17 Eylül 2010

Hafta Sonu Futbol

17 Eylül Cuma
20.00 Trabzonspor – Manisaspor (LİG TV)
21.30 Eintracht Frankfurt – Freiburg (TRT 3)
18 Eylül Cumartesi
14.45 Stoke City – West Ham (SPORMAX)
16.00 Akhisar Belediye – Denizlispor (TRT 1)
17.00 Everton – Newcastle (SPORMAX)
18.00 Ankaragücü – Kasımpaşa (DIGI)
18.00 Sivasspor – Eskişehirspor (LİG TV)
19.30 Sunderland – Arsenal (SPORMAX)
20.30 Antalyaspor – Kayserispor (DIGI)
20.30 Bucaspor – Galatasaray (LİG TV)
21.00 Sporting Gijon – A. Bilbao (NTVSPOR)
22.00 Arles – Marsilya (KANAL A)
23.00 Real Sociedad – Real Madrid (NTVSPOR)
00.30 Botafogo – Cruzeiro (SPORMAX)
19 Eylül Pazar
13.30 Bari – Cagliari (FOX TV)
13.30 Feyenoord – Ajax (BEYAZ TV)
15.30 Roda – PSV (BEYAZ TV)
15.30 Man. United – Liverpool (SPORMAX)
16.00 Kartalspor – Samsunspor (TRT 1)
18.00 Chelsea – Blackpool (SPORMAX)
18.00 Kardemir Karabük – Gençlerbirliği (DIGI)
18.00 Hercules – Valencia (NTVSPOR)
19.30 Altay – Karşıyaka (TRT 1)
20.00 Atletico Madrid – Barcelona (NTVSPOR)
20.00 Fenerbahçe – Beşiktaş (LİG TV)
20.30 İstanbul Belediye – Konyaspor (DIGI)
22.00 Palmeiras – Sao Paulo (SPORMAX)
22.00 Bordeaux – Lyon (KANAL A)
20 Eylül Pazartesi
20.00 Gaziantepspor – Bursaspor (LİG TV)

İsimleri Yaşatılsın İmza Kampanyası

Gökhan Yavuz ve Raşit Ek'in isimleri
Aslantepe'de yaşatılsın!
"... İki emekçi Gökhan Yavuz ve Raşit Ek için isimlerinin bir kapıya yada bir tribüne verilmesini, yada kendilerini ve tüm emekçileri temsil edecek bir anıt hazırlanmasını talep ediyoruz. Aynı talebi bizlerle paylaşan herkesin, bu metnin altına imza atarak, bunu göstermesini arzuluyoruz. Bu iki işçinin hayatına saygı gösteren herkesi, bu metnin altına imza atmaya çağırıyoruz."
isimleriyasatilsin.com

16 Eylül 2010

Galatasaray Eğitim Vakfı: "Gereken Yapılacak"

Türk Telekom Arena'da hayatını kaybeden iki işçi için dün de Radikal'de Bener Onar dostum yazdı*. Gökhan Yavuz ve Raşit Ek için futbol blogları destek verdiler.
Galatasaray Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Adnan Öztürk, Bener Onar'ı aradı ve 'Gereken yapılacak' dedi. Galatasaray Eğitim Vakfı'na teşekkür ediyoruz. Bener'in yazısında dediği gibi "Bildiğim tek şey spora ve hayata aynı paralelde bakan bizlerin en azından mücadele yeteneği var. Biz görevimizi yapalım." Gökhan Yavuz ve Raşit'in toprağı bol olsun, gözleri arkada kalmasın....

