14 Mayıs 2008

Euro 2008: İsviçre

Euro 2008'de İsviçre kadrosu ve bize karşı forma giyecek 3 Türk. Eren Derdiyok'un eğer 11'de şans bulursa bu turnuva sonrası Premier Lig'e gitmesini bekliyorum. Hakan Yakın ve Gökhan İnler'in kalitesi ortada. Bizim grupta evsahibi diye hakemler itmezse grubun sonuncusu olurlar. Bence tabii..
Kaleci: Diego Benaglio (VfL Wolfsburg), Pascal Zuberbuehler (Neuchatel Xamax), Fabio Coltorti (Racing Santander)
Defans: Philipp Degen (Borussia Dortmund), Johannes Djourou (Arsenal), Mario Eggimann (Karlsruhe), Stephane Grichting (AJ Auxerre), Stephan Lichtsteiner (Lille), Ludovic Magnin (VfB Stuttgart), Patrick Mueller (Olympique Lyon), Philippe Senderos (Arsenal), Christoph Spycher (Eintracht Frankfurt), Steve von Bergen (Hertha Berlin)
Orta Saha: Tranquillo Barnetta (Bayer Leverkusen), Valon Behrami (Lazio), Ricardo Cabanas (Grasshoppers Zurich), Gelson Fernandes (Manchester City), Daniel Gygax (Metz), Benjamin Huggel (Basel), Gökhan İnler (Udinese), Johan Vonlanthen (Salzburg), Hakan Yakın (Young Boys)
Forvet: Eren Derdiyok (Basel), Alexander Frei (Borussia Dortmund), Blaise Nkufo (Twente Enschede), Marco Streller (Basel)

7 yorum:

Adsız dedi ki...

gruptan kesinlikle çıkar(tır)lar...portekiz 1 isviçre 2 olur..

Unknown dedi ki...

bence de gruptan çıkmaları sürpriz olmaz. Güney kore bile dünya kupasında nerelere gelmişti hatırlarsanız. Evsahiplerine hep yardım yapılıyor.

Adsız dedi ki...

bakiyorum, Fatih Terim'in favorilerinden Vogel yok

untildie dedi ki...

Yapma abi ya bu gruptan çıkamaz demişsin. Ellerinde liderlik yapacak yıldız oyuncuları yok ama bu turnuva için sanki özel kurulmuş takım. Bence taş gibi oyun oynayacaklar. Bir de üstüne gol atma sıkıntısı çekmezler ise gruptan çıkarlar ama sonrası muallakta!

mcege dedi ki...

"hakemler itmezse" kısmını eklemişsin; ancak Belcika&Hollanda ev sahipligindeki Belcika haric ki Hollanda yarı finaldeydi, bütün ev sahiplerinin o veya bu şekilde en az yarı final oynadıklarına dair birşey hatırlıyorum.

O yüzden hemen silip atmasak daha isabetli olur bence ki kaleci dezavantajları dışında çok da zayıf bir kadroları olduğunu düşünmüyorum, grup göz alındığında.

Adsız dedi ki...

Saha içinde en disiplinsiz takım, en değişken performansa sahip takım biziz. İsviçre her mevkide kimin oynayacağı o olmazsa kimin oynayacağı, sahaya çıkanın öncelikle yapması gerekenler belli, uygulamaları kararlılıkları belli. Kaleci belli Benaglio,defansta Degen-Djorou-Senderos-Magnin Spycher gibi eksiklere yara bandı gibi gelecek adamları var. Orta sahanın göbeği için süper sezon geçiren Fernandes ve Gökhan sertlik arttırıcı Hugel var. Kanatlar Barnetta,Gygax sabit, önlerinde yaratıcı güç Hakan. Forvette skatlıklarla dolu bir sezon geçiren Frei var. Herkes futbolun basit kurallarını teker teker uygulayacak.

varol döken dedi ki...

tranquillo barnetta'ya dikkat, gökhan inler ile derdiyok çok formda, sadece ev sahibi kontenjanından değil şansları bence... gruptan çıkamasalar da bize sürpriz yapacaklardır... 2 sene önce baraj maçında deplasmanda cezamızı pek güzel kesmişlerdi... hatalarından alacağını bilsem bu sefer öyle olmaz derim ama başımızdaki adamın felsefesi belli:

" ben ders almam, ders veririm"