27 Nisan 2007

1. Saviola Harbi

Marca'nın Barcelona'ya açtığı psikolojik harbe zıplamayan gazete kalmadı İspanya'da. Bütün haftayı transfer haberleriyle şişirip duruyorlar. Ronaldinho'yu Milan'a sattılar, Eto'o'yu takımdan gönderdiler ve son olarak sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Saviola'nın Real Madrid ile anlaştığını manşete taşıdılar. Barselona medyası da boş durmuyor, yalanlıyor haberleri elbette. Saviola desen sezon başında Rijkaard'ın itin dötüne koyduğu bir adamdı, Eto'o sakatlanınca el mecbur oynatmak zorunda kaldı. Kör ölür badem gözlü olur, Barça şimdi Saviola'yı ezeli rakibine kaptırmamak için belki de yeni sözleşme önerir Arjantinli'ye...

Gattuso&Totti

26 Nisan 2007

Brezilya Arjantin rekabeti

Arjantin-Brezilya arasındaki rekabetin reklam sektörüne yansıması. İlk atak Arjantinlilerden.Maçı 3-1 alan Brezilyalıların cevabı.

Hakemi öpmek sarı kart


Copa Rio finalinde Cabofriense ve Botafogo karş karşıya. Cabofriense'li defans oyuncusu Cleberson, hakemin faul düdüğü sonrasında sarı kart görüyor. Sebebi hakemi öpmek. Haber hangi kanaldan bilmiyorum ama editörü perforenin sonuna uygun gördüğü şarkı Tarkan'dan.

Kod adı Tenerife

Madrid basını Real Madrid'i artık saat başı gazlamaya başladı. Puan farkı 2'ye inince devre arasında kovun Capello'yu diyenler şimdi 15 yıl öncesinin intikamından bahsediyorum. Cruyff'un Barcelona'sı nam ı diğer Dream Team efsane takım olduysa bunu biraz da Tenerife'ye borçludur. Tenerife 1992 ve 1993'de Real Madrid'e çakmış, Barcelona şampiyon olmuştu. Kalan maçlarda Barcelona'nun fikstürü daha rahat, bir puan gerisindeki Sevilla'yı kimse hesaba katmıyor. UEFA'yı üstüste 2. kez alsın, Real Madrid'in 80'lerdeki ünvanına ortak olsun diyorlar. Real Madrid bu hafta küme düşmemek için çırpınan A. Bilbao deplasmanında kazanırsa La Liga'yı yakarlar..
La Liga fikstür

25 Nisan 2007

Efsane kadrolar 29

1976-77 sezonunda Borussia Monchengladbach'ı 3-1 yenen ve Kupa 1'i alan Liverpool: Clemence, Neal, Jones, Smith, Kennedy, Hughes, Keegan, Case, Heighway, McDermott, Callaghan.1978'de Şampiyon Kulüpler Kupası'nı kazanan Liverpool: Clemence, Neal, Hughes, Thompson, R.Kennedy, Hansen, Dalglish, Case, Fairclough, McDermot, Souness.

Bojan Krkic

Bojan Krkic Perez. Babasıyla aynı adı taşıyor. 1990 doğumlu. Annesi Katalan. Babası Bojan, Kızılyıldız'da oynadı ve Barselona'da yaşayan aile Bojan Jr. kulübün altyapısına verdi. Babası da altyapıda çalışıyor. Onun için Messi kadar yetenekli diyorlar. Belki de abartıyorlardır. Barcelona A takımıyla ilk maçına dün Mısır'da hazırlık maçında çıktı, güzel de bir gol attı. Gol deyince zaten Barca altyapısında 7 yılda 889 gol atmış bu kardeş. Messi 16 yaş 4 aydayken Barça formasını giymişti. Krkic 16 yaş 7 ay. Barça'nın unutulmaz yıldızı Cruyff'u hatırlatan 14 numaralı formayı giyiyor. İspanya U17'de forma giydiğine söylemeye gerek yok sanırım. Giovanni Dos Santos ile birlikte gelecek sezon A takım kadrosuna girerler, o vakit Barça, Ronaldinho'yu, Eto'o satmış olur mu bilmem. Barca taraftarının umurunda olur mu onu da bilmem. Ben bilmem beyim bilir. İmza Nalan.

Beau comme Ribery

24 Nisan 2007

Efsane kadrolar 28

1995-96 Premier League ve FA Cup şampiyonu Manchester United: Schmeichel, Irwin, Pallister, May, P Neville, Cantona, Giggs, Keane, Cole, Butt, Beckham.1978-79 Serie A şampiyonu Milan: Albertosi, Collovati, Maldera, Capello, Bet, Baresi, Novellino, Bigon, Antonelli, Rivera, Chiodi, Buriani, Morini, De Vecchi, Rigamonti, Sartori, Boldini, Minoia.