****
Kanat Atkaya önceki gün şahane bir yazı yazdı. Önce kısaltarak görmeyenleri bilgilendirelim: “Gökhan Yavuz 30 yaşındaydı. Raşit Ek 20 yaşındaydı. Bir bayram günü, akşam üzeri, Galatasaray’ın Seyrantepe’deki yeni stadı için kanalizasyon kazısı yaparken öldüler. Gökhan ve Raşit, Galatasaray nice bayramlar yaşasın diye, bir bayram günü öldüler. Galatasaray’ın boynunun borcudur bu iki işçi kardeşin adlarını yaşatmak... Haber ulaştığında içim daraldı, ruhum karardı. Büyük inşaatlar için normal kabul edilen zayiat olarak, bir küçük haber olarak düşmesinler tarih toprağına. İsimleri iki kapıya verilsin. Mutlulukla analım. Mutlulukta, kederde analım iki kardeşimizi. Zor mudur?Yetki mi gerekir?İkna mı gerekir?Kampanya mı gerekir?Daha lafa gerek var mı? Yine bir kalem erbabı olan Bülent Timurlenk de çağrıya kayıtsız kalmadı bu yazıyı sitesine (http://www.acetoblog.com/) koydu. Timurlenk üstüne bir de fikir ekleyerek şöyle yazdı: “Galatasaray Eğitim Vakfı, hayatını kaybeden iki işçinin çocukları yoksa kardeşlerinin eğitimlerini üstlenmeli. Galatasaray o stadın açılışından elde edeceği geliri kasasına değil bu insanların ailelerine bağışlamalı. Bu konuya bloglarında değinecek, bunun bir kampanya haline gelmesi için çaba gösterecek tüm arkadaşlara teşekkürler...”Sadece bu iki dost değil internet camiasında birçok insan bu mini-kampanyaya destek verdi. Konuya hala üç büyük rekabeti, TOKİ-VARYAP, kulübün sorumluluğu ekseninde bakanlar var. ‘Ama’lı cümleler kurup insanlığın temel değerlerinden uzaklaşanlar... Onlar çoğunluk mu azınlık mı bilmiyorum. Bizim gücümüz Galatasaray camiasını bu konuda harekete geçirmeye yeter mi onu da bilmiyorum. Bildiğim tek şey spora ve hayata aynı paralelde bakan bizlerin en azından mücadele yeteneği var. Biz görevimizi yapalım. Gerisi karar vericilerin...Dediğim gibi konunun ana hatlarına odaklandım ama şu an stadın yanından geçerken aklıma geldi. Karar vericilerin bu olaydan haberdar olmaması gibi bir ihtimal yok. En azından bir görüş belirtseler, başkaları kafa patlatmadan bir jest görsek... ‘Büyük kulüp’ kaç tane kombine sattığından, kaç tane yıldız transfer ettiğinden bağımsız kriterlerle de ölçülür, ölçülmeli...Bu çağrılara kayıtsız kalmak istemiyorsanız şu adresleri not edin. Romantik olmak iyidir bir de yanına ‘eylemci’lik eklenirse! gev@gev.org.tr, http://www.galatasaray.org/bize_ulasin.php. /BENER ONAR

14 Eylül 2010

Fenerbahçe vs. Beşiktaş?


Yol

Eskilerden bir gazete kapağı. İyi hissettirir insanı... Akşam Avrupa'dan Futbol yayınından sonra yollara düşmek için iyi mevsim. Gömeç, Ayvalık, Cunda'ya... Sabah Pazar ekinde 2 haftadır Futbol Blog köşesi var. Bu hafta sonunda da derbi için bir sürpriz var. Derbi anketi Pazar gününe kadar açık, yorumlarınızı bekler...

Naklen Yayınlar

14 Eylül Salı
21.45 Bursaspor – Valencia (STAR TV)
21.45 Barcelona – Panathinaikos (EURO FUTBOL)
21.45 Manchester United – Glasgow Rangers (HD TV SMART)
21.45 Werder Bremen – Tottenham (FUTBOL SMART)
15 Eylül Çarşamba
21.45 Arsenal – Braga (FUTBOL SMART)
21.45 Bayern Münich – Roma (EURO FUTBOL)
21.45 Real Madrid – Ajax (HD TV SMART)
16 Eylül Perşembe
22.05 Beşiktaş – CSKA Sofya (STAR TV)
20.00 Salzburg – Manchester City (EURO FUTBOL)
20.00 Aris – Atletico Madrid (FUTBOL SMART)
22.05 Porto – Rapid Wien (EURO FUTBOL)
22.05 Liverpool – Steau Bükreş (HD TV SMART)
22.05 Sevilla – Paris Saint Germain (FUTBOL SMART)

