12 Kasım 2010

Serie A HD ve El Superclasico Spormax'de

İki güzel haber var. İkisi de Spormax kanalından. İtalya Serie A'yı HD olarak yayınlayacaklar artık. Bu hafta Juventus-Roma maçı ve Milano derbisi Spormax'te HD olarak yayınlanacak.
İkinci haber, El Superclasico. Arjantin liginin bu sezon Türkiye'de yayınlayan kanal yok ancak Spormax, River Plate-Boca Juniors derbisinin yayın hakkını satın aldı. El Superclasico öncesinde son 10 yılın derbilerinin yer aldığı bir program da var. Derbinin naklen yayını ise Salı gecesi 23:59'da başlıyor.

Hafta Sonu Futbol

12 Kasım Cuma
20:00 Konyaspor-Kayserispor / Lig TV
21:30 Dortmund-Hamburg / TRT 3
13 Kasım Cumartesi
14:00 Adanaspor-Orduspor / TRT 1
14:30 Bucaspor-Ankaragücü / Digi
14:45 Aston Villa-Manchester United / PL TV
16:00 Bursaspor-Trabzonspor / Lig TV
16:30 Wolfsburg-Schalke 04 / TRT HD
17:00 Tottenham-Blackburn / PL TV
19:00 Eskişehirspor-Antalyaspor / Digi
19:00 Gaziantepspor-Fenerbahçe / Lig TV
19:00 A.Bilbao-Almeria / NTV Spor
19:30 Mainz-Hannover / TRT 3
19:30 Stoke City-Liverpool / PL TV
19:45 PSV-Excelsior / Beyaz TV
21:45 NAC Breda-Twente / Beyaz TV
21:45 Juventus-Roma / Spormax HD/ TV8
22:00 Caen-Lille / Kanal A
23:00 Barcelona-Villareal / NTV Spor
23:30 Corinthians-Cruzeiro / Spormax
14 Kasım Pazar
13:30 Lazio-Napoli / TV8
14:00 Boluspor-Gaziantep BB / TRT 1
14:30 Kasımpaşa-Sivasspor / Digi
15:30 AZ Alkmaar-Ajax / Beyaz TV
16:00 Palermo-Catania / TV8
16:00 Genclerbirliği-Beşiktaş / Lig TV
16:00 Everton-Arsenal / Spormax
16:30 Hoffenheim-Freiburg / TRT HD
17:00 İBB-Karabükspor / Digi
18:00 Lorient-PSG / Kanal A
18:10 Chelsea-Sunderland / PL TV
18:30 Bayern Munih-Nurnberg / TRT 3
19:00 Samsunspor-Denizlispor / TRT 1
19:00 Galatasaray-Manisaspor / Lig TV
20:00 Sporting Gijon-Real Madrid / NTV Spor
21:00 Vasco de Gama-Sao Paulo / Spormax
21:45 Inter-Milan Spormax HD / TV8
22:00 Lyon-Nice / Kanal A
22:00 Valencia-Getafe / NTV Spor
23:30 Fluminense-Goias / Spormax
16 Kasım Salı
23:59 River Plate-Boca Juniors / Spormax

Mesut Barcelona'ya Gidiyordu

İddia Barselona'dan Sport gazetesine ait. Sezon başında Real Madrid'den önce Barcelona, Mesut Özil için kulübü Werder Bremen ile anlaşmaya varıyor. Üstelik rakam daha sonra Real Madrid'in ödeyeceği 15 milyon Euro'nun da yarısı. Mesut ile anlaşma sağlanınca ön kontrat yapılıyor ve bir haftalık opsiyon alınıyor. Ne oluyorsa o bir haftada oluyor. Guardiola, önce bir yıl sonra sözleşmesi sona erecek olan Mesut'un bonservisinin alınıp, bir yıl Bundesliga'da kiralık olarak oynamasını istiyor. Sonra yaşının çok genç olduğunu ve onun oynadığı bölgedeki oyuncularıyla rekabet edemeyeceğini düşünüyor. Guardiola olumsuz yanıt verince de Barcelona ön anlaşmanın iptal olduğunu iki tarafa da bildiriyor ve Mesut Özil, 15 milyon Euro bonservis, yıllık 5 milyon Euro'ya Real Madrid'e imza atıyor. Bugüne kadar yaptıkları ortada. Kendini kanıtladığından artık lafını da dinletiyor.El Clasico'nun tarihi 29 Kasım Pazartesi olarak açıklanınca fikrini sormuşlar. Mesut da "Ne gün oynayacağımız önemli değil, Barcelona'yı yeneceğiz" demiş. Bir istatistik, iki kulüp tarihlerinde iki kez Pazartesi günü El Clasico oynadılar. Birini Real Madrid, 2-1; diğerini ise Barcelona, 1-0 kazandı. O iki sezonun da şampiyonu Real Madrid...