Pazartesi notları 7

*Bay A. mesajlamış msn'den. Pazartesi notları nerde diye. Kardeşim blog burası, kimse para vermiyor keyfimize göre yazıyoruz, ecnebice barbekü olayını girmişim pazartesi günü, tekirdağ'ın gözüne vermişim ormanlık alanda, prison break esir almış bizi, pazartesi notlarını kim hatırlar. Lakin yazmak lazım, futboldu memleket haliydi not düşmek lazım, söz dediğin uçuyor.
* M. Boro denen takım Man. United'a kafayı taktı. Bilmemkaç yıldır ters geliyorlar. Mourinho'nun Pazar kahvaltısı keyifli geçmiştir ama akşama puan farkı 3 olarak aynı kaldı.
* Real Madrid-Valencia maçı nefisti, Pazar akşamı Villarreal, Barça'yı tokatlayınca puan farkı 2'ye indi. Sevilla da ikisinin arasında tost vaziyetinde. Madrid medyası 15 yıl önce Tenerife'nin yediği Real Madrid şampiyonluğunun rövanşı geliyor diye yine yaygara kopardılar.
* Lazio ligde iddiası kalmayınca nefis maç satmaya başladı. Fiorentina'ya kendi sahalarında kaybettiler. Haftasonunda Roma-Lazio derbisi var. Ercan Taner'in yandan yemişi Fikret Engin ve Ömür Üründül anlatsın ki gecemiz mahvolsun.
* Ronaldo, Jardel gibi. Vucüdunda gol atmadığı uzvu kalmadı. Terbiyesizlik etmeyin, göğsü ile attı adam Cagliari'ye. Pirlo da çok pis vurdu. Kaka da yıllardır ilk kez kafa iznine çıktı bu maçta.
* Palermo'da Guidolin'i en sonunda kovdular. Parma ligde kalmak için yırtıyor kendini, deplasmanda 4-2 kazandılar ama bu maç pis kokuyor.
* Sevgili Napoli 4 maçtır kazanıyor. Genoa'yı ekarte edip Juventus'un ardından Serie A'ye gelecekler gibi. Bu arada Napoli ve Genoa ikisi de geçen sezon Serie C'deydi.
* Copa Libartadores'de bu hafta satış maçlar var. Bay A. bahis oynarken eline ayağına dikkat et.
* Göztepe amatöre düşmüş. Endüstriyel futbol düşmanı değilim. Romantiklerin reçeteleri başka, yok takım ruhu bla bla. Tek yol kalın enseli 3 yılda yukarı taşıyacak bir başkan. Kafa kağıdında İzmir yazmasına da gerek yok.
* O.Lyon, Olympiakos, Inter, Celtic şampiyon olmuş. Inter haricindekiler hep oluyor zaten. Baydılar...
* Kobe Braynt'ın Sportitalia'da bir röportajına rastladım. Dublaj beklerken, adamın çatır çatır İtalyanca konuştuğunu görünce dumur oldum tabi. Adam öyle böyle değil şakıyordu resmen. Meğerse çocukluğu İtalya'da geçmiş, bilmiyordum,öğrendim.
Abdullah Gül cumhurbaşkanı adayı olmuş. Memleket başkanlık sistemine koşar adım gidiyor. Emanetçiliği sever Abdullah Gül. Nokta'yı sahibi kapattı, çok olmuşlardı ama o dergi de çalışanlar da. Gazetecilik yapılır mı hiç ayıp. Fatih Altaylı'yı en sonunda devirdiler. Beklenen sondu. Ergun Babahan da joker Arif gibi. Adnan Hoca da Ekşi Sözlük'e kafayı takmış. Yakında evdeki Orhan Pamuk romanlarını toplarlar bu ülkede. Dizilerle işi olmayan ben Prison Break'e esir oldum. Bir haftada 2. sezon 10. bölümü yakaladım, 2 günde kalanı da biter. Trofolo 4 günlüğüne Amsterdam'a kaçmış. Bay E. New York'da. Biz İstanbul'un yılmaz bekçisiyiz. Evde Raul'dan ayar yedim. Salı-Çarşamba-Perşembe 5 maç var. Ekran benimdir.
24 Nisan 1996. 11 yıl geçmiş aradan.


