31 Mayıs 2008

Beter Olun

Bu akşam (20:00) Arjantin'de derbi var ve NTV Spor naklen yayınlıyor. Avellaneda derbisi. Independiente-Racing. Derbiye birgün kala Independiente taraftarı Racing idmanına çıkarma yapmış. Baklavayla gelmedikleri kesin!.. Independiente iyi durumda 5. sırada. Racing ise sürünüyor, 19. sırada.Eski Independiente'li Sergio Aguero'ya sormuşlar Racing'i: "Beter olsunlar" demiş; bir de "ben R ile başlayan takımlarda forma giymem" ile olaya son noktayı koymuş. Rizespor'un şansı yok yani(!)

Moratti&Mourinho

Bu da gazeteciliğin en keyifli tarafı. Rakipleri atlatmak. Inter başkanı Moratti ve Mourinho'yu aynı karede ilk kim yakalayacaktı? La Gazzetta dello Sport başardı. Paris'te kıstırdılar bir köşeye...

Emre Belözoğlu

Emre ve Okan'ın Inter'e imza attığını yazdığımda Inter kulübü sitesinin resmi açıklamayı yapmasına bir saat vardı. İtalyan arkadaşım bana haberi uçurmuştu. Büyük bombaydı...
Bu akşam İtalya-Belçika maçını seyrediyordum, farkında değilim. Fenerbahçe resmi açıklama yapmış. Newcastle United ile bonserviste anlaştık diyorlar. Galatasaray için ancak geçen sezon o da Mehmet Topal patlamadan kiralık olarak gelse efektif bir transfer olabilirdi. Vakti zamanında sıfır bonservisle gitmiş bir futbolcuya Galatasaray kulübü 5 milyon euro öderse kıyamet kopardı. Taraftarlar arasında duygusal davrananlar olacaktır elbet ama Galatasaray onbirinde Emre'ye yer de yok; ihtiyaç da. Geçen gün de Basinas'ı yazmışlardı. Alıp da nereye koyacaksın? Galatasaray'ın Mehmet Topal-Linderoth ve Ayhan gibi 3 adamı var o bölgede. Fenerbahçe için ise gerekli bir transfer. Hele Beşiktaş için elzem. Appiah bitmiş, Selçuk bitirilmiş, Aurelio gider mi kalır mı. Türkiye'de sıradan futbolcular için kapıyı 5 milyondan açıyor başkanlar o yüzden İngilizlere ödenecek bonservis de çok değil. Yıllık 3.5 milyon euro doğruysa eğer bu Türk futbolunda devrimdir. Kezman, Alex alır da bir Türk futbolcusu 3.5 milyon euro alırsa, alabilirse bize feza yolu açılmış demektir. Emre iyi futbolcudur ben deyince olmuyor zaten. Sağlam olduğu maç sayısı kadar da katkı yapar Fenerbahçe'ye... Bir de Fenerbahçe resmi sitesinde gözüme takıldı. "Emre kimdir?" derken Galatasaray'da oynadığını özellikle yazmamışlar. Daha ilk günden bu kadar sıkıntı çekiyorlarsa bence hiç bu işe bulaşmasalardı. Foto tribündergi'den. Ne zaman çekilmiş bir fikrim yok ama transfer vesilesiyle çekilmediğini not düşeyim...

İtalyanların Keyfi Yerinde

Euro 2008'in ilk maçına kadar artık futbol seyretmeyeyim diyordum İtalya'yı görünce dayanamadım. Belçika'yı 3-1 ile geçtiler. İyiydiler ama rakibi ezip de geçmediler. Donadoni 4-4-2'de devam ediyor. Onun döneminin flaş golcüsü Di Natale yine onunla başladı, o da 2 gol atıp görevini yaptı ve yerini 2. yarıda Del Piero'yu bıraktı. Luca Toni elbette ki finallerin gol kralı adaylarından, hava toplarında ezdi geçti Belçika defansını. Belçikalılar yerden iyiydiler, özellikle 2. yarıda Del Piero'yu 3 kez son vuruş öncesinde bire birde durdurdular. Zambrotta takımın jokeri. İlk yarı solda başladı. İkinci yarı sağ bek Panucci çıkıp yerine sol beke Grosso girince de sağ kanada geçti ve en çok bindirmeyi de o yaptı. Orta sahada Gattuso her zamanki gibi, Aquilani hergün üstüne koyan bir adam. Pirlo harika uzun toplar attı. Kalede Buffon'a eyvallah da stoperlerde biraz sallanıyorlar. Çok hava topu verdiler rakibe. Orta sahayı klasik uzun toplarla hızlı geçiyorlar ve ters toplarla bekleri çıkartıp, uzak direkte Toni'yi buluyorlar. Del Piero ve Cassano oyuna girince de topu yere indirip ince çalıştılar. Borriello, Toni'nin, Cassano; Camoranesi'nin yedeği olacak finallerde. De Rossi ve Perrotta'yı ise sanırım dinlendirdi Donadoni ve dakika vermedi Romalılara.

