11 Mayıs 2008

Euro 2008: Türkiye

Şimdilik kısa bir not düşeyim. Benim için ligin en iyi oyuncusu Mehmet Topuz üstelik Hamit sakatken kadroda yok. Emre Güngör yok. Mehmet Yıldız yok. Ümit Karan yok. Forvette hak etmeyen oyuncu yok ama neden sadece 4 kişi? Ne işi var dediklerim: Tolga Zengin, Gökhan Zan, Kazım Kazım ve Tümer Metin. Bu kadrodan 3 kişi gidecek. Tahminim Kazım, Ayhan ve sakatlığı geçmezse Hamit. Kalırsa; Uğur Boral. Sonuç; kötü ve adaletsiz bir seçim...
Kaleci: Volkan Demirel (Fenerbahçe), Rüştü Reçber (Beşiktaş), Tolga Zengin (Trabzonspor)
Defans: Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Sabri Sarıoğlu (Galatasaray), Gökhan Zan (Beşiktaş), İbrahim Kaş (Beşiktaş), Servet Çetin (Galatasaray), Emre Aşık (Ankaraspor), Hakan Balta (Galatasaray)
Orta saha: Mehmet Aurelio, Uğur Boral (Fenerbahçe), , Mehmet Topal (Galatasaray), Emre Belözoğlu (Newcastle United), Tümer Metin (Larissa), Yıldıray Baştürk (Stuttgart), Hamit Altıntop (Bayern Münich), Ayhan Akman (Galatasaray), Arda Turan (Galatasaray), Tuncay Şanlı (Middlesbrough), Kazım Kazım (Fenerbahçe), Gökdeniz Karadeniz (Rubin Kazan)
Forvet: Nihat Kahveci (Villarreal), Halil Altıntop (Schalke), Semih Şentürk (Fenerbahçe), Mevlüt Erdinç (Sochaux)
Edit: Servet Çetin'in sakatlığı sebebiyle Emre Güngör de kadroya çağrıldı.

102 yorum:

Adsız dedi ki...

1.Herseye ragmen 60.-70. dakikada oyuna girip rakibi korkutacak ve dagitacak Hakan'i aradi gozlerim.

2.Tumer Metin'in ise Terim'im verdigi taktikleri sahada cabuk uygulayabilen birisi oldugu icin hakli ve mantikli bir tercih oldugunu dusunuyorum. Cok kritik galibiyetler kazandirmisti milli takima.

3.Kazim da gelsin bi ortami gorsun diye cagrilmiis gibi duruyor.

4.Tuncay'i da forvetten sayarsak ve gidecekleri de hesaba katinca 7 orta saha kaliyor ki, forvet kontenjani icin daha fazla yer acmak pek mantikli durmuyor.

Murat Ozkan

Adsız dedi ki...

Yine Tumer nefretin on plana cikmis. Bir onceki sampiyonaya adam tek basina goturuyordu neredeyse.

revenant dedi ki...

yapmayın allah askına,tumer yurtdısında basarılı bir sezon gecirdi.o olabilir.ama kazım,gokhan zan ve ozellikle emre belezoglu felaket secimler.bu emrede ne var arkadas anlamakta zorlanıyorum.mehmet yıldız,topuz ve cok ovdugunuz ama ben pek bi numarası oldugunu dusunmedigim emre gungor-kotunun iyisi ama- olabilirdi.hoca belli ki avrupada oynayan oyuncuları secmis genelde.akıllı tercihler.turkiyede istedigi kadar iyi olsun avrupada basarılı olanların yanına yaklasamazlar her sekilde.belki bu yuzden tumer var topuz yok...

Adsız dedi ki...

Bu kadro için tek söyleyebileceğim: çılgınlık.Sinyor terim umarım bize "some big okazyon" yaşatmaz.

alperensaylar dedi ki...

gitmeyecek tek adam sabri, o belli zaten de, ümit karan ve mehmet topuz'un olmaması hatta aykut'un da olmaması bence hatalı olmuş. ayrıca toraman yerine gökhan zan'ın çağırılması da soru işareti. terim'in biraz duygusal kadro yaptığı ortada. umarım zararımıza olmaz.

Adsız dedi ki...

belozoglunun kadroda oldugu bir ortamda tekke ve karan neden yok? bu cok ilginc bir durum hakiikaten.

soyle bri dusunelim. newcastle formasini giyemeyen bir emre milli takimda. hay hay.

peki kendi takiminda sakatligindan sonra tam randimana ulasamayan tekke neden yok? kaldi ki birinin takimi uefa kupasi finalinde.

karan neden yok? karan bu ulkede avrupa capindaki bir kac santrafordan biri.

aceto tolga'nin ne isi var demis. kim alinmali? tolga'ya bir alternatifiniz var mi?

hakan'in alinmadigi iyi olmus. e yeter artik!

tumer metin izgara mi yapacak arkadaslara? o da ayri bir merak konusu. simdi hakan'i isteyen arkadalar hakli cikiyorlar tumer'i kadroda gorunce. ayni tas ayni hamam!

mehmet topal... sabri sarioglu... biri bu adamlarin bana bu milli takimda aslinda yer almadigini ve tum bunlarin aslinda bir ruya oldugunu soylesin. zaten sirf bu gibi sacma durumlara ironik durumlara bir savunu ya da bir yatirim olsun diye fiorentina gibi sabri ile asla isi olmayacak bir takimla arasinda sacma sapan bir spekulasyon yaratilmadi mi? sabri denen futbolcu musveddesiyle.yazik demek istiyorum sadece. topuz2un giremedigi bir kadroya topal'in ve sarioglu'nun girmesi, kelimenin tam anlamiyla ayip.

Adsız dedi ki...

-Mehmet Yıldız ve Topuz mutlaka olmalıydı

-Gökhan Zan'ın yerine Toraman ya da Emre Güngör olmalıydı

-Kendisinden pek hazzetmesem de Ümit Karan olmalıydı

-Kazım gereksiz olmuş

-Tolga Zengin'in yerine Aykut ya da Serdar çağırılmalıydı

-Uğur Boral yerinde bir seçim

-Fatih Hoca şu Sabri'de ne buluyor, benim göremediğim ne görüyor anlamış değilim

Adsız dedi ki...

çok yazık olmuş hakkaten. şöyle bir bakınca kadroya hevesim kırıldı. bir nuri şahin düşünülemez mi. mehmet topuz hele ki hamit sakatken nasıl olmaz. fatih tekke mevlütten kötü santrafor mu?
türkiyenin en kötü defans adamı gökhan zan nasıl burda?. bence gökhan mutlaka elenmeli.

HaCiTo dedi ki...

Tümer AEL'de, Mevlüt de Sochaux'da iyi sayılabilecek sezonlar geçirdiler. Çağrılmaları sürpriz değil bence. Ama Türkiye liglerinin gelmiş geçmiş en "overrated" oyuncularından biri olan Semih Şentürk'ün bu kadar forvet varken neden çağrıldığını anlayamadım. Süperlig'in gol kralını da çağırmasın mı, pes diyenler olabilir ama yine de elde kuvvetli ve formda bir M. Yıldız ve her daim tehlikeli bir Ü. Karan varken çağrılması pek doğru gelmedi bana ki beraber blog yazığımız arkadaş Semih'in ilk 11 oyuncusu olması gerektiğini söyledi hepten şoktayım! Colin-Kazım, tipik Türk futbolcusunun çok dışında bir profil çizdiği için tercih edilmiştir gibi geliyor bana. Kimler dışarıda kalır derseniz, Fatih Terim'in oldum olası pek hazzetmediği Yıldıray, Ayhan/Emre B./Mehmet Topal üçlüsünden biri ve Gökhan/Emre Aşık ikilisinden biri gibi geliyor bana... Uzaktan şutları, uzun boylu kanat beki görüntüsü ve saçlarıyla bana EURO 2004'te Yunan milli takımının sol beki Takis Fyssas'ı anımsatan Hakan Balta'nın kadroda olması da ayrıca sevindirmiştir beni!

L dedi ki...

aceto abi şu arkadaşı dövebilir miyim.

şu topal'ın ne işi var diyeni. hocam sen nerenle izliyorsun?
topuz'un olmaması rezillik tamam ama, ayıp be kardeşim görmüyor musun topal'ı...

L dedi ki...

fatih hoca, hepsini bırak, emre güngör'ü almadın ya... neyse.

Haketo Zaman dedi ki...

@ anonymous (türkçe karaktersiz olan)


şimdi üstad,
mehmet topal ligin en değerli oyuncularından biri. hem oynadığı mevkide çok fazla yetişen oyuncu olmamasından, hem bu seneki performansından dolayı milli takımı fazlasıyla hak eden oyunculardan birisi. emre güngör ve ümit karan'la beraber. sabri takıma enerji getirmesi, sağ bek- sağ açık- orta saha oynayabilmesi, yeri geldiği zaman çirkeflik yapıp psikolojik avantaj sağlayabilmesi açısından doğru. topuz olmalıydı tabii ki. gökhan zan orada ne arıyor? hadi emre'yi almadın- neden?- toraman neden yok? yaşlandı artık diye kral kadroya alınmıyorsa tümer'in orada ne işi var? mevlüt erdinç avrupa tecrübesi var diye kadroya alınmış sanırım, mevlüt'ün yapacağı işi ümit karan yapamaz mıydı, hem de kariyerinin en iyi sezonunu oynamışken?

olmadı fatih hocam. umarım bizi yanıltırsın.

Adsız dedi ki...

