18 Mayıs 2007

Delikanlı adam Bossaball oynar

Böyle de manyak bir spor var: Bossaball. Futbol, voleybol ve jimnastiğin kombinesi diye tarif etmişler. Benim bildiğim tek kombine; stada olan. Ortada bir trombolin var; uçup smaç vuruyorsun, ayrıntılarını araştıracağım, bizim memleketin plajlarına da gelir ama kaç kişi becerir oynamayı o ayrı konu. Tatil köyünde aktivite manyağı müşteriler vardır ne bok olsa yapan. Bunu oynamak zevklidir kesin de seyretmesi çok daha zevkli olur. Evet düşene gülüyorum hatta bir tekme de ben atabilirim.
Video 1 / Video 2 / Video 3

Ortega piyasa yaptı

Tanıdık geliyor mu bu arkadaş size? Korkak tavuk desem? Tamam işte o: Ortega. Sonbaharda alkol tedavisi görüyordu, sonra ekmek parası toparladı biraz, son bir iki maçtır River Plate'de 11'e de çıktı. İdare ediyor işte. Meksika'dan Necaxa kulübü gelecek sezon için transfer teklif etmiş. Arjantin dışında Valencia, Sampdoria, Parma ve Fenerbahçe'de oynadı. 5 sezonda 111 maç ve 26 gol. Meksikalılar da belalarını bulacaklar yakında..

Brezilya Milli Takım kaptanı Alex!

Bu ülkede 3 yıldır aynı yalanı söylüyorlar ben de 3 yıldır gülüyorum: Brezilya Milli Takımı'nın kaptanı Alex. Hangi Alex bu? PSV defansından Alex mi Sao Paolo'dan Alex Silva mı? Hayır Türk medyasına göre Fenerbahçe'li Alex. Brezilya Milli Takımı'nın bırak ilk onbirine 3 yıldır aday kadrosuna bile çağrılmayan Alex. Neyin kaptanı bu? Şilep kaptanı Alex mi?. İşte Haziran'da İngiltere ve Türkiye ile hazırlık maçı oynayacak ve sonrasında Copa America'ya katılacak olan kadro:
Kaleciler: Helton (FC Porto), Doni (AS Roma).
Defans: Alex Silva (Sao Paulo), Alex (PSV Eindhoven),Juan (Bayer Leverkusen), Naldo (Werder Bremen), Marcelo(Real Madrid), Gilberto (H.Berlin), Maicon (Inter), Daniel Alves (Sevilla)
Ortasaha: Josue (Sao Paulo), Kaka (AC Milan),Ronaldinho (FC Barcelona), Diego (Werder Bremen), Elano(Shakhtar Donetsk), Edmilson (Barcelona), Mineiro (HerthaBerlin).
Forvet: Robinho (Real Madrid), Vagner Love (CSKA Moskova), Jo (CSKA Moskova), Afonso (SC Herenveen).

17 Mayıs 2007

Efsane kadrolar 35

17 Mayıs 2000'de Kopenhag Parken'de UEFA Kupası'nı kazanan Galatasaray: Claudio Taffarel, Capone, Gheorghe Popescu, Ümit Davala, Bülent Korkmaz, Hakan Şükür, Okan Buruk, Gheorghe Hagi, Suat Kaya, Arif Erdem, Ergün Penbe

Football explained to women

Football explained to women.
Advertising Agency: 1861 United, Milan
Art Director: Peppe Cirillo
Copywriter: Vincenzo Celli
Photographer: Michele Gastl
Published: 2006

Tekrar kurtar Palop

ESPANYOL-SEVİLLA 3-5 d.c.r. (1-1 al 90’, 2-2 al 120’)
Goller: Adriano (S) 18’, Rieira (E) 28’ p.t.; Kanoute (S) 15’ p.t.s.; Jonatas (E) 10’ s.t.s.
Penaltılar: Kanoute (S) gol; Luis Garcia (E) parato; Dragutinovic (S) gol; Pandiani (E) gol; Dani Alves (S) fuori; Jonatas (E) parato; Puerta (S) gol; Torrejon (E) parato.
ESPANYOL (4-2-3-1): Iraizoz; Zabaleta, Jarque, Torrejon, David Garcia; De la Pena (Jonatas dal 42’ s.t.), Hurtado; Rufete (Pandiani dall’11’ s.t.), Luis Garcia, Riera; Tamudo (Lacruz dal 28’ s.t.). (Kameni, Chica, Costa, Coro). All. Valverde.
Sevilla (4-2-3-1): Palop; Daniel Alves, Javi Navarro, Dragutinovic, Puerta; Poulsen, Maresca (Jesus Navas dal 1’ s.t.); Marti, Kanoute, Adriano (Renato dal 31’ s.t.); Luis Fabiano (Kerzhakov dal 19’ s.t.). (Cobeno, Aitor Ocio, David, Chevanton). All. Juande Ramos.

