16 Mayıs 2008

Euro 2008: Almanya

Joachim Löw 'in Euro 2008 kadrosu. Kahn'sız geliyorlar turnuvaya ama 3. kaleci Rene Adler o kadar iyiler yani. Adler ve Marko Marin forma giyerlerse ilk kez milli olacaklar. Kadro 26 kişi, 3 kişiye yol var. Yarı final oynamazlarsa şaşar kalırım. Almanya bu... Bu ülkeden yollanan iki adam Löw ve Enke. O kadar iyi biliriz futbolu işte...
Kaleci: Jens Lehmann (Arsenal), Robert Enke (Hanovre), René Adler (Leverkusen)
Defans: Christoph Metzelder (Real Madrid), Per Mertesacker (Werder Brême), Philipp Lahm (Bayern Munich), Arne Friedrich (Berlin), Marcell Jansen (Bayern Munich), Clemens Fritz (Werder Brême), Heiko Westermann (Schalke 04)
Orta Saha: Michael Ballack (Chelsea), Thomas Hitzlsperger (Stuttgart), Simon Rolfes (Leverkusen), Torsten Frings (Werder Brême), Bastian Schweinsteiger (Bayern Munich), Piotr Trochowski (Hambourg), Tim Borowski (Werder Brême), Jermaine Jones (Schalke 04), David Odonkor (Betis Séville), Marko Marin (Mönchengladbach)
Forvet: Mario Gomez (Stuttgart) Miroslav Klose (Bayern Munich), Kevin Kuranyi (Schalke 04), Lukas Podolski (Bayern Munich), Oliver Neuville (Mönchengladbach), Patrick Helmes (Cologne)

23 yorum:

fataliyev dedi ki...

Kağıt üzerinde bakıldığında kadro hayli tırışka gözüküyor, ama futbol kağıt üzerinde değil sahada oynanıyor elbette. Aceto'nun da dediği gibi; Almanya bu..

Adsız dedi ki...

timo hildebrand ve valencia çok kötü bir sezon geçirince timo kadroya girememiş.. gayet normal.. rene adler i galatasaray maçlarında ve ntv nin verdiği canlı yayınlarda ve özetlerde izledim.. gerçekten büyük bir yetenek..bu sene oynamasa bile gelecek sezonlarda schalke li kaleci neuer ile kaleyi savunurlar..

ayrı bir parantezi de simon rolfes için açmak istiyorum.. harika bir defansif orta saha oyuncusu.. klasik alman futbolcular gibi mükemmel bir fiziğe sahip.. oyun içinde devamlılığı olan bir oyuncu.. bir kaç sene sonra bayern in yolunu tutar gibi görünüyor.

kadroya şöyle bir baktığımda orta saha da oynayan bütün oyuncular "vurdurmayın iyi vurur" denilebilecek oyuncular.. gerçekten her oyuncu kaleye çok sert şut atabilecek yetenekte.. almanlardan uzaktan şutlarla goller izleyebiliriz..

leblebi gibi gol atan klose forvette yine öyle 10 kişiye çalım atmadan sadece golünü atarak nasıl önemli bir oyuncu olunabilirin dersini verir..

kısacası almanlar löw ve klinsy ile birlikte güzel futbol oynuyorlar ve iyi bir takım oyununu sahaya yansıtıyorlar.. bu turnuvada da şansları gayet fazla..

L dedi ki...

bu post sonrası aklıma takılan birkaç şey:

-şaka maka iyi forvet hattı var almanya'nın ha

-metzelder bu seon real'de kaç maç oynadı acep?

-neuville hala kadroya girebiliyor ya, helal olsun

-adler banko oynasa kimsenin itirazı olmaz sanırım

tknycl dedi ki...

umarım klose'nin yanında podolski yerine gomez oynar forvette...
finaldeki takımlardan biri olacak almanlar..ben kesin gözüyle bakıyorum diğerini bilemem..

Ortega dedi ki...

Enke 3. kaleci olacak deniyordu. Kahn kadrodan cikinca, 2.kalecilige terfi etmis.. Hangi Enke bu? Bizim begenmedigimiz.. Ne güzel..

Fuzzy Logic dedi ki...

