28 Eylül 2012

Hafta Sonu Futbol

El secreto de sus ojos


28 Eylül Cuma
20:00 Orduspor - Galatasaray Lig TV
21:30 Fortuna Düsseldorf - Schalke 04 TRT Haber

29 Eylül Cumartesi
13:00 Zenit - Lokomotiv Moskova Lig TV 2
14:45 Arsenal - Chelsea Lig TV 3
15:00 Kayseri Erciyesspor - Adana Demirspor TRT Spor
16:30 Werder Bremen - Bayern Münih TRT Haber
17:00 Bursaspor - Gaziantepspor Lig TV 2
17:00 Norwich - Liverpool Lig TV 3
17:00 Fulham - Man. City Lig TV 3
19:00 Kasımpaşa - Fenerbahçe Lig TV
19:00 Akhisar - Karabükspor Lig TV 2
19:00 Rizespor - Samsunspor TRT Spor
19:00 Karşıyaka - 1461 Trabzon TRT Web
19:30 Borussia Dortmund - B.Mönchengladbach TRT Haber
19:30 Man. United - Tottenham Lig TV 3
23:00 Sevilla - Barcelona Ntv Spor

30 Eylül Pazar
12:30 CSKA Moskova - Dinamo Moskova Lig TV 2
15:00 Şanlıurfaspor -Ankaragücü TRT 1
15:00 Kartalspor - Boluspor TRT Web
16:00 Eskişehirspor - İstanbul BŞB Lig TV
16:30 Eintracht Frankfurt - Freiburg TRT Haber
18:00 Aston Villa - WBA Lig TV
18:30 Wolfsburg - Mainz TRT Haber
19:00 Trabzonspor - Mersin İY Lig TV
19:00 Antalyaspor - SB Elazığspor Lig TV 2
19:00 Manisaspor - Bucaspor TRT Spor
20:00 Gençlerbirliği - Kayserispor Lig TV 3
20:50 Real Madrid - La Coruna Ntv Spor
22:30 Espanyol - Atletico Madrid Ntv Spor
00:30 Gremio - Santos Lig TV 3

1 Ekim Pazartesi
20:00 Beşiktaş - Sivasspor Lig TV
20:00 Denizlispor - Göztepe TRT Spor
22:00 QPR - West Ham United Lig TV 3

27 Eylül 2012

Guardiola&Baggio

Yakın arkadaşı röportajda adresi göstermiş, ne kadar doğru çıkar bilinmez. İki Milano kulübünden biri. Pep Guardiola'nın Inter ya da Milan'ın başına geçme ihtimalinden daha önemlisi yardımcı tercihi. Roberto Baggio.. Olur olmaz ama olursa fotoğrafı bile güzel olur o kulübenin...
  Roberto Baggio

26 Eylül 2012

Katalan Mahallesi



Messi ile Iniesta misket oynadığın arkadaşın, arka mahalleye kavgaya gideceksen Pedro ile Alexis'i alacaksın yanına.
Puyol, ağır abi, dayağı yersen mahalleden adam çağırmaya gittiğinde okeyi bırakan abi...
Busquets, bakkalın oğlu, top onun, patladığında bi koşu alıp gelir yenisini, hem gazozlar da beleş.
Xavi, sınıfın çalışkanı, sözlülerde tahtadan inmez, arkadaşlarını kurtarır. Defterlerini de kendi kaplar.
Mascherano, mahalleye sonradan taşınan çocuk, misketlerin efendisi, morsta herkesi ütüyor. Pique'yi seven kızı seviyor ama söylemiyor.
Fabregas, liseyi yurt dışında okumuş mahallenin çocuğu. Enerji içeceği içiyor toprak sahada, arkadaşları ise hala Ankara gazozu.
İbrahimoviç, Laz müteahhitin oğlu, babasının inşaatına yakın olsun diye taşındılar mahalleye,misketlerini ütenleri döver, maçta pas vermezdi.
Henry, pazar Büyükada vapurunda Comanchero çalan müzik setini omuzlamış genç. Kahvede pis yedili oynarken elleri fazla uzun.

Galatasaray'a Çileğin Faydaları



Geçmişi çok meraklıları dışında bilinmediği ve Galatasaray camiasında da tanınmadığı için X adamdı Ünal Aysal kulübüne başkan seçildiğinde. Başarılı bir işadamının ağzından dökülen kurumsallaşma, görevlerin profesyonellere devri ülke futbolunda ilk kez duyulan vaadler değildi. Bir de ekranlarda çok görünmeyeceğini ve kulübün idaresiyle uğraşacağını söyledi ilk günlerde. Pek tuttuğu söylenemez. Onun döneminde futbol şubesi ayağa kalktı, basketbol taraftarı tribüne döndü ama burada teknik adam ve koça yazılan kredinin kaç olduğu da takip edenlerin takdiri. Bu yaz döneminde Hamit, Burak, Umut gibi üç kaliteli yerli isim, üstüne yılan hikayesine dönmüş Amrabat ve ülke standartlarında maliyeti ucuz, iş yapar Dany alınmışken taraftarını mutsuzluğa iten ve son güne kadar beklentiye sürükleyen de Ünal Aysal oldu. Ne metaforsa bu, 3 ay boyunca manşetlerden düşmedi: Çilek... En çok seveni için bile keçiboynuzu tadı veren bir meyve haline geldi çilek. Aysal, pastanın tabanını, kremasını tamam etmişti, ona göre bir çilek eksikti. Ortada ne 6 yabancı hesabı vardı ne de taktik. Teknik kadronun da bu hesaplar içinde olduğunu sanmıyorum. Fernando Torres’den Kaka’ya uzanan yolda onca isim geçti çilek için. Ve transfer dönemi kapandı. Galatasaray ligin 5. haftasında ligin lideri ve kulüp başkanı yine devre arasında çilek transferinden bahsediyor. Elde 25 oyuncudan oluşan bir kadro var. Bir kere hala çilek demek bu kadroya hakaret, iki; Hakan Balta’nın sakat sakat oynadığı bir takıma elde 4 santrfor varken, oyun kurucu da Selçuk İnan iken hala çilekten bahsetmek hangi futbol aklının eseridir bilinmez. Ünal Aysal, derin futbol bilgisine sahip olmak zorunda değil. Çevresinde danışmanları var. Biri de çıkıp, takımın konsantrasyonunu bozuyorsunuz, özgüvenlerini zedeliyorsunuz demiyor mu? Galatasaray bu sezon şampiyonluğun en büyük adayı. Bu şampiyonluğu da kaybederse bunun sebebi çilek dedikoduları ve devre arasında pastanın üzerine dikilecek çilek olur. 

Strese iyi gelir, sakinleştirici etkisi vardır,Sigara dumanının etkilerini azaltır. Sigara içilen bir odadayken gün boyunca ağza iki çilek atılması önerilir.Çocuk felci ve ağız-deri yaralarına yol açan virüsleri öldürücü etkisi vardır,Kansere yakalanma riskini azaltır,Mide ve bağırsak zayıflıklarını giderir,Safra kesesi hastalıklarına iyi gelir,Yüksek ateşi düşürür,Dişlere ve diş etlerine iyi gelir, diş taşlarının oluşmasını engeller,Cilde canlılık kazandırır.