17 Mayıs 2008

Edmilson&Eto'o&Delgado

Cam adamlar 11'ine koyarım ben onu Villarreal ise ilk 11'ine koymaya niyetli. O.Lyon sonrası Barça'da bol bol sakatlık yaşayan Edmilson Barça'dan resmen kopan ilk isim oluyor. Gelecek sezon hiç olmazsa Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynamayacak. Villarreal de yine akıllı işler yapıyor. Kadroyu 3 kulvara göre derinleştiriyorlar... Ronaldinho için Barça'nın Milan'ın 25 milyon euro'luk teklifini kabul ettiğini yazıyorlar. Eto'o'ya Tottenham'ın teklifi yıllık 7 milyon euro ve Barça'ya da 30 milyon euro. Bu süper teklif işte. İngilizler kolay harcıyor parayı. Atletico Madrid, Espanyol kalecisi Kameni'yi almak üzere. Arsenal ve Delgado haberi ilk çıktığında pek inandırıcı gelmiyordu ama işin içinde Arsene Wenger, Delgado'nun yaşı ve çift pasaportu, Rosicky'nin sakatlığı ve Mehmet Topuz transferi gibi bağlantılar olunca bu iş olacak gibi duruyor. Beşiktaş 5'e almıştı, kesin kar edecek Delgado'dan...

20 yorum:

Adsız dedi ki...

yok şaka yapıyor olmalısın. sakın bu delgado'nun kardeşi falan olmasın.

a.c. sedef dedi ki...

bjk'den arsenal'a futbolcu gidecek ha vay be

EDDIE dedi ki...

diğer vatandaşlığı hangi ülkeden acaba Delgado'nun?

Adsız dedi ki...

@eddie
isviçre pasaportu da var sanırım delgado'nun

Noat Samisa dedi ki...

Beşiktaş değil, Ülker 5'e almıştı.Yanlışlık olmasın. :)

Adsız dedi ki...

delgado nun bonservisi ülker in elinde. besiktas in bir karı olmayacak sanırım.

Hüseyin dedi ki...

besiktas in kari olacak.sanırsam fifty-fifty ama ülker kendi payının yerine ya yeni bi adam getirir ya da parayı bi yerine monte eder.

pclion dedi ki...

ilk 5 milyon euro Ülker'e, bunun üstünde kalan bedel ise Beşiktaş'a gidecek arkadaşlar.

Ben Türkiye'de topu ayağında tutan oyuncu isterse Ronaldinho olsun başarılı olamayacağına iananlardanım. Delgado burda gösterdiğinden daha verimli olabilir gelişmiş bir futbol ülkesinde. Arsenal'de oynayabilir mi, bilemem ama.

Dipnot: Ne zaman bir Galatasaray'lı futbolcuya şöyle teklif gelecek, ne zaman bir yabancıyı "alacaklarına karşılık" bonservisini vermeden yollayacağız, merak ediyorum...

Adsız dedi ki...

yalnız ben delgadonun yanısıra mehmet topuz'u merak ediyorum .. nereye gidecek acaba hani iki ihtimal var parayı basıp alacak bizden veya avrupadan bi takım, ya da önceden de sık rastlandıgı gibi piyasa yapıp tutmayınca baska bi anadolu kulübüne gidecek sivasspor trabzon konya gibi...

ama euro 2008de kesinlikle olmalıydı hem kendı hem milli takım icin...

untildie dedi ki...

Uğur Karakullukçu arkadaşa; Sanırım Galatasaray bu işleri babasının hayrına yapıyor. Ne zaman ki elindeki futbolcuları satarak para kazanması ve sattıklarının yerine yeni(yetenekli-istekli-hırslı) oyuncuları monte ederek pozitif bir döngü sağlarsa kendi çapında sınıf atlar. GS bir Milan, Real, ManU değildir. Gençleri yetiştirip en kısa sürede satmalılar. Duygusallığı bırakmalı. Bu bizim öz evladımız onu asla bırakmayız laflarını bırakmalı. Boca, River, Ajax, PSV vb. devamlı bir dönüşüm içerisindeler ama bu süreçte büyüklüklerinden birşey kaybetmiyorlar aksine hem kasaları doluyor hem de daha heyacanlı başarıya aç futbolcularla her zaman en üst noktaya ulaşmaya çalışıyorlar. Ayrıca bizim futbolcular buranın rahatını avrupada bulamazlar. El üstünde tutulurken biranda sıradan futbolcu olmayı istemezler. Bu yüzden Tugay kimsenin cesaret edemeyeceği birşeyi başarmıştır. Ayrıca İ.Kaş'ıda tebrik etmek gerek. Darısı diğer futbolcularımıza.

