9 Nisan 2011

Arda Hakkında Herşey (!)

Arda Turan'ın Atletico Madrid'e transferinde 8 ayda değişen ne var? Gil Marin'in İstanbul'a gelmesi ve sezon başında transferin son gününde Galatasaray'a yaptıkları resmi teklifi ertesi gün Madrid medyasında haberim yok diye yalanlayan Atletico Madrid Başkanı Enrico Cerezo'nun dün verdiği röportajda şu cümleyi kurmuş olması: "O teklif bir dosta iyilik içindi. Arkadaşımız Mendes böyle bir şey istedi. Biz de yazdık. Arda’ya tekliften çok bir iyilik yazısı diyebilirsiniz.”
Gerisi Eylül ayından beri bilinen hikaye... Evet "Mustafa Hakkında Herşey" iyi filmdir...
Ahmet Bulut-Gil Marin-Mendes-A. Madrid-Arda
Süper Menajerler: Jorge Mendes
Galatasaray'daki Kangren
Fotoğrafını Yolla Oralardan Arda Turan
Arda Turan İçin İstek Şarkısı

Hafta Sonu Futbol

9 Nisan Cumartesi
14:00 Denizlispor-Samsunspor / TRT 1
14:00 Bucaspor-Karabükspor / Lig TV
14:45 Wolves-Everton / PL TV
16:00 Konyaspor-Manisaspor / Digi
16:30 Hamburg-B. Dortmund / TRT 3
17:00 Chelsea-Wigan / Spormax
17:00 Man. United-Fulham / PL TV
19:00 Eskişehirspor-Fenerbahçe / Lig TV
19:00 Inter-Chievo / TV8 & Spormax
19:00 A.Bilbao-Real Madrid / NTV Spor
19:30 Stuttgart-Kaiserlaustern / TRT HD
21:00 Barcelona-Almeria / NTV Spor
21:45 Udinese-Roma / Spormax
22:00 Brest-Rennes / Kanal A
23:00 Mallorca-Sevilla / NTV Spor

10 Nisan Pazar
13:30 Juventus-Genoa / TV8
14:00 İstanbul BŞB-Sivasspor / Digi
14:00 Gaziantepspor-Ankaragücü / Lig TV
14:00 Orduspor-Adanaspor / TRT Anadolu
14:00 Giresunspor-Altay / TRT 1
15:30 Blackpool-Arsenal / Spormax
16:00 Lazio-Parma / TV8
17:00 Gençlerbirliği-Kayserispor / Digi
18:00 Aston Villa-Newcastle / Spormax
18:00 Marsilya-Toulouse / Kanal A
18:30 Bayer Leverkusen-Saint Pauli / TRT 3
19:00 Galatasaray-Trabzonspor / Lig TV
19:00 Rizespor-Kartalspor / TRT 1
21:45 Fiorentina-Milan / Spormax & TV8
22:00 O.Lyon-Lens / Kanal A

11 Nisan Pazartesi
20:00 Kasımpaşa-Beşiktaş / Lig TV
20:00 Gaziantep BB-Boluspor / TRT Anadolu
22:00 Liverpool-Manchester City / Spormax

7 Nisan 2011

Hava Açık

Hafta sonu liglerde, hafta ortasında Şampiyonlar Ligi'nde. Herşey biraz ters gitse yarış kızışacak, rövanş maçlarında yarı finalin ucu iki tarafa da açık olacaktı. Manchester United'ın 0-2'den 4-2 aldığı West Ham maçı, Arsenal'in akıllara ziyan beraberliği, Real Madrid'in sahasında mağlup olup, Barcelona kağıt üzerinde en zor deplasmanlardan biri olan Villarreal'den de 3 puan alması.. Milano derbisinde puan farkı Milan lehine 2 iken Inter'in mağlup olması... Zirvedekilerin önü açıldı. Şampiyonlar Ligi'nde de farklı sonuçlar çıkmadı. Real Madrid ve Barcelona işi bitirdiler. Lig ve Kupa finalinin ardından iki El Clasico daha var. Inter, Münih'te ufak çaplı bir mucizeye imza atmıştı ama bu 5-2'lik hezimetin ardından olacak iş değil... Schalke 04 de yarı finalde. Manchester United'a Chelsea her zaman ters gelirdi, Mart başında 2-1 kaybettikleri sahada 1-0 kazandılar. İlker Yasin ve top ağlarda dedi ama olmadı işte... Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşları Manchester United-Chelsea dışında angarya... Fotoğraftaki arkadaş ve Giggs abinin ellerinden öpüyorum...

