27 Temmuz 2008

Xabi Alonso Gelirse?

Xabi Alonso Fenerbahçe'ye gelir mi? Fenerbahçe'nin Liverpool'a teklifinin 15 milyon euro olduğu yazıyor İspanyol medyasında. Guiza'ya 14, Emre'ye 5 milyon, Aragones ve ekibine 3.5 milyon euro ödeyen Fenerbahçe (oyuncuların yıllık ücreti hariç) Alonso'yu da alırsa 37.5 milyon harcamış olacak bu transfer döneminde. Gün itibariyle Avrupa'da duruma bakalım. Barcelona transferin en hızlısı. Keita, Pique, Caceres, Alves ve Hleb için 90.5 milyon ödediler. Bu Barça tarihinin rekor rakamı. 2004-2005'de 72 milyon euro harcamışlardı. Barça'nın ardından en çok parayı harcayan O.Lyon 54 milyon euro. Liverpool ve Tottenham ise 39 milyon euro harcadılar. Almanya'da sezonun en hızlısı 25 milyon euro ile Wolfsburg. Sevilla 35 milyon, Atletico Madrid 28, Real Madrid 18 milyon euro harcadı. Tabii tüm bunlar daha kapanmamış hesaplar. Man. United ve Bayern Munih de yaprak kıpırdamıyor mesela. Tüm zamanların rekoru ise elbette ki Chelsea'de. 2003-2004 sezonunda Abramovich'in kasasından 175 milyon euro çıktı. İlk satırdaki sorunun cevabı evet olursa Fenerbahçe bu sezon Avrupa'da en çok para harcayan 5 kulüpten biri olacak.

37 yorum:

Adsız dedi ki...

Son şampiyonlar ligine göre değerlendirirsek, Avrupa'nın ilk 8 takımı arasına giren Fenerbahçe'nin hedeflerini daha yüksek tutması ve o yüksekliğe ulaşması için Avrupa'nın transfere en çok para harcayan takımları arasında 5. olma ihtimali olması çok normal ve güzel gözüküyor.

memduh95 dedi ki...

alves'in yüzündeki sevinç bildiğin bucaspor'dan fb-gs-bjk altyapısına gelmiş çocuk sevinci.

Adsız dedi ki...

abi real madrid kimi aldı ki 18 milyon ödemiş.

BT dedi ki...

@anonim
rakamları sport'tan aldım ama sen de haklısın real madrid'in gelenler listesinde de la red ve javi garcia var. onlara bu parayı ödemiş olamazlar.

Adsız dedi ki...

zaten o ikisi altyapıdan yetişen oyuncuları realin.
kiralık orda burda oynayıp geri geldiler. yoksa van der vaart ı falan mı aldı bunlar. bir gariplik var yani

getabbaaww dedi ki...

bana lyonun ödediği para da abartı gibi geldi biraz...

Adsız dedi ki...

valla fener o kadar para harcadi ve harciyacak belki ancak sakatliklar ve aurelionun gidisi nedeniyle su an gecen yildan daha zayif, daha enerjisiz gozukuyor. Bide takim iskeletini olusturan futbolcularda semih ve gokhan disinda heycan yaraticak bir oyuncu yok. Guizanin gelisi kimi heycanlandirdi? yada emrenin? Veya Selcuk mu, gurhan mi, burakmi, maldonado mu heycan yaraticak? yok hacim gec.

aragoneside sevmiyorum, sirf antrenmandaki oyuncularin surat ifadelerinden cikardigim bir yorum bu, ama bu kisisel tabi rasyonel temellerim yok :D

ama tabi son olarak en buyuk istegim fenerbahcenin gecen sene yakaladigi basariyi tekrarliyabilmesi.
artik hayirlisi.

Adsız dedi ki...

Bu arada Juve 1-2 hafta önce 18 vermişti ama Liverpool 25'te ısrarcı. Alonso'yu 15'e vereceklerini hiç sanmıyorum.