Emre Aşık ve Sabri varken Gökhan Zan, Kazım varken Emre Belözoğlu yadırganmamalı... Kaldı ki bu oyuncuların yetenekleri tartışılmaz, sadece formlarında sıkıntı var bu aralar. Milli takım ortamında o sorunu aşacaklarını düşünüyorum. 3. kaleciye pek işimiz düşmeyeceğinden, Tolga faciasının sıkıntısını yaşamayız. Mehmet Topuz kesinlikle olmalıydı. Uğur Boral'ı kadrodan çıkaracağını sanmıyorum. Tek sol bekimiz Hakan...

Sabri ve Emre Aşık'ın yerine Emre Güngör, Tolga yerine Aykut olsa; Ayhan ve Kazım da çıkarılsa ideal kadroda olacağımızı düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

Takıntılı Fatih Terim yine iş başında. İtalya onu çok değiştirdi çok. Ümit Karan'a taktı, Gökhan 'Cam'a sevdalandı..

4-6-0 taktiğini benimsedi ve 'striker'sız cm oynamaya başladı.

Sol bek kime emanet edilecek ben hala oradayım. Ne Uğur Boral ne de Hakan Balta.. ikisi de tam manasaı ile sol bek değil bence. Yok mu alternatif?

Peki ya stoperler? Servet - Emre Aşık.. alternatif İbrahim Kaş.. Gökhan Cam'ı saymıyorum bile.. Neden bir Emre Güngör yok?

Fatih Hoca: Trabzonspor'a ayıp olmasın Eser'cim şimdi.. Aykut'un yerine Tolga'yı çağırayım ben şimdi. Federasyonda da o kadar Trabzon'lu abilerimiz kardeşlerimiz var. Bi tane nazar boncuğumuz olsun.

Eser Özaltındere: !?!?!?!

-----------

Ümit Karan'ın Euro 2008'deki olmaması bizim için değil oradakiler için büyük kayıp.. Onun ayarında bir golcü sergileyemeceğiz ecnebilere.. Tek vuruşta gol atamayacağız..

Dripling yapıp savunmanın arkasına sarkacağız.. Sarkıtırlarsa..

Emre Belözoğlu evlattır, candır, canandır.. Sakatmış, oynamamış, yolcuymuş farketmez..

Haydi yolumuz açık ola..

Adsız dedi ki...

turnuvada 3 kaleci sart yani kalecilerin yeri kesin. diger yorumlarada katiliyorum, nerde topuz nerde ümit karan? cok az alternatif var forvette. defansa deginmiyorum bile, yol gecen hani olacaz.

Adsız dedi ki...

Halo aceto balsamico. halo turquía.
real zaragoza – real madrid
No importante.

We are the champions my frieeeennnnddddddd.no time for losers (losers--->barcelona, atlético madrid)

real madrid champioooonnnssss of the wooooooooorld.

fútbol club Barcelona 2009.

1-laporta (el abogado del diablo) keanu reeves de Cataluña.
2 michael Jackson
3 tony blair
4 geri halliwell
5 cindy crawford
6 al pacino
7 José montilla
8 dolores ibárruri
9 jordi cruyff
10 bart simpson (capitán)
11 madre teresa de calcuta (mother teresa)

Reservas: paolo maldini, george bush, eric cartman, tom cruise, hugo chávez, tiger woods

Entrenador: josep guardiola sala el magnífico. PEPsi COLA

(Ramón)

Adsız dedi ki...

sí.nihat kahveci. sí. jugador bueno. la asociación de kahveci-kovacevic fue magnífica.
en 2003 campeón real madrid, segundo real sociedad.

(Ramón)

Adsız dedi ki...

yahu allah aşkına semih şentürk'den neden kimse bahsetmiyor ???

oynadığı norveç maçı , chelsea maçları , içerde inter , dışarda inter , dışarda sevilla , içerde sevilla ,içerde moskova ,dışarda moskova , dışarda psv , içerde psv.bütün bu maçlarda kadıkoyde psv'ye bir gol , sevilla'ya bir gol atmış golcüden bahsediyoruz.geri kalan maçlarda -içerdeki psv maçı dışında- tamamen yokları oynayan bir semih vardı.gördük işte ingilterede ilk 11 çıkan semih'in 2 güçlü savunmacı karşısında durağan oyunun ne kadar etkili olduğunu ?

nedir yani fenerbahçe formasıyla ligde attığı 15-20 gol mudur onu bu kadroya çağırma sebebi ?? e o kadarını mehmet yıldız'da attı ki semih'ten kat be kat üstün bir golcü.ümit karan ayrı bir vaka zaten.

afedersiniz de hakan şükür'ün ölüsü semih'i bir cebine , mevlüt'ü diğer cebine koyar da öyle oynar.

sonra neymiş mehmet topal'ın sabri'nin ne işi varmış.

hakikaten pes.

!!!!!torsten_gutshow!!!!!

Adsız dedi ki...

-Karan konusu enteresan. Galatasaray'da arası problemli olmadığı hocayı hatırlamıyorum. Gerets,Hagi ve Kalli tarafından belirli zamanlarda kadrodan kesilmesi acaba sorun kimde dye şüphe uyandırıyor. Terim'in de kendisi ile önceden çalıştığını düşünürsek milli takıma bir türlü çağrılmamasının nedenleri sorulmalı ve olaya tek cepheden bakmamalı diye düşünüyorum

-Topuz un en iyi olduğu biraz abartılı olmuş.

-Güngör yerine Aşık'ı alması ise akıl almaz bir durum.

-Bu arada Tolga Zengin'in alternatifi Serdar yada Aykut diyecem ama bu oyunculara ayıp olur zira en fazla tolga alternatif olabilir bu iki oyuncuya.

siriusjames dedi ki...

Yazık olmuş cidden. Böyle bir şeyler bekliyordum ama bu kadar kötü bir kadro beklemiyordum. Aykut, Toraman, Emre Güngör ve Ümit Karan'ı aradı gözlerim. Kazım'ın, Tümer'in, Mevlüt'ün, Emre'nin olduğu kadroda bu saydıklarım yoksa kötü olmuş diyebilirim rahatlıkla. Ne o? Mevlüt mü korkutacak rakip defansı, yoksa Hakan mı?

Ayrıca Sabri ilk 11 oynarsa izlemem bile.

Adsız dedi ki...

ben, uğur boral'ın kesik yiyecek üçlü arasında kesinlikle olmayacağını düşünüyorum. her ne kadar uğur orta saha diye dikte ettirilsede aslında fatih terim'in onu sol bek diye düşünndüğünü tahmin eidyorum. sol bekte de elinde sadece hakan balta olduğundan o bölgeyi alternatifsiz bırakmaz sanki.

Adsız dedi ki...

Kaleci seçimleri bence doğru ziraa Volkan ve Rüştü den Tolga zaten forma göremeyecektir, Peki Aykut Tolgadan iyi kalecimidir bence hayır.
Defans hattımız çok kötü ve alternatifsiz.. Sabri ve Emre Aşık yerine başka oyuncular çağırabilirdi. Ayrıca Gökhan Zan bu sezon kaç maç oynadı ben bilmiyorum yada oynadığı maçlarda ne kadar hatalı oynadı ama takımında sakatken bile milli takıma çağırılıyordu zaten şaşırmadım..
Orta sahaya bakarsak Tümer Metin Emre Belözoğlundan çok daha fazla hak ediyor formayı merak etmeyin Emre tüm sezon ne yapti ingilterede bi gol atmış tabii ingilterede olduğu için 5 lik fln sayılıyor heralde Newcastle ın döküldüğü zamanlarda bile yedekti Diatta oynuyodu Emre yedekti düşünün işte.. Colin Kazımı çağırmasındaki amaç oyuna sonradan girdiği zaman getirdiği hareketlilik ve bire birde kolay adam geçmesi iyi orta yapması
Forvet hattındaki hiç bi oyuncuya kötü diyemem ancak Ümit Karan kendine yer bulabilirdi belki

tofi dedi ki...

milli takimda sorumluluk alan 2 adam emre ve tumer oldugu icin varlar, gerisi mehmet topal, emre güngor gibi suya sabuna dokunmayan kisiler, forvette sorun yasanacak gibi gozukuyor yine, defansta da servet oynarsa isimiz zor bence, orasi kalitesiz turk ligi diil, ronalda karsisinda filan defans ne olucak korkuyorum, ugur boral sol bekte tek aday gibi, o da sol acik oynamayip, sol bek oynarsa vay halimize diyicem, super sol acik, kesinlikle bek diil.
bu arada aceto, muzik secimin de super, KEEP UP THE GOOD WORK!

Adsız dedi ki...

tolga zengin: sırf trabzon'dan bir adam olsun bari zihniyetinin ürünü. yoksa aykut'un, hatta akın'ın tolga zaengin'den daha fazla hakttiği su götürmez bir gerçek.


ibrahim kaş: konya'da oynuyor olsa çağırılmazdı. emre güngör ne düşünüyordur acaba şu an?

gökhan zan: beşiktaş savunmasını en zayıf halkası olduğu oynamadığı son maçlarda iyice açığa vurmuşken, ne işi var hala ulusal milli takımın kadrosunda anlamak gerçekten güç!


ayhan akman: elzem bir isimdi ama fatih terim için takımın en zayıf halkası olduğunu biliyorum. iki büyük takımdan da eşit(6'şar) oyuncu olsun diye yapmış olabilir bu tercihi sinyor.


emre belözoğlu: bunun tamamen kişisel olduğunu düşünüyorum. hiçbir akıl ilkesine dayandıramıyorum malesef.


kazım kazım: ben hala bir karışıklık olduğunu aslında listede mehmet yıldız ya da topuz isimlerinden birisinin olduğunu düşünmek istiyorum.


sonuç: birçok kişi gibi ben de tahmin edebiliyordum aslında ortaya sunulacak takımın tamamen bir performans/form grafiği doğrultusunda oluşturulagelmeyeceğini, fatih terim'in kimi futbolculara karşı zaafı ya da kimi futbolculara da kapalı olduğunu. fakat bu seferki klasik fatih terim adaletsizliğinin de önüne geçmiş, başka bir şey olmuş. yahu insan ligi fb ile aynı puanda bitirmiş bir takımdan bir kişi bile çağırmaz mı? üstelik orada bu formayı giymeye namzet mehmet yıldız, murat sözgelmez, hatta ve hatta hayrettin yerlikaya varken. en azından akın'ı çağır 3. kaleci yap be adam diyecektim ama orada bir an için trabzon kontenjanı olduğu gerçeğini farkettim. ama genede geri almıyorum. REZALET!!

