20 Ekim 2007

Roma:4 Napoli:4

Roma ilk 4 hafta gol yememişti şimdilerde defansı yerlerde sürünüyor. Chivu da ne adammış kardeşim, adam gitti Roma defansı bitti. Birde kalede Doni yoktu tabii. Bugün de orta saha-forvet hattı, defans yedi. 3 kez öne geçtiler ve keçi Napoli maçı berabere bitirmeyi başardı. Maçı ise güvenlik nedeniyle Olimpiyat Stadı'nda sadece 27 bin kombine sahip taraftar izledi.

ROMA-NAPOLI 4-4
Gol: Lavezzi (N) al 2' pt, Totti (R) su rigore al 30' pt, Perrotta (R) al 41' pt; Hamsik (N) al 1' pt, De Rossi (R) al 7' st, Gargano (N) al 19' s.t., Pizarro (R) al 35' st, Zalayeta (N) al 39' st.
ROMA (4-2-3-1): Curci; Cicinho (Cassetti dal 15' st), Mexes, Ferrari, Tonetto; De Rossi, Pizarro; Mancini (Vucinic dal 20' st), Perrotta, Giuly (46' st Panucci); Totti. (Julio Sergio, Juan, Brighi, Barusso). All.: Spalletti.
NAPOLI (3-5-2): Iezzo; Cupi (Contini dal 33' st), Cannavaro, Domizzi; Garics, Blasi, Gargano, Hamsik, Savini (Calaiò dal 38' st); Zalayeta, Lavezzi (Bogliacino dal 41' st). (Gianello, Montervino, De Zerbi, Sosa).

Vanessa Paradis

19 Ekim 2007

Derbiler Pişti Oldu

Bu milli maç aralarını oldum olası sevmem. Ligler tam havasını bulmuş derken; cart mili maç arası. Bu hafta sonu sıkı maçlar var, hele Cumartesi günü tam akıllara ziyan, 15 dakika arayla iki derbi -Glasgow ve Liverpool- başlıyor öğle vakti. Pazar günü de İtalya'da ağır bir maç var: Sağ-sol birbirine girecek. Artık ceylan gibi sekeceğiz kanallar arasında. Tribündergi'de maçlar listelenmiş, kaynağı gösterelim, emeğe saygı olsun. Kaçmaz maçlarımı boldladım.
20 Ekim Cumartesi
14:00 Orduspor - Karşıyaka / D Spor
14:30 Rangers - Celtic / Business Channel
14:45 Everton - Liverpool / Fox
16:00 Trabzonspor - Beşiktaş / Lig Tv
16:00 Sakaryaspor - Eskişehirspor / D Spor
16:30 Bochum - Bayern Münih / Ntv
17:00 Middlesbrough - Chelsea / Fox
19:15 Aston Villa - Manchester United / Fox
20:00 Fenerbahçe - Konyaspor / Lig Tv
20:30 PSV Eindhoven - VVV Venlo / Business Channel
21:00 Villarreal - Barcelona / Ntv
21:30 Reggina - Inter / e2
23:00 Espanyol - Real Madrid / Ntv
21 Ekim Pazar
16:00 Livorno - Lazio / e2
20:00 Galatasaray - Ankaraspor / Lig Tv
05:00 Palmeiras - Parana / Lig Tv

La Bombonera

Roots Football Addict

Roots

Illy

Stabilo

Agency: Grey, Hong Kong
Executive Creative Director: Keith Ho
Creative Directors: Paul Chan & Sonic Choy

Barbara Herrera

Üşütürsün Moskova Gecelerinde

İngilizler Moskova'da hem dayak yedi hem de Euro 2008'e gitme şansını mucizelere bıraktılar. 1984'den beri her turnuvada hem var hem yoklar. İspanyol hakemin verdiği penaltı kararına hala lanet yağdırıyorlar da atı alan Üsküdar'ı geçmiş diyeceğim, olmayacak coğrafi olarak. Euro 2008'e gidememeleri halinde yaşayacakları kayıp üzerine Guardian'ın haberi budur. Sen ligini kalk Rus oligarklara peşkeş çek, o Ruslar seni sahada perişan etsin. Abramovich Yahudi asıllı, İsrail'de; Rusların değil İngilizlerin finallere gitmesini istiyorlar diye dilencilik yap sonra...

