29 Ağustos 2009

Real Madrid:3 D. La Coruna:2

Önce bir kere ve de son kere şunu not düşmek lazım: Real Madrid çokça nefret edilen bir takımdır. Bu sezonki transfer politikasıyla bu nefret katlanarak büyüdü. Herkes yıldızlar topluluğu kadronun hüsrana uğramasını bekliyor. "Bak parayla saadet olmaz" demek için. Hatırlatırım; aynı muhabbet Chelsea için de dönmüştü erken Abramovich döneminde... Rakibin vurduğu gol olsun, Real Madrid 3 metreden auta atsın. Ya da Real Madrid'in her vurduğundan gol bekle, pas hatası yapınca yakıştırma... Bu yüzden Ronaldo'nun kale arkasının 2. katına attığı frikiklere gevrek gevrek gülen çok adam vardır. Dünyanın her yerinde de, eminim böyledir. Maça gidelim artık. Ramos'un olmadığı bir defans dörtlüsü her zaman eksik olacak bu takımda. Çok yaldızlı gibi görünse de sahaya çıktığında gayet mantıklı görünen bir onbir bu. Orta alanda Lass ve Xabi'yi kim istemez ki? Yalnız o canım 10 numara da Lass'a olmamış. Raul, ne yapar eder bu takıma 4-4-2 oynatır. Oynamaya da devam edecekler. İlk resmi maçtan görüldü k;i bu sezon Real Madrid'in şampiyonluğu Kaka'ya bağlı. Ronaldo hala Manchester United'de torunlarına hava basan terhisi gelmiş çavuş gibi. İlk yarı 2 pozisyonda "ben verdim pası sen anlamadın lan" hareketi yaptı takım arkadaşlarına. İki frikiği de memleketine attı. İlk goldeki muhabbet de komik. "Kaka kim attı?" diyor. Benzema'nın şutu filelerden geri sekti sandı demek ki. Raul, "kardeş direkten döndü ben tamamladım" diyor. Perez, takımdaki İspanyol sayısına dikkat ediyor. Bu kulüp geleneği adına bir adım mı; yoksa gelecekte olası 6+5 kuralı için bir hazırlık mı? La Coruna'nın ilk golünde hazırlık harika. Garay iyi adamdır; ama vurdurdu. Raul'un penaltısı büyük yalan. Nefis uçtu; hakeme de iyi yedirdi. Valeron (ligde 3 yıl sonra gol attı) gibi güzel bir adamın gol bulması insanı gençleştiriyor ekran başında (!) Lass'ın golüyle yani 10 numarayla (!) işi bitirdiler. Real Madrid çok atar ama çok yer de görüntüsü çizdi. Demek ki çözmeleri gereken tek problem var. Ramos döndüğünde onun da yarısını hallederler. Casillas da sakalı kessin arkadaşım. Milano derbisinin ikinci yarısı beni bekler...

Shevchenko Kürkçü Dükkanında

Olacağı buydu. Shevchenko kürkçü dükkanına döndü. 23 yaşında Avrupa'ya gelen Shevchenko, 10 yıllık Milan ve Chelsea kariyerinin ardından yetiştiği kulübe, Dinamo Kiev'e imza attı. Ülkesine dönen bir diğer isim Cristian Zaccardo. Wolfsburg'da olmadı ve Parma'ya imza attı. 48 saat içinde bol bol transfer haberi gelir artık...Dayıoğlu Gerrard Liverpool'u ipten aldı biraz önce. Benitez ceylan gibi sekiyor! Adamsın Gerrard...

Bükreş Derbisi

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın iki rakibi yarın Bükreş derbisinde karşı karşıya gelecek. Ülke basınından kontrol ettim, maç 22:00'de.

La Liga 2009-2010

İspanya La Liga BBVA bugün başlıyor. Derbi tarihleri meraklısına. Transferde gelenler ve gidenleri de Marca'nın bu linkinden takip edebilirsiniz. Sezon fikstürü de burada.