Adsız dedi ki...

tolga zengin: sırf trabzon'dan bir adam olsun bari zihniyetinin ürünü. yoksa aykut'un, hatta akın'ın tolga zaengin'den daha fazla hakttiği su götürmez bir gerçek.


ibrahim kaş: konya'da oynuyor olsa çağırılmazdı. emre güngör ne düşünüyordur acaba şu an?

gökhan zan: beşiktaş savunmasını en zayıf halkası olduğu oynamadığı son maçlarda iyice açığa vurmuşken, ne işi var hala ulusal milli takımın kadrosunda anlamak gerçekten güç!


ayhan akman: elzem bir isimdi ama fatih terim için takımın en zayıf halkası olduğunu biliyorum. iki büyük takımdan da eşit(6'şar) oyuncu olsun diye yapmış olabilir bu tercihi sinyor.


emre belözoğlu: bunun tamamen kişisel olduğunu düşünüyorum. hiçbir akıl ilkesine dayandıramıyorum malesef.


kazım kazım: ben hala bir karışıklık olduğunu aslında listede mehmet yıldız ya da topuz isimlerinden birisinin olduğunu düşünmek istiyorum.


sonuç: birçok kişi gibi ben de tahmin edebiliyordum aslında ortaya sunulacak takımın tamamen bir performans/form grafiği doğrultusunda oluşturulagelmeyeceğini, fatih terim'in kimi futbolculara karşı zaafı ya da kimi futbolculara da kapalı olduğunu. fakat bu seferki klasik fatih terim adaletsizliğinin de önüne geçmiş, başka bir şey olmuş. yahu insan ligi fb ile aynı puanda bitirmiş bir takımdan bir kişi bile çağırmaz mı? üstelik orada bu formayı giymeye namzet mehmet yıldız, murat sözgelmez, hatta ve hatta hayrettin yerlikaya varken. en azından akın'ı çağır 3. kaleci yap be adam diyecektim ama orada bir an için trabzon kontenjanı olduğu gerçeğini farkettim. ama genede geri almıyorum. REZALET!!

Her Yol Roma dedi ki...

terim anadolu takımlarından adam çağırmama kararı almış.

1. aykut ya da serdar 3.kaleci olabilirdi ama 3.kaleci sonuçta çok önemli değil (istisna, italya 90'daki arjantin, hatırlayanlar bilir)

2. hamit (sakatlığı geçmezse), kazım, i.kaş, mevlüt, ayhan'dan 3'ü anasının evine döner

3. kimler çıkardı demek için 23 kişilik kadroyu beklemek lazım ama ne olursa olsun m.topuz ve m.yıldız olurdu benim kadromda

Adsız dedi ki...

Sahi bi Nuri Şahin vardı ne oldu ona bu sezon tüm Feyenoord maçlarında 11 başlamış 9 gol atmış artık kaç asis yapmiş bilmiyorum da genç yetenekti hani bundan sonra genç yetenekler türk milli takımını seçmecektir diye düşünüyom mesut özdil de seçseydi oda çağırılmazdı eminim

Adsız dedi ki...

Fanatizm yapmayalım sayın Aceto.

Bu sezon Avrupa deneyimi yaşamış, yada o stresi kaldırabilecek oyuncuları seçmiş. Galtasarylı genç futbolcuların tecrübesizlikleri nedeniyle yabancı rakipleri karşısında nasıl bittiklerini UEFA kupası maçlarında gördük.

keymark9 dedi ki...

öncelikle bu bir turnuvadır ve ne olacağı kestirilemez uzun bir maraton. kazım için atıp tutmak yersiz nitekim o özelliklerde başka oyuncumuz yok. kapanıp hızlı çıkmamız gereken maçlar da olacaktır ki bunu kazım'dan daha yi yapacak kimse de yok o kadroda. sabri ise büyük ihtimal hamit'in durumuna göre belli olacak. defans hattında herkes iyi bir sezon geçirdiğini düşünse de uluslararası tecrübesi benden bile düşük (ben bile yabancı takımlarla maç yaptım) emre güngör yerine tecrübeli emre aşık bence doğru tercih. tümer de iyi döneminde ve hakediyor olmayı. 3. kaleci olayı çok da önemli değil zaten oynaması pek mümkün de değil. bana göre kadrodan gidecek elemanlar ayhan, uğur boral ve sabri (hamit'in durumuna bağlı) şimdi gelelim alınmayan adamlara bi kere karan mutlaka olmalıydı ki mevlüt'ün yerine girebilirdi. yıldıray, tümer ve emre üçlüsünden biri de gidebilir turnuvadan ama fatih hoca bunu yapabilecek cesarette değil ne yazıkki. 3 sezondur yokları oynayan emre ne arıyor o kadroda hiç anlayamıyorum.

Adsız dedi ki...

- Mehmet Topuz olsa iyi olurdu.
- Emre Güngör çok üst düzey bir oyuncu olmasa bile Servet ile GS'daki uyumu sağlayabilirdi.
- Kazım çok iyi bir futbolcu. Fenerbahçe antipatik diye biraz itici geliyor, birazda soyadı konusunda yaptığı açıklamalar. Ama sağ kanattan onun gibi inip orta kesebilecek daha iyi bir oyuncumuz yok.

Bunların dışında dengeli ve iyi bir kadro gibi duruyor. Oyuncu sayıları Terim'in oynatacağı taktiğe göre belirlendiğine göre bir bildiği vardır. Bence en büyük eksik dikişleri olan bir Hasan Şaş. Turnuva öncesi hastaneden kaçıp dikişlerini patlatarak takıma büyük moral verebilirdi.

selaminko dedi ki...

emre belezoglu bu takıma her zaman lazımdır.ümit karan'ın olmadığı bir forvet hattı düsünemiyorum. ben ilk maca cıkacagımız kadroyu söyleyeyim.
volkan-gokhan,servet,emre(zan),balta-aurelio,emre,arda,hamit(sabri)-yıldıray-tuncay,nihat
bu son yazdıgım ikili hem ortasaha hem forvet olacak bence.

Adsız dedi ki...

Ligin tartışmasız en başarılı takımı sivasdan oyuncu yok.

roupertOne dedi ki...

Gökhan Zan gibi sakatlanma rekortmeni bi defans oyuncusu varken Emre Güngör'ü çağırmaması hayret verici.Emre Aşık'ı herkes beğeniyor ama bu sefer işleri yolunda da gitmeyebilir. Bir savunma felaketi yaşanırsa bunun çok ateşli eleştirileri de olur.
Terim milli takımın bu yaz bi değişime bi gençleşmeye gideceğini söyleyip durdu. Fakat yine cesareti yetmedi galiba. ya da sadece ümit karan için cesareti yetti.

Hüseyin dedi ki...

Yeni Bülent nerede? ligin asist kralı nerede? 11 milyon euro eden adam hem de sabri kadrodayken nerede? bu ligin en yetenekli forveti -biryerleriyle bile gol atabilecek- ümit karan nerede? onlarca golü için vefa borcumuzu ödememiz gereken hakan nerede ? Sinyor Fatih Terim sanırım liyakat nişanını alınca kendisini Mussolini zannetti.Yazıklar olsun.

aşkın dedi ki...

Helal olsun Terime ki Mevlüt Erdinçi çağırmış, bir an korku filminin son sahnesi gibi hissettim (mezardan çıkan el - devamı gelecek gibisinden) milli takım turnuva performansı berbat Hakancanın son işkencesi için çocukcağızı kurban vermemiş.
Bunun dışında klasik herkese mavi boncuk dağıtan Terim mevzusu, Trabzonun gönlü kalmasın diye Tolga; ezelden torpilli Sabri vs.
Sadece refleksleriyle var olan ve yaş itibariyle onları da yitiren Rüştü çağrılmış, yiyeceği muhtemel bir hatalı gol hepimizin bir tarafında patlar artık.
Kazım bana çok garip gelmedi, Tümer konusunda nötr vaziyetteyim.
Tümer ve Kazımın alındığı kadroda Yıldırayın ne işi var çözemedim, fizik gücün doruk noktasına ulaştığı günümüzde (hem de) orta sahanın ortasında böyle bir adamı oynatmak takımı bir kişi eksik bırakır.
Emre B. konusunda hiçbirşey demiyorum, umarım performansıyla beni utandırır.

Adsız dedi ki...

Savunmanın göbegini Gökhan Zan-Servet Çetin ikilisinden kurarsak turnuva bizim icin baslamadan bitebilir. Tolganın yerine cagrılacak bircok kaleci var (Serdar, Aykut hatta Orkun bile olabilirdi). Arda ile Tuncayın oldugu sol kanatta Ugur forma yüzü göremez zaten bence görmemeli de. İyi bir oyuncu oldugunu düsünmüyorum. Tutup da sol bek de oynatılırsa cok kötü olur bizim icin. Merakla bekliyoruz bakalım.

Adsız dedi ki...