Ronaldo ve Babası

Beni uyaran yorum için teşekkür ediyorum, bu blogu okuyanlardan da özür. Cristiano Ronaldo'nun ailesi fotosunu aldığım site beni yanılttı ve Ronaldo'nun babasını dirilttik iki post aşağıda. Gelen yorum sonrasında araştırmak şart oldu. Bir yıl önce de La Gazzetta dello Sport'ta bir haber çıkmış. Ronaldo'nun annesi Dolores Aveiro anlatıyor: Babası Dinis 52 yaşında vefat etti. 2006 Dünya Kupası eleme grubundaki Rusya-Portekiz maçı öncesinde. Aralık 2005 gibi olmalı. Babası alkolikmiş Ronaldo'nun, ölümüne kadar da tüm tedavi tekliflerini reddettmiş. Ağabeyi Hugo ise Ronaldo 14 yaşındayken uyuşturucuyu başlamış. Cristiano Ronaldo profesyonel olduğunda ancak parası yetmiş ve ağabeyini tedavi ettirmiş. Hugo bugün 33 yaşında ve dekoratörlük yapıyor. İki de ablası var Ronaldo'nun. Ronalda lakaplı Katia ve Ronaldo'nun markası CR7'yi yöneten Elma. Biliyorum "Evra'nın 23 kardeşi var" diyen Ertem Şener tadında bir post oldu ama bu biraz da zorunlu açıklama. Kimseyi bilmeden de olsa yanıltmayayım..

30 Mayıs 2008

Amauri Juventus'ta

Palermo'nun sıkı pazarlığı işe yaradı ve Juventus'dan Amauri için istedikleri rakamı kopardılar. Sezonu 14 golle kapatan Brezilyalı için ödenen rakam 12.5 milyon euro. Nocerino'yu da bonservisiyle verdiler ki kağıt üzerinde onun fiyatı da 7.5 milyon euro. Yetmedi bir de Lanzafame'yi yollayıp bonservisinde %50 pay verdiler. Del Piero, Trezeguet ve Iaquinta'nın olduğu kadroya 4. santrfor. YaTrezeguet valiz toplayacak ya da Iaquinta... Fiorentina'dan ayrılan Liverani de Palermo'ya imza attı...

Aile Baskısı

Bu transfer gerçekleşirse bu kesinlikle Madrid medyasının başarısı olacak. Adamlar yemiyor içmiyor Cristiano Ronaldo'nun peşinden koşuyor. O yetmiyor ailenin peşine takılıyor. Annesine zamanında "oğlumu Real Madrid formasıyla görmezsem gözlerim açık gider" dedirtmişlerdi. Şimdi de aile fotoğrafı çakmış, babasının eline de fotomontajı tutuşturmuşlar. Mahalle değil aile baskısı...

O.Lyon Açmazı

Şampiyon yapan teknik direktörün işine son verilir mi? Artık o kadar çok örneği var ki bunu kimse tartışmıyor. Capello, Mancini, Houllier,Lucescu şimdi de Alain Perrin. O.Lyon'a bu sezon iki kupa kazandıran Perrin'i de yolluyor başkan Aulas. Şampiyonlar Ligi'nde gelmeyen başarı sonrasında kim gelirse gelsin kapının önüne konuyor bu kulüpte. Takım 7 yıldır şampiyon olduğundan iş biraz da otomatik pilota döndü. Hani Hikmet Karaman gitse o da şampiyon yapacak O.Lyon'u. Perrin'in yerine gelece isim ise Lille'in hocası Claude Puel. Kaleci Coupet'in, ,ayrıldığı takımda 7 şampiyonluğu da gören bir tek Juninho ve Govou kalacak.

29 Mayıs 2008

23 Yıl

Acosta Sevilla'da

Sevilla, Keita transferinden gelen parayı harcamaya başladı. İlk transfer Arjantin'den. Geçen sezonun şampiyonu Lanus'dan Lautaro Acosta'yı kadrolarına kattılar. Ödedikleri rakam 7.5 milyon euro. Acosta'nın işi hücum, her yerde oynuyor Arjantinli. Bu transfer Diego Capel'i Tottenham'a yollayabilir. Ramos eski öğrencisi için 20 milyon euro vermeye hazır.

Dario Simic

İtalyanlar Galatasaray'da başkanın değiştiğinden haberdar değiller. Haber La Gazzetta dello Sport'ta. Galatasaray başkanı Özhan Canaydın; Simic icin Adriano Galliani ile görüştü diye yazmışlar. Görüşen elbette ki Adnan Polat'tır. Simic'in ismi geçen sezonun başında da yazılıp çizilmişti. Halen Hırvat milli takım kampında. Galliani gelecek hafta cevap vereceğiz demiş.

"Martedì, nella sede rossonera di via Turati, è stato avvistato il presidente del Galatasaray, Ozhan Canaydin, venuto a Milano per chiedere Dario Simic. Galliani, che ha ricevuto il numero uno turco, ha preso tempo: darà una risposta la prossima settimana. Il difensore croato, chiuso nel Milan, è allettato dall’offerta del Galatasaray che parteciperà alla prossima edizione di Champions. "