AAAA dedi ki...

xabi alonso fenerbahçe'ye gelirse bana göre çok nüyük iş başarmış oluruz. tabi bu transferler cm-fm'de olduğu gibi sanal paralar ile değil, birçoğumuzun hayatında bir arada göremeyeceği paralar mevzu.
37,5 milyon avro + oyuncuların ücretleri hey maşallah hey.
xabi alonso+guiza+emre(hiç sevmem ama iyi bir emre her takımda oynar)+burak, bence hepsi iyi transfer. tabi xabi alonso'nun alınabileceğine halen inanamıyorum, ayrıca takmda gökhan sakatlanırsa yerine ıynayacak adam yok.

a.c. sedef dedi ki...

emre , güiza , xabi=37 milyon emre çok abes kaçıyor.madem yerli orta saha lazımdı topuz cuk otururdu ama fb kendi bilir tabi.gelmemesi daha iyi...

Adsız dedi ki...

fenerbahçe ligde transfer çıtasını yükseltti, galatasaray ayak uydurdu-uydurmaya çalışıyor, beşiktaş hala ne olup bittiğinin farkında değil.
gene de, bu sene dörtbüyüklerin son dakikaya kadar çekişeceği, yıldır oyuncuların bol olduğu güzel bir lig izleyeceğiz büyük ihtimalle, heyecanla bekliyorum.

a.c. sedef dedi ki...

üstteki yorumlara cevaben

real'in transfer harcaması:

garay:10 milyon euro
de la red:4.7 milyon euro
javi garcia:4 milyon euro

schuster bana van der vaart'ı getir dediğine göre bu rakam 40'ın üzerine çıkabilir...

Adsız dedi ki...

Pazar günü yazdığın için teşekkürler...

Pasetto dedi ki...

Fener'in hedefi bilindiği gibi CL'de ilk 8 değil ilk 4.Bunu gerçekleştirmek için en çok harcayan ilk 5 arasında olmaları gayet normal.Bütçe de öyle açıklanmıştı zaten.Yine de başarının anahtarı yapılan bu transferler değil Türk futbolcuların yapacakları katkı.Uğur Boral oturup düşünecek ben Alves'i 2 maçta perişan ettim adam Barça'ya gitti.Demek olay 2 maç üstdüzey oynamakla olmuyor.Xabi gelirse kötü mü olur hayır çok da iyi olur ama Emre'nin maç kaçırmaktaki istikrarı düşünülürse Selçuk Emre'den önemli bir adam oluyor FB için.Bu da benim tezi kanıtlıyor.Yine de böyle bir tabloya bir Türk takımının girmesi de ayrı bir post konusu.

ynwa dedi ki...

real madrid kagıt üzerinde 18 milyon euro ödemiş gozukuyor ancak bu paranın içinde buy-back clause ile geri aldıkları kendi evlatları de la red ve javi garcia var. bir de 10 milyon'a aldıkları garay var ancak o da sezonu kiralık olarak santander'de geçirecek. yani real'in gerçek anlamda bir transferi yok bu sezon.

liverpool'daki 39 milyon euro da biraz yanıltıcı. bu paranın 23 milyonu sezon içerisinde bonservisi alınan mascherano'ya ait. yani onlar bu yaz döneminde toplam 16 milyon euro gibi bir para harcadılar toplam. (dossena, cavalieri, n'gog)

bir de barca'nın harcadıgı 90 milyon euronun içerisinde henrique de var. (8 milyon euroya alındı ve kiralık olarak leverkusen'e verildi kendisi) onu da not düşeyim.

bu arada lyon'un parası dogrudur arkadaşlar.

L dedi ki...

harbiden ya, lyon kimi aldı da o kadar para verdi ki.

şuna bakmak gerek sanırım, o 04-05'deki 72 mlyonluk yatırım, bir cl, 2 de la liga getirdi barça'ya. peki bu sefer alınanlar ne kadar katkı yapabilecek kulübün gidişatına? bekleyip görmek gerek.

Fuzzy Logic dedi ki...

- Agus (Vigo)-
- Rubén de la Red (Getafe)4.700.000 €
- Javi García (Osasuna) 4.000.000 €
- Ezequiel Garay (Santander) 10.000.000

Harbiden harcamislar.

Kaynak: transfermarkt.de

Cakko dedi ki...

Fenerbahçe bu parayı elle tutulur adam gibi oyunculara harcamış olsa helal olsun der herkes ama...

aldıkları Guiza ve Emre.Bu ikisine de ne o bonservis fiyatını ne de senelik ücreti Avrupa'da hiçkimse gelmiyor.

