31 Temmuz 2008

Morgan De Sanctis #4

De Sanctis hakkında ilki 9 gün önce olmak üzere 3 post yazmışım. Bu da 4 oldu. "Galatasaray bu kaleciyi alırsa 12'den vurur" ile bitiyordu ilk post. Evet Cech, Casillas, Buffon ayarında kaleci değil. Transfer sezonu boyunca manşetler, santrforda çıtayı Ronaldo, Adriano, Eto'o; ön liberoda Xabi Alonso, Senna'ya, stoperde X'e, sol açıkta Y'ye koyarsa ; böyle adamlar geldiğinde de taraftar elbette ki memnun olmaz: "Ama adam Sevilla'nın yedek kalecisi?". 1. kalecisi Palop da 35 yaşında! O mu gelseydi! De Sanctis'i nereden biliyoruz? Udinese'den. Yabancı medya takibini hiç saymıyorum; Türkiye'de 9 yıldır Serie A maçları naklen yayınlanıyor. Sezonda büyüklerle oynadığında en az 5-6 Udinese maçı seyretmiştir futbolsever. De Sanctis de en az 20 maçta gelmiştir ekrana. Bir kaleciyi tanımak için yeterli mi? Değilse başka referanslara bakmak lazım. Bir kaleciye en kolay çamur atmanın yolu "yan toplarda iyi değildir" demektir. Nereden biliyorsun kardeşim? Cepheden gelen geçeni içeri tokatlayanlar nasıl kaleci peki? De Sanctis yan toplarda kötü falan da değil bu arada. Udinese her sezon İtalya'da "7 Kızkardeşler" diye bilinen büyüklerle kapışan ve 5-9 arasına oynayan bir takım. Kaç gol yediği istatistiğinden kaleci kalitesi mi anlaşılır? De Sanctis sezonda kaç maça çıkmış, ona bakmak yeterli. Peki De Sanctis'in karnesi neden pekiyi? Bu adam milli takımda 3 farklı teknik direktörün de (Trapattoni, Lippi, Donadoni) onayını almış, İtalyan milli takımının Buffon arkasında 2 ya da 3. kalecisi. İtalya'da kaleci israfı yoktur takımlarda. Biraz hafızayı yoklarsak birçok takımın yıllardır aynı kalecilerle oynadığını yazarız bir kenara. Peki De Sanctis neden Sevilla'ya gitti? Daha çok para kazanmak için! Peki Sevilla Palop varken onu neden aldı? Şampiyonlar Ligi'ne iki kaliteli kaleciyle girip işi sağlama almak için. Peki De Sanctis La Liga'yı bırakıp neden Galatasaray'a geliyor? Bir, 1. kaleci olmak ve İtalyan milli takımındaki yerini kaybetmemek için. İki, Galatasaray, Sevilla'dan daha iyi para verdiği için. Kewell, Meira ve De Sanctis. Adnan Sezgin şimdi santrfor peşinde. Alacağı adam; 3 As'ı kareye tamamlar. Eksik olan kupa ası!
Morgan de Sanctis #3
Morgan de Sanctis #2
Morgan de Sanctis #1
Galatasaray Kalesi

33 yorum:

Adsız dedi ki...

de sanctis superdotado. xaxaxaxaxaxaxaaxaxa

Turcos. ¿Qué quiere hacer? ¿quiere ser España?

luis, Güiza, este italianito.

Palop es mejor.

(ramón)

tahir durten dedi ki...

hayirlisi tabii ama aykut'a da uzuluyor insan... bence gecen sezon feldkamp orkun'a verdigi sansi aykut'a verseydi su an bu transfer yapilmazdi.

Adsız dedi ki...

Iker es el mejor. si donadoni es entrenador Soy el rey de españa. xaxaxaxa

(Ramón)

Adsız dedi ki...

o kupa ası kiessling olsun istiyoruz. crespo da falan gözümüz yok.

ayrıca bay aceto türkiyedeki genç yetenekler arasında-arda mehmet topal v.b hariç- öne çıkar dediğiniz futbolcu var mıdır? tüm takımlardan bahsediyorum sadece galatasaray değil. yorumunuzu beklemekteyiz.

fabrizio dedi ki...

udıneseden sevıllaya gıdısınde bıraz da yenı bır ruzgar ıstegı oldugunu soyleyebılırız aslında. bakalım arkadasımız istanbulda neler yapacak. zira kendisine guvenım sonsuz.

omega dedi ki...

