13 Mayıs 2008

Euro 2008: Portekiz

Scolari'nin Euro 2008'deki Portekiz'i. Atletico Madrid ve ardından sezonu Inter'de tamamlayan ve bol bol yatan Maniche kadroda yok. Bizim grupta iki galibiyet alacaklarını tahmin ediyorum. Ümit ediyorum kazanamadıkları maç bizimle oynayacakları olur. Bu kez geçmişte olduğu gibi yarı final görebileceklerini sanmıyorum.
Kaleci: Ricardo (Real Betis Balompié), Quim (SL Benfica), Rui Patrício (Sporting Clube de Portugal).
Defans: Paulo Ferreira (Chelsea FC), Ricardo Carvalho (Chelsea FC), Bosingwa (FC Porto), Bruno Alves (FC Porto), Jorge Ribeiro (Boavista FC), Miguel (Valencia CF), Fernando Meira (VfB Stuttgart), Pepe (Real Madrid CF).
Orta Saha: Petit (SL Benfica), Deco (FC Barcelona), Raul Meireles (FC Porto), Miguel Veloso (Sporting Clube de Portugal), João Moutinho (Sporting Clube de Portugal).
Forvet: Nuno Gomes (SL Benfica), Simão Sabrosa (Club Atlético de Madrid), Cristiano Ronaldo (Manchester United FC), Nani (Manchester United FC), Hugo Almeida (Werder Bremen), Ricardo Quaresma (FC Porto), Hélder Postiga (Panathinaikos FC).

Euro 2008: Türkiye

23 yorum:

Adsız dedi ki...

psgli pauleta yok.

Unknown dedi ki...

hucum oyuncuları çok ön planda ama bana göre şu defans oyuncuları dünyada sayılı,menejer olsam herhangi birini direk ilk 11 oynatırım.

bu arada bosingwa 3 yıllığına chelsea'li oldu,transfer parası 16.2 milyon sterlin,cebin delinsin abramovich.

Her Yol Roma dedi ki...

forvet diye yazılan adamların çoğu ya kanat (açık) ya da hücumcu orta sahalar.

n.gomes, h.postiga ya da h.almeida santrfor için yeterli olurlar mı bilemem..

pauleta aranabilir mi acep??

Adsız dedi ki...

Yapma aceto ,gozunu seveyim kim durduracak ki Portekiz i bi onu bana deyiver,
ricardo-bosingwa,carvalho,alves,pepe-
deco,petit,ronaldo,queresma-
nani,sabrosa

bu kadro hicbir milli takimda yok,tek favori bence,ama orta sahada cok direncli bir oyun oynarsak neden yenemeyelim.

Alper Öcal dedi ki...

Maniche'in yokluğu İngilizlerin almak için birbirini yediği Veloso, Moutinho ve hatta Meireles gibi oyuncular ile hissettirmeyeceklerdir.

Bremen'de iyi bir sezon geçiren Almeida da Pauleta'dan çok daha doğru bir seçim.

Takımın tek eksiği sol bek.

İyi bir sol beki yok Portekizlilerin. Bunu ve formsuz Deco'nun biraz olsun kendine gelmesini sağlayabilirlerse bence final yolları dahi açık...

Çetin Cem dedi ki...

pek sevdiğim bir takım olmasa da ronaldo sayesinde finale kadar gideceklerdir sanıyorum.

ihk dedi ki...

aday kadroya şöyle bir bakınca 4-2-3-1 ve 4-2-4 dizilişleri akla geliyor. ama bu kadrodan 4-6-0 da çıkar.

bu adamları yenmenin tek yolu onlardan hızlı oynamak. bizim defans oyuncuları hızlı be düzgün oyun kuramadıkları için yenmemiz biraz zor. defansı öne çıkarıp ortasaha oyuncularını oyun kurması ihtimali var. portekiz'in hızlı kanat adamlarını düşününce o da çok mantıklı gelmiyor.

Adsız dedi ki...

Aceto hücum bölgesindeki karmaşıklık nedeni ile fazla şans vermedi sanırım.Çok gol yiyeceklerini düşünüyor galiba.

Scolari gibi bir hocanın çılgınca hücum yapacağını sanmıyorum.ManU benzeri bir oyun anlayışı ile oynayacaklarını,Ronaldo'yu kanat yerine ileride kullanacağını düşünüyorum.Raul Meireles ve Miguel Veloso ile sağlam bir defansif orta saha kurup önlerine Deco,Simao ve Quaresma'yı yerleştirecektir.

Fatih hoca dün gece TRT'de Portekiz'e çok saygı duyduğunu ama çekinmediğini,takımın yıldızları için özel önemler almak yerine takım savunması ile Portekiz'i durdurabilecekleri söyledi.Ve buna benzer çok güzel tespitler yaptı.

Acayip bir kadro seçimi yapmış olsada,Fatih hocanın dün katıldığı programda yaptığı konuşmalar bana oldukça yürek verdi milli takım için.

hmdvrk dedi ki...