28 Mayıs 2008

Euro 2008 Kadrolar

Euro 2008'de bugün kesinleşen 23 kişilik kadroları bir arada yayınlayacak hayırsever bir haber sitesi arıyordum. İtalyanlarda rastladım. Ufak tefek edit yapmadan paylaşıyorum. İtalyanlarda tahmin ettiğim gibi Montolivo yok. Rumenlerde Bratu kesik yiyen isim. Almanlar ise Marin'i evde bıraktı. Fransızlarda Mexes ve Flamini yok...
GRUPPO A
REPUBBLICA CECA (ct Karel Bruckner)
Portieri: Jaromir Blazek (Norimberga), Petr Cech (Chelsea), Daniel Zitka (Anderlecht);
Difensori: Zdenek Grygera (Juventus), Marek Jankulovski (Milan), Michal Kadlec (Sparta Praga), Radoslav Kovac (Spartak Mosca), Zdenek Pospech (Copenhagen), David Rozehnal (Lazio), Tomas Sivok (Sparta Praga), Tomas Ujfalusi (Fiorentina);
Centrocampisti: Tomas Galasek (Norimberga), David Jarolim (Amburgo), Marek Matejovsky (Reading), Jaroslav Plasil (Osasuna), Jan Polak (Anderlecht), Daniel Pudil (Slavia Praga), Libor Sionko (Copenhagen), Stanislav Vlcek (Anderlecht)
Attaccanti: Milan Baros (Portsmouth), Martin Fenin (Eintracht Francoforte), Jan Koller (Norimberga), Vaclav Sverkos (Ostrava).
PORTOGALLO (ct Luiz Felipe Scolari)
Portieri: Ricardo (Betis Siviglia), Quim (Benfica), Rui Patricio (Sporting Lisbona)
Difensori: Ricardo Carvalho (Chelsea), Pepe (Real Madrid), Bruno Alves (Porto), Fernando Meira (Stoccarda), José Bosingwa (Porto), Paulo Ferreira (Chelsea), Miguel (Valencia), Jorge Ribeiro (Boavista)
Centrocampisti: Petit (Benfica), Miguel Veloso (Sporting Lisbona), Raul Meireles (Porto), Joao Moutinho (Sporting Lisbona), Deco (Barcellona)
Attaccanti: Cristiano Ronaldo (Manchester United), Nani (Manchester United), Ricardo Quaresma (Porto), Simao Sabrosa (Atletico Madrid) Nuno Gomes (Benfica), Hugo Almeida (Werder Brema), Helder Postiga (Panathinaikos).
SVIZZERA (ct Jakob Kuhn)
Portieri: Diego Benaglio (Wolfsburg), Pascal Zuberbuehler (Neuchatel Xamax), Eldin Jakupovic (Grasshopper)
Difensori: Valon Behrami (Lazio), Philipp Degen (Borussia Dortmund), Johan Djourou (Arsenal), Stephane Grichting (Auxerre), Stephan Lichtsteiner (Lille), Ludovic Magnin (Stoccarda), Patrick Muller (Olympique Lione), Philippe Senderos (Arsenal), Christoph Spycher (Eintracht Francoforte)
Centrocampisti: Tranquillo Barnetta (Bayer Leverkusen), Ricardo Cabanas (Grasshopper), Gelson Fernandes (Manchester City), Daniel Gygax (Metz), Benjamin Huggel (Basilea), Gokhan Inler (Udinese), Hakan Yakin (Young Boys), Johan Vonlanthen (Red Bull Salisburgo)
Attaccanti: Eren Derdiyok (Basilea), Marco Streller (Basilea), Alexander Frei (Borussia Dortmund).
TURCHIA (ct Fatih Terim)
Portieri: Volkan Demirel (Fenerbahce), Rustu Recber (Besiktas), Tolga Zengin (Trabzonspor)
Difensori: Sabri Sarioglu (Galatasaray), Gokhan Zan (Besiktas), Emre Asik (Galatasaray), Servet Cetin (Galatasaray), Hakan Balta (Galatasaray), Ugur Boral (Fenerbahce), Emre Gungor (Galatasaray)
Centrocampisti: Mehmet Aurelio (Fenerbahce), Mehmet Topal (Galatasaray), Emre Belozoglu (Newcastle), Tumer Metin (Larissa), Hamit Altintop (Bayern Monaco), Ayhan Akman (Galatasaray), Arda Turan (Galatasaray), Tuncay Sanli (Middlesbrough), Kazim Kazim (Fenerbahce), Gokdeniz Karadeniz (Rubin Kazan)
Attaccanti: Nihat Kahveci (Villarreal), Semih Senturk (Fenerbahce), Mevlut Erding (Sochaux).
GRUPPO B
AUSTRIA (ct Josef Hickersberger)
Portieri: Alexander Manninger (Siena), Juergen Macho (AEK Atene), Ramazan Ozcan (Hoffenheim)
Difensori: Gyorgy Garics (Napoli), Ronald Gercaliu (Austria Vienna), Martin Hiden (Austria Karnten), Markus Katzer (Rapid Vienna), Juergen Patocka (Rapid Vienna), Emanuel Pogatetz (Middlesbrough), Sebastian Prodl (Sturm Graz), Martin Stranzl (Spartak Mosca)
Centrocampisti: Rene Aufhauser (Red Bull Salisburgo), Christian Fuchs (Mattersburg), Andreas Ivanschitz (Panathinaikos), Umit Korkmaz (Rapid Vienna), Christoph Leitgeb (Red Bull Salisburgo), Jurgen Saumel (Sturm Graz), Joachim Standfest (Austria Vienna), Ivica Vastic (LASK Linz)
Attaccanti: Erwin Hoffer (Rapid Vienna), Roman Kienast (Ham- Kam), Roland Linz (Braga), Martin Harnik (Werder Brema).
GERMANIA (ct Joachim Loew)
Portieri: Jens Lehmann (Arsenal), Robert Enke (Hannover), Renè Adler (Bayer Leverkusen)
