16 Mayıs 2008

Offffff ki Offffffff

Üzüldüm, hem de fena üzüldüm. Maçı seyredemedim, Ferdi dünyaları kaçırdı diyorlar. 2-0'dan o muhteşem taraftarla bu final verilir mi kardeşim? Sakarya elenmiş, penaltılarla. Bolu finalde. Ben Bolu'ya mangal yakmaya gitmeyi severim 7 Göller'e, o kadar, fazlası değil. Sakarya gibi bir futbol şehri... Tatangalar... Yitip giden koskoca bir sezon... Çok sevdiğim dostlarım var o takımın peşinden giden yıllardır, elim telefona varmıyor. Finale; Unakıtan'a, Sergen saçmalığına rağmen Eskişehir çıksın, başka dostlar üzülmesin. Finali de Eskişehir alsın. Çok mu şey istedik?

23:48
Dileğin bir tamam. Şadi kaçırdı. Eskişehir finalde. Bize Pazar günü İnönü Kapalısının yolu göründü.

38 yorum:

Emre Demirel dedi ki...

Eğer Boluspor finali kazanırsa 6.olarak bitirdiği bir sezonda üst lige çıkmış olacak.Bu sistem biraz adaletsiz gibi duruyor.Evet sadece Türkiye'de uygulanmıyor ama 3.olan takıma da büyük bir haksızlık var.
Bence ya play-off'ta yapılan maçların sayısı arttırılmalı ya da Süper Lig'den düşen takımlar da play-off'a dahil edilmeli.Lig 3. sü olan takım tek maçla koca sezonu berbat etmiş olmamalı...

behzat dedi ki...

bolu içerdede dışardada puan aldıydı sakaryadan niye öyle yaptın ki sen boluyu. hakketmişti turu.2 sene evvel zaten çok kötü oynayarak çıkmışlardı play oofun en kötüsü çıkmıştı lige uyuz olduydum sakaryaya.efsane yarenler geri dönüyor :)

Adsız dedi ki...

bende boyle bir futbol mucizesine sevindim, hemde cok sevindim

Çağdaş Yılmaz dedi ki...

aslında sakarya hak etti bunu o kadar gol kaçarsa olacağı bu.. ayrıca çıktığı lig de sürekli düşüyor. sakarya ne 1. lig takımı ne de süper lig takımı onun arasında bie şey... Eskişehir çıksın... süper lig taraftar görsün

pclion dedi ki...

Bence yarı finaller avantajlı olan ekibin sahasında olmalı, koca sezon kasıp 3-4 olmanın bir anlamı olur en azından. Final tarafsız sahada olur, yazık oldu Sakarya'ya...

Bolu'nun stadı nasıl, bilgisi olan var mı?

FK dedi ki...

bu macta bana öyle geldiki, gecen seneki kasımpaşa'nın playofftaki sansı bu sefer de boluspor'un yanında. adam 85'te oyuna girdi 86'da gol attı, maç uzatmalara gitti. yani batıl inanclara inanmam pek ama, futbolda böyle son dakikalar falan işin içine girince kesin birşeyler oluyor. boluspor cıkarsa kimse şaşırmasın.
super lige çıkarlarsa, tek merak edecegim sey, playofflar öncesi de dua edip etmedikleri olacak..

http://www.youtube.com/watch?v=RbGeg-C4-GE

Adsız dedi ki...

sakaryanın futbol şehri olduğu su götürmez ama lütfen unutmayalım boluspor türk futbolu adına çok önemlidir. 80 lerde 3 büyüklere attığı çelmeleri hatırlatayım. 1990yılındaki bolu-beşiktaş olayını herkes bilir. naklen yayın geliri diye bir kalem varsa kulüplerin maliyesinde biraz da boluspor ve o maç sayesindedir.

BT dedi ki...

@uğur
ben sezon başında bir maç seyrettim bolu'da. yıkılmak üzereydi stad. daha kötüsünü görmedim bu ülkede. bu haliyle ben süper lig de maç oynanmaz o statta desem ne olur ki illa ki oynatırlar..

Spooky dedi ki...

sakarya bir futbol şehri evet. ama bursa gibi hep karışıklıklar ve iç çekişmeler ortaya çıkıyor bir süre sonra. süper ligin kıymetini zaman zaman unuttuklarını düşünüyorum. boluspor ise futbolcu çıkarabilen gençleri parlatabilen bir klüp. ben olsam belediye takımlarını düşürür eskişehir sakarya ve boluyu alırdım lige. eskişehirin gelişiyle gerçek deplasman niteliği olan maçlar ortaya çıkar hoş olur.

Liverbird dedi ki...