Barcelona gibi 4 defans 3 forvetle oynayan bir takım portekiz. İlerdeki en büyük eksikleri adam gibi bir pivot santrafor oyuncularının olmayışı, bu sebepten diger iki forvet oyuncusu yani kanatta oyuncular sonuca gitmeye çalışıyor. bizim bu maçta beklerimiz çok iyi olmak durumuda enerjilerini çok iyi kullanmaları gerekli hücuma çıkmasalar daha iyi olur aslında. bu maçta decoyu iyi kilitlemeliyiz mehmet topalı decoya baglamalıyız. alex'e adım attırmayan topal decoyuda tutar.

roupertOne dedi ki...

daha önce almanya ile karşılaşmazlarsa finalde olacaklarını düşünüyorum. Gerçi daha önce liglerinde oynadıkları yüksek performans sonrası oyuncular bu tip turnuvalarda düşüş yaşıyolar, ilk maçta bi mallasınlar inşallah :)

Adsız dedi ki...

pivot forvet eksikleri hep vardı yine var. nuno gomes postiga almeida yedek oturur. roma tarzı bişey oynarlar aliba.

Adsız dedi ki...

c. ronaldo yu servet mi marke edicek ? adam adama markaj yapılacaksa servet e 2. bir sheva vakası olabilir, başka türlüsünde duvar serveti geçemez, inşallah iyileşirde görürürz o günleri

Şehzade Ali dedi ki...

şampiyonluğun en büyük favorisi bana göre.

Adsız dedi ki...

roupertone, portekiz'in almanya ile finalde karşılaşma ihtimali bulunmuyor. statü gereği a-b grubundan bir takım ile c-d grubundan bir takım finalde eşleşecek. portekiz a grubunda almanya b grubunda dolayısıyla eşleşebilecekleri en son nokta yarı final olur. aynı hataya dün akşam mehmet demirkol ve uğur meleke de düştüler. Demirkol almanya-çek cumhuriyeti finali dedi, meleke de portekiz-hırvatistan finali tahmininde bulundu, ancak az önce belirtmiş olduğum gibi bu eşleşmeler en iyi ihtimalle yarı finalde olur. Spor yorumcularından bu konuda biraz daha özen rica ediyorum açıkçası.

Unknown dedi ki...

Quaresma'nın daha da parlayacağını düşünyorum bu sene. Adam kendini çok geliştirmiş. C.Ronaldo'yu sadece Zambrotta durdurabilir...
Bizi rahat geçeceklerini düşünerek üzülüyorum...Tiago'yu neden çağırmamışlar anlayamadım.

aksilaz dedi ki...

forvetsiz bir takım almeida ya kalmıslar zavallılar.kolay geceriz bunları

Adsız dedi ki...

kaledeki mal ricardonun açiğini o güzelim 3'lü defans bloğu kapatabilir..3lü diorm çünkü bu bloğun solu yok..dewşirme bi yöntem düşünücekler gbime gelio...

sol açikta da muhtemeln simao oyniycak eğer ronaldoyu sağa çekip quaresmayı da sola çekmezse...lakin çok da farklı olmaz sonuç..arkasından güç alamayan bi quaresma orda hamitli gökhanlı kademeye karşı zorlanır..üstüne yapicağimiz akinlarda da yalnız kalıcak olması cabası...

bizim için bulunmaz fırsattır bu..milli takımın abartısız en sağlam tarafı sağ kanat..açiğiyla bekiyle...oynarlarsa bi gökhan gönül hamit yada ah keşke bi mehmet topuz çok güzel harmanlardi oraları...

piwot forwetleri yok denmiş...bence adamakıllı forwetleri yok...ronaldoyu da ben scolarinin tek forwet yapicani pek sanmiorm...öle "yardırın aslanlarim alah ne werdiyse" yapicak adam da diil...

bizimde tek forwetle çikip bu çilgin defans bloğunda kaybolucağımız biraz aşikar gibi..belki bi duran top belki bi kontra şekli anca...

galibiyet zor belki portekizden ama beraberlii olasi görüorm şahsen...

serkan dedi ki...

Ben olsam çılgınlık yapar bu takımı Spalletti'ye emanet ederdim, tam ona göre bir kadro :)

Adsız dedi ki...

isviçreyle bizim gruptan çıkacak takım olacakları kesin gibi..final görmeleri de yüksek ihtimal..

Adsız dedi ki...

ronaldo quaresma gibi kanat oyuncuları da forvettir. santrafor lazım ama bunlara şöyle geleni gideni atacak biri. aslında pauleta büyük golcü ama milli takımda pek yapamıyo.

Ey teslimiyet senin adın islamdır. dedi ki...

çok zor bir rakip portekiz hadi hayırlısı.
_____________
Gafoloji.com

L dedi ki...

"bence adam akıllı forvetleri yok" demiş yukarda bir arkadaş, broker. abi bu işin bencesi yok ki! yok işte adam gibi "santrfor"ları yok.
bazıları pivot forvet filan demiş de, ulan santrfor yok elde, nerde kaldı pivot olanı. olsa harika olur evet ama yok.

ronaldo'nun en uçta olduğu bir sistem denenebilir sanki. roma usulu. 4-6-0. o zaman hem nani-simao-quaresma üçlüsünden bir oyuncu ekstra olarak kadroa katılabilir de. ve hücum gücü feci olur.

abi, tiago'nun olmaması çok normal yani. vaziyeti biliyorsanız çok şaşırtıcı gelmez.
o değil de costinha niye yok? bıraktı filan mı? ya da artık "geçti" mi?

ya bi de şaka maka, herkes hücuma odaklanıyor da, bu defans nedir böyle? carvalho, meira, miguel, ferreira, bosingwa, pepe...

sol bek denmişken de, "bi nuno valente vardı nooldu ona?"

Adsız dedi ki...

Bizim grupta lider olurlar da gerisini bilmem.