Difensori: Arne Friedrich (Hertha Berlino), Clemens Fritz (Werder Brema) Marcell Jansen (Bayern Monaco), Philipp Lahm (Bayern Monaco), Per Mertesacker (Werder Brema), Christoph Metzelder (Real Madrid), Heiko Westermann (Schalke 04)
Centrocampisti: Michael Ballack (Chelsea), Tim Borowski (Werder Brema), Torsten Frings (Werder Brema), Thomas Hitzlsperger (Stoccarda), David Odonkor (Betis Siviglia), Simon Rolfes (Bayer Leverkusen), Bastian Schweinsteiger (Bayern Monaco), Piotr Trochowski (Amburgo)
Attaccanti: Mario Gomez (Stoccarda), Miroslav Klose (Bayern Monaco), Kevin Kuranyi (Schalke 04), Oliver Neuville (Borussia Moenchengladbach), Lukas Podolski (Bayern Monaco).
POLONIA (ct Leo Beenhakker)
Portieri: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Lukasz Fabianski (Arsenal), Tomasz Kuszczak (Manchester United)
Difensori: Jacek Bak (Austria Vienna), Pawel Golanski (Steaua Bucarest), Mariusz Jop (FK Mosca), Adam Kokoszka (Wisla Cracovia), Marcin Wasilewski (Anderlecht), Jakub Wawrzyniak (Legia Varsavia), Michal Zevlakov (Olympiakos)
Centrocampisti: Jakub Blaszczykowski (Borussia Dortmund), Dariusz Dudka (Wisla Cracovia), Lukasz Gargula (GKS Belchatov), Roger Guerreiro (Legia Varsavia), Jacek Krzynowek (Wolfsburg), Mariusz Lewandowski (Shakhtar Donetsk), Rafal Murawski (LP), Michal Pazdan (Gornik Zabrze)
Attaccanti: Wojciech Lobodzinski (Wisla Cracovia), Marek Saganowski (Southampton), Ebi Smolarek (Racing Santander), Tomasz Zahorski (Gornik Zabrze), Maciej Zurawski (Larissa).
CROAZIA (ct Slaven Bilic)
Portieri: Stipe Pletikosa (Spartak Mosca), Vedran Runje (Lens), Mario Galinovic (Panathinaikos) Difensori: Vedran Corluka (Manchester City), Dario Simic (Milan), Robert Kovac (Borussia Dortmund), Josip Simunic (Hertha Berlino), Dario Knezevic (Livorno), Hrvoje Vejic (Tom Tomsk)
Centrocampisti: Danijel Pranjic (Heerenveen), Darijo Srna (Shakhtar Donetsk), Niko Kovac (Salisburgo), Luka Modric (Dinamo Zagabria/Tottenham), Niko Kranjcar (Portsmouth), Jerko Leko (Monaco), Ivan Rakitic (Schalke 04), Ognjen Vukojevic (Dinamo Zagabria), Nikola Pokrivac (Monaco)
Attaccanti: Mladen Petric (Borussia Dortmund), Ivica Olic (Amburgo), Ivan Klasnic (Werder Brema), Igor Budan (Parma), Nikola Kalinic (Hajduk Spalato).
GRUPPO C
FRANCIA (ct Raymond Domenech)
Portieri: Gregory Coupet (Lione), Sebastien Frey (Fiorentina), Steve Mandanda (Marsiglia)
Difensori: Eric Abidal (Barcellona), Jean-Alain Boumsong (Lione), Francois Clerc (Lione), Patrice Evra (Manchester United), William Gallas (Arsenal), Willy Sagnol (Bayern Monaco), Sebastien Squillaci (Lione), Lilian Thuram (Barcellona)
Centrocampisti: Lassana Diarra (Portsmouth), Claude Makelele (Chelsea), Jeremy Toulalan (Lione), Patrick Vieira (Inter)
Attaccanti: Nicolas Anelka (Chelsea), Karim Benzema (Lione), Bafetimbi Gomis (Saint-Etienne), Sidney Govou (Lione), Thierry Henry (Barcellona), Florent Malouda (Chelsea), Samir Nasri (Marsiglia), Franck Ribery (Bayern Monaco).
ITALIA (ct Roberto Donadoni)
Portieri: Amelia (Livorno), Buffon (Juventus), De Sanctis (Siviglia)
Difensori: Barzagli (Wolfsburg), F. Cannavaro (Real Madrid), Chiellini (Juventus), Grosso (Lione), Materazzi (Inter), Panucci (Roma) e Zambrotta (Barcellona)
Centrocampisti: Ambrosini (Milan), Aquilani (Roma), Camoranesi (Juventus), De Rossi (Roma), Gattuso (Milan), Perrotta (Roma) e Pirlo (Milan)
Attaccanti: Borriello (Genoa), Cassano (Sampdoria), Del Piero (Juventus), Di Natale (Udinese), Quagliarella (Udinese) e Toni (Bayern Monaco).
OLANDA (ct Marco Van Basten)
Portieri: Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord)
Difensori: Wilfred Bouma (Aston Villa), Tim de Cler (Feyenoord), John Heitinga (Ajax), Joris Mathijsen (Amburgo), Mario Melchiot (Wigan), André Ooijer (Blackburn)
Centrocampisti: Ibrahim Afellay (PSV Eindhoven), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Orlando Engelaar (Twente), Nigel de Jong (Amburgo), Wesley Sneijder (Real Madrid), Rafael van der Vaart (Amburgo), Demy de Zeeuw (AZ Alkmaar)