Bence basketboldaki gibi saha avantajı olabilir lig içinde kendi aralarında yaptıkları maçlara göre, veya nba deki gibi sıralamalarına göre ya da kendi aralarında bir lig yapılır, 3. 3 puanla başlar o lige 6. 0 puanla falan.

pclion dedi ki...

Bülent abi, öyle diyorsan TSL'ye uzak Bank Asya'ya yakın olsunlar demek düşer bize :) Eskişehir-Diyarbakır'dan kim çıkarsa o gelsin.

Gerçi geçen sene de Altay gelsin dedik,adamlar iki kere son saniye golü yedi, Bolu'yu tutsam mı diye düşünüyorum şimdi...

Beercholic dedi ki...

bu arada olur da pazar günü bolu TSL ye yükselirse ertesi gün dersanemizin bolu gezisi war, bolu'da bulunacağım gölcük gezisi war aceto senin dediğin gibi mangal yakmaya gideceğiz, bu sene ayak bastığım şehirler TSL ye çıkmış olacak, kocaeli'de oturuyorum, yazın antalya'daydım, bolu'ya gideceğim, ha ayrıca bu sene istanbul'a, sakarya'ya, çanakkale'ye de gittim ama ne oldu? :D neyse d,yarbakır'ı süperlig'de görmek istiyorum ben annemin memleketi..

adminato dedi ki...

boluspor devre arasında erol kapusuz ve gökhan emreciksin i kaybetti. defansa rizeden gelen görkem den iyisi rizede var mıydı ki bolu ya vermişler bilmiyorum.
bolusporun stadı fena bir stad değil
bilmiyorum bütün anadolu ya aynı tip stad mı yapmışlar ama standard anadolu takımı stadı.
sakarya şehri futbol şehriymiş denmiş öyle olduğu kadar sorunlu bir şehir aynı zamanda.bu gün mecidiyeköy de 4-6 arası 15-20 dk gezen biri bunu görebilirdi.

Adsız dedi ki...

Birazda farklı şehirlerin takımları süperlige çıksın Bolulu değilim ama Boluluyu destekliyorum.Hadi Bolu.

Adsız dedi ki...

sakarya'yı bir futbol şehri olmasından oturu sevsem de, yıllardır süper lig'de asansör takım oluyolar. o açıdan bolu'nun kazanmasına sevindim. farklı şehirlerin takımlarının bu ligde olmasına ise her zaman açığımdır. sonucta bolu, ne belediye takımı, ne de yancı bir takım. çıkarlarsa lige güzel bir hava katacaklarını dusunuyorum.

ShadoW dedi ki...

oyuncuların çay içmeye paraları yok millet onlardan süper lig bekliyor. aziz duran ve tayfasıyla sakaryadan cacık olmaz. iyi oldu çıkamadıkları.

kgt dedi ki...

ilk yarı takım iyi 2.golde tam ilk yarının son dakkasında geliyor.Bolusporda moraller bozuk.Halbuki bizim 2 katımız kadarlar samiyende numaralı ve acığız doldurmuslar.Onlarda ozlediler tabi 1. lig heyacanını.Ama biz maratonda o kadar organizeyiz ki sesimiz yetioy onlara.devreye 2-0 onde girince ikinci yarıda takım gibi taraftarda gevşiyo.ilk yarıdaki tribun butunlugu yok.Bi bakıyoruzz topu ileri taşıyan topu tuna burak akdiş yok.onun uzerine ermanda cıkıyor.mac 2-1 olunca tatangalar kendine geliyor fakat takımda ters giden birşeyler var.istemiyorlar sanki 1. lige cıkmayı.Ardından ofsaytmı değilmi tam goremediğimiz(ki bana göre ofsayt değil)bir golle 2-2 oluyor.türkiyenin turnuva takımı sakarya her playoff ta finale cıkmasını bilen sakarya kayıp.takım pozisyon uretemiyor cunku ureticek olanlar oyunda değil.bir tek mustafaya bakıyor butun gozler fakat oda butun mac cok yıprandı.tamer demirbaş zaten alan giden biri değil ki oda ermana al da at dercesine pası vererek ustune duseni yaptı.Penaltılar ise tam bir komedi.Şimdi her tatanganın aklında neden sorusu var.son 4 macta 4 puan alsa cıkacak olan sakarya,playoffda 2-0 ı yakalayıp macı veren sakarya.neden çıkmak istemediler super lige.parasızlık mı korkuttu yoneticileri yoksa yaklasmakta olan belediye seçimleri mi?lig a da kafaya oynayan bir sakaryaspor super ligde dusmemeye oynayan bir sakaryadan elbette daha cok oy getirir.Oyle değil mi Aziz duran

axel dedi ki...

maçtan henüz geldim. 3 gündürde sakaryadaydım. şehirde kesinlikle süper lig havası yoktu. daha öncede de süper lig arefelerinde gördüm sakarya'yı ama hiç bu zamanki kadar ümitsiz görmemiştim. bolular numaralı ve eski açığı doldururken sakarya sadece kapalıyı doldurabildi. yazık oldu ben tribünde bi ton sakaryalıdan fazla üzüldüm. maç sonu gülen, gırgırına devam eden bir yığın insan galibiyetin neden kaçtığının resmi olurdu heralde.
bu arada ferdi diye futbolcum olsun öldürürdüm sanırım.

kutay dedi ki...

olmadı bu federasyon bolu nun maçlarını da olimpiyat stadına alsın, iyicene şen olsun meclis.