Bu yüzden burada büyümek isteyen kulübün büyük bir yönetim başarısı yok.O parayı başka avrupa takımı verse fenere gelirler mi diye sormalı.

Ama Xabi Alonso'yu bunlardan ayrı tutarım.Onun için harcanan her kuruşa değer.

Adsız dedi ki...

Xabi'yi alamayacaklarini herkes biliyor.Ama fenerin politikasi bu.bilerek bu isimleri gundemde tutaarak hem reklam yapiyolar hemde taraftarlarini gazliyorlar.
Medyamiza zaten diyecek laf yok.Onlara gore Etoo,Xabi falan kapida bekleyen isimler.
Geçen sene Barça'ya gitmeyen Xabi Fenere gelecek.Hemde Liverpool'dan.
Bunun olmayacagi belli ama guzel politika.
Tebrikler.

jose dedi ki...

Fenerbahce 2 sene once Kezman Deıvıd Edu Lugano ve Tumere 50 mılyon euro harcamamısmıydı?

orkun dedi ki...

Aceto alemsin, "Xabi Alonso Gelirse?" postunun fotoğrafı Dani Alves :)

Alonso işini bir becerirsek büyük iş olacak, heyecanla bekliyorum.

Bu arada, "küçük takımdan çıkan gol kralı (bkz. Gökhan Ünal)" muhabbetine bir yere kadar saygı duyuyorum ama La Liga'da penaltı kullanmadan 27 gol atıp gol kralı olan bir adamı getirmeyi ciddiye almayanları anlamakta gerçekten zorlanıyorum.

Fuzzy Logic dedi ki...

efet hemen bakiyoruz O.Lyon kimleri para vererek almis bu sezon.

Ederson (OGC Nizza) 15.200.000 €
Miralem Pjanic (FC Metz) 7.500.000 €
Jean Makoun (OSC Lille) 14.000.000 €
John Mensah (FC Stade Rennes) 8.400.000 €
Hugo Lloris (OGC Nizza) 8.500.000 €

Topla gel: 25.100.000 € ...masallah masallah

aşkın dedi ki...

Niyetim sivrilik yapmak değil, umarım bütün bu paralar bir taraflarında patlar, listedeki bütün takımların.Manchester United dan hiç hazzetmem, ama inşallah bu yıl başarılı olup ders verirler.Gerçi dersi geçen yıl verdiler ya, anlayana..
Pique diye bir adam çıkarıyorsun, hücum oynayan bir takım olarak defans oyuncularına gözün gibi bakman lazım.Tutup Manchester a veryorsun 7,5 milyon euroya geri alıyorsun.Ulan ver işte bir takıma kiralık, bonservisi sende kalsın.
En önemli mevki ortasaha, ortasaha oyuncuları için 32 milyon verilmiyor şu anda; sen tutup bu parayı Alves için veriyorsun.
Liverpool yıllardır vasat kadroyla ligde bir halt edemez, nokta yıldız transferler yapacağına hala Dossena Cavallieri, Ngog gibiler...
Onlara vereceğin parayla Van der Vaart Arshavin gibileri alıp artan parayla bir transfer daha yaparsın.
Ama işte embesillik parayla mı...

Fuzzy Logic dedi ki...

Bilmedigimden soruyorum, fenerbahce Burak Yilmaz'i para vermeden mi aldi
?

Adsız dedi ki...

Real Madrid'in bu yılki transferleri için:
http://rminfo.blogspot.com/2008/04/summer-transfers.html
Ruben de la Red kiradan döndü diye geçiyor burda ki bende öyle biliyorum.