Attaccanti: Ryan Babel (Liverpool), Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuyt (Liverpool), Ruud van Nistelrooy (Real Madrid), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic).
ROMANIA (ct Victor Piturca)
Portieri: Bogdan Lobont (Dinamo Bucarest), Marius Popa (Poli Timisoara), Eduard Stancioiu (CFR Cluj)
Difensori: Cosmin Contra (Getafe), Gabriel Tamas (Auxerre), Dorin Goian (Steaua Bucarest), Cristian Chivu (Inter), Razvan Rat (Shakhtar Donetsk), Sorin Ghionea (Steaua Bucarest), Cristian Sapunaru (Rapid Bucarest), Stefan Radu (Lazio), Cosmin Moti (Dinamo Bucarest)
Centrocampisti: Florentin Petre (CSKA Sofia), Razvan Cocis (Lokomotiv Mosca), Mirel Radoi (Steaua Bucarest), Nicolae Dica (Steaua Bucarest), Paul Codrea (Siena), Banel Nicolita (Steaua Bucarest), Adrian Cristea (Dinamo Bucarest)
Attaccanti: Adrian Mutu (Fiorentina), Ciprian Marica (Stoccarda), Daniel Niculae (Auxerre), Marius Niculae (Inverness).
GRUPPO D
GRECIA (ct Otto Rehhagel)
Portieri: 1 Antonis Nikopolidis (Olympiakos), 12 Konstantinos Chalkias (Aris Salonicco), 13 Alexandros Tzorvas (OFI Creta)
Difensori: 2 Giourkas Seitaridis (Atletico Madrid), 3 Christos Patsatzoglou (Olympiakos), 4 Nikos Spyropoulos (Panathinaikos), 5 Traianos Dellas (AEK Atene), 11 Loukas Vyntra (Panathinaikos), 15 Vassilios Torosidis (Olympiakos), 16 Sotirios Kyrgiakos (Eintracht Francoforte), 18 Ioannis Goumas (Panathinaikos), 19 Paraskevas Antzas (Olympiakos)
Centrocampisti: 6 Angelos Basinas (Mallorca), 8 Stylianos Giannakopoulos (Bolton), 10 Georgios Karagounis (Panathinaikos), 20 Ioannis Amanatidis (Eintracht Francoforte), 21 Konstantinos Katsouranis (Benfica), 22 Alexandros Tziolis (Panathinaikos)
Attaccanti: 7 Georgios Samaras (Celtic), 9 Angelos Charisteas (Norimberga), 14 Dimitris Salpingidis (Panathinaikos), 17 Theofanis Gekas (Bayer Leverkusen), 23 Nikolaos Liberopoulos (AEK Atene).
RUSSIA (ct Guus Hiddink)
Portieri: Igor Akinfeyev (CSKA Mosca), Vyacheslav Malafeyev (Zenit San Pietroburgo), Vladimir Gabulov (Amkar Perm)
Difensori: Sergei Ignashevich (CSKA Mosca), Alexei Berezutsky (CSKA Mosca), Vasily Berezutsky (CSKA Mosca), Alexander Anyukov (Zenit San Pietroburgo), Denis Kolodin (Dynamo Mosca), Renat Yanbayev (Lokomotiv Mosca)
Centrocampisti: Diniyar Bilyaletdinov (Lokomotiv Mosca), Yuri Zhirkov (CSKA Mosca), Igor Semshov (Dynamo Mosca), Dmitry Torbinsky (Lokomotiv Mosca), Vladimir Bystrov (Spartak Mosca), Konstantin Zyryanov (Zenit San Pietroburgo), Roman Shirokov (Zenit San Pietroburgo), Sergei Semak (Rubin Kazan)
Attaccanti: Andrei Arshavin (Zenit San Pietroburgo), Pavel Pogrebnyak (Zenit San Pietroburgo), Roman Pavlyuchenko (Spartak Mosca), Dmitry Sychev (Lokomotiv Mosca), Roman Adamov (FK Mosca), Ivan Saenko (Norimberga/GER).
SPAGNA (ct Luis Aragones)
Portieri: Iker Casillas (Real Madrid), José Manuel Reina (Liverpool), Andrés Palop (Siviglia)
Difensori: Sergio Ramos (Real Madrid), Carles Puyol (Barcellona), Juanito (Betis Siviglia), Alvaro Arbeloa (Liverpool), Fernando Navarro (Mallorca), Raul Albiol (Valencia), Carlos Marchena (Valencia), Joan Capdevila (Villarreal)
Centrocampisti: Cesc Fabregas (Arsenal), Andrés Iniesta (Barcellona), Xavi Hernandez (Barcellona), David Silva (Valencia), Santiago Cazorla (Villarreal), Ruben de La Red (Getafe), Xabi Alonso (Liverpool), Marcos Senna (Villarreal)
Attaccanti: David Villa (Valencia), Sergio Garcia (Saragozza), Fernando Torres (Liverpool), Daniel Guiza (Mallorca).
SVEZIA (ct Lars Lagerback)
Portieri: Andreas Isaksson (Manchester City), Rami Shaaban (Hammarby), Johan Wiland (Elfsborg)
Difensori: Olof Mellberg (Aston Villa/Juventus), Petter Hansson (Rennes), Mikael Nilsson (Panathinaikos), Niclas Alexandersson (Gotheborg), Andreas Granqvist (Helsingborg), Daniel Majstorovic (Basilea), Fredrik Stoor (Rosenborg), Mikael Dorsin (Cluj)
Centrocampisti: Tobias Linderoth (Galatasaray), Daniel Andersson (Malmo), Anders Svensson (Elfsborg), Kim Kallstrom (Lione), Christian Wilhelmsson (Deportivo La Coruna), Fredrik Ljungberg (West Ham), Sebastian Larsson (Birmingham)
Attaccanti: Zlatan Ibrahimovic (Inter), Johan Elmander (Tolosa), Marcus Allback (FC Copenhagen), Markus Rosenberg (Werder Brema), Henrik Larsson (Helsingborg)

