4 Ocak 2007

Sefa Pezevenkleri


İsveç Leksand'da spor salonunda bir loca. Sauna yapmış sefa pezevenkleri içine. Ter kan içinde buz hokeyi seyrediyorlar.

Yalaka Boca Juniors


Eğer kulübe heykeli dikilmişse adamın, o kulübün başkanı da olsa dinleyeceksin onu. Maradona iki yıldır Boca Juniors başkanı Mauricio Macri'ye sallıyor, Macri yıkılmıyor. Ricardo La Volpe'yi göreve getirme dedi, Macri dinlemedi. Boca, 2 haftada 4 puan farktan şampiyonluğu verdi. Gago'yu satma, bu adam gelecek sezon transfer rekoru kırar dedi, Macri, 20 milyona sattı Real Madrid'e. Ulan bütün bunları anlıyorum da o adamın kızlarına Boca forması giydirip nasıl Bombonera'ya maç seyretmeye davet edersin dedi asıl kıyamet orda koptu. Corc dabılyu buşun kızları Jenna ve Barbara'yı stada davet etmiş yalaka Mauricio Macri. Aferin lan Maradona 10 numara adamsın şerefsizim. Tanrının elinden osmanlı işi bir tokat olmuş. Fidel'den puroyu kaparsın artık...

Dunlop







Montella 747


Mart 2002'de derbide Lazio'ya 4 tane birden çakmıştı. Kaptan Totti ile birlikte bu sezon Roma'nın son şampiyon kadrosundan emanet kalan adamdı Vincenzo Montella. Nam ı diğer "Aeroplanino". Attığı goller sonrasında kolları kanat yapar yüksekten uçardı Olimpiyat'ın çimlerinde. 7 yıl sonra bitirdi evliliğini Roma ile. 83'ü Serie A'da 102 golle kapadı bir defteri. Fulham'a gitti. İngiltere'ye her gidenin dediği gibi; çocuğum ingilizce öğrenecek ayağına. Geride bir tek Totti kaldı. Cafu dersen Milan'da. Batistuta evinde. Tommasi Levante'de..

3 Ocak 2007

Gazzenda


Kurye bir dolu ajanda getirir bu zamanlarda. Birbirinin kopyası, markasının reklamını yapacak diye bokunu çıkartan şirketlerin işler kötü gidiyorsa düşük hamur kağıda, hava atacaklarsa deri kılıfa sokup yolladıkları, önemli başlığı altında bir o kadar anlamsız yüzlerce telefon numarasının, konsolosluk adresinin, bilumum ajandada olmazsa olmaz zımbırtılarıyla doldurulmuş ajandalar... Bana Ece ajanda deme, nostaljinin bokunu çıkartma güzel abicim. Bu alemde ajandanın kralı Gazzenda. 2001 yılından beri La Gazzetta dello Sport tarafından yayınlanıyor ve Eylül ayında piyasaya çıkıyor. 12 değil 16 aylık. 11x15 cm boyutlarında. 512 sayfa.

Ornella Vanoni & Talisker


L'appuntamento
ho sbagliato tante volte ormai che lo so già
che oggi quasi certamente
sto sbagliando su di te
ma una volta in più
che cosa può cambiare nella vita mia...
accettare questo strano appuntamento
è stata una pazzia!
sono triste tra la gente
che mi sta passando accanto
ma la nostalgia di rivedere te
è forte più del pianto:
questo sole accende sul mio volto
un segno di speranza.
sto aspettando quando ad un tratto
ti vedrò spuntare in lontananza!
amore, fai presto, io non resisto...
se tu non arrivi non esisto non esisto, non esisto...
e cambiato il tempo e sta piovendo
ma resto ad aspettare
non m'importa cosa il mondo può pensare
io non me ne voglio andare.
io mi guardo dentro e mi domando
ma non sento niente;sono solo un resto di speranza
perduta tra la gente.amore è già tardi e non resisto...
se tu non arrivi non esisto non esisto, non esisto...
luci, macchine, vetrine, strade
tutto quanto si confonde nella mente
la mia ombra si è stancata di seguirmi
il giorno muore lentamente.non mi resta che tornare a casa mia
alla mia triste vita
questa vita che volevo dare a tel' hai sbriciolata tra le dita.
amore perdono ma non resisto...
adesso per sempre non esisto
non esisto, non esisto...