Barcelona-Real Madrid: 29 Kasım
Real Madrid-Barcelona: 11 Nisan
AtleticoMadrid-Real Madrid: 8 Kasım
Real Madrid-Atletico Madrid: 28 Mart
Barcelona-Atletico Madrid: 20Eylül
Atletico Madrid-Barcelona: 14 Şubat

Var Mı Başka Kupa?

UEFA artık Süper Kupa finalinin stadını değiştirse.. Monaco'nın o anlamsız stadı ve kötü zemini yüzünden dün gece maçtan hiç keyif alamadım. Her sene farklı bir ülkede oynatsınlar bu kupayı. Prensin ayağına git git de; nereye kadar! Lucescu, "penaltılara kadar dayanırsam belki alırım kupayı" dedi. Barça'da Ibrahimovic'in zamana ihtiyacı var ama Henry'ye sola açmadığı bir top vardı ki; Fransızı çıldırttı. Inter'de yaptığında kimse ses çıkartmıyordu tabii. Iniesta'sız Barça, Messi'ye sırtını yasladı.
Kupayı getiren golü atan Pedro'ya 120 dakika sonunda ağabeyleri kafasına vurup tebrik ettiler. Güzel görüntülerdi. Sözleşmesini hala uzatmayan; belki de ihtiyaç duymayan Guardiola 4 ayda 5 kupa aldı. Dediği gibi; tekrar etmek imkansıza yakın. Belki de "Ben imkansızı başardım" demek istemediğindendir...

Milan vs. Inter

Uzun yıllar sonra Türkiye'de Milano derbisi izlenemeyecek. Serie A yayın hakları boşta kaldı. Milan kalesinde Storari oynayacak, hali budur işte! Huntelaar da yedek bekleyecek. Takım, Ronaldinho ve Pato'nun eline bakıyor, Siena deplasmanında da ikisi iyi olunca kazandılar. Inter'de Ramazan krizi var. Bari'yi taraftarı önünde yenemeyen Mourinho bildiği en şeyi yaptı ve laf kalabalığıyla gündemi değiştirdi. Oruç tutan Muntari'yi 30'da oyundan almıştı. Derbide de oynatmayacak. Milan'da yeni kaptan Ambrosini yedek, Gattuso kaptan çıkar. Maldini de Leonardo'nun davetlisi, tribünde olacak. İki büyük starını kaybetmiş Milano derbisi. Ya da Hey gidi Milano derbisi...

Şampiyonlar&Avrupa Ligi Gelirleri

UEFA'nın Şampiyonlar Ligi'nde dağıtacağı para bu sezon 750 milyon euro! Geçen sezona göre 170 milyon artış var. Artık ezber olmuştu. Yeni dağılıma göz atalım. Katılım payı 3 milyondan 3.8 milyona çıktı. Beşiktaş oynayacağı her maç için 550 bin euro alacak. Galibiyet primi 600 binden 800 bine yükseldi. Beraberlik de 300 binden 400 bine. Gruptan çıkan 3 milyon euro daha alacak. Finalist primi 5.2 milyon, şampiyonluğa ise 9 milyon euro var. Bu rakamlara bir de medya payı eklenecek ki Beşiktaş, Sivasspor elendiğinden buradan gelecek parayı tek başına kasasına koyacak.
***
Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ve Galatasaray, 600 bin euro giriş parası alacak. Maç başına is 50 bin euro ödenecek. Galibiyete 120, beraberliği 60 bin euro var. Geçen sezona göre %300 artış var. Gruptan çıkana 180 bin euro prim var ki bizim takımlar çok daha fazlasını verir futbolcularına. Finalistlere 2 milyon euro, kupayı kaldırana ise 3 milyon euro ödeyecekler. Medya payı toplamı ise 54 milyon euro. Şampiyonla Ligi medya gelirininin 7'de 1'i.