Bu Emre Güngör nasıl bu kadar şişiriliyor anlamıyorum. Lugano'nun iki alt kademesi bu arkadaş. Türkiye liginde müdahele ettiği toplara bir şey demem de, aynı şekilde Avrupa'da olsa her maç bir penaltı yaptırır. Tam saatli bomba...

Adsız dedi ki...

merhabalar ben erhan.
beşiktaşlıyım ama gökhan bu kadroda olmamalıydı bence. emre güngör şişirme değil aksine tam da istim üstünde bir oyuncu.
asıl siz barcelona kadrosuna bakın. adam stand up çı galiba. kaptan bart simpson. rahibe teresa ve cindy bile kadroda. gözümden yaş geldi okurken.
ramon bizi diskoya götür diyorum.

Adsız dedi ki...

Kadro müthiş hatta çok iyi.Ama keşke Hüseyin Cimşir,Nobre ,Fbli Can ve Ersen Martin'ide çağırsaydı...

Ben koyu bir Galatasaraylıyım.Önceden Fatih Terim'i çok seviyordum ama 4-5 yıldır soğumaya başladım.Hep milli takıma milliyetçi ve ülkücü adamları almaya başladı.Terim milli takımın başına geçtikten sonra U21 veya alt kategoriye getirilen adamları iyice analiz ederseniz ne dediğimi görürsünüz ..Ümit Karan'ı siyasi görüşleri nedeniyle hiçbir zaman sevemedi.

Ne yazikki kupa için ümitlerimiz açıklanan bu kadro başlamadan bitti.
Benden herkese Ahmet Selim den Başlamadan Bitsin gelsin :)

Adsız dedi ki...

Çok talihsiz bir kadro seçimi olmuş. Kaleden başlarsak Tolga yerine Aykut veya Serdar olmalı bence de ama nasıl olsa bunlar 3. kaleci olacagı için o o kadar önemli değil. Defansa geçersek açıkçası ben Emre Güngörün çağrılmamasını o kadar da hatalı bulmuyorum fakat eger Gökhan Zan çağrılıyorsa ya o ya da İbrahim Toraman bu kadroda olmalıydı. Ayrıca hem Galatasaray hem milli takımda Volkan Yaman yerine Hakan Balta tercihini yanlış buldugumu söylemeliyim.

Orta sahada Kazım ismi beni gerçekten çok şaşırttı, bunun dışında çağıracağından emindim ama belki bir umut bu sefer iş ciddi daha az duygusal bir kadro kurar diye düşünüyodum ama olmadı; Emre ve Tümer yine kadrodalar. Mehmet Topuz'un olmaması gerçekten yazık.

Forvette ise Mehmet Yıldız ve Ümit Karan kesinlikle yer almalıydı, onların olmaması üzdü beni. Mevlütü fazla seyretmediğim için yorum yapamayacagım ama Halil'in bu sene iyi bir sezon geçirdiğini düşünmüyorumi Semih'in ise tamamen basının abartması oldugu kanısındayım, bu iki isim yer almamalıydı.

Eger bu kadrodan sakatlık olmadan 3 isim eksilecekse bunlar bence Kazım, Tümer ve İbrahim Kaş olmalı ama Tümer ve İbrahim'in kalacagından eminim, bence de Ayhan dışarıda kalacak ve bir de sanki Mevlüt gibi geliyor.

Adsız dedi ki...

aynı mantıkla düşünürsek aylardır top oynamayan emrenin de olmaması gerekiyor ama var , terim kişisel ilişkilerinide karıştırmış gibi görünüyor ki bu yüzden ümit karan yok , aykut yok , selçuk yok,

Adsız dedi ki...

o kadar da kotumser olmayalim, en azindan Alpay yok !...

Peter Naumovski dedi ki...

Tümer Metin bence olmalıydı, olması iyi olmuş. Kazım ve SAbri gereksiz bence, Emre Güngör olsa fena olmaz mıydı

Emre Demirel dedi ki...

Tümer Metin'in Avrupa'da başarılı bir sezon geçirdiği görüşüne katılmıyorum.
Ne Yunanistan ligi Türkiye liginden çok ileride bir lig ne de Larissa takımı Kayserispor'dan Sivasspor'dan falan çok üstün bir takım.

Tabii burada Avrupa'dan kasıt edilen nedir o da önemli.Larissa'da geçirilen başarılı bir sezon Avrupa'da geçirilmiş sayılmıyor benim için. Tuncay ile Tümer'i aynı kefeye koyamıyorum.

Adsız dedi ki...

Ramon Allah'ına kurban...Kadron super!

mrcool dedi ki...

bence bu kadrodan bu 11 olur
volkan
gokhan,servet,aşık,balta
kazim,aurelio,emre,arda
yıldıray
nihat

Adsız dedi ki...

Herşeyden önce Hakan Şükür izletmeyeceği için terime teşekkür etmek lazım. Önce forvettekilere baktım ki şükürün olup olmadığını kontrol edeyim. Netekim kişisel fikrimce hakanın olmadığı her şeçim optimum seçimdir. Bu takım yıllarca defanstan orta sahadan hakan a hava topu şişirmekle oynadı.

Bu 26 kişiden şöyle bir kadro kurulabilir:
Volkan
GökhanGönül-Servet-Emre(Zan)-Uğur
Arda(Hamit)-Aurelio-Tümer-Tuncay
Nihat-Halil

Son söz, Nihat bütün umudumuz sensin birader. Varsa yoksa sensin.

Samarchand

Spooky dedi ki...

tolga zengin seçimi ve forvet hattı beni şaşırttı. defans konusunda da şüphelerim var. beraber oynayan stoperler seçilse ( emre güngör - servet çetin ) daha iyi olurdu kademe, hamle zamanı, adam paylaşımı ve iletişim sorunlarının önüne daha rahat geçilebilirdi. gökhan zan oynarsa hepimize saç baş yoldurtabilir çok istikrarsız bir sezon geçirdi.

tolga zengin seçimine ise trabzonsporlu arkadaşlarım bile inanamıyor. iyi bir sezon geçirdiği ve muhteşem yetenekleri olduğu konusunda izleyenleri ikna ettiğini söyleyemem. aykut erçetin hatta serkan kırıntılı isimleri geçerken bu karar da ilginç. trabzonspor kontenjanı mı var anlamadım?

kazım "colin" kazım seçimi de çok ilginç fenerbahçe'de ruhsuzluğuyla eleştirilen kazım ın milli takım'a hem de fatih terim gibi motivasyona çok önem veren bir teknik direktör tarafından seçilmesi şaşırttı beni ama kendisini ümit milli takımdan beri takip ettiği için vardır bir bildiği deyip geçiyorum. son haftalardaki mücadelesi, yeri geldiğinde sağ kanatta orta sahada savunmada önemli işler yapan ümit karan ın olmaması da milli takım adına önemli bir eksik. zaten seçilmesi beklenmiyordu. ancak mehmet yıldızın da olmaması forvet hattımızın kuvvetini mücadelesini sıfırlayacak gibi gözüküyor. semihin ümit veya mehmet gibi mücadeleci ve kuvvetli bir yapısı olduğunu kimse söyleyemez sanırım. halil de bu sezon zaman zaman schalke taraftarlarının kötü tezahüratlarına maruz kaldı özellikle sezon ortasını çok kötü geçirdi onun da istikrarsız olduğunu düşünüyorum. ne yapacağı belli olmuyor. kazım ile ilgili son olarak hollanda da iyi bir nuri şahin varken kazım seçimindeki garipliği vurgulamak istiyorum.


mehmet topuz konusu ise şansal büyüka ya göre tamamen kişisel geçen hafta lig tv deki programında mehmet ile fatih terim arasında geçen konuşmalarla ilgili bir şeyler anlattı. fatih terim kayserispor istanbuldayken k"endine iyi bak. bana lazımsın" minvalinde bir konuşma yapıyor mehmetle. mehmette "tamam hocam önce şu transferimi de halletsem daha iyi olacak" gibi bir cevap veriyor. bunun üzerine fatih hoca kendisini sinkaflı bir şekilde odadan kovmuş. "transfer mi düşünüyorsun?, aklın fikrin parada milli takım diyorum sen ne diyorsun?" mantığıyla heralde. o zaman colin kazım-ruh-azim-hırs-vatan millet sakarya olayına dönüyoruz. kafamız karışıyor...

toparlamak gerekirse kadroya alınmayan iki üç futbolcuya haksızlık yapılığını ve bunları dhaa sonra arayacığımızı düşünüyorum. kadroda olan bazı isimler için de nereden çıktı bunlar? diyorum.

Çetin Cem dedi ki...

sanırım çoğunluk gibi benim için de en büyük şok mehmet topuz'un yokluğu. hani nba'de "swingman" denen adamlar vardır ya, iki-üç pozisyonda oynarlar. kalecileri çıkartırsak 20 oyuncu seçme hakkınız varken böyle adamlar size hareket imkanı sağlarlar. tuncay şanlı gibi, hamit altıntop gibi. mehmet topuz sadece bu yüzden bile tercih edilebilirdi.

kazım tercihine bu yüzden ben de soğuk bakmıyorum, o da çok yönlü bir oyuncu.

mehmet yıldız için de üzüldüm, çok iyi fizikli bir oyuncu. kontra oynanabilecek maçlarda inanılmaz iş yapardı. bütün sene tek başına iki üç oyuncuyla boğuşmayı becermiş olan yıldız, orada da bir şeyler yapabilirdi.

tümer'in varlığına da kızdım, ama adam şu anda epeyi formda. gerçi formda olduğu yer yunan ligi, ama biz de türkiye'yiz :)

Çetin Cem dedi ki...

ha, tümer iyi sezon geçirdi diyenlere, tümer iyi "çeyrek sezon" geçirdi sadece :)

HaCiTo dedi ki...

