23 Haziran 2008

Yoan Gouffran Bordeaux'da

Geçen sezon O.Lyon'u şampiyonluk yolunda sallayan ama yıkamayan Bordeaux kadroya takviyeye devam ediyor. Caen'den Yoan Gouffran transferi gelecek sezon şampiyonluk yarışında iki takım arasında dengeleri eşitleyecek gibi. Benzema'nın gol kralı olduğu ligin en iyi golcülerinden Gouffran'ı 6 milyon euro'ya kadrosuna kattı Bordeaux. Cavenaghi ve Gouffran sıkı ikili olacak. Avrupa'da transferde ödenenlerin ayarı yok bu arada. 22 yaşındaki Gouffran ile Trabzonspor'a giden Gökhan Ünal bonservis bedelleri eşit. Bizim 3 büyükler Güney Amerika'da adam aramaya devam etsinler, burunlarının dibindeki Fenin, Gouffran gibi adamları göremez onlar...

19 yorum:

Unknown dedi ki...

Yabancı sınırlaması ve yabancıların Türkiye'de oynamaya sıcak bakmaması + menajerlerin payları vs. yabancı oyuncu maliyetin artırıyor sanırım.

Ben kulüp başkanı olsam bir tane Batı Afrika'dan (Gana, Ivory Cost, Nijerya vs), bir tane Güney Amerika'dan (Arjantin, Brezilya vs), bir tane de Uzak Doğu'dan (Çin, G. Kore, Japonya)alt liglerden takım satın alırım, burayı genç ve yetenekli oyuncuları keşfetmek ve oynatmak, yaşları 21-22 olunca da Türkiye'ye getirmek için çalışırım. Zaten Ajax'ın falan var böyle çalışmaları..

O zaman yabancı oyuncu seçimleri en azından Beşiktaş'ınki gibi %90 karavana olmaz, Bayram Tutumlu ve Figger gibi çakal menajerlerin elinde oyuncak olunmaz. Hem de bu ülkelerin gençlerine umut olunur, win-win durumu yani..

Adsız dedi ki...

Bu adamı hiç izlemedim ama Martin Fenini geçen sezon devre arasında frankfurta geçtiğinde tanıdım oldukça iyi bi oyuncu

Adsız dedi ki...

kesinlikle katılıyorum aceto lyon gibi çakal olamadılar bir türlü fransa liginin en iyi adamlarını topluyolar hersene ama Bordeaux Lyon'un yoluna taş koyacak gibi gözüküyor Fenebahce Güiza ya 15 milyon euro vere dursun adamlar 6 milyon euro ya genç yetenekleri bitirsinler... ya onlar çok kör yada bizmi uzağı iyi görüyoruz...

Borges dedi ki...

Bu konuda bana göre iki önemli detay söz konusu. Birincisi dogru adam transfer edilemiyor.. Örnekler üzerinde dursak, bitmez bugün. Ikincisi ise yanlislikla dogru adam transfer edilse dahi Süper ligin dengesizligi nedeniyle parlatamiyorlar.. Süper Lig, su anki durumu ile gelecek vaad eden oyuncular icin cok uygun degil. buradan fransa ya da baska bir lige gidip orada parliyorlar ya da daha kötüsü hicbir yere gidemeyip sönüyorlar.. Sampiyonlar Liginde oynayacak olan takimlar istisnadir.

Eger ki Sampiyonlar Liginde oynayacak bir takim isek, sadece basariyi düsünmek ya da sportif basariyi tek basina baz almak buyuk bir hatadir. orada sunacagimiz yeni genc futbolcular olmalidir. basarisiz dahi olsa biraktigi iz sonrasi misal Premiere Lige yirmi milyon euroya satilacak futbolcu. Tek basina futbolcunun iyi olmasi yetmiyor, onun ayni zamanda Avrupa Sampiyonasi, Sampiyonlar Ligi gibi turnuvalarda gözükmesi gerekir fiyatini arttirmak icin.. daha dogrusu alici bulmasi adina..

Bizim insanimizin düsündügü tek sey yari final.. sidik yarisi. Oysa Dinamo Kiev de yari final oynadi bir kere, basi göge ermiyor insanin yari final oynadigi vakit..

Saglam bir sözlesme altinda uluslararasi piyasaya sunabileceginiz yeteneginizi de hazir etmelisiniz bu turnuva öncesi. Sportif oldugu kadar ekonomik kazanci da üst seviyedir. Sadece giris parasi ile yetinmek tuhaf.. Genc yetenek gerek..

Güney Amerika olsun, Avrupa olsun, yüzlerce yetenek var.. türkiyedeki üc buyuk takim bu isi beceremiyor. Dinamo Zagrep,Ajax.Lyon degil yunan/rus takimlari dahi önümüze gecti bu bakimdan.. Bir degil iki degil, sayili degil, yüze yakin güzel adam var, pek cogunun eksigi kendisini gösterebilecegi bir turnuvadir. bitmiyor üstelik.. bir klubun kendisine iki tane Scout tutamamasi, bu isi becerememesi oldukca tuhaf gelir bana.. ezelden beri. Dinamo Zagrep gecen iki yilda 50 milyon Euroluk satis gerceklestirdi topu topu üc futbolcu ile..