Adieu Chelsea

Jose Mourinho'nun has adamlarındadır. Mourinho gittiğinde en fazla sesi çıkan adamdı. Şimdi yine konuşmuş; France Football'a. "Chelsea bitti benim için" diyor Didier Drogba. "Ronaldinho ve Kaka da gelse ben bu kulüpte kalmam" demiş. Onun demesiyle olmuyor tabii, 2010 yılına kadar sözleşmesi var, kaderi Peter Kanyon'un elinde. Fotomaç'a tavsiye ediyorum: Adriano Fener'de manşetlerinden tüm memlekete gına geldi. Biraz da Drogba manşeti atsınlar, hava değişsin. Chelsea'nin bittiği gün Mourinho'nun gittiği gün müdür yoksa Shevchenko'nun geldiği gün mü peki?

17 Ekim 2007

Valentina Zeliaeva

Messi&Vieri

Milano vs Roma

La cosa più bella di Milano? Il treno per Roma

Meltdown Chair

İki Tom Price tasarımı. Meltdown Chair'in nasıl yapıldığı bu videoda.

Vatandaş Marat Safin

Bugün gazete turunda rastladığım iki haber hakkında not düşmek lazım oldu bloga. Aurelio'lu Alpet reklamına gelen vatandaş tepkisini haber yapan Milliyet'ten başlayayım. Kestirmeden söyleyeyim reklam rezalet. Şimdi Milliyet'in haberi: Aurelio’lu marş reklamına tepki. Milliyet gazetesi bu başlık altında "duyarlı" vatandaşların şikayetlerini yayınlamış. Vatandaşların isimleri şunlardır: Nuray Çıtlak, Selda Kozan, Marat Safin, Fatma Savtekin. Haberi okurken şöyle bir durdum ve "Marat Safin kim lan?" dedim. Memlekette gazetecilik budur işte, Aurelio'nun İstiklal marşı okumasını eleştiren vatandaş Marat Safin. Şimdi bu vatandaş toprak kortta mı iyiydi yoksa çimde mi? Ne demiş Marat Safin, merak eden olabilir: "Alpet reklamında futbolcu Aurelio İstiklal Marşı’na hem eşlik ediyor, hem de araba kullanıyor. İstiklal Marşı okunurken arabayı durdurup inmesi gerekirken, araba istasyona gelince iniyor. Reklamın Türk milletinin İstiklal Marşı’na saygısını zedeliyeceğini düşünüyorum. Önlem alın yoksa dava açacağım."
Volkan Yaman Nerede?
Geçelim 2. habere. 90 Dakika seyretmedim. Hıncal Uluç, Volkan Yaman için şu cümleleri kurmuş: "Bu takımda Volkan Yaman'ı görememek acı. Volkan Yaman'ı kim buldu? Fatih Terim. 2.ligden aldı çıkardı, milli takımın sol bekine koydu. Şimdi nerede Volkan Yaman? Galatasarayın sol bekinde. Peki milli takımda? Aday kadroda bile yok. ". Buradan geçiyoruz gazete haberine. Fotomaç'ta bugün bir haber: "Son karşılaşmalarda Milli Takım aday kadrosunda yer alamayan Volkan Yaman'ı hırs bastı. Sarı-kırmızılı oyuncu, performansını daha da yükselteceğini belirterek, "Tekrardan hocam Terim'in gözüne gireceğim" dedi"
Peki Volkan Yaman nerede? 10 gündür A Milli Takım kampında...