Semih konusuna, benden sonra sadece bir kişinin değinmiş olmasına anlam veremiyorum. Bu adam bu kadar iyi biz mi göremiyoruz, yoksa bu kadar yorum yapan insanın içinden futboldan anlamayan bir ben mi varım :) ??

Şaka bi yana, bu kadrodan sakatlık olmazsa çıkacak onbir şudur gibime geliyor...
------------volkan---------------
--gönül--emre-----servet--balta--
--hamit--aurelio--emre--tuncay---
-------------arda----------------
------------nihat k--------------

keymark9 dedi ki...

kadro açık seçik belli aslında
---- rüştü ----
gönül - servet - aşık - balta
hamit(olmazsa arda) - aurelio - belözoğlu - arda (hamit olmazsa tuncay)
nihat - semih (halil)

Adsız dedi ki...

maç seyrederken tribünde Fatih Terim'i görüyorum, diyorum ki ya adam bu kadar maç seyrediyor, Aykut'u, Emre Güngör'ü, nefret etse de Ümit Karan'ı görmemesi mümkün değil

ama her seferinde almıyor, çünkü gizli bir Glatasaray kontenjanı var kafasında, max. 5, bu sefer 6 almış, onlardan birini de keser tam olur.

ve o kontenjandan birini sabri dolduruyor, Mehmet Topuz kadroya çağrılmıyor

dünyanın en kötü defans oyuncularından saha içindeki daimi seyirci Gökhan Zan kadroda mesela ve ilk maça çıkacak büyük ihtimalle

yazık, Euro 96 benzeri bi sonuç bekliyorum, 0 puan ve turnuvanın en kötü takımı etiketi

bu fatih terim futbolcudan anlamıyor, 2002den beri bunu 1000 kere ispat etti

Adsız dedi ki...

şimdi öncelikle geçmişte başarılı olan ve gelecekte daha başarılı olmaya yakın olan milli takım şablonu nedir onu bulmak gerekir..

bana göre bir kulüp takımı bir arada oynar ve başarılı olursa, birbirleri ile kaynaşırsa milli takım o takımın temelleri üzerinde yükselmelidir..

2000 galatasaray ı temelli milli takımı rüştü, alpay, ilhan mansız vs vs gibi iyi oyuncularla başarılı olmuştu. çünkü en azından sahada belli bir sistem vardı

2008 e dönecek olursak 2000 li galatasaray a yaklaşacak türk oyuncu kalitesine sahip bir takımımız ne yazık ki yok.. ama en azından birbiri ile oynamaya alışkın defans ve orta saha hattı ile yurtdışında oynayan oyuncularımız ile başarı yakalanabilir..

-- bu bağlamda emre güngör ün alınmaması hatadır diyorum. yaşlı ve ne yapacağı belli olmayan emre aşık ve cam adam gökhan zan dan çok daha faydalı olabilirdi.. ayrıca ibrahim kaş kimdir.. fatih hoca artık bir oyuncuyu sadece çağırmış olmak için çağırma huyundan vazgeçmeli..

-- forvet hattında kapalı kutu olan bir mevlüt var.. kimdir, nedir tam olarak bilinmezken milli takıma alındı.. bence fatih terim ben keşfettim, bakın ben buldum diyebilmek için çağırdı kendisini.. ortada bir mehmet yıldız ve ümit karan gerçeği varken mevlüt ün alınmasını yanlış buluyorum.. belki önümüzdeki senelerde mevlüt faydalı olabilir ama güçlü mehmet ve bitirici ümit daha faydalı olabilirdi...

-- sabri bence sağ bek olarak gökhan gönül ün yedeği olarak alındı.. kendisi açık olarak oynadığı maçlarda belli bir seviyede olmasına rağmen sağ bek olarak kötü maçlar çıkartır genelde.. ama yine de sağ bek olarak daha iyi bir yedek alternatifi maalesef yok..

-- kaleci olarak tolga zengin yerine ben de aykut un alınması taraftarıyım ama yine de ilk 11 de Volkan Demirel olmalıdır.. Galatasaray maçında hata yapmış olsa da sakat olmadığı müddetçe kalede yer almalıdır..

-- emre belözoğlu ise öz evlat kontejyanından kadroya dahil oldu bence.. yani fatih hocanın tanıdığı, sevdiği, beraber olunca daha fazla rahatladığı bir isim.. emre sene boyu en fazla 10 maç oynadı.. çoğunda yedekti.. yani formda olduğunu söyleyemeyiz.. yerine mehmet topuz alınmalıydı.. gerçi mehmet topuz her olasılıkta kendine yer bulmalıydı ama bu başka bir tartışma konusu.. çünkü hamit in durumu belli değil.. kazım kazım da yetenekli olmasına rağmen kapalı kutu..

-- ayrıca sol bek olarak hakan balta nın yeterliliği tartışılırken yerine yedek alınmaması bence soru işareti.. uğur iyi bir sene geçirmesine rağmen kesinlikle sol bek değildir.. sabri örneğindeki gibi sol bek olarak kötü oynar, sol açık olarak başarılı olur.. bunun yüzünden başka bir sol bek düşünülebilirdi..

-- tümer ise fatih hocanın adamlarından.. sonradan girip katkı yapabilecek potansiyelde bir isim.. alınması bence doğru bir karar..

-- sonuç olarak sistemimiz 4-5-1 gibi görünüyor.. etkili kanat adamları ile formda olursa yıldıray ile belki başarılı olma şansımız var gibi görünüyor.. fatih hoca macera tarafına kaçmış işin kadro olarak.. gerçi dışarıdan söylemek kolay.. 23 kişilik kadro kim alınırsa alınsın tartışılacaktı ve öyle oldu..

-- inşallah başarılı bir şampiyona geçiririz.. ama tarafsız bir gözle bakarsak rakiplerimiz çok güçlü bir takım olan portekiz, ev sahibi avantajına sahip isviçre ve her zaman iyi olan bir çek cumhuriyeti.. işimiz zor gibi görünüyor.. gruptan çıkarsak kendimizi şanslı hissetmeliyiz..

antti_sumiala

Adsız dedi ki...

Rüştü milliyetçi kontejanından hala seçiliyor !

Sinyorun ilk maçtaki 11 i aşağıda :)

Rüştü,Gönül(dk 45 Sabri),Servet,Emre,Uğur,
Aurelio,Tuncay(dk 75 Halil),Gökdeniz,Yıldıray(dk 46 Arda),Topal,Nihat

Adsız dedi ki...

Portekiz kadrosu ;

Lista dos 25 principais candidatos aos 23 lugares:

- Guarda-redes: Ricardo (Bétis, Esp), Quim (Benfica) e Rui Patrício (Sporting).

- Defesas: Bosingwa (FC Porto), Miguel (Valência, Esp), Ricardo Carvalho (Chelsea, Ing), Pepe (Real Madrid, Esp), Bruno Alves (FC Porto), Fernando Meira (Estugarda, Ale), Paulo Ferreira (Chelsea, Ing), Caneira (Valência, Esp) e Jorge Ribeiro (Boavista).

- Médios: Petit (Benfica), Miguel Veloso (Sporting), Maniche (Inter de Milão, Ita), João Moutinho (Sporting), Deco (FC Barcelona, Esp) e Raul Meireles (FC Porto).

- Avançados: Cristiano Ronaldo (Manchester United, Ing), Simão (Atlético de Madrid, Esp), Ricardo Quaresma (FC Porto), Nani (Manchester United, Ing), Nuno Gomes (Benfica), Hugo Almeida (Werder Bremen, Ale) e Hélder Postiga (Panathinaikos, Gre).

dr feelgood dedi ki...

emre güngör: servetle mükemmel bir ikili olmuşlardı. servet onun açıklarını, o servetin açıklarını kapatıyordu. ibrahim kaş yerine ya da gökhan zan yerine emre güngör alınmalıydı.

ümit karan: türkiye'de tek vuruş yapabilen tek forvet. semih şentürk alex in deivid in olmadığı bir takımda 1 gol bile atamaz.

mehmet topuz: fatih terim kayseri gençlerbirliği maçını izlediği halde bu adamı almıyor ve yerine djemba djemba nın türk versyonu kazımı alıyorsa bir gariplik vardır bu işte.

aykut erçetin: inanılmaz refleksleri olan bir kaleci. 3. kaleciye iş düşmez genelde ama işi garantiye alıp aykut'un seçilmesi gerekirdi.

mehmet yıldız: ayı boğan bu adam. inanılmaz güçlü ve çok güzel top taşıyan biri. tıfıl forvetlerimiz arasında çok gerekliydi böyle biri.

Santiago dedi ki...

Tolga Zengini neden cagırıyon be adam anlaşılması guc kişilik.Yedek kalmıs amaa her girdigi macta iyi oynamıs Serdar varken 3.kalecin Tolga Zengin olurmu?

Ugurun iyi bir oyuncu olmadıgını dusunenler Sevilla maclarını nereleriyle seyrettiler acaba. Alvesi Cl'de madara eden kimdi? Semihin fenerbahcede 15-20 gol atıyo olmasını avupa sampiyonasında oynamak için yeterli gormeyenlerde o 15-20 golun 5'inin Cl'de oldugunu bilmiyorlar galiba...
Aynı sekilde Kazımda Cl performansıyla kadroya girmiştir. TSL'nin kadro kurmak iyi bir ornek olmadıgını biliyor en azından kadroyu kuran zatı muhterem...

Adsız dedi ki...

Kadro dizilisi 4-2-3-1 sistemine gore : Rustu (Volkan) - Gokhan , Servet , Emre (Gokhan) , H. Balta - Aurelio , M. Topal (Emre) - Tuncay , Yildiray , Arda - Nihat

Alper Öcal dedi ki...