Adsız dedi ki...

bur galatasarayli olarak ezeli rakibimizi kutluyorum, onlar citayi bu kadar yukseltmeselerdi bizimkiler hala iste aliyoruz turkiye ligini yeter derlerdi, kewell, meira felan da yalan olurdu. ayrica fanatizme gerek yok arkadaslar, hangi takimli olursaniz olun, ispanya gol krali turkiyeye geldimi saygi duymak gerek, tamam parasindan diyorsunuz da barca liverpool felanda helalinden futbolcularin iman gucuyle donmuyor, para yoksa transfer yok. sayi duymak lazim, fener getirdi guizayi galatasarayda kewell i fener getirdi emreyi (bu kotuydu, galatasarayli oldugumdan degil ama bu adamin o sakatliklariyla o parayi kazanmasi insana koyuyor, senete gelecek 10 mac oynayacak) cimbomda meira yi aldi. isin komigi besiktasta asil yani hic yildiz isim yok, delgado felan var eskiden kalanda yani bildiginiz delgado iste kokmaz bulasmaz.

bu arada ben emre yi bir transfer olarak gormuyorum goremiyorum, galatasarayli oldugum icin degil tekrar beliteyim. bu adamin kazandigi paraya yazik yani seneye 10 mac oynayacak bu adam, birde gokhan zana kronik sakat diyoruz, gokhan zan emreden daha cok maca cikiyor saka felan degil bakin istatistiklere gorun.

dusendeli dedi ki...

Burayı taraftar forumuna çevirmek istemesem ama Xabi'nin Fenerbahçe'ye gelmesinin imkansız olduğunu söyleyen arkadaşa cevap vermek zorunda hissettim kendimi.

Mağlum 6 sene önce Ortega söylentileri olduğunda koskoca Ortega 27 yaşında fenere mi gelecek dendi ama adam geldi. Fatih Altaylı, Fenerbahçe Alex'in formasını alamaz dedi; Alex de geldi. Anelka söylentileri çıkınca 26 yaşında bu kadar büyük bir yıldız Türkiye'ye gelmez dendi; o da geldi. Carlos için aynı şeyler söylendi...o da geldi.

Şimdi gelen oyuncular başarılı olmuştur olmamıştır, ayrı konu. Ama fenerbahçe son 5-6 yılda birçok dünyaca ünlü yıldızı Türkiye'ye getirebilmiş bir kulüp. Xabi'nin tabi ki Fenerbahçe'ye gelmesi kolay değil. Ama yine de bu transfer imkansızdır demek geçmişten hiç ders çıkarılmamış olduğunu gösterir.

el-faruk dedi ki...

bu paranın yarısına alabilirdi aynı kalite oyunculardan.. çok müsrifiz canım. parayı bulunca azıyor muyuz ne??

scugnizzi dedi ki...

@slum: önder var gökhan'ın yerine oynayacak...

cankalender dedi ki...

@mourinho:

50 milyona aldı ama 5 yıllık alacaklarıyla beraber 50 milyon. Nasıl bir hesap bu anlamıyorum, yeni moda çıktı.

Güiza'ya 17 milyon veriliyor bonservisi için, ancak 29 milyon euro deniliyor fiyatına. 4 yıllık alacağıyla beraber..

Adsız dedi ki...

xabi alonso bütün yaz juventusla anıldı.bir türlü fiyatta anlaşamadılar rafa benitez tok satıcı öyle çok kolay satmak istemiyor.her ne kadar isim olarak iyi bir transfer olsa da bence yine de xabi alonso fenerin ihtiyacı olan adam değil. çok iyi bir orta saha oyuncusu ama savunma anlamında çok başarılı değil.aragones in elinde sennanın türk muadili vardı kaçırdı aurelionun yerini doldurucak tempoda bir adam değil bence

Adsız dedi ki...

Değerinden fazla verip bir transfer yapmak nasıl çıtayı yükseltmek demek oluyor anlayamıyorum. Her oyuncunun bir fiyatı vardır, İspanya'ya 5'e gidiyorsa Türkiye'ye de 15'e ya da olmadı 20'ye gelir.

Fenerbahçe'nin ya da herhangi bir türk takımının geliri önümüzdeki 10 yılda (aslında herhangi bir zamanda da denebilir) avrupa kulüpleri arasında ilk 10'da yer alabilecek mi? Fenerbahçe ya da bir türk takımı oyuncu yetiştirip onu satarak büyük kar edecek mi? Bunu sormak lazım.

Meira transferi, eğer bilinmedik bir handikapı yoksa, açıklanan fiyata büyük başarıdır. Ama sözleşmesindeki maddede yazan fiyatı bonservis olarak verip talibi olmayan oyuncuyu almak ne kadar başarıdır tartışılır.

