30 Temmuz 2008

İki Film Birden

Yıllar sonra bir kez daha izledim. Fikrim değişmedi. Maçın sonucu:
Lock, Stock and Two Smoking Barrels: 1
Snatch:0
Guy Ritchie ne tembel adamsın... Çeksene senede 2 film...

42 yorum:

Pasetto dedi ki...

Şu Vinne Jones gibi stoperim olsun 10 milyon borcum olsun.Benim oyumda Lock'tan yana.Madonna bıraksaydı belki yapardı bişeyler.Kabalaydı şuydu buydu mahvetti adamı.

varol döken dedi ki...

snatch, lock'un kötü bir kopyasıdır sadece...

Adsız dedi ki...

Jason Statham'ın olduğu filmleri birbirinden ayırmak istemememe rağmen. Lock Stock bir adım önde diyorum :)

Adsız dedi ki...

2 film de loop a alınıp yüzlerce kez izlenecek kadar güzeldir. 1 elmanın 2 yarısı olan bu güzide filmeri şahsen bu tip bir değerlendirmeye maruz bırakamıyorum. malibu ve kahlua gibidir bu 2 film.

getabbaaww dedi ki...

lock stock and two smoking barrels senaryo ve oyunculuk bakımından daha iyi ama snatch'de guy ritchienin daha iyi iş çıkardığını düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

Inanilmaz birsey, snatch'i 15. kez iki gun once, Lock, Stock and Two Smoking Barrels'i ise dun gece 20. kez izLedim. Bugun bu haber cikti. Snatch biraz daha piyasaya cikmis, popuLer bir fiLm oLsa da, en babasi Lock, Stock dur bence de.
"You do have all the charactheristics of a dog, except loyalty" sozu beni bitirir.
Vinnie Jones ve Jason Statham'in oLdugu her fiLm, yonetmen de guy ritchie oLursa bayiLa bayiLa izLenir, izLemeyenLere oneriLir...


dennis-cyprus

Pads dedi ki...

lock stock'i snatch'e tercih eden tercih eden azinliktan biri olarak sesimizi duyurdugun icin tesekkur ederim :)

Adsız dedi ki...

bu lock stock, snatch tayfasından en çok jason statham'a üzülüyorum. biz onu yapılı vücudu, ingiliz aksanı, komik mimikleriyle sevmiştik. adam sonradan resmen gitti ruhunu hollywood'a sattı. iğrenç amerikan aksiyon filmlerinde (crank, transporter) hayal kırıklığı ötesi performanslara imza attı. lock stock'taki rory breaker karakteri gelmiş geçmiş en komik karakterlerden biridir bence. vinnie jones'a da ayrıca hastayım.

ayrıca, snatch ve lock stock severlere mean machine filmini de öneririm. "bullettooth tony" vinnie jones yine harika. jason statham güzelliği de var tabi. the longest yard'ı izlediyseniz, izlemeyin ama.

Adsız dedi ki...

çok acayip bir yönetmen, lock da çok acayip bir film. snatch belki ilk filmi izlemesek harika diyebileceğimiz bir film ama ilkinden sonra zayıf gibi görünüyor. ilkindeki şiddet sahneleri süperdi...

cnbce

anonim dedi ki...

vinne ile gascoigne arasındaki enstante de unutulmamalıdır. :)

http://forum.paticik.com/thumbnails/683/27c/357/ede/428/0bc/10d/2dc/97b/665/0b_450xNULL.jpg

mahallemizin ağır abisidir kendisi. sever, sayarız... ;)

Adsız dedi ki...

aynen bende lock stocku tercih etmekteyim. yinede ikiside süper filmler. revolverda idare eder ama çok daha farklı bir film. ayrıca buna guy ritchienin tembelliğimi dersin, yeteneğinin sönmesi mi bunu da madonnaya bağlıyorum şahsen. :)

Adsız dedi ki...

Yeni Guy Ritchie filmi RocknRolla eylülde vizyona girecek. Dün sinemada tanıtım klibini izlemiştim. Gerard Butler ve Tom Wilkinson başrollerde. Filmin imdb sayfası şurada
http://www.imdb.com/title/tt1032755/

Adsız dedi ki...

hangisini daha cok sevıyorum ayırı yapmak bana sankı bi anneye hangı evladını sevıosun sormak gıbı geldı.ben ıkısındende ınanılmaz keyıf aldım ve ıkısınıde ızlerken gulmekten karnıma agrılar gırdı.

o yuzden bence
lock,stock 1
snacth 1

Unknown dedi ki...

