11 Mayıs 2008

Kezman Arkası Materazzi

Roma teknik direktörü Spalletti'nin La Gazzetta'daki bugünkü demeci: "Şampiyonluk şansımız %1" idi. Abartmış mıydı ters manyel mi yapıyordu bilinmez ama Roma son haftaya şampiyon olabilme ihtimaliyle giriyor. Inter'in bir ara puan farkını uzak ara yaptığı Serie A'da. Inter bu sezon şampiyonluğu kaybederse suçlusu Materrazi olur. Şampiyonlar Ligi'nde de Liverpool deplasmanında anlamsız ve erken bir kırmızı kart görüp turu daha ilk maçta Anfield Road'da mundar etmişti Materazzi. Inter 3 puan farkla girdiği haftada Siena'yı devirse San Siro'da şampiyonluk turu atacaktı. Olmadı. Siena 2-2'den sonra kapandı, Inter sağlı, sollu geldi, olmayınca olmuyor işte.
Penaltı saçma sapandı. Materazzi rakibine sarılmış, rakibi Materrazi'ye, un çuvalı gibi serildiler yere. Materrazi kaçırdı penaltıyı maçtan sonra da "ben değil Cruz atmalıydı" deyip özür diledi. Ulen o zaman niye attın? Adamın elinden topu alıp dayılanan sen değil misin? Mancini de "Materrazi atmamalıydı" diyor. Sen niye attırdın o zaman? Biraz Kezman'ın Ankara'da kaçırdığı penaltıya benziyor. O da Fenerbahçe açısından sezonun kader anıydı. Başkan Moratti'yi tribünde çıldırttılar. Bu adamın da kaderi bu! San Siro'yu dolduran 80 bin taraftar takımı yuhaladı, ıslıkladı. Son dakikada Cruz dışarı atmasa alkışa boğacaklardı elbette şampiyonluk turunda. Roma'yı son haftalarda golleriyle Panucci sırtlıyor. Atalanta'dan 3 puanı 2-1 ile aldılar. 37 maçta topladıkları 81 puan kulüp tarihinde bir rekor. Bugüne kadar hiçbir sezonda 24 galibiyet alamamışlardı. Son 14 maçta 10 galibiyet, 3 beraberlik aldılar ve tek yenilgiyi de derbide gördüler. Puan farkı 1. Inter haftaya Parma deplasmanına gidiyor. Roma ise Catania deplasmanında. Kağıt üzerinde elbette ki Roma'nın maçı daha zor. Bu hafta da öyleydi ama...

7 yorum:

Unknown dedi ki...

materazzinin penaltıyı atmasının sebebi maçın içinde saklı.maçı izleyenler görmüştür,materazzi 2 tane yüzde yüzlük pozisyonu önledi.sorun şu ki,golleri inter atıyodu.ilkini hatırlamıyorum şutu kim çekti ama ikincisinde cruz'un çektiği şutun önüne atladı resmen altı pasın üzerinde,kaleci de uzanmamıştı,kesin goldu.iki dakka sonra penaltı oldu,materazzi hemen atladı tabi,kendini affettircek güya.matrixte bi kayma oldu galiba.

cankalender dedi ki...

Çok fanatiksiniz sayın Aceto, yine Fenerbahçe'ye getirmişsiniz lafı.

uAacetoblog.com yapın blogun adını o halde!!1
~~

Birisi yazmadan ben yazayım da alttaki yorumlar daha sağlıklı olsun madem, Fenerbahçe'nin adının geçtiği her yazıda klişe oldu bu yorum son zamanlarda.

Adsız dedi ki...

Yahu bu Inter'i ne diye tutarlar ben anlamam. Kapi gibi AC Milan var, kirmizi siyah guzelim renkleri ile.

Adsız dedi ki...

fener ve Inter arasında bir fark yoktur. İkiside parayla herşeyin olucağını zanneden iki tane para babasının klübüdür. Onun için klişe yapılması normaldir...

Adsız dedi ki...

aslında materazzi'nin penaltı atmasında ben bir problem göremiyorum.materazzi üst düzey olmasada ortalama bir "set pieces taker".bu özelliği pek bilinmese de duran toplar konusunda yetersiz biri asla değildir.hatta pes 2008'de inter takımının default penaltıcısıdır materazzi.

ugur parildak dedi ki...

avrupada bu sene mavi'nin hiç bir tonuna sampiyonluk nasip olmayacak gibi..

Ortega dedi ki...

Kezman'ın penaltı kaçırması ve Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kaybedişi bu toprakları ilgilendiren taze bir örnek. Yazıda bunun kullanılmasında bir sakınca görmüyorum Fenerbahçeli biri olarak..

Ayrıca sezonun bizim adımıza bitişi Chelsea dönüşüne rastlıyor bence..