı adam oldu. Chelsea her zamanki gibi adam satarken zarar etti. O.Lyon başkanı Aulas da her zamanki gibi bu işten karlı çıktı. 10'a aldı 20'ye sattı İtalyanlara. Geçen sezon Serie A'da "bidon" oldu Tiago. 2 gün önce de Tim Kupası'nda penaltıyı kaçırınca ipini çekerler havası var demiştim postta. Torino'da tası tarağı toplamış, ailesini Portekiz'e yollamış, otele yerleşmiş. 27 yaşında. Fenerbahçe'nin aradığı adam olabilir Tiago...

15 yorum:

mre dedi ki...

Hiç haz etmem oyunundan. Yetenekleriyle ölçüşmeyecek takımlarda oynadı. İddia ediyorum Portekizli olmasa sıradan bizim Mehmet Güven tarzı bir adam olarak kalırdı.

EDDIE dedi ki...

olabilirde, 20ye aldıkları adamı 3-5e satacak değiller, yine 10dan aşağı vermezler, e 10 milyon euro da çok para o adam için şu günlerde.

Adsız dedi ki...

juventus neden hep yarım önlibero alıyor anlamış değilim (sissoko tiago poulsen)

3'üne verdikleri paraya gidip xabi'yi alabilirlerdi

aşkın dedi ki...

Atletico istiyordu o kadar ne oldu acaba, Maniche kalınca vaz mı geçtiler

Gürcan Ulusoy dedi ki...

evet, tek özelliği portekizli olmaktır kendisinin. zira juventus'ta falan portekizli oyuncu kontenjanı vardır. zorla oynar. yoksa ben de diyorum bu portekizliler nasıl futbolcu oluyorlar. meğer böyleymiş.

peralta dedi ki...

anonimin söylediği gibi bence de yarım önlibero. ama top tekniği yüksek iyi bir oyuncu bence. gelse keşke...

Pasetto dedi ki...

Gokhan Inler'e 16 veriyormuş Gunners.Yetkililere duyrulur.Tiago=Maldonado.Aldığın pası en yakınındakine ver.İyide kardeşim sen stoper değilsin ki.3-4'e verirlerse ne ala yoksa değmez.Viva İspanya diyelim yeni DMC İspanyol olsun

Turiaf dedi ki...

Düz bir oyuncu. En sevmediğim oyuncu tiplerinden.

devletli dedi ki...

bir de motta'lısı vardı bunun, ne oldu ki ona?

Scatterbrain dedi ki...

vallahi fotoğrafını görünce ''aha da fenere neden olmasın bu adam?'' dedim içimden,daha önce de dediğim gibi.son cümlede yazmış aceto.

untildie dedi ki...

Bu adamı nasıl böyle yetersiz görürsünüz anlayamadım. Sadece oynadığı takımları saysanız kalitesinin ne seviyede olduğunu görürüz. Sık takım değiştirmesi performansını etkileyen en büyük etken olmalı ya da bilinmeyen bir sakatlığı olabilir.

antti_sumiala dedi ki...

yarın ki gazete başlıklarını görür gibiyim..

tiago fener yolunda.. agagones alınırsa süper olur dedi.. portekizli yıldız "yıldızlar karmasına" katılacak..

"uyuyan devi" uyandırıyorsun bülent abi.. bari adını thiago falan diye yazsaydın =)

ynwa dedi ki...

alessio secco'nun juventus'a kazandırdığı floplardan sadece bir tanesi. almiron, boumsong, andrade diye uzar gider bu liste. luciano moggi'nin yaptığı çirkinlikler ortada ama tranfer konusunda bu adamın eline su dökebilecek biri olduğunu da sanmıyorum. hele hele bu secco gibilerini görünce juve taraftarları özlemiyor da değildir hani kendisini.

Arka Sıra HANEDANI dedi ki...

juve, lavezzi ve marek hamsik'i kaçırırsa Moggi falan kalmaz gözümde...

Adsız dedi ki...

tiago en iyi defansif ortasahalardan değil elbette. ancak oyunun her iki yönünü oynayabilen çağdaş futbolculardan biri olduğu kesin. sözü geçtiği için söyleyeyim, motta da çok beğendiğim oyunculardandı. sakatlıklar onu bitirdi, zaten o kadar çok sakatlanan bir topçunun eski günlerine dönmesi beklenemez.
aceto'ya katılıyorum, tiago fenerbahçe için ideal oyuncu tiplerinden. eski günlerindeki motta, tiago, de rossi, pirlo, xavi, appiah, essien gibi. bu isimler böyle gider...
ayrıca türk takımlarından biri bu tarz bir oyuncu olmamasına rağmen standard liege'de oynayan marouane fellaini'yi alsa derim ben.