Monica Bellucci

Crouch in Bellamy out

Arjantin Fişleniyor

Tribün teröründen en çok çeken ülke Arjantin. Mevzu Boca 2 yemişti gittiler 2 öldürdüler 2-2 olduyla anlatılacak gibi basit değil. Problem sadece 1. ligde değil. Alt liglerde de kan gövdeyi götürüyor. Üstelik kavga sadece rakip tribünler arasında değil. Rant kavgası grupların içinde bölünmelere yol açınca sokak ortasında adam da vuruyorlar Buenos Aires'de (bkz:Gonzalo Acro). Arjantin'in futbol tarihinde tribün olaylarında hayatını kaybeden insan sayısı 223. Bu hafta sonu 225 olmayacağını da kimse garanti edemiyor. Alınan son karar 2009 yılından itibaren tüm stadlara biometrics teknolojisinin yerleştirilmesi. Kısaca bütün taraftarları fişleyecekler. Stada giren görevli, polis dahil herkes sezon başında fotoğraf ve parmak izi verecek. Taraftarlar da aynı şekilde fişlenecek ve biletler parmak izi kontrolünün yapıldığı atm'lerden satılacak. İlk hedef tribünler liderlerini stada yaklaştırmamak. Bütün bu plan elbette kağıt üzerinde, Mühendis takımı her zaman iş geliştirir lakin sokağın mekaniği başkadır.
Video: Arjantin'de tribün terörü

16 Ekim 2007

Ryan Giggs!..

Ryan Giggs'in Man. United'da sözleşmesi 2008'de bitiyordu. Bir yıl daha uzattılar. Giggs 1973 doğumlu. Kariyerinde 9 şampiyonluk, 1 FA Cup ve 1 Şampiyonlar Ligi var. Bir de rekora aday. Bugüne kadar 727 kez Man. United formasını giydi. Rekor 759 ile Bobby Charlton'a ait. İlla ki kırar rekoru. Başlığı da Hıncal Uluç tarzı atayım dedim. İsim yaz, sonuna ünlem koy, olsun sana başlık. Yaratıcılık işte bu...

Curva Nord Hariç Herkes Gelsin

Seyircisiz oynama cezası sadece bir tribüne uygulanır mı? Önce vukuatı anlatayım. Giuseppe Meazza'da oynanan Inter-Napoli maçında Curva Nord'da iki pankart açılıyor: Napoli fogna d'Italia" "Ciao colerosi" (Napoli: İtalya'nın lağımı ve Merhaba koleralılar) . Kuzey İtalya-Güney İtalya çekişmesinin tezahürü. Bildiğin şerefsizlik. Disiplin komitesi, Inter taraftarının ırkçılık yaptığına karar veriyor ve cezayı tüm stada değil sadece bir tribüne kesiyor. Inter'in Genoa ile oynayacağı maçta Curva Nord (ekranda sol kale arkası 2. kat)'a giriş yasak

Arjantin'de Taraftar Dağılımı

Arjantin'de kimin daha çok taraftar var? Bulabildiğim son araştırmanın sonuçları bunlar. Buenos Aires'de Boca-River kafa kafayadır aslında. Ülke genelinde Boca Juniors açmış arayı...

Roma-Lazio

Tribün #1

Bakkala göndermek

Aynı hareketi Kadıköy'de Ergün Penbe'ye çekmişti Ariel Ortega. Huylu huyundan vazgeçmiyor. Son River-Boca derbisinden. Rakibi bakkala göndermek buna deniyor işte. Ya da "belinden su aldı"

Cannavaro&Casillas

Natalia Vodianova

Çin İşi Reklam

2000 yılında Thomson için Singapur'da bir ajansın işi. Aradan 7 yıl geçiyor, adamlar Eiffel'i araklamış, reklamı mı araklamayacak, Çin'de Sony için yapılan. Pek 1 orijinal(!)

15 Ekim 2007

İspanya: 20 Stad

1 Camp Nou FC Barcelona 98,772
2 Santiago Bernabeu Real Madrid 80,354
3 Olimpico de la Cartuja Sevilla(olym) 72,000
4 Vicente Calderon Atletico Madrid 57,200
5 Montjuic Espanyol 56,000
6 Mestalla Valencia 55,000
7 Manuel Ruiz de Lopera Real Betis 52,500
8 Ramon Sanchez Pizjuan Sevilla 45,500
9 San Mames Athletic Bilbao 40,000
10 Manuel Martinez Valero Elche CF 38,750
11 Riazor Deportivo de La Coruna 34,600
12 La Romareda Real Zaragoza 34,500
13 La Rosaleda Malaga 34,500
14 Nueva Condomina Real Murcia 33,000
15 Gran Canaria UD Las Palmas 32,535
16 Balaidos Celta de Vigo 32,500
17 Jose Rico Perez Hercules and Alicante 32,000
18 Anoeta Real Sociedad 32,000
19 Carlos Tortiere Real Oviedo 30,000
20 Jose Zorila Real Valladolid 26,500