Adsız dedi ki...

yaşları müsait olanlar boluspor'u kemal ulusu döneminden hatırlayabilirler , yine yaşları müsait olan Beşiktaşlılarda Eskişehiri hatırlarlar.

yani iki ucu b..lu değnek. şaibe takımlarından bir tanesi kesin çıkacak. Keşke Sakarya gelseydi.

roupertOne dedi ki...

Aceto sen ne yaptın Bolu'yu ya. Bolu tüm zamanların puan durumunda ilk onda , 20 kez en üst klasmanda top oynamış da bi külüptür. Receplerin Rıdvan Dilmenlerin yetiştiği bi külüptür. ayrıca 1. ligde şu an antalya hariç kendi üstündeki bütün takımları yenmiş de bi takımdır. Bolu Türkiye'nin de en renkli şehirlerindendir.. haklarını yemeyelim bi kaç yıl içinde en alt liglerden buralara geldiler. bence 1. lig onlara helal...

BT dedi ki...

@roupertone
bolu'yu sevmeme hakkımı kullandım:) iş futbolcu yetiştirmekse sakarya'yı alıp bir kenara koyalım değil mi? Benimki basit bir takım sempatisi. taraftarlık değil...

Adsız dedi ki...

"olum düşürmezler Diyarbakır'ı "
"olum çıkarcaklar Diyarbakır'ı"
"olum rize düşer mi yaa , başbakanın takımı"
"olum kasımpaşa düşer mi yaa"

E ne oldu?

Adsız dedi ki...

@aceto

Bolu stadına muhtemelen Galatasaray'ın hazırlık maçı için gelmiştiniz sezon başında, stad yıkım(yapım) aşamasındaydı dediğiniz üzere o günler içerisinde, kapalı yıkılmış üstü açık bir haldeydi, harap bir görüntü vardı ortada, ki GSTV de Ahmet Çakır'da aynı dertten muzdarip olduğunu belirtmişti maç sonunda. Fakat stad daha sonraki aşamada modernize edilmiş, kale arkası ve kapalı bütünleştirilmiş, açık tribünün üstü kapatılmış ve tüm stad koltuklandırılmıştır. Bu ülke coğrafyasında çok daha kötülerini rahatlıkla görebilirdiniz, şimdi daha rahat görebilirsiniz.

Bilginize.

BT dedi ki...

@bilgilendirme için teşekkür ederim. hayırlı olsun...

Adsız dedi ki...

pazar günü maçtayız her türlü
ya kapalı ya numaralı.. eskişehir tribününü kime verirlerse..

es-es atkımızı takar, yerimizi alır, gerektiğinde gırtlak patlatırız..

aceto'yu gs kaşkoluyla görürüm ben orda bay b.t ile

Unknown dedi ki...

ligin sistemi sezon başından belli,play-off a kaçıncı sıradaki takımların kalacğıda belli,sistemde bi hata göremiyorum ben,hatta play-off lu yükselme bence en güzeli,bugün ali sami yendeki heyecanı kaç maçta yaşayabiliyoruz bi sezonda?3.ye yazık oluyor demek 4.ye de yazık oluyor demek,çünkü nerdeyse aynı puandalar,o zaman 7.ye de yazık oluyor,averajla altta kalan takıma da yazık oluyor.tarafsız saha,hakeden yensin ve çıksın,ne var bunda.sonuçta lige adam gibi bi takım yükselecek bu sene,dördüde takım gibi takım.bolunun golü ofsayttı bu arada :D

Dobrowski dedi ki...

Kim Çıkarsa çıksın, bir şehir takımı çıkacak ve bundan dolayı sevinçliyim. ancak bolu çıksın istiyorum, sırf unakıtana inat

Adsız dedi ki...