Şu kadar şans verildi bu kadar şans verildi işine karşıyım ben.Yıllardır Semih son 10 dakika topçusu oldu ama gelen fırsatları iyi değerlendirdi.Şimdi Avrupa'da adı geçen i forvet oldu ve formayı da hakkıyla aldı.
Aykut'a da şans verildi bana kalırsa.Daha iyi olsaydı da Orkun'un alınmasına da hiç gerek kalmasaydı.

Adsız dedi ki...

yabanci hakkini kaleciden kullandik zorlaya zorlaya...yazik..sag bek tarafi super o kadar ki kimse dusunmuo...forvette ama kimsemiz yok kale desen bos 1 yildir kaleci oyuncu oynuoz

getabbaaww dedi ki...

benim şahsi görüşüm de sanctis bu sene türkiyede oynayacak en iyi kaleci...5 sene önce bu kadar kesin konuşamayabilirdim ama diğer takımların kalesinde hangi maç ne yapacağı belli olmayan saatli bombalar var...de sanctisin en büyük artısı bu.udinese zamanlarında istikrarıyla milli takıma kadar yükselmişti.bakalım sevilla kulübesinde paslanmış mı?

aykuta gelince...bence de sanctis direk birinci kaleci olarak alınmadı. hangisi formayı hakederse onun giyeceğini düşünüyorum. sonuçta şampiyonlar liginde ve türkiyede önemli hedefleri olan bir klübün kalesinde hiç soru işareti olmaması lazımdı. kerem vardı eskiden galatasarayda.taffarelin arkasında beklemiş, taffarel gidince aynı şekilde mondragon alınmıştı yanına.kendini geliştiremedi ve şimdi kimbilir nerde... umarım aykut da aynı duruma düşmez ve mücadele eder.sonuçta kazanan galatasaray olur. ama bence burda tartışmamız gereken aykutun değil orkunun geleceği çünkü orkunun kaleyi alması zor bir daha bence...

Onur Aydın dedi ki...

Aceto transferde herkesi atlattı anlaşılan :)

Yalnız Juventus'dayken Peruzzi'nin yedeğiydi. O sıralar U21 Milli takımında oynuyordu.

Udinese'de esas adamdı, malum Sevilla'da da Palop'un yedeği.

Euro 2008'de de Buffon'un yedeği oldu.

Türkiye'de ayarında kaleci Volkan demeyin, demeyin, demeyin.

Adsız dedi ki...

Bakalım Aykut nereye gidecek bu transferden sonra.. Ben olsam 1 dk durmam, hele hele De Sanctis'in yedeği olarak görülüyorsam tası tarağı toplamaya hemen başlarım..

Julien Dekosta dedi ki...

gozumuz yollarda acetonun forvetle ilgili postlarini bekliyoruz, bos gecmiyor kendisi zaar : )

piqbid dedi ki...

Kupa asının kim olduğunu merak ediyoruz artık,aceto sende duyumlar vardır ama biraz daha netleşmesini bekliyosundur heralde..Ne yapalım bizde o zamana kadar fotospor dan falan takip eder,kupa ası öğrenmeye çalışırız..

Adsız dedi ki...

aslında bu takımın kupa as'ı var ama kendisi şımarıklığından çıtkırıldımlığından umursamazlığından pervasızlığından ödün vermemekte ısrarcı..hadi geçen sene kalli ile anlaşamadın be adam, e adamı yolladık senin hatrına gittik dilini huyunu suyunu bildiğin iyi huylu bi başka alman getirdik, kampa bi hafta geç geldin, hazırlık maçlarını sallamadın ardından da sakatlandın..hadi gittik yakışıklısından bi forvet aldık diyelim seni napıcaz biz, o evdeki 10 numaralı formaları napıcaz..anılcan

Adsız dedi ki...

fotospor demeyin bana allah askina :D:D
olursa allah diye narayı bas :D:D:D
kuranyi diskoculugunun bedelini odedi :D:D:D

Adsız dedi ki...

marca nın yazdıklarının hepsi gerçekleşti bu transfer döneminde. gazetecilik öğrensin ilgili yerler kopi peystle olmadığını anlarlar umarım. 1 sene kiralik olması kafa kurcalıyor, ama adnan sezgin ne planladı bilmiyorum tabi..

takımın şu an için en zayıf yeri sağbek; geçen sene hatırladığım tüm kötü maçlarda sağ bekle ilgili anılarım var; ama ille de forvet isterik, umarım yerlilerden birisini alırlar veya skibbe paftan birini yerleştirir oraya.

a-town dedi ki...

sozlesmesi 2009'da bitiyormus, memnun kalirsak seneye bonservissiz alip sozlesme yapabiliriz. adnan sezgin bunu planlamistir.

molosztash dedi ki...