***
Blogun ziyaretçi sayısı 5 milyonu da devirmiş. Okuyan, paylaşan, futbolu seven herkese selam ederim...

28 Ağustos 2009

Fenerbahçe&Galatasaray
Avrupa Ligi Programı

Fenerbahçe
17 Eylül 22:05: Fenerbahçe-Twente, Steaua Bükreş-Sheriff Tiraspol
1 Ekim 20:00: Sheriff Tiraspol-Fenerbahçe, Twente-Steaua Bükreş
22 Ekim 20:00: Steaua Bükreş-Fenerbahçe, Sheriff Tiraspol-Twente
5 Kasım 22:05: Fenerbahçe-Steaua Bükreş, Twente-Sheriff Tiraspol
2 Aralık 20:00: Twente-Fenerbahçe, Sheriff Tiraspol-Steaua Bükreş
17 Aralık 22:05: Fenerbahçe-Sheriff Tiraspol, Steaua Bükreş-Twente
Galatasaray
17 Eylül 20:00: Panathinaikos-Galatasaray, Sturm Graz-D.Bükreş
1 Ekim 22:05: Galatasaray-Sturm Graz, D. Bükreş-Panathinaikos
22 Ekim 22:05: Galatasaray-D. Bükreş, Panathinaikos-Sturm Graz
5 Kasım 20:00 D. Bükreş-Galatasaray, Sturm Graz-Panathinaikos
3 Aralık 22:05 Galatasaray-Panathinaikos, D. Bükreş-Sturm Graz
16 Aralık 20:00 Sturm Graz-Galatasaray, Panathinaikos-D. Bükreş

Rengimiz Bellidir (!)

La Liga'da sezonun ilk haftasında Real Madrid'in maç kadrosu.

L Harfinin Önemi(!)

UEFA Başkanı Platini, Paolo Maldini'ye ödül veriyor. Muhteşem kariyerinin ardından Maldini'ye her şey yakışır de UEFA'nın İtalyanca problemi can sıkmış. "Eccellente"'yi tek L ile "Eccelente" yazarsan, İtalyan medyasından kaçamıyorsun. Platini'ye sallamak için bahane arayan İtalyanlar için bulunmaz nimet.
İki gündür hızlı akan gündeme iş yüzünden blogda yetişemez oldum. 3 gün önce yapılmış bir Maldini röportajı var elimde. Bu gece bloga aktaracağım hayırlısıyla. Maldini, Milan hakkında ne diyor? Serie A'nın ilk haftasında ne izledi? vs... Moratti ve teknik adamları, La Liga değerlendirmesi, Milano derbisi, Panucci, Tuncay, Tabata, Robben transferleri de yazmak istediğim diğer konular. İhtiyacım olan ise kafein...
Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'ın grubunu tahmin eden "draffut"un adresini yollamasını bekliyorum. Haftaya da Şampiyonlar Ligi gruplardan çıkacak takımlar için bir tahmin postu açarız.

UEFA Avrupa Ligi Gruplar

Rijkaard eski 2. adamına karşı: Ten Cate. İki takım da harika kura çekti. B grubunda olmak da vardı mesela... Galatasaray, Dinamo Bükreş deplasmanında tribünler ceza nedeniyle boş olacak.
A – GRUBU:
Ajax (Hol)
Anderlecht (Bel)
Dinamo Zagreb (Hır)
Timişoara (Rom)
B – GRUBU:
Valencia (İsp)
Lille (Fra)
Slavia Prag (Çek)
Genoa (İta)
C – GRUBU:
Hamburg (Alm)
Celtic (İsk)
Hapoel Tel Aviv (İsr)
Rapid Wien (Avu)
D – GRUBU:
Sporting Lizbon (Por)
Heerenveen (Hol)
Hertha Berlin (Alm)
Ventspils (Let)
E – GRUBU:
Roma (İta)
Basel (İsv)
Fulham (İng)
CSKA Sofya (Bul)
F – GRUBU:
Panathinaikos (Yun)
GALATASARAY (Tür)
Dinamo Bükreş (Rom)
Sturm Graz (Avu)