Her Yol Roma dedi ki...

@eddie & @anonymous

italyan pasaportu var..

Ayberk dedi ki...

Arsenal, Delgado'yu alırsa benim açımdan "yılın şoku" olur. Hiç ihtimal vermiyorum açıkçası Wenger'in böyle bir hata yapacağına.

pclion dedi ki...

@untildie

Görüşlerine katılıyorum ama dönüşümün tanımı da önemli. Dönüşüm her zaman olmalı ama takımı bit pazarı mantığıyla değil de yerine belli temel parçaları da tutarak döngüye sokmak gerekli.

Mesela Sabri uzun süredir Galatasaray'da ve üstüne koymadığı aşikar. Piyasasını bulduğu zaman gönderilir, hem Sabri bir motivasyona kavuşur hem de o bölgeye Aydın Yılmaz, Uğur Uçar gibi adamlar monte edilir. Buna karşı değilim.

Ancak Ajax gibi alternatifini bile bulmadan adamlarını yollarsan o takım puanıyla ŞL garanti derken ön elemeden de elenirsin, UEFA 1.turundan da. Herşey belli ölçülerde olmalı.

Güzel bir fikir alışverişi oldu, teşekkür ederim kendi adıma...

Adsız dedi ki...

Aceto bence olta namina yazmis Delgado kismini. Imkani yok canim.

Spurs'un yaptigi ise aptallik. Her sene bi' forvet alinmaz ki be.

jose dedi ki...

yok ya ne delgadosu arsene wenger oyle bır hata yaparmı onu o bolgede rahatlatacak adam DECO!

Unknown dedi ki...

ayberk katılıyorum. arsen wenger gitmek istiyor galiba? sıradan bir futbolcu bana göre delgado. küçük maçların adamıdır kendisi. beşiktaş'ta derbilerde ve deplasmanlarda kendisini hiç göremedik.

Unknown dedi ki...

delgadonun transferi sponsorluk anlaşması gereği değilmiydi?hatırlamıyorum şimdi ama aklımda basketbol takımına colaturca adını verdiğimiz için değilmiydi?öleyse nasıl parasını geri alır?

ikinci sorum,bület abi cevaplarsan sevinirim,ülker artık bi spor takımı değil,zaten futbolla alakası hiç yok,şahıs ya da bi şirkete ait bi futbolcuyu ingiliz kluplerinin alacağına ihtimal vermiyorum zira carlos tevezle mascheranonun bonservisi kim jarobochian mı ne onun menejerlik şirketindeydi ve bu transferler westham united'ı az daha küme düşürüyordu,para cezasıyla kurtardılar.yanlış mı biliyorum?

Adsız dedi ki...

delgado'nun fizik olarak olmasa bile teknik ve oyun görüşü olarak wenger'in istediği özelliklere sahip olduğunu düşünüyorum.. buna rağmen gideceğini, giderse de rotasyonda çok süre alabileceğini düşünmüyorum.. önünde fabregas, rosicky, denilson gibi adamlar var ve hleb ve mathieu "ismail yk" flamini'nin yerine mutlaka üst düzeyde futbolcular (ben arfa, diego, fransa liginden yetenekli genç adamlar, ingiltere'ye dönecek olan vela, merida, hatta defansta da oynamasına rağmen song'un yeğeni song) alınacağından çok çok zorlanacaktır.. hayırlısı..

Adsız dedi ki...

Anil said...
bjk'den arsenal'a futbolcu gidecek ha vay be
*
zoruna mi gitti?

Othello dedi ki...

Daha once kovduklari adamlar Manchester United ve Newcastle kadrolarina katilmisken, yildizlarinin Arsenal'e gitmesine cok sasirmam.