Mario Kempes

La Liga'nın gol kralları derken; ondan bahsetmeden olmaz. 1978 Dünya Kupası'nın da gol kralıydı. Arjantin milli takımı o yıllarda futbol endüstrisine yenik düşmemiş, evlatlarını gurbete yollamamış. Takımın tek yurtdışından oynayan futbolcusuydu "El Matador" Mario Kempes. Valencia formasıyla 1977 ve 1978 yıllarında gol kralı oldu. 40 yaşına kadar futbol oynadı. Teknik direktörlük kariyerinde işler pek yolunda gitmedi. Büyük topçudan büyük teknik adam olmaz listesine adı rahatlıkla yazılabilir. Şimdilerde yorumculuk yapıyor. Foto, 2 sezon formasını giydiği Hercules arşivinden..

Pichichi

Pichichi, 80 yıl önce Atletic Bilbao'nun efsane golcüsü Rafael Moreno'nun lakabı. Günümüzde ise Marca gazetesinin La Liga'da sezonun gol krallarına verdiği ödülün adı olarak geçiyor. 1990'dan beri listeyi aldım ama öncesinde Hugo Sanchez'in hakkını vermek lazım. 4 yıl arka arkaya gol kralı olmuştu ki ilk sezonu Atletico Madrid formasıyladır. İki ayrı forma altında kazanan bir de Ronaldo var. Son 17 sezonda Raul ve Ronaldo dışında birden fazla kez gol kralı olabilen yok. Ünvanını koruyan golcü de yok.
2006-07 Ruud van Nistelrooy Real Madrid Holland 25
2005-06 Samuel Eto'o Barcelona Cameroon 26
2004-05 Diego Forlan Villarreal Uruguay 25
2003-04 Ronaldo Real Madrid Brazil 24
2002-03 Roy Makaay Deportivo La Coruna Holland 29
2001-02 Diego Tristan Deportivo La Coruna Spain 21
2000-01 Raul Real Madrid Spain 24
1999-00 Salva Ballesta Racing Santander Spain 27
1998-99 Raul Real Madrid Spain 25
1997-98 Christian Vieri Atletico Madrid Italy 24
1996-97 Ronaldo Barcelona Brazil 34
1995-96 Juan Antonio Pizzi Tenerife Spain 31
1994-95 Ivan Zamorano Real Madrid Chile 27
1993-94 Romario Barcelona Brazil 30
1992-93 Bebeto Deportivo La Coruna Brazil 29
1991-92 Manolo Atletico Madrid Spain 27
1990-91 Emilio Butragueno Real Madrid Spain 19

Roberto Carlos Kaç Giyerdi?

Roberto Carlos artık Brezilya milli takımında yok lakin forması futbol tarihinde kült formalar arasında yerini aldı. İki arkadaşım İstanbul'da bir Nike mağazasında satılan Roberto Carlos'un formasını çekip yollamışlar. Sırtında 3 yazıyor görüldüğü üzere.. Soruyorlar bu adam Brezilya milli takımında hep 6 giydi nedir bu 3 diye? Ben de cevap veriyorum. Ya siz bu fotoğrafı Mahmutpaşa'da çektiniz, çakma formayı yolladınız bana ya da Nike saçmalamış.İşin profesyoneli bir arkadaşıma sordum, işte cevabı: "Nike bugüne kadar hiç bir takımında sırttaki isimlerde küçük harf kullanmadı. Muhtemelen stoğunda Brezilya forması patlayan bir nike satıcsın marifeti. küçük harfler ilk kez Fenerbabahçe ve Real Madrid ( küçük büyük karışık) 2005-06 sezonunda kullanıldı, sonra puma takımları kullanmaya başladı. Nike hiç kullanmadı. "

Roberta Murgo