11 Mayıs 2008

5 Mayıs ve Hector Cuper

5 Mayıs Inter tarihinde uğursuz gün. 6 yıl öncenin hikayesine dönelim. Inter ligin bitimine 5 hafta kala Juventus'un 6 puan önündeydi. Ertesi hafta sahasında Atalanta'ya kaybetti. Juve kazandı puan farkı 3'e indi. Son 3 haftaya girilirken Inter Chievo deplasmanında berabere kaldı. Juve kazandı. Puan farkı 1'e indi. Ve sezonun son haftası. 5 Mayıs 2002. Inter, Lazio deplasmanında -o Lazio'lular Inter'de şimdi- 4-2 kaybetti ve Udinese deplasmanında kazanan Juventus şampiyon oldu. Bugüne gelelim. İki hafta önce Roma, küme düşen Livorno deplasmanında 2 puan bıraktı. Inter kazandı. Puan farkı 6. Geçen hafta Inter, Milan'a derbide kaybetti. Kazansalar 5 Mayıs sabahına rahat uyanacaklardı. Roma, Sampdoria deplasmanında kazandı. Puan farkı 3'e indi. 37, hafta; Inter kazansa şampiyonluk turu atacağı maçta Siena ile 2-2 berabere kaldı. Materazzi penaltı kaçırdı. Roma, Atalanta'yı devirdi. Puan farkı 1. Inter'in 5 Mayıs 2002'deki hocası Hector Cuper idi. Hector Cuper nerede şimdi? Son hafta ligde kalmak için kazanmak zorunda olan Parma'nın başında. Rakibi kim Inter? Roma'ya şampiyonluk yolunu açan ise Del Piero. Catania'nın 1-0 önde olduğu maçta Del Piero 89'da golü atmasa Catania ligde kalmayı garantileyecek ve Inter, küme düşmesi kesinleşecek Parma deplasmanına güle oynaya gidecekti. Roma peki son hafta nereye gidiyor? Catania deplasmanına...

-Ben bu postu attıktan birgün sonra Parma, Hector Cuper'i görevden aldı. Parma, Inter maçına genç takım hocasıyla çıkacak...

12 yorum:

Unknown dedi ki...

kimin eli kimin cebinde gibi oldu,del piero son dakkada o golü atmasa inter daha rahat gidicekti ama olan bizim kupona oldu,cataniaya verdiydik.

FK dedi ki...

bence inter degil, kaybeden yine hector cuper olur.
parma'nın ligde kalması icin inter'i yenip, catania'nın yenilmesini beklemesi gerekecek. cünkü ikili averajda da kötüler catania'ya kar$ı. catania'nın alacagı 1 puan parma'nın inter'e 6 fark atmasını gerektirecek ki imkansız.
iddia ediyorum; bu parma bu sezon ligden düsmesin, hector cuper seneye uefa kupasında veya $ampiyonlar liginde final oynar. hatta rahat kazanır..

Adsız dedi ki...

Ningún comentario.

http://www.as.com/futbol/articulo/mallorca-pone-puntilla-barcelona/dasftb/20080511dasdasftb_22/Tes

Henry jugó como naomi campbell.
(Ramón)

Adsız dedi ki...

ikili averaj diye birsey yok italyada, playoff maclari oynanacak. ben parmanin yerinde olsam önce defans sonra kontra derdim. romanin maci alacagini düsünürsek 1 puan bile playofflara yetiyor ki bu riski göze almak lazim, direk düsecegime gider 2 ekstradan mac yaparim.

Adsız dedi ki...

inter'liler'den catania'lılara şöyle bir mesaj gidecek : siz roma'dan puan koparın biz parma'yı hallederiz.

roma'lılardan'da aynı şekilde parma'lılara : siz inter'i yenin catania'yının işini biz bitiririz.


gönlümüz kimden yana mı?

Ac Milan'dan tabiki.bir nevi roma'da diyebiliriz.düşmanımın düşmanı mantığıyla.

Adsız dedi ki...

iddialarımızda ölçülü olalım :) cuper final oynar, evet ama kazanamaz.

ligin şampiyonu belli: roma. inter'in parma'yı deplasmanda yenecek gücü yok, mental olarak çok zayıflar. bu takımı destekleyenlere sabır diliyorum. roma, catania'yı rahat geçer.

Ramon ağzıyla söyleyeceksek:

xaxaxaxaxaxaxa
Romaaaaaa campeone del mundo
Inter puta.

oldu mu?

Philia Network dedi ki...

İtalya'da aynı puanlı takımlar playoff oynamıyorlar mıydı ya...

Adsız dedi ki...

Nedense postu okurken aklıma Beyaz'ın canlandırdığı bir tip geldi. Adama adını, yaşını falan sorup "böl onu ikiye" dedikten sonra "sen anladın" der uzaklaşırdı. Gizemli bi abiydi.
Gerçekten ilginç bir son hafta olacak İtalya'da. Kader ağlarını örmüş gibi duruyor. Bakalım bu ilişkiler kime fayda sağlayacak. Benim yorumum ise, "Cuper" böl ikiye. "Cup". Yani sonucu Parma belirler. İnter'e yenilmez. Kupayı Roma'ya kazandırır.

FK dedi ki...

@Aquinas
evet bende yeni ögrendim, lig sonunda düsme hattındakilerin puanı esit olursa playout oynuyorlarmıs. o zaman isler biraz daha karısır. empoli'nin de sansı var. son hafta sahasında ligden düsen livorno'yla oynayacaklar. su an puan durumu söyle;

catania 36
parma 34
empoli 33

tahminim catania-empoli playout oynar, parma düser yönündedir son hafta maclarına göre..

Adsız dedi ki...

yol vermisler cuper`e dogrumu?

Adsız dedi ki...

aceto adamın ekmeği ile oynadın, gelir bu Türkiye ye birde Galatasarayın başına hahahha

Adsız dedi ki...

Juve de Delpi attığı son dakika golü ile 2.lige düştüklerinde aç ak
baba gibi juveyi talan eden interden intikamı almış bence. çünkü bu kafayla inter parmayı yenemez. Roma catania ya en az 2 atar. şampiyon Roma olur. Prens(totti) hak etti kupayı kaldırmayı spalettiyede yakısır.