13 Eylül 2010

Gökhan Yavuz ve Raşit Ek

Türk Telekom Arena'ın inşaatında iki işçi hayatını kaybetti. Bugün Kanat Atkaya Hürriyet'te bir çağrı yaptı. Devamını getirmek istiyorum. Galatasaray Eğitim Vakfı, hayatını kaybeden iki işçinin çocukları yoksa kardeşlerinin eğitimlerini üstlenmeli. Galatasaray o stadın açılışından elde edeceği geliri kasasına değil bu insanların ailelerine bağışlamalı. Bu konuya bloglarında değinecek, bunun bir kampanya haline gelmesi için çaba gösteren tüm arkadaşlara teşekkürler...
****
Seyrantepe'ye isimlerini verin
Gökhan Yavuz 30 yaşındaydı, Raşit Ek ise 20. Bayram günü öldüler. G.Saray’ın stadı için öldüler. G.Saray’ın boynunun borcudur bu iki işçi kardeşin adlarını yaşatmak.
GÖKHAN Yavuz 30 yaşındaydı. Raşit Ek 20 yaşındaydı.Bir bayram günü, akşam üzeri, Galatasaray’ın Seyrantepe’deki yeni stadı için kanalizasyon kazısı yaparken öldüler. Bayram günü öldüler. Galatasaray’ın stadı için öldüler.
Gökhan ve Raşit, Galatasaray nice bayramlar yaşasın diye, bir bayram günü öldüler. Galatasaray’ın boynunun borcudur bu iki işçi kardeşin adlarını yaşatmak.
Haber ulaştığında içim daraldı, ruhum karardı.
Zayiat olmasınlar
Twitter’a not düştüm “Adları keşke yeni stadın iki kapısına verilse. Gücümüz yeter mi, deneyelim mi?”Galatasaraylısı, Fenerbahçelisi, Beşiktaşlısı, Karşıyakalısı... Takım tutanı tutmayanı “Deneyelim, yanındayız” dedi... Deniz Ülke Arıboğan, Ali Atıf Bir, Bülent Timurlenk, Bener Onar gibi eli medyada kalem tutanı, spor seveni ve sevmeyeni “Yürü” dediler. Gökhan Yavuz ve Raşit Ek bir bayram günü, kanalizasyon kazısı yaparken Galatasaray’ın yeni stadı için öldüler. Büyük inşaatlar için normal kabul edilen zayiat olarak, bir küçük haber haber olarak düşmesinler tarih toprağına.
İsimleri iki kapıya verilsin.
Mutlulukla analım
Mutlulukta, kederde analım iki kardeşimizi. Zor mudur?
Yetki mi gerekir?
İkna mı gerekir?
Kampanya mı gerekir?
Öldü arkadaşlar bir kanalizasyon kazısında; vicdan gerekir. Haydi Galatasaray, yaşat adlarını, üzme bizi...
Raşit 20 yaşındaydı, Gökhan 30...
Bir bayram günü öldüler.
Daha lafa gerek var mı? / KANAT ATKAYA

Bursaspor vs. Valencia ?


12 Eylül 2010

Santiago Bernabeu'da Islıklar

Real Madrid'in kötünün ötesi bir taraftarı var. Şımarıklar... Her maç 5 olsun istiyorlar. Capello şampiyon yaparken oyunu beğenmemişler; karşılığında İtalya'nın parmağını görmüşlerdi. Mourinho'nun takımı da dün akşam kazanmasına rağmen ıslıklandı. Mourinho sabırlı. "Taraftar bilet alıp geliyor. Beni her zaman ıslıklayabilir. Ben ıslıklardan etkilenmem. Daha çok çalışır, işime bakarım" demiş maçtan sonra. Mourinho, Madrid'de 105 günü geride bıraktı. Çıktığı 40'ın üzerinde idmanda tam kadro çalıştığı idman sayısı 10. Santiago Bernabeu'ya gelenlerin umurunda değil tabii. Bir dünya para veriyorlar, Carvalho'nun golüyle kazanınca bozuluyorlar. Mesut dün akşam maçın en iyisi kabul ediliyor Madrid gazetelerinde. Mourinho güzel bir yorum yapmış hakkında: "Basit oynamak bir sanattır. Mesut Özil bunu iyi beceriyor"
***
Valencia dün akşam Racing Santander'i 1-0 ile geçerken Mehmet Topal 18'de yoktu. Banega sakatlandı. Bursaspor maçında yok. Sezon başında en iyi transfer Mehmet Topal diyen Valencia taraftarı da dönmüş. "Banega'nın yerine kim oynasın?" anketinde 3 aday arasında en az oyu alan Mehmet Topal. Taraftar, Tino Costa'yı istiyor.

Kare As'a Bir Kala

Sırpların basketbolda yıkıldığı gecede Djokovic, Amerika Açık'ta finale çıktı. Federer-Nadal finali yine yalan oldu. Nadal'ın kariyerinde (5 Roland Garros, 2 Wimbledon, 1 Avustralya Açık) kazanmadığı tek büyük turnuva. Yarın gece Türkiye-ABD finalinden sonra bu finali bekleyeceğiz. Ne Pazar ama...
12 Eylül Pazar
13.30 Brescia – Palermo (FOX TV)
13.30 NAC Breda – Feyenoord (BEYAZ TV)
14.00 Lokomotiv Moskova – CSKA Moskova (SPORMAX)
18.00 Birmingham – Liverpool (SPORMAX)
22.00 Marsilya – Monaco (KANAL A)
22.00 Botafogo – Sao Paulo (SPORMAX)