Terim'in hangi anlayışla ne oynatacağını bilmediğim, ve hazırlık maçlarında filan da hiç ipucu alamadığım için yapılacak oyuncu yorumları güdük kalacak.

Mesela 4-3-1-2 oynayacak bir takım için Kazım Kazım gereksiz olabilir, öte yandan 4-4-2 ya da 4-2-3-1 oynayacak bir takımda işe yarar.

Ama Sivas'tan tek bir oyuncu bile çağırılmamasına üzüldüm. En azından bir oyuncuyla temsil edilmeyi hakediyorlardı.

L dedi ki...

beyler bazılarınız tümer'i ilk 11'e sokmuş ama, herkes biliyor sanırım ortada emre-orelyo oynayacak. tümer olsa olsa nihat'ın arkasında oynar, o da bence iyi olur. çünkü ileri ikilide nihat dışında kesin oyuncu yok.

ayrıca inşallah arda forvet arkasında oynamaz, arda ortada çok sıkışıyor.
çetin cem'in örneği de harika. ama ne bilsin fatih terim "swingman"i...

masa bekleyen cocuk dedi ki...

Ölüsü iş yapacak Fatih Tekke, Mehmet Topal ve Mehmet Yıldız ın çağrılmaması benim için şoktur. Nuri Şahin in adını görmeyi çok isterdim. Bu isimleri göremediğimden kadroyu 3-4 defa falan okudum.

jose dedi ki...

Fatıh Terım bu kompleksleri ne zaman bırakacak cok merak edıyorum cıdden!

Umıt Karan Yok!

Emre Gungor Yok!

Aykut Ercetın Yok!

Tamam GS-FB derbısınde koltuk krızı yasadın ama bunda bu adamların ne sucu var?

jose dedi ki...

keymark9 senın dedıgın kadro ıle oynarsak bıze ılk yarı 4 çekerler.

Şehzade Ali dedi ki...

Aykut ve Hakan Şükür de yok ayrıca.

... dedi ki...

bu takım yıllarca hakan şükür e savunmadan top şişirerek oynadı ama bunun sorumlusu hakan şükür ün sahada olmasından daha çok savunmacıların teknik kapasitesinin ve topu oyuna verimli bir biçimde sokabilecek mental yeteneklerinin zayıf olması.

emre'luganonun 2 alt kademesi bu arkadaş(ne alakaysa şimdi)'güngör savunmadan az çok bilinçli uzun top atabilen(bkz.fb macında ümitin direkten dönen şutu)ve savunmada banko servet ile yüksek ihtimal 11 yapacak olan hakan baltayla beraber ligin en az gol yiyen savunmasını yaratan arkadaş. ne gerek var cam adam veya laudrup un gözdesi i.kaş la macera aramaya.

untildie dedi ki...

Herkes haklı ya da haksız en az bir futbolcuya takılmış durumda. Sanki kupayı almasına kesin gözüyle bakılan bir "futbol" ülkesiyiz. Haddimizi bilelim ve orada sonuç ne olursa olsun sevmeyenimiz bile Türk Milli takımından uzun yıllar övgüyle bahsetsin. Daha biz kendi içimizde çekişiyoruz rakip takımlara ne zaman vakit ayıracaz?
NOT: Milliyetçilikten veya bu yola gönül vermiş kişilerden kuyruk acısı olan bazı -ismini dahi yazmaya cesareti olmayanlar- şu anda vatan hainliği yaparak sporcuları dahi kendi içlerinde siyasi olarak ayırdı. Bu gibi densizlere konuşmalarına, yazmalarına izin vermeyin. Bu blog da dahi içimize gizliden nifak sokuyorlar. Bülent abi senden ricam bu gibi görüşlere bloğunda yer verme.

Adsız dedi ki...

Bir de şu moda oldu. Beyfendiler lütfetmişler 2-3 maç iyi oynamışlar ama sanki bütün sezon bu performansı sergilemiş gibi '' sevilla maçlarını izlemediniz mi'' gibi ucuz laflar ediliyor... Demek ki bunu söyleyen arkadaş Uğur'un diğer maçlarını söylediği yeriyle izlemiş...

''Kazım Kazım'' ın muhteşem bir ŞL performansı varmış. Sanırım bu arkadaş yine aynı yeriyle izlemiş kazım kazım'ı.

Unknown dedi ki...

sadece en formda isimlerden bir milli takım kuramazsınız.
fatih terim'in de ne yapmaya çalıştığına bakmak lazım.
Benim aklim Emre Gungor yerine Gokhan Za'ın tercih edilmesine takıldı. Ama Fatih Terim'in beraber yürdüğü oyuncularla devam etmedi normal.
Zan yeni sözleşme imzalamazsa Beşiktaş'ın hiçbir futbolcusu Euro 2008'de olmayacak galiba.

Adsız dedi ki...

Kadrodaki adalaetiszlik beni resmen takımdan soğuttu.
Hani komplo teorilerini sevmem ama Ümit Karan'ın alınmayışında artık futbol dışı olaylar var gibime gliyor. Bir de mehmet yıldız gibi bir oyuncu neden kadroya alınmaz anlamam. baskı yediğimiz anlarda oyuna girip uzun pasla tehlike yaratıp rakibi geri çekilmeye zorlayabilecek bir oyuncuydu.

Tolga YILDIZ dedi ki...

Ümit Karan'ın olmaması sürpriz değil. Insanlar neden bu kadar şaşırıyorlar anlamış değilim. Fatih Terim'in hangi kadrosunda Ümit Karan vardıki zaten. Herkesin formsuz olduğu bir Moldova maçı hatırlıyorum bir de İzmir'de Çek Cum. hazırlık maçı. Kendisi bile demişti Fatih Hoca beni almayacak diye. Tümer'in varlığı tartışılmayacak bir oyuncu. Hayatının oyununu oynayacaktır. Şu an tamamen buna hazırlanıyor. Onun dışında doğru karar.

Adsız dedi ki...

abi hadi 34-35 yasindada olsa tumer bir nebze cekiliyor, ozellikle soyle 60lardan sonra girdiginde felan frikikleri ara paslari vb hareketleri oyunumuzu kuvvetlendirir, sonucta yildiray yok, ardaninda 10 numara oynamasi gereksiz bu durumda yada tumer-arda donusumlu oynamali ama bazi adamlar varki, ben bile her zaman her durumda hakli gordugum fatih terimi sorgulamaya basladim, ibrahim kas iyi felanda ne alaka? kazim bence iyi tercih ama sabri ne alaka? son 3 haftada oynadigi oyunuylami alindi bu kadroya? gokhan zan asil dumur yasatan oldu bana, en bastan beri bu kadroda bir tane bile besiktasli futbolcu olmamasini savunuyordum, iste toraman belki oda yani olursa diyordum ama zan ne alaka bulamiyorum. umit karani beklemiyordum cunku 2001de bile en iyi oldugu halinde gencken bile yoktu kadroda, bide terimle arasi kotudur simdi 2008 olmus hala yok. mevlut, halil felan anliyorum sonucta nihatin yaninda ikisinden biri oynamali, tekkede bu sene cok iyi degildi oda olmasin hadi anladik ama emre belozoglu ne alaka arkadas? emre belozoglu 2003 yilindan beri ne top oynamis? 2-3 tane iste son senelerde milli mac felan, kendi liginde bile oynayamiyor adam senede 10 mac zandan bile beter kronik sakatligi var, ilk mac oynanacak gelecek haberi soyleyeyim emre sakatlandi 3 hafta surecek sakatligi turnivanin kalaninda oynayamayacak diyecek gazeteler. emre gungor nerde?? aykut ercetin nerde?? gokdeniz iyi tercih ama trabzondan illa bir adam alacaz diye tolga ne alaka, bari umut bulut'u al madem mehmet yildizi almiyorsun sivastan, ne bileyim mehmet topuz yok, bari umut bulut olsun forvetten 1 tane eksilt elindeki kadrodan. ne alaka bu kadro anlamadim saka gibi, fattih hocaya iste adam kayirma yapar derler bu emre konusunda felan, ama tumerede yapiyor bunu hadi tumeri gectim adam oynuyor ama sabri ne alaka arkadas anlayamiyorum. emre sanki 10 numarami oynayacak? yok aurelio nun yaninda biraz otesinde oynaayacak onun yuzunden mehmet topal oynayamayacak, emre belozoglunun yerine topaal oynasin 2 defansif ortasaha 1 forvet oynayalim daha iyi ya hic olmazsa nihat tek adama duser yoruldugunda baskasi girer, ki nihatda sevmez tek adam oynamayida oda neyse. hepsini gectim emre asik ne alaka??? servet cetinin yaninami monte edecek emre asigi?

Kapali Ust dedi ki...

Milli takım teknik direktörlüğü, hislerle, duygularla, geçmiş hesaplarla yapılmaz.. Eur0 2008'de başarı tesadüflere kalmıştır, şimdiden geçmiş olsun!!..

Adsız dedi ki...

tek cumle
terim saka yapıyor olmalı !!!!

hanı umıt karan,mehmet yıldız,mehmet topuz

hala emre belozoglu emre asık tumer falan ya terim gormuyormu lıgde kopan fırtınaları mehmet topuz'un ,mehmet yıldız'ın neler yaptıgnı,iddia ediyorum halen aklında alpay'ı tugay'ı,ibrahım uzulmez'i tolga seyhan'ı cagırmak var ama cesaret edememıs...
basarı zaten cok yakın bi ihtimal deil ama simdi daha da uzaklasmıs...

Adsız dedi ki...