Lock, Stock and Two Smoking Barrels.. Israrla Snatch dvdsi ararken, gittigim bir dukkanda, "Snatch'in yonetmenin filmi, bence Snatch'ten daha güzel" yorumunu yapan saticinin onerisiyle izleyip, hayran kaldigim, Snatch'le kiyasini dahi yapamayacagim bir film. Kac kere izledim bilmiyorum fakat her seferinde Guy Ritchie'ye olan hayranligim artti diyebilirim. Her sahne ince ince dusunulmus, film cok zekice kurgulanmis. Fazla film yapmamasini da isini iyi yapmaya ozen gostermesine bagliyorum, icine sinmeden harekete gecmiyor sanki.

domestos dedi ki...

Katılıyorum. Dahası,

Lock, Stock and Two Smoking Barrels Soundtrack: 1
Snatch Soundtrack: 0

Adsız dedi ki...

Snatch deki karakter derinliği Lock stock and two smoking barrels da oldğunu düşünmüyorum. dolayısıyla her yerde nick olarak dont go to england ı seçiyorum. ayrıca guy ritchie tembel falan değil arkadaşlar. adamın tercihi bu yönde. isteyenler empire ın bu ayki sayısını alıp neden bu kadar film çektiğini kendi verdiği röportajdan öğrenebilirler.

a-town dedi ki...

lock stock bence de galiptir ama 1-0 gibi kisir bir skorla degil, 5-4 diyelim.

Philia Network dedi ki...

http://trailerphilia.blogspot.com/2008/07/rocknrolla.html

RocknRolla fragmanını linkten izleyebilirsiniz...

Adsız dedi ki...

bence filmdeki şu iki diyalog bile durumu 1-1 e getirmeye yeter :

Vinny: What the fuck do you mean, replicas?
Sol: They look the shit, don't they? And nobody is gonna argue. And I've got some extra loud blanks, just in case.
Vinny: In... Oh, in case we have to deafen them to death?

ve

Customs official: Anything to declare?
Avi: Yeah. Don't go to England.

Adsız dedi ki...

Guy Ritchie + Jason Statham ikilisi bir ömür süren film yapsınlar. İşi gücü bırakır izlerim.

Bu arada domestos arkadaşa "Yok o kadar da değildir" demeliyim.

Adsız dedi ki...

lock stock and two smoking barrels attı üç oldu gol oldu gol:)

Adsız dedi ki...

bence lock,stock and two smoking barrels müziğiyle,kurgusuyla,senaryosuyla ve hepsinden önemlisi samimiyetiyle snatch ten bir kaç adım önde.aslında ikisini kıyaslamak bana pek doğru gelmiyor,sonuçta aynı kafadan çıkmış şaheserler.
samimiyet demişken guy ritchie de snatch'in kamera arkasında ''lock s... yaparken hiç bir garantimiz yoktu film yarın bile iptal olabilirdi,şimdi ise çok profesyonelce çalıştık'' gibi bir şey demişti bence bu yeterli samimiyet açısından.

son olarak da l.s. daki poker masasından kalkış sekansı beni benden alır.

man on the prowl dedi ki...

filmleri doğal süreç olan çıktıkları tarihi göz önüne alarak izlemişsek eğer lock stock bir anlamda snatch'in varolma sebebidir. yani snatch i izlerken olaylar ne kadar şaşırtıcı olursa olsun, ne kadar boka sararsa sarsın çok enteresan bir hamleyle çözüleceğini lock stock hafızamızla az çok kestirebiliyoruz. tabi bu fikrim snatch'in kötü olduğunu da belirtmiyor. evet lock stock bir adım öndedir bana göre de.

bi diyalog da benden:)

bacon: what's that?

barmen: a cocktail, you asked for a cocktail.

bacon: no, i asked you to give me a refreshing drink, wasn't expectin a fuckin rainforest, you can fall in love with an orangutan in that!?'?^&/

Julien Dekosta dedi ki...

kari dirdiri oyle menem biseydirki bitirir adami kurutur hicbisey yapamaz duruma gelirsin, e bahsettigimiz dirdirda madonnaninki olunca adam 2 filmde kaldi :D

organic soap dedi ki...

bu iki filmi her haftasonu izlerim.ve sevdiğim bir yazarın bunu yazmasına gerçekten sevindim.
ikisi de güzeldir ama bence snatch lock,stock'tan daha iyidir.soundtrack i ile,quote ları ile,daha geniş cast ı ile bir şaheserdir.
tabi bu yorumlarıma büyük bir brad pitt hayranı olduğumu da eklemeliyim.

bir diyalog da benden olsun o zaman :)

sol-Why did you do that fo'?

tyrone- I didn't see it there...

sol- It's a four-ton-truck Tyrone.
tyrone- It's not as if it's a bag of fuckin' peanuts, is it?

tyrone- It was in a funny angle!

sol- It's behind you Tyrone. Whenever you reverse, things come from behind you...

Adsız dedi ki...