Inzaghi ve Milano Derbisi

Çok değil geçen hafta Real Madrid'e 2 tane sallayan Pipo İnzaghi için sezon bugün bitti! 37 yaşındaki bir golcü sol diz bağlarından operasyon geçirdikten sonra futbola dönmez. Kolay değildir, artık asarsın kramponları. Bu Inzaghi ise herşey beklenir. Kardeşi ne kadar gamsızsa bu adam o kadar hırslı bir o kadar profesyonel. Milan da vefalı kulüptür, parasını öder, sezon sonunda sözleşmeyi de feshetmez. Liderliğe yükseldikleri, hafta sonunda derbide Inter'i devirdikleri takdirde puan farkını 6'ya çıkartacakları bir günde bu sakatlık haberine bir de Pato'nun oynamayacağı haberi geldi. Pato bu lige geldiğinden beri tekme yiyiyor, sakatlığa da açık bir oyuncu, sürekli adale problemi yaşıyor. Milan'ın doğru bir transfer politikası yok elbette. Kalesinde Abbiati'nin olduğu takımın santrforu İbrahimovic olur mu? Sezon başında iki santrforu elden çıkardılar. Şimdi bu iki adam derbide olmayınca Robinho devreye girmek zorunda. Ya da Inter orta sahasıyla başa çıkabilmek için Ibra'yı ileride tek bırakacaklar. Inter, maşallahı var, Mourinho'nun mirasını Benitez sayesinde çok çabuk tüketti. Geçen hafta San Siro'da, hafta ortasında deplasmanda 2. golü atmayı beceremediler ve 4 puan daha yaktılar. Milan, derbilerde 2008 yılından beri kazanamıyor. 6 yıldır da berabere biten derbi yok. Ev sahibi Inter, kaybederse puan farkı 6 olacak ki o zaman Rusya'da sezonu bitirmek üzere olan Spalletti'nin ismi manşetlere çıkacak...

11 Kasım 2010

Santiago Bernabeu Hatırası

Santiago Bernabeu'yu gezmeye gittiğinde tribünlerden başlıyor, sahaya iniyor, yedek kulübesinde oturabiliyorsun, zemin elbette yasak. Oradan soyunma odaları, basın toplantılarının yapıldığı salon ve seni mağazaya çıkartıyorlar turun sonunda. Yukarıda müzeyi gezerken, kupalarla fotoğraf çektirebiliyorsun, bir de futbolcu ya da teknik adamla foto montaj var. Sol kolunu açıp poz veriyorsun, kız bedava diyor, yalan söylüyor.. Foto, tur fiyatı dahil diyor. Elinde numara ile mağazada foto bölümüne geldiğinde eh bu işin bir baskı maliyeti var tabii! Bir de mağaza turu. Real Madrid en kötüsünden 50 Euro'nu almayı başarıyor. Dün akşam Santiago Bernabeu'da Murcia ile oynanan kupa maçında Jose Mourinho'yu hakem sahadan attı. Bu ilk kez başına gelmiyor tabii Mourinho'nun. Maçın kalan bir saatini tribünde seyretti taraftarlar arasında. Fırsat bu fırsat tabii, arkadaş dayanmış fotoya. Bu bedava ama (!) Bak bizde olsa kesin hocaya akıl verilir, beraber onbir yapılır. Hocam, Lass'ı koyman lazım onbire, söyle bu Ronaldo'yu her gördüğü yerden vuruyor, Pepe'yi kes hocam takımdan vs...

El Clasico: 29 Kasım Pazartesi

28 Kasım'daki Galatasaray-Beşiktaş derbisiyle aynı akşamda program görülen Barcelona-Real Madrid, Barselona'daki seçimler nedeniyle bir gün sonraya alındı. El Clasico, 29 Kasım Pazartesi günü Türkiye saatiyle 22:00'de oynanacak.

9 Kasım 2010

Amauri-Sabri Takası (!)

Trabzonspor-Galatasaray maçının sabahı bir haberde diyordu ki: Juventus Futbolcu İzleme Komitesi Başkanı Domenico Arruzzo, Elano ve Sabri'yi izleyecek. Juventus'un teknik ekibini ezbere bilmiyorum tabii, böyle bir adama rastlayamadım nette. Vardır illa ki. Elano sezon başında da Juventus ve Milan için yazılmıştı. Sabri için de geçmişte Fiorentina, Sampdoria isimleri geçmişti. Sonrası ilginç. İtalyan medyası, Türk gazetesini kaynak olarak göstermiş ve bu haberi kullanmış. Haberi geliştirmek önemli tabii. Elano gündemde değil ama Sabri için 6.5 milyon Euro istendiğini yazmışlar, Juventus da nakit çıkmak yerine eldeki iki forvetinden birini takasta kullanabilirmiş. Sonuç ne peki? Amauri (Iaquinta)-Sabri takası... Fıkra gibi ama hadi hayırlı olsun (!)

il tentativo per Sarioglu potrebbe essere effettuato già per gennaio, e, qualora la Juventus ingaggiasse anche una punta già nel corso del mercato invernale, un nome tra quelli di Amauri (30) e, meno plausibilmente, Vincenzo Iaquinta (30) potrebbe essere offerto come contropartita.

Naklen Yayınlar

9 Kasım Salı
20:00 Ankaragücü-Fenerbahçe / TRT 1
22:00 Tottenham-Sunderland / PL TV
10 Kasım Çarşamba
20:00 Galatasaray-Denizlispor / TRT 1
21:45 Roma-Fiorentina / TV8
22:00 Manchester City-Manchester United / PLTV
11 Kasım Perşembe
20:00 Gaziantep BB-Beşiktaş / TRT 1

7 Kasım 2010

Totem Romano (!)

"Derbiyi Lazio kazanır. Golü, penaltıdan Floccari atar" Francesco Totti /4 Kasım Perşembe
Lazio: 0 Roma: 2

Dk. 52 Borriello (Penaltı) Dk. 87 Vucinic (Penaltı)