Doğru sadece formuna göre bakmak yanlış olabilir ama bunu her futbolcu için söyleyemeyiz. Tümer, Yıldıray vs gibi oyuncular bu tanıma uyar. Şu defans hattına bakıp Emre Güngör dışarıda kalmayı nasıl sindirebilir bilemiyorum. İbrahim Kaş ile Gökhan Zan bu sezon Emre'nin yaptığının yarısını bile yapmadı. Aynı şey Mehmet Topuz için de geçerli. Mehmet yok Kazım Kazım var. Şaka gibi...

Kartal Bafiler dedi ki...

Seçim en iyi futbol oynayanlardan yapılmamış bence.

Troilos dedi ki...

Ben diğer arkadaşların tersine biraz daha farklı düşünüyorum..Fatih Terim'e karşı kişisel antipatimin dışında yapılan kadro tercihi çok da mantıksız gelmedi bana..Öncelikle Gökhan Zan'ın ilk 11 düşünüldüğüne inanmıyorum..Bence hocanın kafasında defans göbeği için Servet- İbrahim Kaş ikilisi var..Sağ ve sol kanatlar için ise herhalde kimse pek itiraz etmez..Zira Gökhan Gönül'ün olmaması sürpriz olursu..Sabri ise son bir aydır sergilediği müthiş performans ile kadroda..Sol kanat içinse ilk 11'de Hakan Balta, yedeği olarak ise Uğur gerçekten mantıklı..Daha iyi bir alternatifi olan??

Gördüğüm kadarıyla eleştirilerin çoğu orta saha için yapılmış..Evet, aslında hepsinin bir haklılık payı var..Mehmet Topuz neden yok sorusu ilk bakışta mantıklı..Ancak şunu kesinlikle unutmamak gerekiyor..Benzer isimler arasından mutka bir seçim yapıp, birilerinin dışarıda kalması şart..M. Topuz iyi bir futbolcu, ancak Avrupa tecrübesi olan Yıldıray, Hamit, form tutarsa çok yararlı olabilecek Emre, yien iyi döneminde olan bir Gökdeniz varken, onun bu listeye girememesini anlayışla karşılıyorum..Yine çoğunluğun aksine Emre'nin olmasını desteklemesem de anlıyorum, zira Fatih Hoca Emre'yi özel olarak hazırlayıp ondan maksimum verimi alabileceğini düşünüyor olmalı ki, moral motivasyon bence Fatih Hoca'nın en önemli özelliği..Emre'yi şampiyonaya fırtına gibi sokacaktır..ha yapamazsa, bunun bedelini de zaten o öder..Forvet hattının da iyi olduğunu düşünüyorum..Sonuç olarak amaç aynı zamanda 2010'da başarılı olacak bir ekibi şimdiden hazırlamaya başlamak..2010'da Ümit Karan yerine Semih veya Mevlüt'ü izlememiz daha olası..Bu açıdan da bence olsukça mantıklı..Bana göre çıkacak oyuncular, Kazım, Mevlüt ve sakatlığı düzelmezse Hamit, düzelirse Tümer...

Buck Rogers dedi ki...

"Mehmet Topal kim ki?" minvalinde yazan arkadaşa milli takımı seçmeye futbol karşılaşmalarının tamamını, -ya da Topal meselesinden hareketle Galatasaray'ı- seyretmeden bol keseden atmamakla başlayın diyor, herkese baki selam ediyorum.

Mehmet Topal'ın tartışıldığı bir yerde:

Sabri Sarıoğlu,
Gökhan Zan,
Colin Kazim Richards,
Emre Aşık,
Tümer Metin,
Emre Belözoğlu'nu değil tartışmak öpüp de başımızın üstüne koymamız lazım.

giray dedi ki...

çok saçma bi kadro bence orta sahadan emre tumer tumer kazım ve defanstan emre aşık kesin çağrılamamlıydı...
ligin en değerli oyuncusu mehmet topuz neden yok milli takımda yer almak için 4 buyuk takımda mı olmak lazım ya da fatih terimle gönül bağınız olacak bireysel seçimlerini ülke menfaatlerinin önünde tutmuş fatih hoca çok yazık..

Adsız dedi ki...

Sabri,Belözoğlu ve Şükür'süz bi kadro için çok dua ettim. Olmadı.

Hem de bir Galatasaray'lı olarak.

Nihat gibi uluslararası bir starın yanında Nou Camp'ta Anfield'de savaşmış/üstün performans göstermiş Ümit Karan'la - hem de en olgun döneminde - çıkmamız takımın hem performansını hem de inancını arttırmaz mıydı be hocam? Neyse problemin açıkla bari.

17 yaşındayken Emre'yi oynatmakla övünüyorsun ama Nuri Şahin'in yüzüne bakmadın aylardır. Yüz yüze konuşsak 2 dakika, nasıl açıklarsın acaba bunu hocam? Bu çocuk daha ne yapsın?

Peki Emre Güngör ne yapmalıydı? Neyi daha iyi yapmalıydı da kadroya alınmalıydı? Ankara'dan gelip hem de inanılmaz kısa bir sürede uyum sağlayıp, Türkiye liglerinin en iyi defans ortasını oluşturan 2 adamdan biri o değil mi? Hayal mi görüyoruz biz?

Ah hocam bir tenezzül etsen de, ben seçiciyim istediğimi seçerim ayaklarına girmesen de bize bir izah etsen?

Adsız dedi ki...

@troilos,

Uğur Boral sok bek midir ? Son Trabzon maçı hariç ne zaman sol bek oynamış ? Onu da neden oynadığını biliyoruz.

hadesperado dedi ki...

Sırf "hadi koçum, hadi aslanım" gazlarına dayalı performans artışlarına güvendiğimiz için kadrodaki Tolga(3. kaleci olduğundan Trabzon kontenjanına lafım yok, Sivas'tan Kayseri'den adam yokken Tolga olmuş olsun varsın), Kazım, Tümer ve Emre'lerin (Aşık-Belözoğlu) varlığı ;Topuz'un, Güngör'ün, M. Yıldız'ın (Ümit'i saymıyorum çünkü 50 gol de atsa Terim kadroya almayacak) yokluğu gibi gudik tercihlere detaylı yorumlar yapıp zaman kafa patlatmaya bence gerek yok.

Çok şükür Servet'i, Arda'yı, Topal'ı, Gökhan Gönül'ü, Uğur Boral'ı ve hatta Nihat'ı kadroya almayı akıl edebilmişler...

Ders verip ders almayan ünlü bir düşünürün dediği gibi "everything is something happened."

bakalım "in the tabela"da ne göreceğiz...

"hadi koçum" gazları kadro tercihlerini eleştiren bizleri utandırır mı acaba?

Adsız dedi ki...

fatih terim'in seçimlerinde bir yıllık performans ölçü değil inandığı isimlerden seçiyor milli takımı.

Adsız dedi ki...

hakkatende mehmet topal kimki diyende biraz fazla ucmus, kendi daha iyi oynuyorsa ciksin oynasin :P ps2 de winning oynamaya benzemez yada fm de soyle demeye.

gioberg dedi ki...

an itibar ile aldığım habere göre;
servet sakatlığı nedeni ile çıkarılmış yerine emre güngör alınmış.
emre'nin alınmasına sevinsem de servet'e üzüldüm, zaten zayıf olan defans hattı daha da zayıfladı bence.

el_turco dedi ki...

blog yara almis...

Unknown dedi ki...

Mehmet Topuz ve Mehmet Yildiz'i aday kadroda gorememek beni üzdü.

Adsız dedi ki...

cikarilmamis servet,emre eklenip kadro 27 ye cikarilmis bakiniz tff.org

Adsız dedi ki...

her turlu yoruma saygim var ama;

forvette yoktan pozisyon yaratacak; kimsenin beklemedigi anda topa vurabilecek; her turlu vurusu yapabilecek, 2 ayagi ile kafasini kullanabilecek golcu Semih mi Halil mi yoksa Karan mi?

Karan'i almamak ihanettir baska birsey degil.

Adsız dedi ki...

soyle bi yorumlari okudumda, takmdaki 26 kisinin 26si da elestrilmis.. Fatih Terim aklindaki oyunu oynayacak futbolculari mi cagiracak yoksa sizin holigan aklinizdan gecenleri mi?

HaCiTo dedi ki...

servet kadrodan cıkarılmamıs henüz, eger sakatlığı geçmezse 23 kişilik kadroya alınmayacakmış. yani emre güngör servet'in yerine çağrıldı demek pek doğru değil, bakmak isteyenler TFF anasayfaya bakabilirler

Ortega dedi ki...

Hey maşallah..91 yorum :) Acaba aradığım cevap var mı diye bakmaya üşendim vallahi..

Mehmet Topuz'un iyi bir oyuncu olduğu konusunda hemfikirim ama en iyisi olduğunu düşünmüyorum.

Neden böyle bir yorum yaptığını merak ettim, abi?

Adsız dedi ki...

Out: tolga, gökhan zan, emre aşık, tümer metin, kazım kazım, mevlüt erdinç.

İn: aykut veya serdar, emre güngör, ibrahim toraman, mehmet topuz, mehmet yıldız, ümit karan

Fatih Terim her zaman yaptığı veya her teknik direktörün büyük turnuvalar öncesi yaptıkları gibi herkesi hasta edecek bir takım seçti.
Tolga'nın seçimi tamamen politik, Emre Güngör'ün yerine Gökhan Zan'ın seçilmesi hatta onu bırak İbrahim toramanın bile seçilmemesi tamamen saçmalaık ötesi.
Tümer metin ve emre belözoğlu manevi evlat kontejanından. Takımlarında oynamaları veya oynamamaları sakat olmaları falan pek farketmez illa ki girecekler.