Gilardino Fiorentina'da

Milan'da bu sezonu da bitirebildiyse bunu biraz da Shevchenko'ya borçlu. Parma'dan geldiğinde Serie A'nın en parlak genç golcüsüydü. Kurtlar sofrasında kaldı. Klasik bir son vuruşçu; ceza sahası içi santrforu. Inzaghi gibi o işi en iyi yapan birinin olduğu takımda kolay olmadı tabii. Üstüne bir de Pato transferi. Ona Parma'da tavan yaptıran Prandelli imdadına yetişti. Fiorentina'nın teknik direktörüne forvet lazımdı; Vieri gibi anlamsız transferler yapmışlardı. Tek sorun Milan'ın Gilardino'ya ödediği rakamdı. Milano'da bol keseden dağıtıyorlardı ve yılda 3.2 milyon euro kazanıyordu. Fiorentina ancak yarısını veririm dedi o da kabul etti. UEFA yerine Şampiyonlar Ligi oynayacak-elemeyi geçerse- bir takıma gitti...

Mourinho'nun Muhtemel 11'i

Milano'da Jose Mourinho'nun Inter'e resmi imzayı atmasını bekliyor İtalyan medyası. 2008-2009 sezonu için muhtemel onbirleri bile hazır yeni transferlerle! Materazzi, Stankovic, Burdisso, Dacourt, Adriano ve Crespo'ya yol göstermişler!

Julio Cesar; Maicon, Cordoba, Samuel, Chivu (Maxwell); Lampard, Cambiasso (Vieira), Deco (Zanetti); Quaresma (Figo), Drogba (Balotelli), Ibrahimovic.

Valverde Olympiakos'ta

Euro 2008 sonrasında Fatih Terim'in Olympiakos'a gideceği haberleri bol bol yer almıştı spor sayfalarında. Olympiakos yeni teknik direktörünü seçti. Espanyol'dan ayrılan Ernesto Valverde gelecek sezon Pire'de. Yunanistan'da İspanyol teknik adam modası vardı 2-3 yıldır; bu sezon yollananlar sonrasında o moda bitti diyordum ki bitmemiş demek ki. Olympiakos Valverde'ye 2 sezon için 3.2 milyon euro ödeyecek lakin o takımın başında iki yıl kalabilmek için 40 takla atmak lazım...

Karavana

Ben 3'te 0 çektim. Yorumlarda 3 ismi tutturan da yok. İbrahim Kaş ve Yıldıray'ı yakalayanlar var. Herkes Mevlüt ismi üzerinde birleşmişti forvette giden Halil oldu. Fatih Terim gerçekten de sever bütün tahminleri boşa çıkarmayı. Bizden başka bu finallere 3 forvet giden başka ülke var mıdır acaba? Yarın Finlandiya maçında bir sakatlık olsa ne olacak? Benim futbol doğrularımla açıklayabileceğim bir kadro yok elde. Bundesliga'nın tozunu yutmuş iki adam dışarda. Coca Cola Kid Kazım ve zamanı gelince yaparım askerliği deyip Larissa'ya hava almaya giden Tümer kadroda. İbrahim Kaş başından beri neden vardı onu zaten hiç anlamamıştım. Vatana millete hayırlı olsun...

Son Gülen Luis Figo

120 futbolcu transfer etmiş; sadece sol bekte 22 adam denemiş, 10 teknik direktörle çalışmış bir başkanla 4 yıl çalışmak bile mucizeydi. Mucizeye calciopoli skandalıyla Juventus, kadrosunu yenilemeyen Milan da katkıda bulundu elbette. Tek rakibi yarısı kadar bile bütçesi olmayan Roma oldu son 2 sezonda. Inter'de Mancini dönemi sona erdi. Fernando Torres, San Siro'da ipini çektiği gece istifa ettim dediğinde blöfünü gören ve kağıtlarını masaya atan başkan Moratti bu kez "sans voir" çaktı Mancini'ye. 4 yılda 3 şampiyonluk, 2 İtalya Kupası, 2 İtalya Süper Kupa. 7 Kızkardeş'in 5'inin kötü yola düştüğü yıllarda gelen kupalar. 2004'de Cuper ve Zaccheroni sonrası göreve gelmişti. Lazio'da başta kankası Sinisa olmak üzere kahveden bütün arkadaşlarını da peşine takmıştı üstelik. Inter'in 1 puan manyağı olduğu sezon, erken havlu atmıştı. Roma karşısında kazanılan kupa sezonu kurtarmıştı ancak. Ertesi sezon Ronaldo'lu Inter'den bu yana Avrupa'da başarıya hasret takım Villarreal'e çarpıldı. İtalya'da calciopoli skandalı patlak vermese ertesi sezon Capello gelecekti Inter'in başına. Moggi'nin pislikleri ortalığa çıkınca Capello ilk uçakla Madrid'e kaçtı. Mancini de koltuğunu sağlama aldı. Juventus'un 2. ligde, Milan'ın eksi puanlarla başladığı ligde şampiyon olmak zor olmadı tabii. Bir de Truva Atı girmişti takımın içine. Luis Figo. Portekizli ile yıldızı hiç barışmadı, belki de sonunu da Figo hazırladı, Mourinho tezgahını da o kurdu. Mestella'da Valencia ile yaptıkları sokak kavgası ve bu sezon Materazzi'nin Anfield Road'da yaktığı Şampiyonlar Ligi hayalleri. Liverpool'un tokatının ardından bir de Roma koptu geldi 11 puan farktan. Mancini'yi ligin son haftasında İbrahimovic aldı ipten. Ya da herkes öyle sanıyordu. Moratti ipi çoktan çekmişti bile... Hayat bu, biri güler, biri ağlar işte... Son gülen ya da kıs kıs gülen biri de varsa eğer o da Luis Figo...

