15 Mayıs 2008

Estadio Chivas

Meksika'da Club Deportivo Guadalajara ya da bilenen adıyla Las Chivas maçlarını 62 bin kapasiteli Estadio Jalisco'da oynuyor ve 2008 yılı sonunda yeni stadlarına geçecekler. Ben stada hayran kaldım. Estadio Chivas'ın mimarisine benzer-volkan- bir stad görmedim. Mimarları Fransız Jean Marie Massaud ve Daniel Pouzet. Stad 45 bin kapasiteli olacak. Maliyeti ise 800 milyon dolar. Bu kapasitede bir stad için büyük para. Suni çim kullanacaklarmış. Projeyi üstlenen ise Emirates Stadı'nı da yapan HOK Sport. 15 Kasım 2008'de açılması planlanıyor.

20 yorum:

Unknown dedi ki...

İnönü stadı için de aynı firmayla anlaşılmış, Benfica'nın da stadı bunlar yapmış, linkte görüldüğü gibi.
http://img76.imageshack.us/img76/37/wallpaperdonovoestdiodanr2.jpg

Adsız dedi ki...

güzel görünüyo ama :Dburada olsa kaçak girer millet:D çimlere tırman hop içerdesin...

a.c. sedef dedi ki...

yapımına ne zaman başlanmış acaba??

BT dedi ki...

@anıl
2007 in ilk aylarında baslamışlar

tknycl dedi ki...

gördüğüm en güzel stad projesi..

Capitcao grande dedi ki...

Lüks bir stat olucak anlaşılan
Hok Kadıköyüde yapsın :D:p

dr feelgood dedi ki...

komple beleş tepe bu stad.

el_turco dedi ki...

besiktasimiz icin youtube da bi tasarimci tarafindan hazirlanan bi stad modeli var, bilmem goren var mi) ama hayata gecirilse herhalde tek olur dunya da,

http://www.youtube.com/watch?v=bx04zf7fA-c

besiktas kartal stadyumu

larende dedi ki...

Bu stadda her yer beleş tribün. Bizde olsa bu stad, hep beraber tırmanır o çimleri; beleş izlemeye kalkarız...

Adsız dedi ki...

stad her ne kadar güzel olsada bence kapasitesi de hesaba katılınca maliyeti çok fazla. araplardan bu maliyette bir proje için onay gelse hiç şaşırmazdım ama projenin meksika'da olması gerçekten şaşırtıcı. bu kadar maliyetli olmasının başlıca sebebi stadın mevcut topografik bağlamının dışına çıkarak kendi topografyasını oluşturması olabilir. diğer taraftan stadın dünyanın en meşhur stadlarından biri olacağı şimdiden aşikar. ama verilen paraya değecek mi bunu zaman gösterecek.

Adsız dedi ki...

Eski Aztek uygarlıklarından kalıntılar olduğu gerekçesiyle Meksika Çağdaş Mimarlar Odası tarafından yapımı durdurulmuş..

Mucoid dedi ki...

meksikalı bir arkadaşım vardı..Las Chivas'lıyım diodu da pek önemsemiodum..meğersem ciddi bir klupmüş..:D

Adsız dedi ki...

kirli para cok herhalde...

Othello dedi ki...

Aztekler'in toprak + cim kapli piramitlerine benzer yapmaya calismislar.

Adsız dedi ki...

Benim merak ettiğim meksika da 800 milyon dolar maliyetli bi projeyi nasıl karşılayacakları.

Dobrowski dedi ki...

meksikanın neyine 800milyon dolarlık stadyum.

Unknown dedi ki...

meksikayı neden bu kadar küçümsüyor bazı arkadaşlar anlamış değilim,sonuçta orası da bi futbol ülkesi,86 dünya kupasını,hemde 70 dünya kupası meksikada yapılmış olmasına rağmen kendi ülkelerine alabilecek potansiyel var onlarda,86 dünya kupasının yayını yapan şirketin sahibi tek başına almıştı organizasyonu ülkesine,maçlarıda avrupaya prime time da izletmek için öğlen sıcağında oynatmıştı.görünen proje 800milyon dolara yapılıyosa bence hiçde pahalı değil.

Adsız dedi ki...

çok güzel stad valla.

o değilde ilkin resme bakınca stad; ekvador, bolivya gibi bi ülkede heralde diye geçirdim içimden :D
arnawut

Adsız dedi ki...

800 milyon amerikan doları mı bu cidden? 6/7 Aslantepe yapılır herhalde bu paraya. 62 bin kişilik kapasiteli staddan 45 bine inmenin mantığını da anlamak güç. Faydası ne olacak peki? O kadar kapasite düşüreceksin, üzerine 800 milyon dolar vereceksin, sonunda volkan ağzı stadın olacak. Ne anladım ben şimdi bundan :)

Adsız dedi ki...

Chivas cok buyuk bir kulup burda bilmeyenler olabilir o kadar genis taraftar kitlesi varki ABD ligi MLS de Chivas USA diye ikinci takimi bile var ABD de yasayanlar icin.800M $ icinde Meksika icin ve o kulup icin o kadar yuksek bir rakam degil.Meksika bir petrol ulkesi ve son artan rakamlarla ABD dekiler bile yavas yavas Meksikaya donmeye baslamis iyilesen ekenomi sebebiyle.Son olarak Galatasarayin Almanyada ayri bir takim kurma projesi vardi ama yalan oldu galiba Canaydinin 279 yalan olan projesi gibi.