Kazım ve mevlüt gibi türkçe bile bilmeyen daha önce milli olmamış 2 futbolcunun seçimi ise tamamen gereksiz ve kontenjanın boşa harcanmasıdır. Ben kötü futbolcular demiyorum ancak bu adamları milli yapmanın sırası hepi topu 3-4 maç yapacağımız böylesine kritik bir turnuva olmamalı. Saçma ve aptalca belarus maçında neden seçip milli yapmadı hoca bunları.Onun yerine Hamit'i herhalde seçip izliyordu!!! herhalde ancak ne yazık ki adamı sakatlamayı başardı.

Hele de dışarıda mehmet topuz, mehmet yıldız, ümit karan, fatih tekke gibi bir sürü kıymetli futbolcunun dışarıda bırakıldığı bir ortamda.

Klasik fatih terim saçmalaması. Ama esas şokları ilk 11 seçimlerinde yaşayacağımız kesin.

Adsız dedi ki...

asker kacagi tumerin milli takimda ne isi var ayriyetten!!!

Santiago dedi ki...

Ucuz ucuz laflar denilen cumleler bayaa acıttı galiba.Adamlar TSL gibi ucuz bir ligde degil turnuva usulu oynanan bir ligde iyi maçlar çıkarmış ve yine turnuva usulu oynanacak maclar için milli takıma cagrılmıs.Allah aşkına Transferlerin gozdesi bi adamı oynatmayıp o maçlarda hakketen iyi oynayan bir adamı futbolcu degil diye nitelemek hangi futbol denyoluguna girer.Futbolcuyu sevmeyebilirsiniz nefret bile edebilirsiniz ama ucuzluga kacıp vasat topcu kişiliğinizi gostermeyin.

hadesperado dedi ki...

santiago; bana Ümit Karan veya Mehmet Yıldız'ın neden kadroya alınmadığını açıklayabilir misin? hadi Topuz'u geçtik, peki bu isimlere "turnuva tecrübesi" açıklaman gibi bir cevabın var mı merak ediyorum?

Her Yol Roma dedi ki...

@hücum futbol

- mevlüt belarus maçının ikinci yarısında oynadı, kaçırmayalım

http://www.tff.org/default.aspx?pageID=202&ftxtID=3588

- kazım ilk kez milli olmuyo, brezilya maçında a milli oldu, belarus maçından önceki romanya a2 maçında ilk 11deydi, 5 kere de ümit milli olmuş, onu da kaçırmayalım..

Adsız dedi ki...

sistemi belli olmayan bi takim bi kere bu takim...ben şimdi hala (şampiyonaya 3 hafta kalmişken) 4-2-3-1 mi 4-3-2-1 mi yoksa 4-4-2 mi oynicağini kestiremediğim bi takim için sistem bazinda şu adam doruydu şu yanlişti demenin makul olmadiğini düşünüorm...

amma velakin bazi gerçekler kör göze parmak misali...

forwet hattına bakıldığında semihe laf etmenin manasız olduğunu düşünüorm..nihat zaten takimda tek olmasi gereken adam..hatta kaptan çiksin die de bi fikrim war benim..bunun yanında halilin formsuzluğuna koskoca bi bkz. vermek elzemdir..mewlütün bu takimla daa önce sdc 1 (yazıyla bir) maç ve muhtemeln 2 (yazıyla iki) antreman yapmiş olmasi da öle...izlemediim için iyidir kötüdür diemicem ama kötü topçu olmadiini farzetsem bile...bu gözümüzün önünde bütün bir yıl boyunca istikrarli bi şekilde hem de ligin büyük olmayan takimlarindan birinde inanilmaz bi dewamlilik göstererek herkesin parmakla gösterdiği mehmet yildiz'a haksızlık değil midir?sochaux sivastan iyi takim midir?iyi bile olsa kime nedir?illa siwasi edirnenin öbür tarafına mı koymak lazımdır?

ümit karan için bişey sölemeye gerek yok..sölendiği gibi 50 gol atsa belki alinabilirdi kadroya..orda terimle aralarinda kişisel bi husumet olduğu kesindir..terimin kinciliğinin, kişisel takintilarinin MİLLİ olan bi takim için zawiyatını turnuva sonunda sorgulamanın da bi anlami yoktur..

orta saha için de aslında bilinmeyen şaşirilicak bi durum yoktur..emre, terimin ewladi muamelesini siwasta(!) da oynasa görücektir ve o takima çağrilicaktir...kıstas form deilse bence de emre oynayabilir takimda...gidişatina göre de çikarilir maçin ilerleyen dakikalarinda...ama asla o kaptanlık pazubandını takmamalıdır...

kazim kazim'in alinmasina hadi son 3-5 maçlık performansıdır diyelim..mehmet topuzun alinmamasina tasvir imkansızdır..orda da terimin yine kişisel bi wukuatinin olduğu sölenmektedir..yazıktır günahtir..bu takıma en lazım adamlardandır topuz..gerek futboluyla..gerek hırsıyla..

tümer pekala anlaşilabilir..ona werilmiş bi söz wardir lakin..yunanistanlara gitmesinin sebebi de odur askerlikten tırsması dişinda..burda oyniamicaana göre "git orda oyna biz seni alicaz takima" sözü werilmiştir tümere...eski takiminin şampiyonluk maçindan önceki antremanlarina konuk oyuncu nietine katilip antremana neşe katması, kendince taktikler wermesi de o nedenle gözardi edilebilinir..herşeye rağmen tümer ii bi yedektir..fazlasi diil..

bence esas bomba defans hattıdır...gökhan zan ibrahim kaş ikilisini koysun fatih terim derim ben çok delikanliysa..madem seçtin oynat ozmn...delikanlı ya...gökhan zan bütün bi sene kaç maç oynamiştir?oynadiği maçlarin kaçinda hakkaten oynamiştir?sene içinde rakip takimlara asist istatistiği hiç mi görülmemiştir?kazim'i alma bahanesi ii performanssa gökhanın alinmasi -kötü bi defans oyuncusu olmasını geçtim- kariyerinin en leş sezonunu da geçirirken nedir ozmn?bana fatih terim koskoca bi sezonda bu adamın oynadiği bitane iyi maç gösterebilir mi?

sol bek için tek bir hakan balta..muhtemelen sol bekte oynadığı her maç istisnasiz adam için yıkım olmuşken yine oranın yedeği olarak uğur boralı düşünmek...volkan yamanın en formsuz hali bile uğurun en iyi bek performansından iyidir...

sabri sağ bek için düşünülüyosa eğer oranin sabriden önce ki yedeği de yine hamittir...gerekirse hamit geriye çekilir de önüne "olmayan" mehmet topuz alinir maç içerisinde..

zaten 23 adam alabiliosn...3 kaleci zorunluluu düşünüldüünde her mewkiye 2 adamdan fazlasi diil...böle turnuwalarda "swingman"ler ilk 11 oyuncuları diillerdir...olsa olsa yedek olablirler...kaldı ki sabri de bi swingman diildir...

3.kalecinin tolga olması da laubalilikten başka bişi diildir..kesinlikle trabzon kontenjani için düşünülmüştür...italya 90'ın hatırlatilmasi gerekilir...futbolun içinde herşey wardir..ilk maç 1.kalecin kırmızı kart görebilir...2.maç ikinci kalecin sakatlanabilir...herşey olabilir...

enazından benim idealimdeki kadro ve diziliş ise:

volkan
gökhan emre servet(toraman) volkan
aurelio emre
hamit yıldıray arda
nihat

yedekler:aykut-mehmet topuz-mehmet yıldız-tuncay-gökdeniz-emre aşik-tümer

kalanlar:ümit karan-rüştü-ayhan(yada mehmet topal)-semih-hakan balta

bu diziliş esnektir kanımca..nihatı yıldırayın yerine alip 2.bi forwet gbi düşünüp önüne semih yazilablinir...tuncay yıldırayın yerine konup 2.forwete yaklastirilabilnir...deişiklik yapilcaksa orta saha 4'lenip forwete takviye yapilablinir...bitek uğur boral aklımda acaba dedirtmiştir...sistem de pekala deiştirilebilinir fakat bu 23 oyuncu bugün bu formayı eldeki imkanlar dahilinde en çok hakeden oyunculardır...

Adsız dedi ki...

oof oof...çok dertliymişim be abi feci boğmuşum bloga entry gibi olmuş...

neyse rahatladım ulan biraz...öh be...:)

Adsız dedi ki...

1oo

Santiago dedi ki...

Hadesperado Ben Mehmet Yıldız ve Topuz konusunda yorum yapmadım benim fikrimcede alınması gereken oyunculardı.İyi zamanlarını yasayan Rooney tarzı bir Mehmet Yıldız ile herzaman milli takımda kendine yer bulması gereken Karan alınabilirdi ben sadece empati yapıp Kazım v Boral'ın neden alınmış olabileceğini yazdım ki onlarda alınmıs olmalarının yazdıklarımdan abes olmadıgı dusuncesindeyim.
Kendini avrupada gostermiş futbolcuya futbolcu degil demek kadar Sezonun flaşı olmus futbolcularıda en azından aday kadroya cagırmamakta denyoluktur.Ama ne kadar sevmesemde itici bile bulsamda adamın boyle bir yonu var ve TSL'nin avrupaya nazaran daha gucsuz oldugunu biliyor veya dusunuyor bu konuda onuda cok fazla suclamamak gerekir.
İnşallah eğrisi dogrusuna denk gelirde seviniriz . . .

HaCiTo dedi ki...

nerdeyse benden başka kimse yıldıray dışarıda kalır dememiş, fatih terim'in en hazzetmediği oyunculardan biri olduğundan dışarda kalması şaşırtıcı olmadı.

halil altıntop ve ibrahim kaş içinse pek bir söz söylemeye gerek yok sanırım.. sabri - uğur boral ikilisyle quaresma - ronaldo'yu savunuruz artık (!)...