G – GRUBU:
Villarreal (İsp)
Lazio (İta)
Levski Sofya (Bul)
Salzburg (Avu)
H – GRUBU:
Steaua Bükreş (Rom)
FENERBAHÇE (Tür)
Twente (Hol)
Sheriff Tiraspol (Mol)
I – GRUBU:
Benfica (Por)
Everton (İng)
AEK (Yun)
Bate Borisov (Blr)
J – GRUBU:
Shakhtar D.(Ukr)
Club Brugge (Bel)
Partizan (Sır)
Toulouse (Fra)
K – GRUBU:
PSV Eindhoven (Hol)
Kopenhag (Dan)
Sparta Prag (Çek)
Cluj (Rom)
L – GRUBU:
Werder Bremen (Alm)
Austria Wien (Avu)
Athletic Bilbao (İsp)
Nacional Funchal (Por)

Hafta Sonu Futbol

28 Ağustos Cuma
14.00 Avrupa Ligi Kura Çekimi / Euro Futbol
21.00 Beşiktaş-Gaziantepspor / Lig Tv
21.30 M.Gladbach-Mainz / Trt 3
21.45 Barcelona-Shahktar / Star
29 Ağustos Cumartesi
14.45 Chelsea-Burnley / Spormax
16.30 Schalke 04-Freiburg / Trt 3
16.30 Mersin İ.Y-Adanaspor / D Spor
17.00 Bolton-Liverpool / Spormax
17.00 Rangers-Hamilton / Futbol Smart
19.15 Manchester United-Arsenal / Spormax
19.30 Bayern Münih-Wolfsburg / Trt 3
20.45 Az Alkmaar-Willem / Futbol Smart
21.00 Real Madrid-Deportivo / Ntv
22.00 Tottenham-Birmingham / Spormax
22.00 Lyon-Nancy / Kanal A
23.00 Zaragoza-Tenerife / Ntv Spor
23.15 Naval-Porto / Futbol Smart
30 Ağustos Pazar
00.30 Flamengo-Santa Andre / Spormax
15.30 Porstmouth-M.City / Spormax
16.30 Hertha Berlin-Werder Bremen / Trt 3
17.00 Hibernian-Celtic / Futbol Smart
18.00 Aston Villa-Fulham / Spormax
18.00 A.Bilbao-Espanyol / Ntv Spor
18.30 Hamburg-Köln / Trt 3
20.00 Valencia-Sevilla / Ntv
20.30 Ç.Rizespor-Boluspor / D Spor
21.00 Fenerbahçe-Manisaspor / Lig Tv
21.00 Trabzonspor-Bursaspor / Spormax
22.00 Marsilya-Bordeaux / Kanal A
23.00 S.Moskova-R.Kazan / Spormax
31 Ağustos Pazartesi
01.00 Sao Paulo-Palmerias / Spormax
14.15 Everton-Wigan / Spormax
20.30 Konyaspor-K.Erciyesspor / D Spor
21.00 Ankaraspor-Galatasaray / Lig Tv
23.00 Barcelona-Sporting Gijon / Ntv Spor

Avrupa Ligi Torbalar

1. TORBA
Werder Bremen
Villarreal
AS Roma
PSV Eindhoven
Shakhtar Donetsk
Sporting Lizbon
Hamburg
Benfica
Valencia
Panathinaikos
Ajax
Steaua Bükreş
2. TORBA
Fenerbahçe
Galatasaray

FC Basel
Lille
Celtic
Everton
Club Brugge
Heerenveen
Anderlecht
Austria Wien
FC Kopenhag
Lazio
3. TORBA
Hertha Berlin
Sparta Prag
Dinamo Bükreş
AEK Athens
Slavia Prag
Levski Sofya
Athletic Bilbao
Partizan Belgrad
Hapoel Tel-Aviv
FC Twente
Dinamo Zagreb
Fulham
4.TORBA
CSKA Sofya
Toulouse
CFR Cluj
Genoa
Rapid Wien
FC Timisoara
BATE Borisov
Nacional Funchal
FC Salzburg
Sturm Graz
FK Ventspils
Sheriff Tiraspol