6 Nisan 2011

Müsaadenle Lucescu

Maçtan önce İspanyollar, Carvalho-Crouch eşleşmesine takmıştı kafayı. Aralarında 20 cm fark var. Uzun olanın da aklı kısa ama. 14 dakikada atılınca takımının da fişi çekildi. Londra derbisinin öteki yakasından gelen Adebayor'un iki atması önemli tabii. Di Maria'nın golü nefis, final de Cristiano Ronaldo'dan. Mourinho, hafta sonunda Preciado'dan hayatının dersini aldı. Adamı ligin ilk yarısında çok yormuştu. Dün Santiago Bernabeu'nun duvarlarında yukarıdaki ilan varmış. 4-0'ın ardından Real Madrid taraftarı, pahalı bir Londra turu satın almaz. Hedef 3 ya da 4 Mayıs'taki Barcelona deplasmanı. Tabii Lucescu izin verirse. Ligden farklı olarak Şampiyonlar Ligi'nde deplasman kontenjanı daha fazla olduğundan bu kez iki taraf da kalabalık gelecek. 16 Nisan'da ligin rövanşı, 4 gün sonra Valencia'da Kral Kupası, sonra olası Şampiyonlar Ligi yarı finali... Bize de birinde Papatyam! Gecenin diğer maçında skor inanılmaz. Üstelik daha ilk saniyelerde gelen Inter golüne rağmen. "Hain" Leonardo 3 günde 8 gol yedi. Defans hattında Lucio ve Samuel yokken olacağı buydu. Schalke 04'deki Edu'nun kariyerine dikkat. Adamlar kumar oynadı, cımbızla çekti ama oldu işte. Raul da adamdır!... 70 golle bir numarada. Daha da ilginci, bu yaşta ve bu mevkide oynarken, 11 bin 117 metre ile sahanın en çok koşan adamı olması...

5 Nisan 2011

Naklen Yayınlar

5 Nisan Salı 21.45 Real Madrid – Tottenham (EURO FUTBOL) 21.45 Inter – Schalke (HD4 MEN) 6 Nisan Çarşamba 20.00 Beşiktaş – Gaziantepspor (TRT 1) 21.45 Chelsea – Man. United (STAR TV) 21.45 Barcelona – Shakhtar D. (EURO FUTBOL) 7 Nisan Perşembe 20.00 İstanbul BŞB – Gençlerbirliği (TRT 1) 22.05 Benfica – PSV (STAR TV) 22.05 Porto – Spartak Moskova (EURO FUTBOL) 22.05 Villarreal – Twente (HD4 MEN)