Udinese hakkındaki yazdıklarını okuyunca Sivok ve Zapotocny açısından umutlandım bir an Beşiktaşlı olarak. Yüzeyselim biraz galiba.

aksilaz dedi ki...

de sanctis belki 2 yıldır dogru duzgun oynamıyor ancak aykut ve orkundan kötu olmadıgı yuzde 100 bir gercek.aykut gecen senekı sansını ıyı kullandı dıyenler olabılır ancak defans olarak gecen sene topal-servet-song-emre-hakan muthıs oynadılar.bunu gözardı etmemek lazım en basta.aykut refleks olarak cok ıyı ancak oyun okuma ve top cıkartma özellıkle yan toplarda vasat bır kaleci.

Unknown dedi ki...

orkun için birşey demiyorum da, aykut'a haksızlık oluyor gibi. çok iyi geçirdiği bir sezon sonunda bile kaleyi teslim alamamak hoş olmasa gerek. kale risk kaldırmaz, tamam ama uzun vadede aykuta yatırım yapılmalı, bu takımın kalesi bir gün senin olacak mesajı verilmeli. bkz. volkan demirel

Adsız dedi ki...

Hay ağzına sağlık be Aceto, adam Udinesenin en iyi zamanlarında takımı taşıyan 2-3 adamdan biriydi hala gelirse Aykutun yedeği olur gibi seyler gorunce cildirmamak elde degil. Gectigimiz sene Fevzi gitmesin diye aglaniyordu Fevzi gitti Antalyada yedek kaleci, bu Aykutun da GS'nin birinci kalecisi olmak icin simdiye kadar ne yaptigini anlayabilmis degilim. Ciktigi ust duzey maclarin hemen hemen hepsinde kotu oynamis bir adam Alex frikik kupa maci, bu seneki Helsingborg ve Sivas maclari, Sivas ta Aykutu Arda ipten almasa simdi cemisgezekspora gitmisti bile.

fabrizio dedi ki...

bu arada sözleşme demişken, bu adam sevilla ile anlaştığında 4 yıllık sözleşme imzalamış. bu durumda vatandaşı performansı doğrultusunda sezon sonu elde tutmak hayli zor olacak.

Adsız dedi ki...

Bir Fenerbahçe taraftarı olarak çok olumlu buluyorum ezeli rakibimizin transferlerini. Umarım her iki takım da transferlerinden maksimum fayda sağlar ve bu sene keyifli maçlar izleriz.
De Sanctis'e gelince; Italya'da 38 maçta 54 gol yemiş olması abartılı görünebilir. Lakin bazı şeyleri yanlış yorumluyoruz. Güya defansif futbol vb.. dediğimiz Serie A'da Buffon gibi bir kaleci bile önündeki defansa rağmen 35-40 gol görüyor kalesinde. Az gol yemek bir ölçü ise Aykut ve Orkun dünyanın en iyi kalecileri oluyor sanırım.

Adsız dedi ki...

Kiralık gelişinin en büyük sebebinin Ochoa olmasını ümit ediyorum.

Adsız dedi ki...

Bu da fiyaskolardan biri olacaktir. Birincisi hava toplarinda cok zayif; ikincisi, arada yedigi sacma goller Hayrettin'e tas cikartabilecek kapasitede. Kesinlikle cok iyi bir kaleci degil.

Adsız dedi ki...

hoffenheim macinda yenilen goller sorunu isikli tabelalarla bidaha bidaha gosterio...hala nerelere transfer ariolar...buarada tekrarlarda sabriyi islemek adli kitap cikar mi acaba

Anıl dedi ki...