Elbette Lock& stock bu maçı alır. Ama Brad pitt 'in forvet olduğu takım da golünü atar bence..
Skor 3 : 1 olsun

Herkese Selamlar,

Ali İhsan D.

tknycl dedi ki...

karakter derinliği açısından
Snatch :1
diğer bütün hollywood filmleri : 0 derim ben..
rock'n rolla gelsin tabi ondan sonra da tartışırız..

domestos dedi ki...

Muhabbeti buraya kadar getirip de Mean Machine'i anmamak da olmaz bu arada...

Adsız dedi ki...

her iki film de şahane ama mizah açısından lock stock kanımca cok daha "british" bir film..izlemeyenler icin jason statham ın revolver performansı da bu iki filmden hiç aşagı kalmıyor..

Adsız dedi ki...

ayıramıyorum ikisini ama ilk seyrettiğim snatch olduğu için aklım snatch'e kayıyor. shaun of the dead ve hot fuzz'ı da izlemediyseniz çok şey kaçırmışsınız.


vinny:how many fingers did he have?

sol:sorry i didn't get the binoculars out in time.

Adsız dedi ki...

bence iki film de birbirine çok benziyo. o yüzden önce hangisini izlemişseniz favoriniz o oluyo. ben önce snatch i izlemiştim. bu sebeple oyum snatch e.

Adsız dedi ki...

lock stock un hemen her dialogu samimi ve etkileyicidir. snatch dekiler ise sit-com diyalogları gibidir. ayrıca lock stock un fools' gold eşliğindeki bitiş sahnesi inanılmazdı.

Adsız dedi ki...

Bilemiyorum. Herkes Lock Stock ... demiş ama açıkçası ben Snatch derdim. Lock Stock ...'u daha önce izlemiştim ve şimdi tekrar izleyince farkettim ki, filmin ilk 1 saati çok bayıyor. Kalkıp gitmek istiyorsunuz resmen. Snatch'de bu olay çözülmüş gibi. Filmi izlerken sıkmıyor.

Kuzen Ben'in İngiltere'ye geliş sahnesi çok iyi tasarlanmış durumda. Brad Pitt'in ringde düşerken havuz efektinin kullanılması, Vinnie Jones'un Desert Eagle ile zenci elemanlara posta koyması aklımda kalan sahneler.

Ama Lock Stock'da sadece elemanımızın poker masasından kalkerken yapılan çekim aklımda yer etmiş.

Bilemiyorum, buraya yorum yazan bir çok arkadaştan farklı olarak ben Snatch diyorum.

Adsız dedi ki...

THe bank job'ida izleyin, izlettirin, yorum yapin derim ben.

Adsız dedi ki...

Bende snatch diyen azınlık içindeyim.karakterler ve kurgu üzerinde daha fazla durulmus çünkü snatch de.Brad pitt in aksanı ve golden brown un caldığı sahnedelerde bittiğim andır.Ayrıca madonna sana sesleniyorum bırak su adamın yakasını da işine baksın bana gel sen.

Adsız dedi ki...

6-7 sene önce lock stock'u ilk izlediğimde film bittiğinde ben bunu birisine izletmek zorundayım diyip o kimsenin bilmediği filmi o gün içerisinde 2 ayrı kişiyle 2 kere daha izlemiştim. hala da canım sıkıldığında açar tekrar tekrar izlerim. snatch de güzeldir herşeyiyle. ama lock daha öndedir.

bir de "mean machine" vardırki, bu ikisinin yanından ayırmam asla, siz jason statham'ı orda görün hele.

ayrıca snatch'te hatta izlediğim başka hiç bir filmde rory breaker gibi bir karakter kesinlikle yoktur olamaz!

if you hold back anything, i'll kill ya.
if you bend the truth or i think your bending the truth, i'll kill ya.
if you forget anything i'll kill ya.
in fact, you're gonna have to work very hard to stay alive, nick.
now do you understand everything i've said? because if you don't, i'll kill ya.

Adsız dedi ki...

yorumlarda mean machine de iyi film olarak geçiyor. bence uzaktan yakından alakası yok. bir filmde o kadar sıkıldığım nadirdir. izlemeyin izletmeyin...

Dogan dedi ki...

Guyy Ritchie// bu adamın mezarı yok...Ne ?
...Olmasın yani..

Dogan dedi ki...

Ha bu arada Bu film şudur. Aynı şey iki kez yapılamaz. G.Richie " Kim dediyse unutun gitsin"

Adsız dedi ki...

İki filmi de ayrı ayrı severim. Özellikle müzikelerdeki seimler bile harika. Tam olarak bir skor veremeyeceğim ama az da olsa lock stock ve two smoking barrels ağır basıyor sanki.

Adsız dedi ki...

İkisi de çok güzel bence. Buradan " Lock,stock... " diyenlere sormak istiyorum , Brick Top'ı inkar edebilir misiniz?

gorcanabi dedi ki...

1-0 değil de 4-3 gibi bir skor geliyor benim aklıma da :)