27 Mayıs 2008

Kapı Açık Arkanı Dön ve Çık

Biri masada ikisi sahada 3 şampiyonluk, iki de İtalya Kupası kazandıran Mancini'ye Inter başkanı Moratti'nin ayırdığı vakit sadece 25 dakika. Mancini'nin Moratti'nin evine girip çıkışı bu kadar sürdü. Gideceği belliydi. Artık Mourinho'ya ne ikram eder Moratti o evde bilemem. Portekizli 5 aydır İtalyanca özel ders alıyormuş. Dante'den metin çözümlemesini yapacak hali yok elbette..

Tıklım Tıklım Top 10

2007-2008 sezonu seyirci ortalamasında top 10. Almanlar geçen sezon olduğu gibi bu sezon da 4 takımlarını ilk 10'a soktular. İtalyanlar ise klasik, ortalarda yoklar. Sürprizi olmayan bir liste...
1 Manchester United- 75,828 Old Trafford
2 Real Madrid - 73,526 Santiago Bernabeu
3 Borussia Dortmund - 72,799 Signal Iduna Park
4 Barcelona - 69,078 Camp Nou
5 Bayern Munich -68,687 Allianz Arena
6 Schalke - 61,345 Arena Auf Schalke
7 Arsenal -60,005 Emirates
8 Celtic -57,928 Celtic Park
9 Hamburg -55,867 AOL Arena
10 Marsilya -51,604 Stade Velodrome

The Kid

Avrupa Kupaları 2008-2009

Şampiyonlar Ligi, Uefa Kupası ve Intertoto. 2008-2009 sezonunda katılacak takımlar. As gazetesi hepsini tek sayfada toplamış. Kim hangi kupaya, kaçıncı turdan katılıyor...

Palermo Huzurevi

Milan, Dida sonrası kaleci arıyor. Atletico Madrid'e kiralık yolladıkları ve Vicente Calderon'u da tilt eden Abbiati'yi Milano dönüşü Palermo'ya paketlediler. İyi de yaptılar. Serie A'da herkes Amelia'nın peşinde ama fiyatı tuzlu tabii. Palermo, Abbiati için 3.5 milyon euro ödeyecek. Çok bile! Liverani'yi de kadrolarına katmak üzereler ve bu durumda huzurevi gibi takım olacaklar. Amauri Juventus'a imza atıyor. Bu adamın Şampiyonlar Ligi'nde oynaması lazımdı. Juventus için çok iyi transfer...

Yol Tarifi

Sabah bir arkadaşım aradı. İstanbul'un yabancısı. Yol tarifi soruyor: "Galatasaray'dan Vefa 'ya nasıl gideriz?" dedi. "Gidemezsiniz" dedim, yok öyle bir yol, vardı da çok oldu yıkılalı...

David Silva

Barcelona Keita transferi sonrasında gaza basıyor. İlk hedefleri de Ronaldinho'dan doğacak boşluğu doldurmak. İyi bir Ronaldinho'nun boşluğunu biz bütün mahalle dolduramayız ama geride kalan sezon da yaptıkları pardon yapamadıkları ortada. Listenin ilk sırasında David Silva var. 1986 doğumlu. Valencia altyapısından yetişme, 2005'de Celta Vigo'ya pişmeye yollanmış, 2 sezondur Valencia forması giyiyor. Bu sezon 34 maç oynadı. Barcelona'nın 20 milyon euro vermeye hazır olduğunu yazıyor Madrid basını.

Keita Barcelona'da

Barcelona 2 sezondur Sevilla'dan bir ön libero almak için uğraş veriyordu. Geçen sezon Poulsen'e talip olmuşlardı. Olmadı. Şampiyonlar Ligi'ne gidemeyen Sevilla'nın biraz hafiflemesi lazımdı. 14 milyon euro'yu kasalarına koydular ve Mali'li Barça'nın yolunu tuttu. Şimdi bonservisinde 90 milyon euro yazıyor! Deco'nun valiz topladığı takıma iyi transfer...Barselona öteki tarafında Ernesto Valverde görevi bıraktı. Espanyol bu adamı çok arar.