Neuville ve Marko Marin bu sene B.Mönchengladbach'in bundesliga'ya donmesinde cok onemli rol oynadilar. Ozellikle Neuville icin taraftar saglam bastirdi. Marko Marin belki turnuva oncesi takimdan cikarilabilir ama cok onemli bir yetenek, bir kac sene icinde adi cok duyulacak.

Mario Gomez'de bence super bir oyuncu. Kesinlikle futbolu bilerek oynuyor. Bence turnuvanin yildizi olacak. Ayrica Klose bence cok iyi bir sezon gecirmedi. Eger kadrodan cikarilmaz ise son haftalardaki performansi ile Helmes turnuvanin surpriz ismi olabilir

2006 dunya kupasindan sonra almanya'ya hic sans vermiyordum ama Löw cok iyi is cikardi. Almanlarin kendilerine guvenleri de geri geldi. Almanya kupaya cok rahat uzanacak gibi duruyor. Kazanamamasi benim icin surpriz olur.

tofi dedi ki...

enke' nin sorunu uyusturucu diye duymustuk, kulube coook yakı bi kaynaktan

orloff dedi ki...

neuer'in ve hildebran'ın olmaması nasıl bir mantıktır ? Hildebran Valencia ile kötü sezon geçirmiş olabilir ama kim Valencia'da iyi sezon geçirdi ki ?

Adsız dedi ki...

almanyali biri olarak not düseyim:

almanya herhalde dünyanin en iyi kalecilerini cikaran ülke. haliyle secim zor oluyor. ancak hildebrand'in olmamasi biraz ayip olmus. löw diyor ki, valencia'da cok az oynama sansi buldugu icin böyle tercih etmisler. e sormazlar mi, lehmann arsenal'de bu sene kac kez oynamis? üstelik la liga'nin ikinci yarinsinda valencia kalesini kapan hildebrand'Tan bahsediyoruz.
yine de lehmann bir numara, enke'nin milli takimdaki son turnuvasi. gelecekte almanya su üclüyü kullanacak kalede: adler, neuer,rensing

defansta westermann bu sene alman liginin süprizi ve cagrilmasi isabet olmus. metzelder bu sene oynamamis olsa da völler ve klinsmann zamaninda oldugu gibi, löw döneminde de teknik direktörün sahadaki sag kolu oldugu icin kadroda. defans icin de fazla laf yok zaten.

orta sahada isler kizisiyor. ikinci lig'ten marin'i almis, ki bence herhalde 23 kisilik kadroda olmaz. büyük süpriz. ayni sekilde milli takimda varlik gösteremeyen trochowski'nin de cagrilmis olmasi. rolfes ile jones iyi tercih. odonkor da 2006'da oldugu gibi piyangodan cikti.

forvette hep neuville alinir ama helmes süpriz olur deniyordu. podolski bayernde degil de baska bir kulüte oynasaydi böyle bir sezon sonasi kadroya alinir miydi bilemem, ama kendisi almanlarin prensidir, ona el degdirmezler.
klose'nin formu düsük bu aralar, ama dikkat edilmesi gereken oyuncu kim diye sorarsaniz, buyrun, mario gomez! cok feci formda iki yildir, leblebi gibi gol atiyor mübarek.

sebastian kehl ve stefan kießling'i cagirmamis hoca, ki bence kießling helmes'ten daha cok hak ediyordu bunu. enke'nin yerine bende hildebrand'i tercih ederdim. kehl'de jones'un cok iyi sezon oynamasindan dolayi kadrodan cikti. neden bu kadar tutuldugunu anlamadigim hanke'nin olmamasi isabet olmus.

kadrodan ayrilacak olan 3 oyuncu bence: marin, helmes, odonkor (odonkor olmaz ise belki trochowski).

Adsız dedi ki...

sí mis amigos. eurocopa 2008 viene.
mi favorito es españa. tenemos el mejor equipo desde que 1964.