Mesele kesinlikle para da degil. Almanlarin buyuk takimlarinin en buyuk transferlerine baktigimiz vakit bu cok iyi anlasiliyor. en buyugu bremen gibi klubun 8 milyon euro. o da fos cikti. Prödl gibi bir defans aldi Bremen . 2,5 milyon euro. Yakinda pazarlar bayerne olmadi Sampiyonlar Ligi sonrasi baska bir deve on kusur milyon euroya. Ümit Korkmazi neden frankfurt bir milyon euroya buluyor da üc buyuk türk klubu hicbir sekilde bulamiyor ki oynatmadan turnuva sonrasi bilmem kac milyon euroya satardi.. Sorun var ama nerede bilmiyorum.

alec eiffel dedi ki...

tamam bizimkiler görmez de, diyelim gördüler, 22 yaşındaki gouffran'ı türkiye'ye 6m euro'ya getiremezsin. misli misli para vermen gerekir. o zaman da genç ve tecrübesiz bir adama o kadar para verilir mi diye sorarlar adama. cesaret işi tabii, biz bülent akın'a neler vermiştik zamanında. gouffran'a az bile.

Adsız dedi ki...

Iyide o adamin 6 milyon Euro olan bonservisi TR ye gelmek istedigi parayla cift katina cikar.Ama su an onun istedigi bu sene CL de kendini gosterip gelecek seneye milli takim ve A+ liglerden birine gitmek..O nedenle bonserviste anlasmak sorunu cozmez.

Adsız dedi ki...

http://www.as.com/futbol/articulo/eurocopa-futbol-basilea-caos-esperan/dasftb/20080623dasdaiftb_48/Tes

¿Qué quiere hacer?

(ramón)

Adsız dedi ki...

olası bir teklifte fenin ve gouffran'ın türkiye'ye gelmekte ne kadar istekli olacaklarını da hesaba katmak lazım.

H;M dedi ki...

Bülent abi sen çok yaşa onlar daha küçük dağları ben yaptım havasında dolaşmaktan önlerini görmüyorlar ki.. Haklısın haklısında abi bizden iyi bildiğin bu devran böyle işte...

Adsız dedi ki...

O kadar yetenekli olsa "Real Madrid , Barca , Man. Utd alırdı "

Böyle ahkam kesenlerde olacaktır. Aslında önemli olan sistemdir ya. Bu adamı alırsınız , hiç gol atamadan ülkesine de dönebilir. Gökhan Ünal'in gereksiz pahalılığına da katılıyorum.

Adsız dedi ki...

obi mikel chelsea ya norveçten gitmişti galiba. bizim scoutlar ne eder. var mı aslında. mesela fenerbahçenin transfer komitesi var mı? ne yer ne içer.

Adsız dedi ki...

Abi bizim scoutlar aleme gidiyo sanki bilinmeyen bir olay üstelik bir çoğu komisyonlarınıda alıyo oh mis gibi.

Pads dedi ki...

obi mikel pipisiyle oynarken taninmaya baslamisti zaten, norvecte pisirildi. isaac promise cok iyi bir transferdi de ne oldu? en kolay sey elestirmek.

Adsız dedi ki...

Fransa ligi esasında çok saglam oyuncuları içinde bulunduran ve bu oyuncuların cogu da tecrubelı,atletik ve mental seviyesi üstün oyuncular. Dikkatli izlediginde cok iyi yetenekler ortaya çıkabilir. Ribery örneği gibi Galatasarayın bireysel cabaları sonucu gercekleşmiştir.

Gökhan'a 6 milyon vericegime 8 milyon kendi klubumden verip birazınıda sponsor desteği ile kuraniyi alırım..

shadow dedi ki...

Gouffran'ın bordeaux'da yapacağı bir şey yok. fransız liginin youla sı olur çıkar. yetersiz bir oyuncu. bordeaux'da o formanın ağırlığını kaldıramayacak. arsenal kendisini bir kaç kez izletmiş, scout göndermişti.

EDDIE dedi ki...

chamakh'a ne oldu da "Cavenaghi ve Gouffran" sıkı ikili olsun.

Adsız dedi ki...

İngiltere alt liglerinde " cıs " mı var ? neden kimse ilaç için özellikle de defans oyuncusu getirmiyor buralardan ?

Adsız dedi ki...

Gouffran çok yetenekli bir adam. Hatırladığım kadarıyla PSG transfer etmeye çalışmıştı ama Lyon veya başka bir takım devreye girmişti, transfer gerçekleşmemişti.Bordeaux'ta bu sene iyice parlar, seneye ya Lyon'a ya da Fransa dışında iyi bir kulübe transfer olur.
Bu ismi not edin.

Adsız dedi ki...

bi takım kursam türkiye'de yabancı oyuncu olarak ilk bakacağım ülke fransa olurdu..