Ultras başbakanlar

Bizim başbakanın hangi takımı tuttuğu malumunuz. Dünyada nedir peki durum? İtalya'da başbakan Romano Prodi, Reggiana taraftarı, eski cumhurbaşkanı Carlo Azeglio Ciampi, Livorno'lulu. Yeni cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, Napoli'den başka takım tutamaz elbette. İspanya'da kral Juan Carlos elbette ki Real Madrid'li, sezon ortasında yönetime Capello'yu kovun mesajı bile yollamıştı. Oğlu Felipe ise kıllığına Atletico Madrid taraftarı. İspanya başbakanı Jose Luis Zapatero, Barcelona taraftarı. Almanya'da Angela Merkel, Hansa Rostock taraftarı. Fransa'da Nicolas Sarkozy ki elbette ki Paris Saint Germain'li. Jacques Chirac Fransa milli takımı der. Tony Blair Newcastle taraftarı, kraliçe Elizabeth Arsenal'li. Arjantin'de devlet başkanı Nestor Kirchner Racing'li ve Brezilya'da Lula, Corinthians taraftarı. Papa Joseph Ratzinger Bayern Munih'li lakin Vatikan'a geldiğinden beri de Juventus'lu.

23 Nisan 2007

Efsane kadrolar 27

1978 Dünya Kupası'nı kazanan Arjantin: Passarella, Bertoni, Olguin, Tarantini, Kempes, Fillol, Gallego, Ardiles, Luque, Ortiz, Galvan
1986 Dünya Kupası'nı kazanan Arjantin: Batista, Cuciuffo, Olarticoechea, Pumpido, Ruggeri, Maradona, Burruchaga, Giusti, Enrique, Valdano.

22 Nisan 2007

Enzo Zidane


Zinedine Zidane'ın oğlu Enzo Zidane. Real Madrid altyapısında. 12 yaşında. Zidane oğluna idolü Enzo Francescoli'nin adını vermiş. Derler ki babasına çekmiş.

Adios Valencia

Kaybedenin lige havlu atacağı maçtı. Real Madrid-Valencia ne zaman karşılaşsa iyi futbol olur sahada. Beşiktaş-Antalya maçındaki güzel futboldan sonra suare vakti La Liga tiramisu gibi geldi. Nam ı diğer beni havaya kaldır. Real Madrid, Barca'nın 5 puan gerisinde ve puan kaybı kepenkleri indirirdi Santiago Bernabeu'da. Kameraları karşı tribüne taşımışlar galiba, eskiden yedek kulübeleri ekrana gelmezdi. NTV'den Osman güzel maç anlatıyor lakin hala ürkekliğini atamadı üzerinden. Dallama Nistelrooy çaprazdan gelişine deli vurdu ilk golde. Eski evlat Morientes eşitledi 51'de. David Beckham girdikten sonra adam gibi orta gelmeye başladı kanattan. Serbest vuruşta Ramos'un kafasına kondurdu Los Angeles yolcusu.
İki takımın da kalecisi La Liga'da Palop ile berabere en iyi kaleciler. Kalede 2 Volkan olsa hentbol maçına dönerdi bu 90 dakika. Real Madrid'de frikikleri artık Nistelrooy atıyor, bir zamanlar bu takım frikik kazandığında topun başına Zidane, Figo, Roberto Carlos gelirdi. David Villa bu sezon Avrupa'nın en iyi 2-3 santrforundan biri, domuz gibi vuruyor, yıkılmıyor. Raul yine aslanlar gibi savaştı. Guti topu bilen adam, bizim memlekette tek başına 10 maç alır. Valencia; önce Şampiyonlar Ligi şimdi de La Liga, sezon onlar için bitti. Ligin bitimine 7 hafta var yürü be Real Madrid..
Real Madrid: 2 Valencia: 1
La Liga Puan Tablosu

Yalandan vefa

Efsane futbolcuların forma numaralarını bir daha kullanılmamak üzere müzeye kaldırma hikayesi aslında futbol endüstrisinin kurtlarının geliştirdiği bir pazarlama numarası. Retro pazarında marka yaratıyorlar en güzelinden. Ajax'ın aklı başına yeni gelmiş, çeyrek asır kadar geç kalmışlar. Johan Cruyff 60 yaşına basınca, 14 numaralı formasını müzeye kaldırmışlar. Galatasaray da Hagi'nin formasını müzeye kaldırmış; Felipe gelince tozunu alıp sırtını geçirmişlerdi. Suç zamanında 99'a kadar forma numarasına izin verenlerde. Delikanlı gibi 1'den 11'e kadar çıkılırdı sahaya, futbolcu da forma numarasına değil formasına sahip çıkardı bir zamanlar...