Şampiyonlar Ligi Gruplar

Tahmin sonuçları yarın öğleden sonra... İlk bakışta: Ölüm grubu, C grubu. İtalyan-İspanyol harbine -Kaka/Milan ve Ibra/Inter, Mourino, Barça nefreti öznedir- hoşgeldiniz. Beşiktaş, 2. torbadan en kolayı, 4. torbadan en zoru çekti...

27 Ağustos 2009

Şampiyonlar Ligi Tahminleri?

"Tahminler yarın akşam kuraya kadar sürsün" derim. Beşiktaş'ın grubunu doğru tahmin eden ilk 3 kişiye piyasaya yeni çıkan "Adana Futbolu" güzel oyunu seven; güzel insanlara hediye...

1. TORBA
1- Barcelona (İspanya) 121.853
2- Liverpool (İngiltere) 118.899
3- Chelsea (İngiltere) 118.899
4- Manchester United (İngiltere) 111.899
5- Milan (İtalya) 110.582
6- Arsenal (İngiltere) 106.899
7- Sevilla (İspanya) 100.853
8- Bayern Münih (Almanya) 98.339
2. TORBA
9- O. Lyon (Fransa) 91.033
10- Inter (İtalya) 87.582
11- Real Madrid (İspanya) 78.853
12- CSKA Moskova (Rusya) 71.525
13- Porto (Portekiz) 68.292
14- AZ Alkmaar (Hollanda) 64.826
15- Juventus (İtalya) 63.582
16- G.Rangers (İskoçya) 56.575
3. TORBA
17- Olympiakos (Yunanistan) 52.633
18- Marsilya (Fransa) 48.033
19- Dinamo Kiev (Ukrayna) 46.370
20- VfB Stuttgart (Almanya) 45.339
21- Fiorentina (İtalya) 42.582
22- Atletico Madrid (İspanya) 41.853
23- Bordeaux (Fransa) 40.033
24- Beşiktaş (Türkiye) 32.445
4. TORBA
25- VfL Wolfsburg (Almanya) 21.339
26- Standard Liege (Belçika) 21.065
27- Maccabi Haifa FC (İsrail) 17.050
28- FC Zürich (İsviçre) 14.050
29- Rubin Kazan (Rusya) 9.525
30- Unirea Urziceni (Romanya) 8.781
31- APOEL FC (Kıbrıs Rum Kesimi) 4.016
32- Debreceni (Macaristan) 1.633

26 Ağustos 2009

Wesley Sneijder Pes Etti

Biri git diyor, biri de, gel. Birine gelmem, diğerine de gitmem diyordu. Wesley Sneijder en sonunda pes etti. Inter'e gitti. Real Madrid 15 milyon euro alacak. 3 milyon da bonus ihtimali var. Milano'da 4 milyon euro kazanacak. Real Madrid'in ne kadar zarar ettiğinin pek önemi yok, çünkü saçıyorlar. Benim anlamadığım bu kalitede, gencecik bir adamı bırakıyor olmaları. Inter orta sahası için ihtiyaçtı. Cambiasso sakat, Stankovic'in sağı solu belli olmaz, Motta'ya da güven olmaz.

Kezman

Olmadı, Paris Saint Germain'de de olmadı. Hoarau'nun yeri garantiydi forvette. Mevlüt geldi -çok iyi başlasdı- ve Kezman'ın şansı kalmadı. Kariyerindeki serbest düşüş devam ediyor. Ona talip olan bir 2. lig takımı... Ricardo Oliveira'yı satan Real Betis tekrar 1. lige dönmek için onu istiyor.