16 Mayıs 2007

Meet the Cure

"Meet the Cure"
Advertising Agency: TBWA\PHS, Helsinki, Finland
Creative Directors: Erkko Mannila, Damon Stapleton
Art Director: Mikko Torvinen
Copywriters: Gokhan Yücel, Jonathan Smith
Illustrator: Teukka Anttila
Photographer: David Prior
April 2007

Efsane kadrolar 34

2006 UEFA Kupası'nı kazanan Sevilla: Palop, Maresca, Javi Navarro, Luis Fabiano, Escude, Marti, Dani Alves, Navas, Saviola, Adriano, David Castedo1999-2000 Kral Kupası'nı kazanan Espanyol: Nando, Cavallero, Cristobal, Pochettino, Arteaga, Galca, Roger, Sergio, Toni Velamazan, Tamudo, Martín Posse

15 Mayıs 2007

Sadece Raul

Sevilla maçında Real Madrid mağlupken yerini Guti'ye bıraktığında ve Guti'nin 3 asistiyle maçı çevirdiklerinde bir devir mi kapandı acaba demiştim. Raul gol lazımken kenara gelir miydi eskiden? 2 sezondur eskisi gibi gol atmıyor, 11 golü var. Espanyol'a attığı golle Real Madrid'de lig kariyerinde en fazla gol atan futbolcu Santillana'yı yakaladı. Biraz rakamlara boğulacak post ama; 13. sezonu 442 La Liga maçında oynadı ve 13 yılda sadece 19 sarı kart gördü. Takım kaptanı ki çok zaman takım adına da itirazdan kart görür Raul 23 Ekim 2004'de Valencia'yı Owen'ın golüyle 1-0 yendikleri maçtan beri sarı kart görmüyor. 31 ay, 82 maçtır kartı yok. Kariyerinde kırmızı kartı da yok. Son 3 sezonda sırasıyla 25, 26 ve 31 maç oynadı. Blogda bugüne kadar adının geçtiği çok post vardı ama bu kez sadece ona ait olsun istedim. Çok severim kendisini, oğluma ismini verecek kadar..

Katalan işi gider

Rijkaard ile 2 şampiyonluk ve 1 Şampiyonlar Ligi. Sonrası kayıp. Önce Süper Kupa sonra kıtalararası. Ligin ilk yarısında Real Madrid mağlubiyeti. Rövanşta Real Madrid'i devirememek, Şampiyonlar Ligi'nde Camp Nou'da Liverpool'ın zaferi ve eleniş, Villarreal ve Zaragoza'dan alınan üstüste mağlubiyetler, 5-2'nin rövanşında Getafe'den 4 yiyip Kral Kupası'ndan eleniş ve son olarak Real Madrid'in seriye bağlayıp liderliği ele geçirmesi sonrasında Real Betis'den 89'da yenen beraberlik golü. Barcelona taraftarı geç bile kalmıştı en sonunda gideri yapmışlar takıma. Getafe dönüşü havaalanında kıstırmışlardı birkaçı şimdi de antrenmanda alayına gider yapmışlar Puyol'dan gayrı. Fotoğraftaki Katalan kişisi de Boixos Nois üyesi. Lehine tezahürat yaptıkları tek adam kaptanları Puyol. "Bizi ancak sen kurtarırsın" diyorlar. "Acaba?" diyorum. Peki ya diğerleri? Halis İspanyolca vermek lazım: Jugadores, mercenarios; sois unos perdedores; Hay que correr mas"İkinci foto Camp Nou'daki Real Betis beraberliği sonrasında. Beyaz mendiller çıkmış sandıktan, naftalin kokuyordur ama her zaman iş görür.