Herkes tutturmuş bir Aykut. Yahu bu kadar da duygusallık fazla. Aykut'un Galatasaray kalesi için yetersiz olduğu aşikâr. Duygusallık hiç kimseye bir şey kazandırmaz. Kaldı ki Aykut konuşmaktan başka bir şey yapmıyor. Orkun sesini çıkarmazken Aykut "Cech ya da Buffon gelecekse gelsin, bu isimler haricinde kaleci transferine gerek yok" gibi açıklamalar yapıyor. Bu hakkı kendisinde nasıl buluyor? Hiçbir futbolcu bu kulüpten büyük değildir!

Adsız dedi ki...

zaten aykutun kulüpten büyük olmak gibi bir amacı olduğunu da sanmıyorum. ama idareye muktedir olan insanlar bu büyüklüğü kaldıracak beceriler göstermezse neden gözü kapalı bir milliyetçikle "marka"mızı yüceltelim ki... de santchis'in alınması göz göre göre yapılan hatadır. bu hatadan en çok etkilecek kişinin isyanını uç örneklerle dile getirmesi de isyan bayrağıdır. aykut kale rütbesinin düşürülmesine yol açacak hiçbir yanlış hareket yapmamıştır. son haftalardaki inanılmaz galatasaray defansında gol yemeyip, şampiyonluk da yaşamıştır. bunlara tanık olan hangi kaleci yerinin garanti olduğunu düşünebilir ki? kaderinin iki kendini bilmez yöneticinin elinde olduğu bilinciyle ve hatta bu genel boyun eğmişlikle sahip olduğumuz değerlerimizi yok etmenin önü açılmaz mı? galatasarayın geçen seneki en sorunsuz bölgesine hem de yabancı takviyesi yapmak akıl alır iş değildir. sadece aykut değil, orkun da bu takıma yakışan başarılı bir kalecidir, ki defalarca bunu ispatlamıştır. ayrıca karakteri de sigortasıdır. en düzgün konuşmasını bilen futbolcu listemde de halay başıdır. bağıra bağıra bir milli kalecimizi daha kaybettik. kutlu olsun.

Adsız dedi ki...

En sorunlu bolge icin birakin transferi, sanki bolluk war gibi davraniliyor..Konusulmuo ama yapilmasi gereken son yer icin patlatilio(ki yabanci kontenjan i dolduran). Bu iste basrol oynayan yanlis transfer muhendislerini ozellikle mi seciolar (belki egitim i de wardir...sanki belediyenin habire kaldirim taslarini yenileme hesabi..biz bi yabanci kaleci alalimda aklimizdeyken)

Adsız dedi ki...

http://ver-kac.blogspot.com/

sen gittiginden beri tek tesellimiz bu site

Adsız dedi ki...

hiç güven vermedi. inşallah kötü gününde olduğundandır.

Adsız dedi ki...

Aziz Yıldırım'ı yerli kaleci konusundaki tutumundan dolayı tebrik etmek lazım Fenerbahçe'nin çok büyük kaleci transfer edecek bütçeleri varken,
Volkan nice hatalı goller yedi ancak arkasında desteği hep hissetti.
Şu anda gayet iyi Avrupa standartlarının üzerinde bir kaleci oldu çıktı.Ahlaki problemleri var orası ayrı mesele.
Aykut iyi kaleci olma yolunda ilerliyordu,bu yolda her iyi kalecinin tecrübe kazanma aşamasında yaptığı hataları yaptı.
Bu sezon kalede pişme ve olgunlaşma arasındaki süreci yaşayacaktıki De Sanctis geldi.Yazık ettik Aykut'a.
Tek argumanları Sivas'ta yenilen goller.Peki sezon boyunca çıkardıkları neydi bu çocuğun.
İki kurtarışla iyi kaleci olunmayacğaı gibi,iki hatalı gollede kötü kaleci olunmaz.
De Sanctis transferini doğru bulanlar arasında Casillas'ın nasıl Casillas olduğunu hatırlayan,bilen insanlar da var.Hayret ediyorum.

Adsız dedi ki...

aynen katiliorm...gusel baslayan trnsferleri..sag bek yerine, kaleci ve forvet arayislariya batirarak yine beni sasirtmadilar(sasali asam olsada forvetin fiyasko performans cikaracai zor tutunacai uyum sureci olacai asikar..bknz h.sukur sureci ve yabanci forvetler)

nebilim dedi ki...

hocam ne bomba bir adam almışız.. adamın karizması, duruşu bile güven veriyor..her ne kadar kendisini sevsemde aykut'un esamesi okunmaz oldu artık..