Ters Köşe

Bu akşam yeni bir program başlıyor NTV Spor'da. Ben de 5 dakika önce öğrendim. "Ters Köşe". Cem Dizdar, Kanat Atkaya ve Mehmet Y. Yılmaz. 21:30'da.

Upton Park'ta Dün Gece


Video:

Inglourious Basterds


Hakkında tek satır gördüğümde okumadan geçiyorum. Benden tavsiye, izlemeden sakın hafta sonunda Hürriyet'te Ömür Gedik'i okumayın (!) Kesin filmin finalini yazar! Açık havada izlemek lazım İstanbul'da. Ama nerede?

West Ham:3 Millwall:1

Gündüz programda skor tahmini için beraberlik demiştim. Aferin Millwall! Uzatmada 3-1 West Ham aldı. Video-neler olmuş neler- Ersin Düzen'den geldi. Selam ederim.

25 Ağustos 2009

West Ham United vs. Millwall


Bu akşam Carling Cup'da West Ham United- Millwall maçı var. 4 yıl sonra ilk kez karşılaşıyorlar. Maçı izlemek mümkün değil ama ben bir filmi hatırlatayım: Green Street Hooligans

Premier Lig Şampiyonu ?

Johan Cruyff @ Esquire

Johan Cruyff, Esquire İspanya edisyonunda:
- Ajax başkanı beni, benden habersiz Real Madrid'e satmıştı. Kazanan ben oldum. Barça'ya gittim.
- Florentino Perez'in ticareti iyi bilmesi futboldan anlaması manasını gelmiyor.
- Real Madrid'e Santiago Bernabeu'da 5 attığımızda rekabetin ne olduğunu kavradım. Hala da anlamaya ve yaşamaya çalışıyorum.
- Başkan Nunez karaktersizdi -poca calidad humana- (biraz ağır oldu ama) 8 yıl ve onca kupadan sonra beni kovdu.

Inter'in Burak Yılmaz'ı

3 Şampiyonluk, Şampiyonlar Ligi'ni bu kadroyla kazanamayacağına inanmaması, başka bir ülke, yeni heyecan. Bunlar Ibrahimovic'in Inter'den ayrılık faktörleri. Kalsaydı o kılkuyruk Inter taraftarıyla uğraşmaya devam edecekti. Bu Inter taraftarı bizim locada maç seyreden taraftarlara benzer. Takım 3 atsın, bir yanlış pası ıslıklar, küfürü basarlar. Ibrahimovic gibi takımı iki yıldır sırtlamış adamı da yuhalamışlardı geçen bahar. O da sus'u çekmişti kale arkasına. O gitti, şimdi kafayı takacak başka adam lazım. Inter'in de Burak Yılmaz'ı var. Quaresma. Kiralık gitti geldi, temelli gitse iyi olacak çünkü Portekizliye kafayı takmışlar. Devamlı ıslıklıyorlar. Aynı tribün zamanında 190 maçta 123 gol atan Vieri'ye de aynısı yapmıştı. Seedorf gibi güzel bir adam sevilmez mi? Hadi Bergkamp kötüydü, Gresko'nun ne işi vardı da...
Cannavaro'yu da Juventus'a kaçırdı bu tribün. Quaresma'nın sonu da kendisi gibi sevilmeyen Conceiçao gibi olacak.

24 Ağustos 2009

Joleon Lescott

Ne iş yapıyorsan yap, o işyerinde ne kadar huzurlu olursan ol, biri kalkıp da maaşının iki katı teklifiyle gelirse o gece oturur 0 araba, ev fiyatlarına bir daha bakarsın. Joleon Lescott'a da iki katını verdi Manchester City. 47 bin sterlin olan haftalığına %100 zam yaptı Dubaililer. David Moyes akıllı adam, kek müşteri kapıya gelince Kapalıçarşı esnafından insafsız çıkmış. İpek kelle fiyatına satmış Lescott. 24 milyon sterlin! Rio Ferdinand'dan sonra en pahalı defans oyuncusu oldu. Everton da futbolcudan 19 milyon sterlin kar etti. Arsenal'den 6 yiyen, Burnley'e kaybeden ve bu sezon transfer yapmaya Everton için güzel sermaye. Lescott'u mutlaka arayacaklar ama diyorum ya 24 milyon sterlin. Manchester City de ileriyi doldurmuştu şimdi arkasını kolluyor.
***
(Everton, Diniyar Bilyaletdinov'u aldı)

