25 Eylül 2010

Goikoetxea-Maradona-Schuster

Bu akşam A. Bilbao-Barcelona maçı var. Öncesinde İspanyol Canal + yine 80'lerdeki kavgayı gündeme getirmiş. Bu haberler Barça'nın her A. Bilbao deplasmanı öncesinde çıkar. Basklılar da iyice havaya girer. Ujfalusi'nin Messi'yi sakatladığı pozisyon, Bilbao Kasabı'nı akıllara getirdi elbette. Çek'in Goikoetxea olabilmesi için 40 fırın ekmek yemesi lazım. O pozisyonu da, bir yıl sonra çıkan kavgayı da bu 14 dakikalık belgeselde izleyebilirsiniz. Goikoetxea bir sezon önce Schuster'i sakatlamış, Alman'ın diz bağları gitmişti. Bir yıl sonra Schuster, Goikoetxea'ya daldığında pozisyondan yırtan Basklı o kafayla gidip Maradona'ya arkadan sıkmıştı. (Goikoetxea pozisyonda sarı kart görmüş, sonra 18 maç ceza verilmiş ve ceza 7 maça indirilmişti.) Bir yıl sonra da Santiago Bernabeu'da A. Bilbao, Kral Kupası'nda Barcelona'yı 1-0 mağlup ettiğinde Maradona çıldırmış, tekme tokat Basklılara saldırmıştı. O maçın içinde Schuster'in tribünden atılanları aynen tribüne iade etmesi görüntüleri güzel.
Maradona meydan kavgasında uçan tekmeler atarken, Schuster efendiliğini korumuş ve olayları uzaktan seyrediyor.
İrlanda Usulu İntikam
25 Yıl Önce Bugün Camp Nou'da

Mourinho vs. Barcelona

Beklenildiği üzere bel altı vurmaya başladı. Pisleşiyor da diyebiliriz. Mourinho'nun tarzı bu. Barcelona'nın rakiplerini motive etmek istiyorsa bence yanlış yöntem. Barça'ya maçların hediye edildiğini iddia ediyor. Rakiplerin nasıl olsa mağlup olacağız deyip, yedek ağırlıklı kadroyla Barça maçlarını kafadan kayıp gördüklerini de... Guardiola bu söz dalaşlarına girecek adam değil. "Mourinho'ya diyecek bir lafım yok" diye geçiştirmiş... (Karikatürde Guardiola'yı farklı konuşturmuş Sport gazetesi: "Madrid'e maçları hakemler hediye ediyor.)
Portekizli'nin bu sözlerine güzel bir ayar gelmiş Barça taraftarından: "Evet basketbolda da Real Madrid hediye etti Barça'ya. 34 sayı farkla kazandık."

24 Eylül 2010

Messi Gelmezse...

Bu kadarına da pes derler ya. İşte ondan. Arjantin Milli Takımı, Japonya ile hazırlık maçı oynayacak. 8 Ekim'de oynanacak olan karşılaşma için Arjantin Milli Takımı aday kadrosu açıklandı. Sakat Messi de kadroda var. Oynamayacağı kesin ama kadroda olması gerekiyor. Sebebi para. Japonlar, Messi'yi getirmezseniz 200 bin dolar eksik öderiz demişler. Bu iş tam bir sirke döndü. Sakat Messi, Japonya'ya gidecek, havaalanında hayranları çığlık atacak. Arjantin de 200 bin dolardan olmayacak... Barcelona Başkanı da çıksın "Neyse parası, biz veririz" desin...

23 Eylül 2010

Hafta Sonu Futbol

24 Eylül Cuma
20.00 Bursaspor – Bucaspor (LİG TV)
21.30 Köln – Hoffenheim (TRT 3)
25 Eylül Cumartesi
14.45 Manchester City – Chelsea (SPORMAX)
15.00 Giresunspor – Adanaspor (TRT 1)
15.30 Gençlerbirliği – Ankaragücü (DIGI)
19.00 Arsenal – West Bromwich (SPORMAX)
19.00 Beşiktaş – Antalyaspor (LİG TV)
19.00 Eskişehirspor – Gaziantepspor (DIGI)
19.00 Sporting Gijon – Valencia (NTVSPOR)
19.30 Werder Bremen – Hamburg (TRT 3)
20.45 PSV Eindhoven – Groningen (BEYAZ TV)
21.00 Levante – Real Madrid (NTVSPOR)
22.00 Lyon – Saint Etienne (KANAL A)
23.00 Athletic Bilbao – Barcelona (NTVSPOR)
00.30 Santos – Cruzeiro (SPORMAX)
26 Eylül Pazar
13.00 Tom – CSKA Moskova (SPORMAX)
14.00 Bolton – Manchester United (SPORMAX)
15.30 Kayserispor – Trabzonspor (LİG TV)
15.30 Konyaspor – Kardemir Karabük (DIGI)
15.30 NEC – Feyenoord (BEYAZ TV)
16.00 Orduspor – Çaykur Riza (TRT 1)
16.05 Wolverhampton – Aston Villa (SPORMAX)
18.00 Toulouse – Lille (KANAL A)
18.10 Newcastle United – Stoke City (SPORMAX)
19.00 Galatasaray – İstanbul Belediye (LİG TV)
19.00 Manisaspor – Sivasspor (DIGI)
19.00 Diyarbakırspor – Kartalspor (TRT 6)
19.30 Denizlispor – Altay (TRT 1)
22.00 Atletico Madrid – Real Zaragoza (NTVSPOR)
22.00 Internacional – Corinthians (SPORMAX)
22.00 Lens – Paris Saint Germain (KANAL A)
27 Eylül Pazartesi
20.00 Kasımpaşa – Fenerbahçe (LİG TV)

Gerçek Masallar

Di Stefano: "Sene 1960, Hampden Park'dayız. Almanlara 3 tane ben attım, 3 tane de Puskas ........"

Nihat Kahveci

Okuyup, izleyip de asabımın bozulmadığı bir açıklaması yok Celal Kolot'un. Radyospor'a konuşmuş. Türkiye'de teknik adamlar, futbolculara konuşma yasağı olduğundan meydan eski futbolculara, eski yöneticilere kaldı. Bunu yaz, yaz nereye kadar? Kolot, Nihat Kahveci'nin derbi performansı için "komik duruma düştü" demiş.
Nihat, Beşiktaş'a geldiği günden bu yana iyi değil. Bu sezon da iyi başlamadı. Derbide de iyi değildi. Nihat iyi oynar, kötü oynar, Nihat onbirde çıkar, kesik yer, sağ açıkta olur, olmaz, santrforda atar, kaçırır. Nihat, Beşiktaş'ta futbolu bırakır ya da gider bir başka takımda oynar. Hepsi olur, hayat bu... Peki Celal Kolot'un küstahlığı ne olacak? İnsan, Nihat gibi bir adamın kariyerine bakıp öyle konuşur... Nihat çıksa, "Sen kimsin?" dese ne olacak?