Souness sendromu ve İngiliz maymunları

11 yıl geçmiş aradan hala unutulmuyor. Pazar akşamı canlı yayında seyrettiğimizde çok gülmüştük Bay K ile. Bunun adı Souness sendromu. Şampiyon olmuşsun, İzmir'desin, elindeki bayrağı getirmiş İzmir Atatürk Stadı'nın santra noktasına dikiyorsun. Neyin rövanşı bu. Olmuyor Türk futbolu kendini tekrar ediyor, biraz daha yaratıcılık lütfen.Hele bir de Galatasaray takımı Ali Sami Yen'de Fenerbahçe'yi alkışlar mı diye soran köşe yazar(lar)ı var ki? Sanırsın Londralı aristokrat John'un oğlu! Nerede yaşıyorsunuz kardeşim siz? Bu ülkenin futbol kültüründe, Akdeniz havzasında ezeli rekabette kim kimi alkışlamış? İngiltere'ye gittiğinizde sabah kahvaltısında bacon'ı dayadıklarında önünüze en ingliş brekfıstta; "bu domuz mu?" diye sormuyor musunuz onca yıldır. "Ah zeytin, beyaz peynir nerede" diye mırmır etmiyor musunuz? Hanginiz auta giden topun ardından "ooooo" diye bağırıyor İngilizler gibi. Dağılın gidin asabımı bozmayın, her gördüğünüz John'u da Lennon sanmayın..

14 Mayıs 2007

Giuly Fransız Milli Takımı'nda neden oynamaz?

Barcelona'da 2 sezon şampiyonluk yaşayan ve Şampiyonlar Ligi'ni kaldıran Giuly neden Fransız Milli Takımı'nda oynamaz? Dünya Kupası'nda neden kadroda olmaz. Ludovic Giuly bir iki güne kadar piyasaya çıkacak biyografisinde bu soruyu cevaplamış. 12 Ekim 2005'den beri Milli takıma çağrılmıyor Giuly. Çağırmayan da Sorbonne'de felsefe profesörü kılıklı Raymond Domenech. Sebebi ise kıskançlık. Giuly M6 televizyonunda bir spor programına katılıyor ki bu kanalda da Melissa Theuriau çalışmakta ama hikayenin kahramanı başka bir kadın. Estelle Denis: Domenech'in karısı. Giuly programdan sonra hatuna yazılıyor, hatta bir sms atıyor. Motive ediyor da diyebiliriz. Domenech de Giuly'i milli takımdan çiziyor. Televole dediğin budur işte. Giuly biyografisinde " tipim değildi, birşey yaşamadık" demiş, ben de kendisine hak veriyorum, Estelle Denis (bkz foto) bir boka benzemiyor. Madem M6'ya kadar gitmişsin verseydin coşkuyu Melissa'ya diyeceğim Melissa o tarihte TF1'deydi...

Napoli 1987

13 Mayıs 2007

Camp Nou'yu yıktılar!

Bu da oldu. Barça sahasında puan kaybetti hem de 1-0 önde olduğu maçın 89. dakikasında. Dün gece Real Madrid 89'da kazanmıştı, Barca bu gece 100 bin taraftarı önünde yine bu dakikada yıkıldı. Sobis atmış Camp Nou'da. Getafe'den 4 yediğinden beri zaten karışmıştı Barcelona. Puanlar 66 oldu iki takımın da. Yürü be Real Madrid... Kalan maçların grafiği budur.
Fotoğraf muhteşem bu arada, Puyol'un şimdi ne yapacağız bakışı ve Rijkaard'ın uzaklara bakan hüznü.
Barcelona: 1 Real Betis: 1
La Liga Puan Tablosu
Pazar sabahı çıkan El Mundo Deportivo, 11 Puyol lazım diye gazlamıştı Barça'yı. 11 Puyol ruhu 11 yürekten oynayan adam. Olmadı.

Moggi'nin çakma saatleri

Juventus'u küme düşüren Moggi hikayelerinden bıkkınlık geldi ama itirafların da arkası kesilmiyor. Son öten Maurizio Capobianco olmuş. 80'lerde Boniperti günlerinden bu yana Juventus yönetici. Repubblica gazetesine uzun bir röportaj vermiş. Hakemleri satın almalar falan bildik hikayeler, Moggi gazetecileri de bağlamış. İşin sırrı da pahalı saatlerde. İtalya'da saat rüşvet vermek her zaman iş yapmıştır. Roma'nın şampiyon olduğu sezonda da başkan Franco Sensi'nin hakemlere Aras Kargo ile Rolex yolladığı haberi çıkmıştı. Moggi de gazetecilere Jaeger Le Coltre, Franck Muller, Cartier, Girard Perregaux ve Bulgari 'den seç-beğen-al saatler yollamış. Bence bu saatlerin alayı çakmadır. Moggi denen madrabaz bu saatlerin alayını İstanbul'da, 1. kalite replika bunlar abicimlerden almıştır. İtalya'da saat vermek moda da; bizde de bir zamanlar gazetecilere Volkswagen Passat yollanırdı. Hakkaten ne oldu o Passat'lara. 2. el bir otomatik arıyorum da...