4 Nisan 2011

Barbara-Pato-Kristen-Sheva

Santrforlarla özdeşleşmiş gol sevinçleri vardır. Hugo Sanchez takla atar, Batistuta, rakip tribünlere sus işareti çeker, Montella bir planör gibi süzülürdü sahada. Bir de işin romantikleri var tabii! Real Madrid formasıyla 323 gol atan Raul, evlendikten sonra tüm gol sevinçlerini nikah yüzüğünü öperek yaşadı. İspanyol santrforun her golü 12 yıllık eşi Mamen Sanz'e hediye idi. Kadınlar en çok bu gol sevincini sevdi. Sonra bir genç adam çıktı sahneye İtalya'da. 17 yaşında Brezilya'dan Milano'nun yolunu tutmuştu. Milan taraftarı, Shevchenko'lu yıllardan sonra yeni golcüsünü arıyordu. Sevgilisi Sthefany Brito ile birlikte Milano'ya yerleşen Pato'nun gol sevinci en az Raul'unki kadar romantikti. Fileleri havalandırdıktan sonra en yakınındaki kameraya iki eliyle havada bir kalp çizen Brezilyalı yıldız için ekran başındakiler "Canım ne şeker çocuk!" diyorlardı. Brito kariyerine Brezilya'da devam etmek isteyince, "Gözden uzak olan gönülden de ırak olur" kuralı devreye girdi. Pato'nun Milan'daki üçüncü sezonunda ayrıldılar. Ayrılık futbol hesabıyla yarım sezon sürdü. Peri masalı devam ediyordu. Temmuz 2009'da Pato ve Sthefany, Copacabana Plajı'nda evlendiler. Evlilikleri sadece 10 ay sürdü. Pato artık attığı gollerin ardından kalp işareti çizmiyordu. Ona yeni bir gol sevinci gerekti...
Baba hem ülkenin başbakanı hem de en ünlü çapkını olunca kızının da kameralardan kaçabilmesi pek mümkün değildi. Silvio Berlusconi'nin ikinci eşi, aktris Veronica Lario ile yaptığı ikinci evlilikten dünyaya gelen Barbara, büyük medya imparatorluğunu yöneten ağabey Pier Silvio gibi vitrinde olan bir aile üyesi değildi. Futbol dünyasına hep uzak durdu. Milanolu Giorgio Valaguzza ile 10 yıl süren ve nikah masasından uzak durdukları ilişkileri sansasyonel olmaktan uzaktı. J.P Morgan'da analist olarak çalışan Valaguzza'nın tayini Londra'ya çıkınca, Pato'nun ilişkisini bitiren neden Barbara'nınkinin de sonunu hazırladı. Uzaktan sevilmiyordu kimse! İtalya Ligi'ni yakından takip edenler, bir aydır Milan maçlarında rejinin ısrarla ekrana getirdiği bir güzeli mutlaka fark etmişlerdir. San Siro'da ya da deplasmanda, maç kaçırmayan bu sarışın Barbara Berlusconi'ydi. Patronun kızı bir anda fanatik Milanlı olmuştu. "Paparazzi" kelimesini dünyanın tüm dillerine hediye etmiş İtalyanların bu aşkı da atlaması mümkün değildi elbette. Fellini'nin La Dolce Vita'sındaki Paparazzo karakterinden doğma paparazziler büyük aşkın kokusunu almışlardı. Pato ve Barbara ilk kez beraber fotoğraflandıkları, Berlusconi'nin kızı La Gazzetta dello Sport'a röportaj vermek zorunda kaldı. Gazetenin kapağında bir golcü değil güzel bir sarışın vardı o gün. "Sadece arkadaşız" ile geçiştirdiler. Paparazziler boş durmadı, iki ve üçüncü derken Pato en sonunda itiraf etmek zorunda kaldı: "Evet Barbara Berlusconi ile beraberim."
Bu Milan kulübünü sarsan ilk aşk hikayesi değil... Yıllar önce Silvio Berlusconi'nin ilk evliliğinden olan ve bugün Mediaset grubunun başında bulunan Pier Silvio Berlusconi, Amerikalı manken Kristen Pazik ile büyük aşk yaşıyordu. Gün geldi ikili ayrıldı ve Pazik, Milan'ın Ukraynalı golcüsü Shevchenko ile evlendi! Polonya asıllı Pazik, Milano'dan eşini uzaklaştırmak için elinden geleni yaptı. Shevchenko en sonunda "Çocuklarımızın İngilizce öğrenmesi için Londra'ya taşınacağız," açıklamasını yaptı ve Chelsea kulübünün teklifini kabul etti. Bir aşk Milan'ı bir golcüsünden etmişti. Bakalım ikincisinin sonunda kazanan Milan mı olacak? (3 Nisan 2011/SABAH Pazar)

Milano Derbisi'nin Ardından

Milano derbisinin ardından yazamadım. İsa'nın son yemeği ve Hain Leonardo koreografisi harikaydı. Maçın kendisi de... San Siro'daki en güzel pankartta yukarıda fotoda. Kazan-Kaybet üzerinden çok zeki bir kelime oyunu... Milano derbisini ilkokul ikiye giden oğlum Hakan Raul yazmış, ondan alıntılıyorum: "Dün MİLAN İNTERİ 3-0 YENDİ yani NIKE-ADİDAS Karşılaştı GOLLER ALEXSANDRO PATO-ALEXSANDRA PATO- CASSANO (PEN) DA ATTI . ETO'O ATMADI !!! AMA MÜTHİŞ BİR MÜCADELE OLDU . ALEXSANDRO PATO 45 İNCİ SANİYEDE ATTI TEKRAR ATTI PATO ZLATAN İBRAHİMMOVİC BARİ maçında kırmızı kart gördü.Bunun için 3 tane maç cezası aldı."