@ anonymus

Bilgi için -->
Ecevit Kılıç ,Politik Goller (Güncel Yayıncılık,2006)


önce oku !!!

altan yerdenayaga dedi ki...

ligi 6. bitiren bolu belki lige çıkacak.ki bu boluspor 33.hafta oturdu 6.lık koltuğuna.şampiyon kocaelispor 32.hafta lider olabildi.hatta direk çıkacak ilk 2ye de ilk defa girdi.bazı arkadaşlar statüyü eleştirmiş haksızlık diye ama tff'nin yaptığı en iyi uygulamalardan biri.ligdeki bütün takımlar bir iddia taşıyor.süperligdeki gibi eleğni asmış takımlar olmuyor.avrupya,dünyaya bakarken gözümüzden kaçıyor ama çok sağlam bir lig oynanıyor orda.deplasman gibi deplasmanlar, taraftarı sıkı tribünler var.(sakaryaspor ve boluspor tafatarı izmitte otobanda kavga ediyor,kocaelispor taraftarı olay müdahil oluyor,ilgi,oryantasyon üst düzeyde bütün taraftarlarda)ülke çapında coğrafi bir dağılım var.çıkmak sanıldığı kadar kolay değil.seneye daha da zevkli olacak gibi.gerçi bir körfezli olarak artık süperlige yoğunlaşcaz yani sakaryaspor'a o kadar üzülmedik.bir de sezon başında kocaelispor,antalyaspor,eskişehirspor kardeşliğine ithafen "bu asansör 3 kişilik" pankartları hazırlanmıştı.ilk ikisi çıktı şimdi sıra eskişehirspor'da gibi.ek bilgi antalyasporla eskişehirin arası bozuldu sezon içinde.

tknycl dedi ki...

antalya'da yaşıyorum koyu da galatasaraylıyım ama doğma büyüme eskişehirli olduğumdan da gönülden eskişehirspor'a bağlı bir insan evladıy(d)ım..taa ki kemal unakıtan birden koskoca es-es'i seçim malzemesi yapana kadar..
bu sene başında küstük es-es'imle..lider olduğu zamanlar bile bir şekilde geriye düşmesini istiyordum çünkü bu şekilde çıkmasını falan istemiyordum süper lige..ama ne bileyim dün finale kaldığını öğrenince ister istemez tatar kanımdan mıdır nedir havalara uçtum..garip bir duygu bu..evet çocukluğumdan beri hayatım galatasaray ama 95-96 yılı hatırlıyorum arif'in attığı golle eskişehir'de 2-1 yenmişti cimbom..
kendimi elime bir şeyler alıp sevinen gs taraftarına fırlatırken buldum istemsiz..
artık nasıl bir sinerji varsa ortamda :]
bilen bilir..
takımı bilmem ama o taraftar hakediyor süper lig'i..
süper lige deplasman lazım..
en siyahından en kırmızısından..

Adsız dedi ki...

3 kardeş tribünden 2 si çıktı sıra eskişehirde bence..
bu unakıtan piyasaya çıkmadan önce sempatim vardı es-es e ama şuan sırf bu adam için bolu gelir inşallah diyorum:D

Pads dedi ki...

Bolu'nun ikinci golu ofsayt degildi, eski Galatasarayli Ibrahim Yavuz topu oyle bir dikti ki havaya top indiginde adam 5 metre onde kaldi. Bu arada Ibrahim Yavuz'un ortasi hayatimda gordugum en kotu ortaydi. Tebrikler!

Pads dedi ki...

Statu de boyle mukemmel bence, neredeyse 10 takimin Super Lig iddiasi oluyor son haftalara girilirken, bu da mac satmalarin ve orta sira takimlarinin ligi kafalarinda bitirmelerinin onune geciyor buyuk olcude. Ayrice gudik yukselme grubu olayinin bitmesinden sonra lig guzellesti dikkatinizi cekerim. Keske diger alt ligler de zamanla 20-22 takimli liglere donusse ayni Ingiltere'deki gibi. O zaman seyir eyleyin gumburtuyu!

Adsız dedi ki...

ecevit kılıç'ın futbolla ilgisi topu bomba diye karakola götürme espirisini aklıma getirdi. iddia ve ifade tutanaklarıyla kitap yazmaya çalışmış bir futbol cahili. ciddiye almayın.

Adsız dedi ki...

bolu yu bu kadar düşürmemeli, sakarya nın tatangası kadar etkili ve ateşli bir taraftarı var, stadı da iyileştirildi, sakaryaspor çıksa büyük ihtimalle seneye düşecekti ama bolu çıkarsa bence nu ligde tutunur.

Ferit Demirci dedi ki...

Unkaçıran olmasa direkt Eskişehir derdim ama...

OmerBurger dedi ki...

Uzun bir zamandır takip edemiyordum şimdi arşivde geziyorum ama bir adamdan dolayı yapmayın etmeyin, kıymayın Es-Esime, (Unakıtandan nefret ettiğim kadar hayatımda başka hiçbirşeyden ve hiçkimseden bu kadar nefret etmedim o ayrı, zaten süper ligdeyiz siz asıl şimdi seyreyleyin gümdürtüyü.)