26 Mayıs 2008

İstanbul'a 3 Bilet

Portekiz maçına 12 gün var. Gruptaki rakiplerin oyun karakteristiğine yakın dublör takımlarla maç alınmış diyorlardı. İngiltere ile maç alınıyordu, Capello evet demişti diyorum ve susuyorum... Uruguay da Portekiz'in dublörü. Hormonlu Portekiz diyelim biz bunlara, onlardan çok daha sert, onların yarısı kadar bile oyun zekası ve ezberi olmayan bir takım. Milli takım pivotsuz oynayacağız yemini etmiş, kadroyu ona göre yapmış ama 15 günde de Alex Ferguson'un Man. United'ı olunmuyor. Bu dizilişe 4-3-3 diyen de var. Ben 4-5-1 gördüm çokça da 4-6-0. Kazım'ı tartışmıyorum bile, onun Almanya kampına gitmesi bile bu ülkedeki en az 5 futbolcuyu hakarettir. Mehmet Topal'ın üst düzey maç havasını içine sindirebilmesi için kulüp bazında en az 10 Avrupalı rakiple maça ihtiyacı var. Saf kalıyor sahada. Aurelio dinlendirildi olarak kabul edelim. Stoperlerden hiç ümidim yoktu, üstüne bir de sağ bekte Gökhan Gönül sakatlanınca insanın Portekiz maçının santrasında gözünü kapatası geliyor. Nihat tek başına oynamaz, oynamadı. Semih ile çift forvet hazırlık maçı oynadığını göremeyecek miyiz? Yıldıray, Man. United'ın Carlos Tevez'i rolünde. İkisini kafa kafaya vurdursan, Yıldıray pert olur. Bireysel hatalar, oyun temposunu ayarlayamama, aktif dinlenmeden bihaber olma bir kenara; bu takımın bir sistemi yok. Olacaksa da vakti yok. Bunca zamandır neyi bekledik, bunu hiç anlamadım. Gördüğüm kadrodan çıkacak bence en iyi 11: Rüştü, Hamit, Servet, Emre Güngör, Hakan Balta, Tuncay, Emre B., Aurelio, Arda, Nihat, Semih olur. Çarşamba günü 3 oyuncu ayrılacak takımdan. Benim tahminim: Ayhan, Kazım ve Mevlüt. Kim gider tahminlerinizi bekliyorum...

Mourinho ve İmza

Bugün Milano'da beklenen haber bu. Mourinho Inter'e imza atıyor mu? Portekiz basını çok kararlı çakmış manşeti. Beraberinde Lampard ve Deco'yu da getirmişler. Mourinho'ya yıllık 9 milyon euro. Akşama kadar çıkar kokusu...

Totemin Kralı

İşleyen totemi kimse paylaşmaz ama en azından miladı dolanları toplayalım bu post altında. Kazanmak için kimin ne totemi var? Kimin 10 yıldır yıkamadığı atkısı, forması var? Süper hikayeler çıkacağına eminim...

Clausura 2008: 16.Hafta

Arjantin'de son 3 hafta. Haftasonu herkes River Plate'e çalıştı. River ve Estudiantes 34 puanla zirvede. Boca Juniors 4 puan geride kaldı.
Arsenal S. 0 - 1 Argentinos Juniors
San Martin 1 - 2 Tigre
River Plate 1 - 0 Huracan
Gimnasia J 1 - 1 Banfield
Racing Club 1 - 1 Gimnasia La Plata
Lanus 0 - 0 Rosario Central
Velez Sarsfield 1 - 1 Boca Juniors
Estudiantes 1 - 1 Independiente
San Lorenzo 2 - 1 Colon
Newell's Old Boys 0 - 1 Olimpo

25 Mayıs 2008

Yalnız ve Güzel Ülkeme...

"Bu ödülü, tutkuyla sevdiğim yalnız ve güzel ülkeme adıyorum" Cannes'da en iyi yönetmen Nuri Bilge Ceylan. Bu ülke kimlerle gurur duydu o yüzden "Türkiye seninle gurur duyuyor" demeye yüzüm yok. Beynine sağlık büyük adam... Altın Palmiye 21 yıl sonra bir Fransız filmine gitti. Büyük ödül Laurent Cantet'in "Entre Les Murs"ine. 1987'de Maurice Pialat "Sous le soleil de Satan" ile Altın Palmiye kazanmış...

Che

Che... Yönetmen Steven Soderbergh. Adamım Benicio Del Toro, Cannes'da en iyi aktör ödülünü aldı. 258 dakika bu film. Merakla bekliyorum....

Boca Juniors 2005

Deja Vu

İki sezondur aynı hikaye. Inter şampiyon Roma kupayı... 4 yıldır bu kupada final oynuyorlar ve 2-2 paylaştılar kupaları. İlk yarıyı seyredebildim sadece. Mexes'in golü muhteşemdi. Mancini'nin son maçı mıydı Pazartesi göreceğiz. Mourinho'nun Ptesi günü Milano'ya Inter'e imzaya geleceği söyleniyor. Sezonun en iyi teknik direktörü bence Spalletti idi ve kupasız bitirmedi yılı... Gilardino da Fiorentina'ya imza atıyor..
ROMA-INTER 2-1 (1-0)
Gol: Mexes (R) al 35' p.t.; Perrotta (R) all'8', Pelè (I) al 14' s.t.
ROMA (4-2-3-1): Doni; Cassetti, Juan, Mexes, Tonetto; De Rossi, Pizarro; Giuly (Cicinho dal 20' s.t.), Aquilani (Panucci dal 46' s.t.), Perrotta (Brighi dal 29' s.t.); Vucinic. (Curci, Antunes, Esposito, Mancini)
INTER (4-1-4-1): Toldo; Maicon, Burdisso, Chivu, Maxwell; Zanetti (Crespo dal 44' st); Balotelli, Vieira, Cesar (Jimenez dal 16' s.t.), Stankovic (Pelè dal 1' s.t.); Suazo. (Julio Cesar, Solari, Maniche, Fatic)

Roma'da Final Günü