Scatterbrain dedi ki...

avrupaya oyuncu satma olayını da gerçekleştirmiş bir takım fenerbahçe.galatasaray yıldızlarını bedavaya kaptırmasaydı şuanda daha önde olabilirdi mali açıdan.ama bi baliç bi de okocha gerçeği var ki fenerbahçe'nin ilk kalkınmasını sağlayan paralar burdan gelmiştir kanımca.
ispanya gol kralı bir adama 14 milyon euro vermek bence okadar abartılcak bi israf değil.ki avrupa şampiyonasındaki performansı da görüldü.ayrıca penaltısız 27 gol atmış o ligde.
ki bu adamı ispanya milli takımı teknik direktörü ve de onu eniyi tanıyan adamlardan birisi olan aragones istemiş.
yani sözün özü;çok abartıldı şu fiyat olayı.
ayrıca yıllık alacağı para da gayet normal.
he sene içinde performansı sorun yaratır,yada uyum sağlayamaz falan,bunu her futbolcu yaşayabilir.henry bile yaşadı busene.futbolun içinde bunlar olur.ama 'transfer' olarak gayet olumlu buluyorum.

Adsız dedi ki...

Oyuncu satmakla kasdettiğim şu: bir türk takımının bir alman, ingiliz, ispanyol ya da fransız takımı gibi avrupa-dünya çapında formalarının satılması ve yabancılarca alınması, liginin o ülkelerin kanallarından yayınlanması ya da forma reklamlarından ve sponsorluklarından avrupa'nın devleri kabul edilen takımlara yakın paralar alması mümkün değil ve bence asla da olmayacak. Geriye "istikrarlı büyümeyi" sağlayacak bir tek oyuncu yetiştirip-satma modeli kalıyor ki ona da fenerbahçe'nin pek yatkın olduğu ya da böyle bir modeli hedeflediği görünmüyor. Yoksa bir oyuncunuz olur, birden prim yapar, gönlü zengin bir de alıcı bulursunuz ve arada sırada piyangoyu bulur oyuncunuzu satarsınız. Bu sizin yönetim modelinizle alakalı bir şey değil.

Avrupa'nın devi olmayı hedefliyorum derken bunun gerçekçiliğini de düşünmek lazım. Fenerbahçe avrupa'nın devi olmaya "inter ya da chelsea" modeli ile yaklaşıyor, "porto-olympique lyonnais" modeliyle değil. Bu da bir türk takımı için mantıklı değil.

Ömer Fatih KOÇ dedi ki...

http://acetobalsamico.blogspot.com/2008/07/scaklardan.html

diye de belirtmiştiniz önceden.

mevcut şartlar altında mantık ilmine ters bir transfer gibi gözüküyor. xabi 37 yaşına kadar bir efsane olarak oynamanın transferini düşünürken fenerbahçeyi anımsamaz bile. düz mantık bize böyle düşünmemiz gerektiğini söyüyor.

bu arada hatam varsa düzeltin ama xabi'nin babası barça da oynamış galiba.

xavi-xabi göbekli bir barça hayaledin.

ne dersiniz hoş olmaz mı ?

(barça formasıyla mutluluk hormonu salgılayan daniel alves'i görünce "sıcaklardan" postunuzu okuduktan sonra kendi kendime yazdığım bir kaç şeyi burada yineledim.)

sonuç itibariyle fikrim halen aynı, xabi alonso fenere gitmez. onun fenere gidip\gitmeme hakkında düşündükleri nihat kahveci'nin fenere gitip/gitmeme hakkında düşündükleriyle aynıdır. ya da en azından ben böyle düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

@ Ömer Fatih KOÇ


INIESTA saglam oldugu surece xabi xavi hikaye

zaten milli takimda xabi iniestanin 2. 3. yedegi

Adsız dedi ki...

xabi alonso muhteşem bir oyuncu,komple bir orta saha...! defansı çok iyi,tekniğide harika,lakabı 'the pass master' avrupa'nın en isabetli pas atan oyuncularından biri,harika şut atıyor,kısacası bu adam da her şey var...! liverpool'un bugün oynadığı hazırlık maçında uzaktan harika bir gol attı...! eğer gelirse emre'yle beraber efsane ikili olurlar...!