Luis aragonés ha hablado de nuevo pero el dilema Raúl sigue sin resolverse. 76% de las personas dice Raúl deben desempeñar. (AS). Raúl nació en 27 de Junio de 1977. nací en 27 de Junio de 1970. ambos de nosotros somos jóvenes. yo quiero jugar con él.

quiera ver una España-Cataluña final. pero Cataluña no es un país.
quizá cataluña es independiente en 2250. porque johan cruyff será presidente de unión europea en 2250. xaxaxaxaxaxaxaaxaxaxa

nuestro equipo. 4 3 3
casillas
ramos, puyol, marchena, capdevila,
x.hernández, fàbregas, david albelda,
joaquín ,torres, david silva entrenador: luis aragonés

realmente aragonés debe ser pescador. yo no quiero aragonés.yo no sé lo que sucede si thierry henry agarra luis aragonés.
queremos que José antonio Camacho o Benítez maudes. Camacho es madrid leyenda. Castilla-La Mancha es España

España. rusia. 3-0
España suecia 2-1
España grecia 2-0

grupo d  España 9 suecia 6 Rusia 1 Grecia 1

Campeón: España (sido siempre)
2- Alemania
3- Italia
4- Portugal
5- Turquía :))))) saludos
.
.
.
.
16- holland (marco van basten el torpe)

vamos (Ramón)

Adsız dedi ki...

marko marin kesin ayrılır. daha çok yeni.

Anıl dedi ki...

Turnuvadaki mutlak favorimdir kendileri. Dünya Kupası'nda başaramadılar ama bu kez boş döneceklerini sanmıyorum. Ha gönül Türkiye alsın, olmazsa İtalya kazansız istiyor o ayrı.

Adsız dedi ki...

Piotr Trochowski - Polonya
Jermaine Jones - abd
David Odonkor - Nijerya
Marko Marin - Bosna Hersek
Mario Gomez - İspanya
Miroslav Klose - Polonya
Kevin Kuranyi - Brezilya
Lukas Podolski - Polonya
Oliver Neuville - İsviçre
asıllı oyuncuları. hücum hattının çoğu yabancı asıllı. ama en az yarı final oynar diyorum ben.

maria lopez garcia dedi ki...

kagit uzerine bakip da nasil hayli tiriska goruluyor bu kadro pek anlayamadim. her mevkisi gayet net bir kadro ama neuer ve kiessling olsaymis super olurmus ve nihayet daha once belirten arkadaslara kaesinlikle katiliyorum. dikkatle izleyiniz Mario Gomezi

muhder dedi ki...

aziz yıldırım "en büyük hatam olarak löwü erken yollamam" demişti.der tabi almanya milli takımına gelmeseydi böyle birşey aklının ucundan dahi geçmezdi başkanımızın işte ama adam bi yerlere gelince, kendini gösterince zamanında yaptığını artık hata olarak görüyor, irdelememek lazım iyice karışır yaptıklarıyla yapmadıklarıyla. tek maçta kalecinin iyi olup olmadığı mı anlaşılır yahu? almanlar en az yarı final oynar bu arada.

L dedi ki...

oo ramon yine gelmiş:P

Adsız dedi ki...

ben de almanya'dan en az yarı final bekleyenlerdenim. stoperler biraz sorun cıkarabilir gibi gozukuyor. sonucta metzelder butun sezonu sakat geçirdi, mertesacker de öyle cok matah bir herif değildir ama gene de diger hatları cok kuvvetli ve tabiki almanya faktoru baslı basına bir güç.

ihk dedi ki...

abi "bu ülkeden yollanan..." demişsin de onların ikisini de fener medyası gönderdi. löw can bartu'ya "bunların futbola olan uzaklığı türkiye'nin avustalya'ya uzaklığından daha fazla" dediği için ipi çekildi. şimdi herkes görüyor kimin futbolu daha iyi bildiğini.

Adsız dedi ki...

kadroyu gördük alacakları sonuçları da göreceğiz.ama yıllardır alman ekolü makine düzeni cayır cayır işliyor helal olsun valla..

Unknown dedi ki...

Şu Kuranyi'yi niye alıyorlar anlamıyorum. Almanlara saç baş yolduracak oynarsa. Bu kadar beceriksiz bir forvet olamaz.

Adsız dedi ki...

forvette klose ve kuranyi oynarsa almanya gol atamadan elenir diye iddialı konuşayım =)

gomez ve helmes olmalı forvet hattında..
kiessling i almamasıda çok ilginç.

Adsız dedi ki...

3 tane ikinci lig oyuncusunun türk milli takımına çağrılmış olduğunu bi an için hayal edin ve neler olur bir düşünün!!!

Dobrowski dedi ki...

final oynar diyorum..