Kangren

Ya kestirip atacaksın ya da o seni kesip atacak... Bak "kesip" dedim çok affedersin..

Okuduklarım

- Güntekin Onay'ın Zaman'ın Pazar ekine verdiği röportaj çok güzel. Ben bir satırını çok tanıdık buldum: "Eskiden bir spor dergisi almak için Arnavutköy'den Taksim'e giderdim. Bilgiye ulaşmak zordu. Bizim gibi insanlar eskiden daha değerliydi. "
- Habertürk'te Kutlu Esendemir 'in Hasan Şaş röportajının tamamı olmasa da büyük bir bölümü bu linkte.
- Olsa da her gün okusak. Kanat Atkaya'nın Cumartesi ve Pazar yazdıkları...
- 6 Ligde kim şampiyon olur?'a 1038 tahmin geldi. Bir bilen bile çıkmazsa ne olacak(!)
- Pazartesi günleri Lig TV'de 22:00'de Mehmet Özkan ile yaptığımız Avrupa'dan Futbol, Pazartesi maçları bitene kadar saat 20:15'de Spormax'de canlı...
- Banu Yelkovan ve Bağış Erten imzalı Yenilsen de Yensen de NTV Spor'da. Pazartesi maçları nedeniyle Çarşamba 22:00'de program. Cumartesi günleri de 12:15'de futbol kültürü üzerine. Blog dünyasından tanıdık yüzler var. Memlekete bisiklet ve atletizmi sevdiren Caner Eler var en önemlisi.
Rica: İki tahmin postunda doğru bilen iki arkadaş lütfen adres bilgilerini bana tekrar yollasın. Adreslerini kaybettim. Hükümsüzdür.

Guardiola 3'te 3 Yapar Mı?

Guardiola dörtledi. "Poker" diyorlar bu dörtlemeye. Cuma günü de Shaktar ile oynayacaklar Süper Kupa finalinde. Yüksek ihtimalle 5 olacak ve kariyerinin ilk sezonunda 5 kupa birden alan teknik adam olarak adını futbol tarihine yazdıracak. Bu rekoru da kimse kıramaz. Peki Barça bu sezon da 3'te 3 yapar mı? Guardiola'ya göre imkansıza yakın. "Mütevazı olma gerçek sanırlar" diyerek bitireyim ki bu söz İsmet İnönü'ye mi Muhsin Ertuğrul'a mı aittir, tartışma konusudur.

Ne Yiyor Bu Adamlar?

Trabzonspor'da 10 gün içinde 4 futbolcu bağırsak enfeksiyonu ve gıda zehirlenmesi nedeniyle telef oldu. Selçuk ve Gökhan Diyarbakırspor maçı öncesi, yeni transfer Gabriç geçen hafta ısınırken fenalaştı ve hastaneye kaldırıldı. Bu hafta da Ceyhun Gülselam. Maçtan bir gece önce gıda zehirlenmesi yüzünden ateşi çıkmış, hastanede sabahlamış. Ne yiyor, ne içiyor bu adamlar? Sportif Direktör Ünal Karaman hiç mi merak etmiyor, bir önlem almıyor. Kafam basmıyor buna. Trabzonspor yönetimi bence de (!) Broos'un görevine son versin, Metin Diyadin takımı emanet alsın sonra Diyarbakırspor'da sıkılan Ziya Doğan takımın başına geçsin!.. Yazıktır yahu...